Blūmas: „Visada palaikau Lietuvos rinktinę“

Martynas Pupininkas
specialiai tinklalapiui „BasketNews.lt“ iš Jesenicių (Slovėnija)
2013-09-05 18:14

Latvijos rinktinės veteranas Janis Blūmas džiaugiasi itin sėkmingu startu Europos čempionate
Latvijos rinktinės veteranas Janis Blūmas džiaugiasi itin sėkmingu startu Europos čempionate
Nuotr. Fotodiena.lt/R/Dačkus
Mūšiuose su Balkanų šalimis už Lietuvos rinktinę kumščius laiko ir latvis Janis Blūmas.

Europos čempionato antrosiose rungtynėse Latvijos ekipa 73:72 nukovė juodkalniečius ir rytoj susitiks su lietuviais.

„Tai bus įdomus Baltijos derbis, – tvirtino Blūmas. – Turime išsiaiškinti, kurie geresni.“

B grupėje rungtyniauja keturios Balkanų šalių ekipos – Serbija, Makedonija, Juodkalnija bei Bosnija ir Hercegovina.

Latvija ir Lietuva – Baltijos komandos.

„Žinoma, kad palaikome lietuvius, – tikino Blumas. – Visada palaikau Lietuvos rinktinę, Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir Kauno „Žalgirį“.

Blūmas neslėpė esąs patenkintas puikiu startu pirmenybėse – dvejomis pergalėmis ir neslėpė, kad dvikova su lietuviais jam bus išskirtinė.

– Jani, kas lėmė pergalę šiose įtemptose rungtynėse? – žurnalistai paklausė Blūmo.
– Varžovai ir mes kovojome visas 40 minučių. Tai buvo labai sunkus mačas. Esame itin patenkinti paskutiniu taikliu Kristapo Janičenoko metimu. Prieš paskutinę ataką treneris parodė, kaip turime sužaisti ir viską atlikome taip, kaip buvome suplanavę. Džiaugiuosi šia pergale ir laukiu rytojaus dvikovos su Lietuvos ekipa.

Tyrese'as Rice'as per priešpaskutinę ataką pelnė du taškus su pražanga. Kaip vertinate teisėjo sprendimą leisti varžovui stoti prie baudų metimo linijos ir persverti rezultatą?
– Manau, taip nebuvo galima pasielgti. Rungtynės buvo lygios, o panašios pražangos nulemia nugalėtojus. Nežinau, kodėl teisėjas pasirinko tokį sprendimą. Bet viskas gerai, nes šiandien sėkmė buvo mūsų pusėje.

– Pabaigoje naudojote zoninę gynybą. Kodėl?
– Juodkalnijos komanda turi labai gerą įžaidėją Rice'ą. Jis sunkiai sustabdomas, todėl nusprendėme gintis aikšte, kad mums būtų lengviau. Tai šiek tiek padėjo.

– Per du susitikimus jūsų komanda iškovojo dvi pergales. Kaip vertinate savo situaciją B grupėje?
– Manau, kad tai labai gera pradžia. Turime pratęsti pergalių seriją rytoj per dvikovą su lietuviais. Šiek tiek pailsėsime ir galvosime apie kitas rungtynes. Prieš tai dar šiek tiek pasidžiaugsime šia pergale ir pradėsime ruoštis trečiajam susitikimui.

– Ar akistata su Lietuvos ekipa bus sudėtingesnė?
– Taip. Lietuvos komandai bus svarbu pasiekti pergalę. Nežinau, kaip lietuviai žais šiandien, bet ir jūsų, ir mūsų ekipoms tai labai svarbus mačas. Tai bus įdomus Baltijos derbis.

– Ar Baltijos derbis sukuria papildomų emocijų?
– Mums žaisti tarpusavyje yra tas pats, kas ir Balkanų šalims kovoti viena prieš kitą. Tai skirtingos rungtynės. Todėl susitikimas su lietuviais ir mums kitoks. Turime išsiaiškinti, kurie geresni.

– Ar Latvijos krepšininkai šiame čempionate palaiko Lietuvos rinktinę?
– Žinoma, kad palaikome lietuvius. Dvejus metus praleidau Vilniaus „Lietuvos ryto“ klube ir išsaugojau puikius santykius su kai kuriais žaidėjais. Vienas geriausių mano draugų Renaldas Seibutis. Visada palaikau Lietuvos rinktinę, kai stebiu jos rungtynes. Palaikau ir „Lietuvos rytą“, ir Kauno „Žalgirį“. Visada palaikau lietuvius.

– Ar stebėjote lietuvių ir serbų susitikimą?
– Šiandien šiek tiek mačiau. Tai buvo sunkios rungtynės.

– Nustebote sužinojęs, kad lietuviai pralaimėjo?
– Tai buvo rungtynės 50/50, nes serbai žaidė arti namų. Jie turi labai gerą komandą ir savo lyderį Nenadą Krstičių, kuris vakar rungtyniavo labai gerai. Todėl jie laimėjo. Manau, kad per akistatą su makedonais lietuviai bus visiškai kitokie.

– Lietuvos rinktinė turi šešis aukštaūgius. Ar jums tai bus problema?
– Taip, kadangi negalime pasigirti tuo pačiu. Turime tris aukštus krepšininkus, todėl rytoj bus nelengva. Matysime, kaip pasiruošime šioms rungtynėms.

– Remsitės tritaškiais?
– Veikiausiai. Mums visada patinka tritaškiai.

Komentarai:
MP1
laimejau 500 EUR is serbu pergales pries lietuvius, tai dabar puse pastatysiu ant latviu pergales... negaila, jei lietuviai laimes - puiku, jei ne, bent pinigu vel islosiu
2013-09-06
+4
Atsakyti
Robis
As visada palaikau latvius bet kurioje sporto sakoje,isskyrus kai varzybos vyksta pries lietuva.ir manau kad dauguma lietuviu sutiks su manim nes kas .kas tai mes baltijos salyse esam labai panasus neatskirsi ar latve,ar lietuve..tik keliai pas mus 50 kartu geresni:))O taip kad tie vaikezai is mamos gyventys su savo lievais ir zeminanaciais komentarais gali eit pas mama paprasyt 4 lt Nz kontrobandinem cigaretem:))
2013-09-06
+14
Atsakyti
mldc latvis
2013-09-05
-16
Atsakyti
blumsas
Visada palaikau lietuvius,bet kai pralosia tai prisigeriu is dziaugsmo.
2013-09-05
+10
Atsakyti
Beje, laukiant rytdienos, tundrom iš tundros paaiškinu iš kur lilo terminukas "zirga galva".

Kadaise, aukštaičiai ir žemaičiai buvo kariai-plėšikai, latgaliai - žemdirbiai, o prūsai - žyniai. Atėjus rudeniui, derliaus nuėmimui, mes, plėšikėliai, patraukdavom pas kaimynus reketo pasiimt (vėliau, kaimynai nuo to į pagalbą pasikvietė kryžiuočius :D) Kaimynai nuo plėšikų bandydavo gintis, bet silpnai, karo grobis būdavo vertinamas nukapotomis žirgų galvomis, kaip pas indėnus skalpais
2013-09-05
-11
Atsakyti
nes zaide ryte
2013-09-05
-3
Atsakyti
Anonimas
3
2013-09-05
+9
Atsakyti
taipKiek komandu is grupes iseina?


3
2013-09-05
-8
Atsakyti
taip
Kiek komandu is grupes iseina?
2013-09-05
+9
Atsakyti
Privalom su latviukais sukandę dantis išeit iš grupės, negalim leist daugiau nei 1 balkanų komandai prasmukt į kitą etapą
2013-09-05
-4
Atsakyti
sdf
blumas su savo gaidisku metimu issketes kai varlius meta
2013-09-05
-7
Atsakyti
Anonimas
pf kleiza nezaide 2010, urode pasidomek, jei ir state ji kartais tai tik retom akimirkom, near jis pf ir niekada nebuvo, tu debileli gal nematei kaip ji bjelica maude? kleiza pries ji tragiskai atrode, 10cm ugio skirtumas, bjelicai net pasokt nereikejo kamuoli nusiemant.
2013-09-05
+12
Atsakyti
Zymka
Saunuolis Blumsas ,kad už Lietuva yra visad!! Ryt jau patapsim priesais aikstelej,bet paskiau vel stos viskas i savo vietas po senovei!:D UZ Lietuva ,vyrai! Tikekimes siandie pergales ir imsim manau ja!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-09-05
-1
Atsakyti
Anonime debile
Kai Kleiza 2010 PC PF zaide gerai buvo, dabar jau blogai.. nu krw
2013-09-05
Atsakyti
Mes galime jums padeti!
Psichologine pagalba 867528136

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-09-05
+4
Atsakyti
O Ou
Geresni yra lietuviai, bet vien del to, kad latviai rungtyniauja ramiai ir negalvodami apie jokius pasalinius dalykus ar itampa, jie ima ir zaidzia, tai ir po dvieju pergaliu emociskai jau skraido padebesyse. Tuo tarpu lietuviam reikia pamirst, kad yra kokie favoritai ir nusiimt akmeni nuo peciu ir ramiai siekt tikslo. Labai neramina, kad nepavyks to padaryt, bet daugiau pakomentuot bus galima tik po siandienos rungtyniu
2013-09-05
-3
Atsakyti
Anonimas
apgailetini zurnaliugos klausimai, negi nieko naujo nesugalvojat, tas pats per ta paty, kas cia per klausimas remsites tritaskiais? arba klausimas apie aukstaugius? vakar serbai parode kad mes neturim priekines linijos, paziuresim kaip snd bus, beje is kur jus 6 aukstaugius suskaiciuojat??? 2 lavrikai, javtokas, valanciunas ir motejunas, 5 aukstaugiai, as niekaip negaliu suprasti kaip galima kleiza vadinti aukstaugiu? tai tada ir kuzminskas ir maciulis aukstaugiai, kleiza isvis near 4 numeris, juokinga kai zaidejas sugalvojo buti 4 numeriu o kazlauskaui tinka nors kleiza net neturi ugio 4 numeriui, ar jis gali pacentruoti reikalui esant, ar jis gali kovoti baudos aiksteleja su 210cm ugio sunkiaisiais krastai? pats budamas 203cm, su kleiza mes nebeturime jokios persvaros baudos aiksteleja, 4 numeriu turi zaisti lavrikas arba motiejunas kai atsigaus is miegu ir supras kad reikia gintis o ne nusisukus begt kaip lavonui nematant kad varzovas parbega.
2013-09-05
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.