Joshas Owensas Nuotr.: FIBA
Lorenzo Williamsas Nuotr.: FIBA
Jerai Grantas Nuotr.: FIBA
Joshas Owensas Nuotr.: FIBA
Lorenzo Williamsas Nuotr.: FIBA
Jerai Grantas Nuotr.: FIBA

Klaipėdos „Neptūno“ trečiadienio vakarą Jeruzalėje laukia „gyvenk arba mirk“ rungtynės. Uostamiesčio ekipa bandys pranokti „Hapoel“ krepšininkus didesniu nei 12 taškų pranašumu bei pirmą kartą klubo istorijoje prasibrauti į FIBA Čempionų lygos ketvirtfinalį.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
13
Naudingumas
19
Baudų metimai
67%
4/6
Blokuoti metimai
2

„Mūsų šansai pasunkėjo, bet jų dar yra, – prieš treniruotę „Pais“ arenoje sakė „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis. – Padarėme pirmojo Klaipėdoje susitikimo išvadas ir bandysime revanšuotis. Pirmąsias rungtynes sužaidėme gana vidutiniškai, neišspaudėme iš savęs maksimumo.

Rytoj turėsime gerai pradėti dvikovą, jos pradžioje įgyti nedidelę persvarą. Tuomet turėtume pradėti mąstyti ir apie skirtumą. Privalome įvykdyti dvikovos planą ir padaryti viską, kas įmanoma.“

Klaipėdiečiai namuose praėjusią savaitę varžovams iš Jeruzalės nusileido 74:86. Tuomet „Neptūnui“ buvo užsirišęs krepšys atakuojant iš toli (6 tritaškiai iš 31) bei kilo problemų stabdant greitą varžovų puolimą.

„Tai viena geriausiai į greitą puolimą bėgančių komandų, – dėstė Maksvytis. – Bet yra ne tik greitas puolimas, varžovai yra ir labai atletiški, gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių. Šie dalykai yra pagrindiniai akcentai, jei juos sumažinsime, priversime žaisti pozicinį žaidimą, tuomet turėsime šansą.“

„Neptūnui“ Klaipėdoje daug problemų pridarė kylanti Izraelio krepšinio žvaigždė Tamiras Blattas. Pirėjo „Olympiakos“ trenerio Davido Blatto sūnus atliko dvigubą dublį – 21-erių gynėjas pelnė 11 taškų bei atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

„Reikia išskirti ne tik Blattą, – sakė „Neptūno“ treneris. – Jis gerai atlieka pirmą greitą perdavimą, tačiau reikia akcentuoti ir aukštaūgius, kurie greitai bėga į puolimą ir pelno lengvus taškus. Mes tai analizuojame ir bandysime sustabdyti.“

Maksvyčio auklėtinių laukia sudėtinga užduotis – „Hapoel“ įspūdingai rungtyniauja namų aikštėje – šį sezoną per visus turnyrus savų žiūrovų akivaizdoje Odeddo Kattasho kariauna iškovojo 18 pergalių ir patyrė 3 pralaimėjimus.

„Hapoel“ yra ant bangų važiuojanti komanda, tad mums reikės tas jų teigiamas bangas pristabdyti kiek galima labiau“, – prieš susitikimą sakė Laimonas Kisielius.

„Neptūno“ puolėjas žino, ką reiškia žaisti 11,6 tūkstančio žiūrovų talpinančioje „Pais“ arenoje, kuri laikoma viena triukšmingiausių vietų žaisti krepšinį Europoje.

34-erių atletui „Hapoel“ tvirtovėje teko žaisti prieš dvejus metus, dar atstovaujant tuometei Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipai Europos taurės „Top 16“ etape.

„Jeruzalės komandai atakuojant įsijungia ir fanai, tačiau rungtynių metu į tai nelabai kreipi dėmesį. Reikia stengtis kontroliuoti jų žaidimą, o su tuo išsijungs ir sirgaliai“, – sakė Kisielius.

Į žūtbūtinį mūšį Jeruzalėje „Neptūnas“ stos trečiadienį 19.45 val.

Komentarai:
Anonimas
nera, eilini karta per europos playoffus susivaro iskart...
2019-03-12
+1
Atsakyti
Žinantis
Nebent susapnuoti pergalę,tai yra galimybė...
2019-03-12
-1
Atsakyti
Marcelijus
Šansų lygiai 0 . Jei gaus mažiau nei ant 10, tai jau bus pasiekimas .
2019-03-12
-1
Atsakyti
Tikiuosi Neptūnas pralaimės kuo didesniu skirtumu nes dabartiniai Neptūno vadovai tik tuščiai kalba bet gali pinigų. Ką komandoje daro Olisevičius, Dambrauskas, Slavinskas, Kisielius?? Tai LKL vidutiniokai o čia stotoma vis nes Key player. Kiekvieną sezoną daug skambių pareiškimų iš Neptūno vadovų bet pinigų reikia!!! Gailius Weawer Lonzo negali vieni ištraukti rungtynių kai komandoje būrys vidutiniokų. Bent 3 jugu reiktų galinčių imti ant savęs žaidimą o čia nieko nėr. Labiausiai man gaila trenerio kuris geras specialistas bet tikrai ne burtininkas is šiukšlių padaryti nugalėtojus. Aišku LKL gar ir užteks to
2019-03-12
-10
Atsakyti
ADIS Klp.
Nebus pergalių, jei nepataikysi tritaškių. SĖKMĖS
2019-03-12
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Jeruzalės Hapoel
Klaipėdos Neptūnas
48%
32/67
Metimai iš žaidimo
41%
24/58
42
Atkovoti kamuoliai
32
22
Rezultatyvūs perdavimai
21
10
Perimti kamuoliai
5
4
Blokuoti metimai
1
85
Naudingumas
39

Rungtynių žaidėjai

Amare  Stoudemire
15 PTS
6/8 FG
3/3 FT
Jerai  Grant
14 PTS
6/7 FG
2/4 FT
Tashawn  Thomas
8 REB
6 DREB
2 OREB
Kyle  Weaver
7 REB
5 DREB
2 OREB
Tamir  Blatt
10 AS
1 TO
21 MIN
Lorenzo  Williams
7 AS
1 TO
20 MIN
Tashawn  Thomas
19 EFF
75% 2P%
50% 3P%
Jerai  Grant
12 EFF
86% 2P%
- 3P%