Nuotr.: Vilniaus Rytas
Nuotr. Vilniaus Rytas

Į Vilniaus „Rytą“ atvyksta praėjusiame „Betsafe–LKL“ sezone aštriu žaidimu pasižymėjęs Gytis Radzevičius. 25-erių metų puolėjas profesionalios krepšininko karjeros siekti pradėjo Vilniaus krepšinio sistemoje, o grįžęs į sostinę su „Ryto“ klubu pasirašė 3 metų sutartį. 

Šį sezoną metami tritaškiai

37%
8,5
Pataiko: 8,5
Taiklumas: 36,9%
Vieta lygoje: 13
Geriausias pasiekimas: 18
Blogiausias pasiekimas: 2
Daugiausia pataiko: Eimantas Bendžius

Radzevičius praėjusiame sezone buvo tarp penkių naudingiausių LKL krepšininkų. Šiuo komandos naujoku džiaugėsi ir „Ryto“ vyr. treneris Donaldas Kairys.

„Gytis yra ambicingas ir kiekvieną sezoną pažangą darantis krepšininkas. Džiaugiuosi, kad artėjantį sezoną turėsime jį savo komandoje. Gytis yra darbštus žaidėjas abiejose aikštės pusėse. Tikiuosi, kad Vilniuje jis galės dar labiau atsiskleisti ir siekti didesnių karjeros laimėjimų“, – apie naujoką kalbėjo Kairys.

Atvykdamas puolėjas akcentavo atsidavusį aistruolių palaikymą, skatinantį ant parketo atiduoti visas jėgas. 

„Smagu sugrįžti į Vilnių. Malonu bus prisijungti ir prie tokio gausaus lietuvių būrio „Ryto“ komandoje. Vilniaus fanai rungtynėse sukuria ypatingą atmosferą arenoje, todėl tikiuosi, kad visi kovosime vienas už kitą ir drauge nuskinsime svarių pergalių ateinančiame sezone“, – kalbėjo Vilniuje gimęs Radzevičius.

197 cm ūgio krepšininkas paskutinius du sezonus gynė Utenos „Juventus“ garbę, o per metus žaidėjo statistiniai rodikliai šoktelėjo beveik dvigubai.  

2019-2020 m. LKL čempionate Radzevičiaus rezultatyvumas pakilo nuo 6 iki 11,7 taško (63,2 proc. dvitaškių), nuo 3 iki 5,5 atkovoto kamuolio, nuo 1 iki 2 rezultatyvių perdavimų bei nuo 7,2 iki 15,3 naudingumo balo.

NKL 2015-2016 m. sezone Vilniaus „Perlo-MRU“ komandoje debiutavęs puolėjas sostinėje rungtyniavo beveik du sezonus, o vėliau gynė ir Šakių „Vyčio“ ekipos garbę.

„Ryto“ sudėtis:

Vilniaus „Rytas“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Dovis Bičkauskis 26 191
PG Augustas Marčiulionis (naujiena) 18 192
SG/PG Mindaugas Girdžiūnas 31 188
SG Karolis Giedraitis 22 194
SG Lukas Uleckas (naujiena) 20 199
SF Arnas Butkevičius (naujiena) 27 197
SF Gytis Radzevičius (naujiena) 25 197
PF Saulius Kulvietis (naujiena) 29 206
C Rokas Gustys (naujiena) 25 206
C Martynas Echodas (naujiena) 23 206
Treneris Donaldas Kairys (naujiena)
Sutartys
baigėsi:
Deividas Sirvydis (negrįš), Terrellas Holloway (negrįš), Francisco Cruzas (negrįš), Ąžuolas Tubelis (negrįš), Evaldas Kairys, Einaras Tubutis (negrįš), Cameronas Bairstow (negrįš), Marekas Blaževičius (negrįš), Eimantas Bendžius (negrįš)
Domina: Andrew Goudelockas
Komentarai:
Tėtuko dukrytė
Pasirašyti 3 metų kontraktą su projektėliu - tas pats kaip savanoriškai pasikarti. 😡 Jau po kelių mėnesių ims dusti nuo Rito išsidirbinėjimų...
2020-07-30
-8
Atsakyti
ryto fanas
Jau 10 zaideju ir tik vienas staro penketo. Tai mes turesim 14 zaideju? Ar 12 ir cia jau yra musu startas?
2020-07-29
Atsakyti
GTR
Na ankščiau tai tikrai Rytas ir Žalgiris perviliodavo talentingiausius LKL žaidėjus atsiskleidusius kituose klubuose, bet šiemet Rytas tiesiog renka LKL krepšininkus ir tos pavardės tokios kurios ankščiau būdavo 12-13 komandos žaidėjas, bet dabar čia visa sudėtis tokia. Marčiulionis kažkiek dėl pavardės, Uleckas atkritęs iš Žalgirio, Radzevičius, Kulvietis tiesiog LKL žaidėjai, nei jie karjeros sezonus sužaidė pernai, nei ten kažkokių kitų kalnų nuvertė. Gustys kaip centras tikrai šauniai atrodė Šiauliuose, bet kiek jau Rytas iš Šiaulių tų centrų Šiauliuose gerai žadžiusių paėmė (Echodas, Julius Jucikas) ir visgi paaiškėdavo, kad jie netempia Ryto lygio. Aišku pandemija labai sunkina visam sportui situaciją šiemet, bet Vilniaus komanda nesugeba surinkti biudžeto didesnio nei Utena ar Šiauliai? Nes prikiniai tai tikrai ypač žemo lygio šiemet.
2020-07-29
-2
Atsakyti
djgaffer
Žais savo gimtąjame mieste,tai turėtų dar daugiau jėgų atiduoti už komandą.Utenoje iškilo ir visada turės būti dėkingas už pakilimą karjeroje.O Utenos sirgaliai manau visada jį atsimins tik šiltai.
2020-07-29
-3
Atsakyti
lkl
geras zaidejas,plius vilnietis.
2020-07-29
-1
Atsakyti
win
kas cia toks?
2020-07-29
+14
Atsakyti
PULKOVSKIS
Geras Ryto komandos sprendimas Radzevičius ir Uleckas yra Ryto ilgalaikis ateities sprendimas vizija 3 metams į priekį,per metus jis patobulės arba ne, pasimatys ar tai Ryto lygio žaidėjas, Butkevičiaus kontraktas tik 1 metams ir jai po metų jis sugalvotu išvykti kitur už didesnę algą tai Rytas turėtu atsargini varianta Radzevičius,Uleckas,tose pozicijose kaip ir ramu būtu, nes jai Rytas nepaimtu Radzevičiaus tai po metų jis būtų kogero neprieinamas gal turėtu pasirašęs kelių metų kontraktą su kita komanda ar užsienio ir kas tada pakeistu išvykusi Butkevičiu iš lietuvių nelabai kas liktu pasirinkti, ten Milaknis, Gailius, Mačiulis, Jomantas ir kiti fruktai.
2020-07-29
+19
Atsakyti
Anonimas
pradės gert vilniaus kabokuose
2020-07-29
-17
Atsakyti
a_White37
kaip ir reikejo tiketis - visuomet Rytas tik apvogineja Juventus
2020-07-29
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Gytis Radzevičius

Gytis  Radzevičius
Komanda: Utenos Juventus
Pozicija: SF, SG
Amžius: 25
Ūgis: 197 cm
Svoris: 91 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva