Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šiandien išvyksta į Madridą, kuriame rytoj kausis su vietos „Real“ komanda. Prieš mačą kauniečių treneris Šarūnas Jasikevičius pabrėžė, kad varžovų ekipoje reikia pasisaugoti ir Jono Mačiulio.

Foto galerija

„Jonas dabar yra geroje formoje, jau eilę rungtynių sužaidžia gerai. Mačiulis turi tokią pagalbininko rolę ir jis ją atlieka, bet pastaruoju metu, kažkiek atsipalaidavus varžovų gynybai ar konkrečiai jo gynėjui, jis nubaudžia savo oponentus“, – apie Lietuvos rinktinės puolėją kalbėjo Jasikevičius.

Mačiulis praėjusiame mače su Stambulo „Fenerbahce“ pelnė 10 taškų, o susitikime su Kazanės UNIKS prie komandos pergalės prisidėjo 9 taškais.

Visgi išskirdamas svarbiausius „Real“ žaidėjus, Jasikevičius ištarė Sergio Llullo ir Jaycee Carrollo pavardes. Pirmasis Eurolygoje vidutiniškai pelno po 18,9 taško ir buvo pripažintas geriausiu lapkričio mėnesio žaidėju, o Carrollas prideda po 10,5 taško.

„Real“ žaidimas sukasi aplink Llullą. Nuo suolo išeina Carrollas, kuris tikrai gali nuspręsti vienas pats rungtynių baigtį. Varžovų komandoje yra kam žaisti ir kam įmesti taškus, tad kiekvienas iš mūsų turi būti labai agresyvus ir susikoncentravęs, o ypač turi tai daryti gynyboje“, – pasakojo strategas.

„Real“ Eurolygoje per 10 turų iškovojo 7 pergales ir dalinasi 2-3 vietas. Tuo metu kauniečiai turi 4 pergales bei 6 nesėkmes ir dalinasi 11-13 vietomis. Madrido klubas vidutiniškai pelno po 89,5 taško ir pagal šį rodiklį rikiuojasi antroje vietoje.

„Kalbos nėra – laukia sunkios rungtynės. Žaidžiame prieš vieną iš Eurolygos favoritų, prieš vieną iš individualiai stipriausių komandų. Taip, kad reikia galvoti, kaip kažkiek juos pristabdyti, jog jie neįmestų savo reguliarių skaičių. Reikia iš pradžių visą energiją sutelkti gynyboje, kad jie namuose nesijaustų labai laisvai ir gerai. Turime patys išnaudoti savus šansus, savas galimybes ir susikurti savo metimus“, – akcentus vardino Jasikevičius.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
17
Naudingumas
24
Perimti kamuoliai
2
Dvitaškiai
67%
2/3

Savo ruožtu „Žalgiris“ gali pasigirti, jog puolime atkovoja po 14 kamuolių ir pagal šį rodiklį užima antrąją vietą. Kaip kauniečiai gali apsunkti varžovų gyvenimą?

„Mums reikia žaisti lygiai tokį patį žaidimą. „Real“, kaip ir kiekviena kita komanda, turi savo trukumų, apie juos čia nekalbėsime, – šypteli Jasikevičius. – Bet nėra komandos, kuri neturi problemų ir bandysime jas išnaudoti.“

„Žalgiris“ iš pastarųjų ketverių rungtynių Eurolygoje laimėjo tris mačus ir jau praėjusią savaitę nutraukė išvykos susitikimų pralaimėjimų seriją. Jasikevičius teigė, kad komandos žaidimas gerėja.

„Mažais žingsniais einame į priekį ir norėtume, kad tai vyktų ir toliau. Norėtųsi, kad vyrai ir toliau taip atsiduotų komandai, nes matome, kad kažkokie rezultatai jau ateina. Visada norisi geriau ir norėsis iki pat sezono pabaigos. Tos idealios versijos neišgausime, bet dėl jos reikia stengtis. Dirbame ties baudavimo supratimo, kaip reikia žaisti iki „bonuso“ situacijų ir po jo“, – kalbėjo treneris.

Tuo metu žalgiriečių snaiperis Artūras Milaknis akcentavo tuos pačius varžovų lyderius ir pasidžiaugė, kad kauniečiai geriau pataiko iš tolimos distancijos.

„Žaisime prieš vieną geriausių puolime žaidžiančių komandoje. Laukia sunkūs uždaviniai – tiek stabdyti jų pavienius žaidėjus, tiek visą komandą. Sergio Llullas šiuo metu tikrai yra įspūdingoje formoje, o nuo jo priklauso visos komandos žaidimas. Ir Jaycee Carrollas, kuris gali visus nubausti. Tad turime būti susikaupę ir sekti savo rungtynių planą. Mums pataikant tritaškius, prasiplečia žaidimas. Kai nepataikydavome, tuomet kiti užkimšdavo aikštelę ir mums būdavo sunkiau“, – kalbėjo Milaknis.

Atakuojantis gynėjas susitiks su Mačiuliui, su kuriuo praėjusiais metais žaidė Lietuvos rinktinėje. Milaknis sakė, kad susitikti su lietuviais – visada gera.

„Malonu, kad žaisime su Mačiuliu, tų lietuvių Eurolygoje nėra daug. Manau, kad ir jam malonu, kai atvažiuoja „Žalgiris“, – nedaugžodžiavo gynėjas.

„Žalgirio“ ir „Real“ dvikova – ketvirtadienį 22 val.

Komandų lyderiai
Madrido Real PTS EFF    EFF PTS Kauno Žalgiris
Sergio Llull 18,9 18,1   17,4 12,8 Paulius Jankūnas
Anthony Randolph 11,4 16,2   13,5 10,8 Leo Westermann
Rudy Fernandez 9,3 11,6   11,5 13,2 Brock Motum
Gustavo Ayon 8,2 10,7   8,0 6,6 Edgaras Ulanovas
Othello Hunter 8,0 9,8   6,9 7,2 Lukas Lekavičius
Komentarai:
jd
Saras tai grynai alkasas is mordos

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-07
+2
Atsakyti
rr
Zinom kad atakuosit Reyesa :D
2016-12-07
-2
Atsakyti
BNews

Isimkit tuos garso efektus nuo video. Cia interviu o ne kazkoks veiksmo filmas. Paprasciausiai trugdo klausyt.
2016-12-07
-6
Atsakyti
djgaffer
Dar Randolphą galima išskirti,kuris ten net sakyčiau už tą patį Carrollą svarbesnę rolę turi.Nors aišku visa komanda labai stipri.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-07
-1
Atsakyti
Anonimas
pl pl ko nerodis per VSB? Tipo per tv niekur nerodis tai wtf krv
2016-12-07
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Madrido Real
Kauno Žalgiris
46%
27/59
Metimai iš žaidimo
48%
30/62
36
Atkovoti kamuoliai
30
20
Rezultatyvūs perdavimai
16
9
Perimti kamuoliai
7
20
Pražangos
29
80%
32/40
Baudų metimai
90%
18/20

Rungtynių žaidėjai

Luka  Doncic
17 PTS
5/8 FG
4/4 FT
Kevin  Pangos
19 PTS
6/15 FG
3/3 FT
Gustavo  Ayon
7 REB
4 DREB
3 OREB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
6 REB
Rudy  Fernandez
7 AS
1 TO
31 MIN
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
4 AS
Luka  Doncic
24 EFF
67% 2P%
60% 3P%
Edgaras  Ulanovas
19 EFF
60% 2P%
100% 3P%