Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Dovio Bičkauskio karjera sparčiai auga į viršų – dar prieš trejus metus gynėjas žaidė Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), o šiemet jis ne tik debiutavo Lietuvos rinktinėje, bet galiausiai tapo ir pirmuoju Vilniaus „Ryto“ naujoku.

Sostinės klubas trečiadienį pranešė sudaręs dvejų metų sutartį su 25-erių metų 191 cm ūgio įžaidėju.

„Galbūt dar visiškai to nesuvokiu. Aš stengiuosi, kiekvieną momentą dirbu ir atiduodu viską, ką galiu. Taip gavosi, kad užaugau iki „Ryto“, – tinklalapiui LKL.LT teigė Bičkauskis.

Šį sezoną iš Šiaulių kilęs įžaidėjas rungtyniavo Žydrūno Urbono vadovaujamoje Utenos „Juventus“ ekipoje bei „Betsafe–LKL“ čempionate buvo lyderis pagal rezultatyvius perdavimus – vidutiniškai 5,7 taškais pasibaigusio perdavimo per mačą.

Bičkauskis tapo vienu ryškiausių šio sezono „Betsafe–LKL“ krepšininkų – per 28 vidutiniškai ant parketo praleistas minutes jis dar pridėdavo po 10,2 taško, atkovodavo po 2,8 ir perimdavo po 1,5 kamuolio (3 vieta lygoje), rinkdavo po 13,3 naudingumo balo.

Solidus atakų organizatoriaus žaidimas neliko nepastebėtas bei tinklus ant jo ėmė mesti ne tik Lietuvos, bet ir užsienio klubai. Nors Lietuvoje Bičkauskio labai norėjo ir Panevėžio „Lietkabelis“, lenktynėse dėl gynėjo parašo laimėjo „Rytas“.

„Vilniečiai man rodė didžiausią susidomėjimą, o tai labai svarbu. Vienas pagrindinių faktorių buvo ir tai, kad „Rytas“ žais Europos taurėje. Bus sunku, bet tikiu, kad rasiu būdų prisitaikyti prie to lygio. Manau, kad viskas seksis neblogai“, – sakė „Ryto“ naujokas.

Naujajam bei didžiausiam karjeros iššūkiui Vilniuje 25-erių įžaidėjas ruošiasi viešėdamas Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Teksaso valstijoje įsikūrusiame Ostino mieste Bičkauskis per šešias savaites bandys ne tik sustiprinti kūną, bet ir patobulinti krepšinio įgūdžius.

„Daug dirbu kiekvieną vasarą, išskyrus praėjusią, kuomet buvau traumuotas. Juk jos tam ir skirtos, kad dirbtum ir patobulėtum. Noriu būti pasiruošęs“, – sakė „Ryto“ naujokas.

Būtent didžiulė motyvacija ir darbas padėjo Bičkauskiui sklandžiai pereiti iš NKL į LKL.

Dar prieš trejus metus su Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ gynėjas iškovojo NKL titulą bei sulaukė Utenos „Juventus“ pasiūlymo.

Šioje Aukštaitijos regiono ekipoje jis užsibuvo trejus metus bei kiekvieną sezoną demonstravo vis geresnį žaidimą.

„Pirmieji metai man buvo sunkiausi, – prisiminė Bičkauskis. – Persikelti iš į NKL į LKL tikrai nebuvo lengva – tiek fiziškai, tiek psichologiškai teko save įrodinėti.

Kūno stiprinimas yra labai svarbus dalykas, be jo nepavyktų žaisti aukštame lygyje, bet pirmiausias dalykas – reikia turėti stiprų vidų, stiprią psichologiją. Tai padėjo man įsitvirtinti, ypatingai – paskutiniame sezone, kuomet atėjo ir didesnis pasitikėjimas.“

Sostinės ekipoje Bičkauskis ras pažįstamų veidų, kurie palengvins šiauliečio adaptaciją Vilniuje – „Ryto“ marškinėlius vilki gynėjui gerai pažįstami Arnas Butkevičius, Eimantas Bendžius ar Margiris Normantas, su kuriais jis bendravo prieš priimdamas sprendimą keltis į Vilnių.

„Faktas, kad persikėlimas į „Rytą“ yra didelis iššūkis man. Juos pažįstu gana gerai, manau, kad adaptacija klube dėl to bus tik lengvesnė. Šiek tiek bendravau, papasakojo, kaip yra klube, kad nėra problemų. Man viskas tiko ir patiko, laukiu naujo karjeros etapo“, – teigė įžaidėjas.

Komentarai:
Sveiki, ar jus domina tikros sеkso pažintys jūsų mieste? Taigi išbandykite šį puslapį - http://go-4.net/e1UJ Mano prоfilio vаrdas yra Аnna24, laukiu tavęs, be to, yra mano іntymios nuоtraukos :)
2019-07-31
+7
Atsakyti
Antanas
Tu dar nesuvoki,bet tu jau legendines komandos narys taip taip,tai ne sapnas!
2019-07-06
+1
Atsakyti
M.Bronius
Šaunuolis iš Baisiogalos ar Šiaulių,gere bos Ryte,tikrs kovojois tokių Ryte Reik....
2019-07-06
-10
Atsakyti
Antanas
ka jis isvis suvokia jeigu gime su dau.no sindromu o vaikystej prasileido ne viena plyta i morda
2019-07-05
+2
Atsakyti
naivuolis
2019-07-05
-9
Atsakyti
Asas
tikrai geresnis nei kroatas buvo
2019-07-05
+4
Atsakyti
Priaugo iki klubo kurį pats įveikdavo. Baisus padlaižiavimas naujai darbovietei. Tarytum Ryto lygis yra kažkas tokio.
2019-07-05
+15
Atsakyti
dsf
Sveikinam atvykus i Sauniausia kluba. Stipriasias Zalgiris, bet tikra dvasia ir sirdys Rytas :)
2019-07-05
+9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.