Dwane'as Casey mano, kad NBA aukštaūgių dienos baigiasi
Dwane'as Casey mano, kad NBA aukštaūgių dienos baigiasi
Nuotr. AP – Scanpix
Kryptis, kuria žengia NBA, nėra palanki Jonui Valančiūnui. Tai šiomis dienomis dar kartą patvirtino Toronto „Raptors“ vyriausiasis treneris Dwane'as Casey.

Sugrįžęs į Torontą labdaringam renginiui, Casey pasisakė apie NBA finale dominavusį žemo penketo žaidimą, kai tiek Klivlando „Cavaliers“, tiek „Golden State Warriors“ praktiškai atsisakė tradicinių vidurio puolėjų.

„Warriors“ nuo ketvirtųjų serijos rungtynių ant suolo pasodino Andrew Bogutą, o „Cavaliers“ į tai atsakė iš žaidimo išimdami Timofejų Mozgovą.

„NBA „centrų“ dienos praėjo“, – komentuodamas finalų eigą, pareiškė Casey.

Sezono metu jis dažnai buvo kritikuotas dėl to, kad lemiamomis akimirkomis palikdavo Valančiūną ant suolo, vietoje jo leisdamas žaisti žemesniam Patrickui Pattersonui.

Panašu, kad nelabai kažkas keisis ir ateityje.

„Norėčiau būti užsispyręs ir bandyti palikti Valančiūną dengti žemesnius, greitesnius vidurio puolėjus, kai varžovų komanda sumažina penketą, bet dabar tai padaryti yra sudėtinga. Galbūt kažkada jis pasieks tokį lygį, bet kol kas to daryti dar negali“, – aiškino Casey.

23 metų Valančiūnas šį sezoną visas 83 žaistas rungtynes pradėjo starto penkete ir aikštėje praleisdavo po 26 minutes.

Casey pripažįsta, kad ūgis reikalingas, kadangi „Cavaliers“ ir „Warriors“ sezono metu stipriai rėmėsi Mozgovu ir Bogutu.

„Vis dar tikiu senąja mokykla. Tikiu, kad reikia turėti solidų vidurio puolėją, jeigu nori laimėti, nes ūgis yra labai svarbus daugelyje situacijų“, – teigė Casey.

Komentarai:
edga888Va va čia ir prasideda.. Ką jis pezėjo prieš pratęsdamas sutartį su Raptors ? kad Jonui būs didesnis dėmesys puolime ir jis žais 4 kėliny. O dabar jau sako kad Centrų dienos praėjo.. Jis visiškai dundukas yra.. Jeigu Cavs būtų turėję Howardą komandoje, kažin kaip ten pro jį būtų praėję tie visi Iguadalos ir kaip jie būtų sustabdė Howardą...


Deje, Valanciunas nera Howardas... Siai dienai Valanciunas uz Mozgova yra blogesnis zaidejas. O kalbant apie Howarda, sunku pasakyti, ar butu Cavs komandoje padejes Howardas vietoje Mozgovo zaidziant. Juk Rockets zaide pries GSW ir serija beviltiskai pralaimejo. Esme tokia, kad GSW paskutinese rungtynese smarkiai pralaimejo kova atkovotu kamuoliu ir patys GSW daugiausia tasku pelne ne is baudos aiksteles, o is tritaskiu metydami... Howardui sunkiai sektusi gintis begiojant prie tritaskiu. Siuo atveju Love irgi letas gynyboje. Esme tokia, kad Cavs privalejo tureti toki zaideja, kuris spetu apsiginti prie tritaskiu, ypac kai kazkam uztvara pastato ir privalo zaidejai apsikeisti. Reikia labai greitai judeti toli nuo krepsio. O jei nuo tritaskio kazkuris zaidejas ikerta i baudos aikstele - reikia speti grizti i baudos aikstele ir apsiginti. Tokioje gynyboje nei Valanciunas, nei Mozgovas, nei Love nepajegus gintis. Cavs Thompsonas puikiai gynesi, nes jis aukstas ir lieknas, greitai judantis. Bet jis tik vienas belikes toks greitas is Cavs aukstaugiu.
2015-06-19
+4
Atsakyti
Paskaitai ir kaikur tikrai baisu,lygina jona su bogutu,ar deandre jordanu... :D tokiu metu jonas ne ka prasciau atrodo uz boguta,deandre vapse tik nesenai padare dideli suoli o tokiu metu kaip jonas losdavo panasiai laiko ir versto po 7pts ir imdavo jei gerai pamenu po 9 kamuolius,tobulet yra kur,o kad lagaminas pjauna juodai tai... :D
2015-06-19
+18
Atsakyti
Anonimas
pagal klauno teorija, jai M. Gazolis butu nezaides turetume kitus ciampionus :D
2015-06-18
+10
Atsakyti
Valančiūną keiskit į kitą klubą, nes Valančiūnui problema yra pats treneris, kuris nepasitiki ir Joną sodina ant suolo specialiai.
2015-06-18
-13
Atsakyti
Man atrodo, kad jo paties dienos NBA suskaičiuotos. Neįsivaizduoju kaip Raptors pratesė su juo sutartį? Jis vienas blogiausių NBA trenerių.
2015-06-18
+3
Atsakyti
...
kokia dar karti tiesa... kasyje reikalingas aukstas, nebus kitaip. reikia tobuleti ir busi tinkamas visada.
2015-06-18
-2
Atsakyti
Guns_UpKarti tiesa.


Nebejuokink
2015-06-18
-15
Atsakyti
Su tokiu trenerio mąstymu Raptors taip ir neperžengs pirmo raundo ribos. Gortatas visiškai dominavo prieš juos, Casey nuopelnu.
2015-06-18
+14
Atsakyti
jo
man tai biski juokingai sako "centru nereikia". nes va Mozgovas puolime 4tose rungtynes buvo nesustabdomas vien del savo ugio. nepasakyciau, kad gynyboj jis grybavo, nes ir stogu israse ir siaip gerai atstovejo. tikrai kele dideliu problemy Wariorsams, kodel jo nenaudojo veliau serijoje taip ir lieka neaisku. kodel tie nba treneriai pamirsta, kad tam sumazintam penketui sunku gintis pries auksta centra? ir tiesiog mazina is paskos. nelogiska.
2015-06-18
-4
Atsakyti
Gilbert Arenas
2015-06-18
-9
Atsakyti
Karti tiesa.
2015-06-18
-27
Atsakyti
kas per
Nelyginkit GSW su Curry ir Thompsonu, siuo metu turi geriausia backcourt ir kitu komandu. GSW is viso turi labai stipria sudeti ir jokia kita komanda negaletu ju small ballo nukonkuruot, Cavs bande, bet rezultata matom 3 is eiles pralaimetos rungtynes. Be to GSW turi ir gana nebloga gynybini PF Greena, kuris tikrai gerai ginasi zaidziant pries kitus PF ir Iggy taip pat verta pagarbos gynybini zaideja. Casey smallball nepadarys Raptoriuose vien todel, kad nepraktikuoja nesavanaudisko zaidimo ir neturi patikimu metiku. Be to GSW turi viena dideli pranasuma del savo backcourt, kuri komanda gali pasigirt, kad abu gynejai gali pastoviai presinguot gynyba, net isardzius derini? Visa esme puolime ir yra judantis kamuolys. Nemanau, kad butu labai lengvai GSW praeje pro tuos pacius Clippers, nes ju priekine linija tikrai stipresne uz Rockets ir su smallball butu kile tikrai daug problemu tiek puolime, tiek gynyboje.
2015-06-18
+6
Atsakyti
Tendencija
tai siaip istikruju eina labiau prie small ballo...paziurekit siemet warriors ar tie patys heat laimejo 2 cempus be cnetru losdami...Nba tie PF yra tokei stiprus kad gali fiziskai atlaikyt,o vot juos gaudyt gynyboj tikram dideliam centrui2m10+ yra tikrai sunku...patys matem akd mozgovas finale nneturejo sansu gaudyt nei iguodalos nei greeno...laisvas tritaskis budavo...Dabar tie 2m02-2m04 stiprus fiziskai "centrai" yra pkalusi preke ne tik nba,bet ir eurolygoj.Paziurekit i cska Hines pavyzdi ar olimpiakos to neauksto centriuko kuris geriausiu besiginanciu zaideju pripazintas,gryna greeno is warriros kopija...
2015-06-18
-2
Atsakyti
oops
tada kokio bybio reikejo jam to svorio uzkrauti, i Amerika jis isvyko aukstas ir greitas buvo lyginamas su Chandleriu ir Noah, o dabar tik su Jeffersonu ir dar kokiais druckais. Jonas buvo greitas, prisimenu pirma sezona, kai su gynejais i kontraatakas begdavo, o dabar paskutinis atsivelka. Suvare ziadejui karjera. Kai atvyko buvo uzgimus ideja is JV padaryti Hibberta, o to paties Hibberto Indiana nusikrato.

Kita vertus jeigu tie tikri centrai jau butu tokie nereikalingi siemet draftuose nieks nesirinktu triju tarp penkiu saukimu. Prognozuoja kad 213 Towns bus pirmas, 211 Okaforas - antras, o 213 Couley Stein - penktas.
2015-06-18
-10
Atsakyti
Mat kaip? Vat taip!
Siuo metu Motiejunas geriausias Lietuvos krepsininkas.
2015-06-18
-7
Atsakyti
nesamone
Jau NUSIBODO sita nesamone "CENTRU DIENOS SUSKAICIUOTOS", tai dar karta parodo kokie durni yra kai kurie NBA treneriai, aisku kai turi tokias rankeles kaip curry ar tompson tai gal ir galima laimeti kai kurias serijas, bet lb idomu butu pamatyt kaip butu zaide pries calvaliers kuri turi sveika irvinga, Love, kazin kaip tada butu buve, gal vienas rungtynes ir butu laimeja Worriors ne daugiau. Labai gaila bet Valanciunui reikia begt nuo is Raptoriu ir kuo greiciau, nes su tokiu protu toli nenueisi
2015-06-18
-3
Atsakyti
Tadas
Jonas yra 213 cm ugio zaidejas, ir sveria 116 kg,as manau jis turetu buti agresyvesnis zaidime, turetu sekti Garnetto pedomis (211/115kg)
2015-06-18
+11
Atsakyti
Tadas
Jonas yra 213 cm ugio zaidejas, ir sveria 116 kg,as manau jis turetu buti agresyvesnis zaidime, turetu sekti Garnetto pedomis (211/115kg)
2015-06-18
-4
Atsakyti
fanas
Gerai, jeigu as ale esu JV fanas, kaip tu sakai, paziuresim kas po cempionato bus naudingiausias rinktines zaidejas ir tada paziuresim, ka jus liaupsinsit. Aisku, kad jis nera tobulas ir neturi didelio judesiu arsenalo ir panasiao, bet tai jus galvojat, kad ji kazkas pahegus pakeist siuo metu rinktinej? Atsipeikekit vaikeliai. As esu uz visus lietuvius krepsininkus ir noriu, kad jie butu kuo geriausi zaisdami rinktinej, nesvarbu, ar jis is Ryto, ar Zalgirio, tiesiog jums sunku pripazint, kad JV yra geriausias lietuvis, kuris rudeni vel bus rinktines lyderis.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-06-18
-7
Atsakyti
Mat kaip? Vat taip!
to fanas

Negali tureti objektyvios nuomones, nes esi JV fanas.
2015-06-18
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.