LKL žvaigždžių šventė šiemet antrą kartą per trejus metus vyks Klaipėdoje
LKL žvaigždžių šventė šiemet antrą kartą per trejus metus vyks Klaipėdoje
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus

Artėjantį savaitgalį vyksiančios Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) žvaigždžių rungtynės vėl pretenduoja būti įdomesnės nei LKL žvaigždžių rungtynės. Ir ne vien dėl to, kad vyrų komandai moterų šventėje antrus metus iš eilės atstovaus Arvydas Sabonis.

LMKL ne pirmus metus supranta, kad lietuviškai žvaigždžių šventei reikia lietuviškos idėjos. Taip vienais metais LMKL žvaigždžių rinktinė žaidė su Lietuvos Seimo nariais, kitais metais – su LKL trenerių rinktine, pastaruosius dvejus metus – tiesiog su garsių vyrų komanda.

Lietuviška idėja lemia tai, kad žiūrovai gauna galimybę pamatyti, kaip krepšinio aikštelėje atrodo Gediminas Kirkilas ar vienu metu buvęs populiarus Seimo narys Andrius Šedžius. Prisiminkite, kokį ažiotažą sukėlė Marcuso Browno dalyvavimas LMKL žvaigždžių rungtynėse, arba praėjusių metų mačas su Saboniu priešakyje.

Idėja LKL žvaigždžių dienai

Įsivaizduokime, kad LKL mus išgirsta ir pradeda rengti „Grandų“ – „LKL rinktinės“ rungtynes. Kas žaistų šiose komandose? „BasketNews.lt“ pateikia galimą šių metų variantą (ir, be abejo, laukiame jūsų variantų komentaruose).

Grandų komanda

Starto penketas
Justinas Dentmonas Kauno Žalgiris
Martynas Gecevičius Vilniaus Lietuvos rytas
Renaldas Seibutis Vilniaus Lietuvos rytas
Paulius Jankūnas Kauno Žalgiris
Robertas Javtokas Kauno Žalgiris
Atsarginiai
Šarūnas Jasikevičius Kauno Žalgiris
Martynas Pocius Kauno Žalgiris
Omaras Cookas Vilniaus Lietuvos rytas
Darius Songaila Vilniaus Lietuvos rytas
Kšištofas Lavrinovičius Kauno Žalgiris
Juanas Palaciosas Vilniaus Lietuvos rytas
Artūras Milaknis Kauno Žalgiris

LKL rinktinė 

Starto penketas
Rolandas Alijevas Pasvalio Pieno žvaigždės
Gintaras Leonavičius Kėdainių Nevėžis
Mindaugas Lukauskis Prienų TonyBet
Valdas Vasylius Klaipėdos Neptūnas
Vytautas Šarakauskas Klaipėdos Neptūnas
Atsarginiai
Marius Runkauskas Klaipėdos Neptūnas
Aidas Viskontas Utenos Juventus
Martynas Mažeika Klaipėdos Neptūnas
Artūras Jomantas Pasvalio Pieno žvaigždės
Artūras Valeika Prienų TonyBet
Tomas Urbonas Kauno LSU Atletas
Arvydas Šikšnius Kėdainių Nevėžis
Vyrai užgožia moteris ir LMKL to nebijo, nes supranta, kad priešingu atveju niekas jų šventės apskritai nežiūrėtų. Greta ryškių šalies vyrų labiau matomos tampa ir geriausios šalies krepšininkės, o pati šventės koncepcija yra visiems suprantama.

Tuo metu LKL n-tuosius metus žengia balažin kieno pramintais takais – „Ereliai“ prieš „Vilkus“, „Lietuviai“ prieš „Legionierius“, „Rytai“ prieš „Vakarus“. Formatai, kurie ne tik kuo toliau, tuo neįdomesni, bet ir visiškai netinkami Lietuvai.

„Lietuviai“ prieš „Legionierius“ buvo bene suprantamiausias formatas masėms, bet Lietuvoje tikrai yra per mažai legionierių, kad 12 iš jų žaistų žvaigždžių rungtynėse (prisiminkite tokias „žvaigždes“ kaip Jeffas Foote'as ar Ernestas Kalve).

Šiemetinis „Rytų“ prieš „Vakarus“ formatas yra „pritemptas“. Negana to, kad niekas Lietuvos neskirsto į Rytus ir Vakarus (kaip pavyzdžiui yra skirstoma JAV ar ta pati Europa), tai dar ir priskyrimas yra sunkiai suvokiamas (kodėl Kauno komandos priskirtos Vakarams, o Kėdainiai – jau Rytams? Dėl Uspaskicho?)

Kad ir kokį formatą besirinktų LKL žvaigždžių šventės organizatoriai, kasmet būna tas pats – „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ žaidėjai dominuoja, užgoždami visus kitus.

Pataruosius penkerius metus nebuvo šventės, kurioje dalyvautų mažiau nei 10 „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ krepšininkų, o 2011 metais žvaigždžių rungtynėse dalyvavo net 16 „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ žaidėjų.

„Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ turi didžiausius biudžetus šalyje, susirenka geriausius žaidėjus, todėl normalu, kad jie ir turi daugiausiai atstovų žvaigždžių rungtynėse. Bet žiūrėti, kaip jie dar kartą žaidžia vieni prieš kitus, yra visiškai neįdomu ne tik krepšinio gurmanams, bet ir eiliniams žiūrovams. Tam mes turime LKL finalus. Per žvaigždžių dieną duokite mums ką nors naujo.

Kodėl nesukūrus elementaraus formato – „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rinktinė žaistų prieš LKL rinktinę? Apie šią idėją diskutavau dar prieš trejus metus, bet iš esmės ji būtų tikusi ir prieš 13 metų.

„Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ žaidėjai išrenkami į vieną komandą (po 6 žaidėjus, 5-7, ar bet kaip, kaip sugalvotų LKL), o kitą komandą sudarytų likusių LKL komandų žvaigždžių rinktinė. Elementaru ir kasmet lengvai suprantama. Ir, neabejoju, įdomu patiems žaidėjams.

Dabar vietoje paprasto ir elementaraus modelio mes turime makalynę be jokios istorijos. Pernai buvo „Legionieriai“ prieš „Lietuvius“, dar anksčiau „Ereliai“ prieš „Vilkus“. Ar šiemetinis „Rytai“ prieš „Vakarus“ yra tobulas šios šventės modelis? Ar po metų sugalvosime tai pakeisti į „Šiaurės“ ir „Pietų“ rungtynes?

LKL reiktų susirūpinti savo istorija ir tradicijomis. Lyga leidžia sau vardan vienos ar dviejų komandų keisti ilgametį varžybų formatą (pagalvokite, kaip juokingai po dešimtmečio atrodys idėja reguliariajame sezone komandas skirstyti pagal pergalių procentą), taip ir neišsirenka nuolatinių varžybų dienų, mėtosi tarp žvaigždžių dienos idėjų.

Visa tai lemia, kad lygos rungtynių reitingai per televiziją – nuliniai, žiūrovų salėse nėra, o krepšinio mokyklose sportuojančių vaikų didžiausia svajonė tikrai nėra žaisti LKL.

Atrodė, kad naujoji LKL valdžia rimtai imsis žvaigždžių dienos klausimo, bet dabar viskas linksta link to, kad ši šventė bus eilinis nesusipratimas. Gal aš ir klysiu, bet pirmieji ženklai rodo, kad LKL niekas nesikeičia.

Savaitgalį įsijungsiu televizorių pasižiūrėti LMKL šventę. Ten vyrai žais prieš moteris. Bus Sabonis.

LMKL seniai suprato, kad genialumas slypi paprastume.

O LKL bando surasti, kur Lietuvoje yra Rytai, o kur Vakarai.

Komentarai:
NerosasMano siūlymas būtų toks: LKL žvaigždžių dienoje žaistų 1-10 vietas 2015 01 01 lkl reg sezone uzimancios komandos. Viena komanda sudarytu 1,10,3,8 ir 6 vietas uzėmusiu komandu zaidejai, o kita komanda sudarytu 2,9,4,7 ir 5 vietas uzemusiu komandu zaidejai. 1,2,3 ir 4 komandu zaideju zvaigzdziu rungtynese butu po 3, o likusiu komandu po 2. Balsuoti butu galima uz visus komandu zaidejus, taciau rungtynese zaistu 3 arba 2 daugiausiai balsu surinke zaidejai nepriklausomai nuo zaideju poziciju. Galetu visi balsuoti tik uz zalgirio ar ryto zaidejus, taciau siu komandu zaideju galetu dalyvauti ne daugiau kaip po 3.


Pirma grupe salyginai stipresne. Turėtu but 1, 4, 5. 8, 10.

Kita 2,3 6,7, 9 . Bet šiais metais taptu nesamonė, nes žalgiris su rytu į viena grupe patektu. Beje tas gali kartotis kiekvienais metais, dėl skirtingai losiamo LKL.
2014-01-31
-1
Atsakyti
Kokios būtų LKL žvaigždžių komandų sudėtys, jei jos būtų sudarytos pagal mano siūlytą modelį ir komandų rezultatus iki vasario 1 dienos (kadangi nezinau kokia buvo lentele sausio 1 diena).

KOMANDA NR 1: Lietuvos rytas, Neptūnas, Šiauliai, Juventus ir Lietkabelis.

KOMANDA NR 2: Tonybet, Žalgiris, Pieno žvaigždės, Nevėžis, Dzūkija.

Šį kartą žaidėjus atrinksiu pagal jų NAU-DIN-GU-MĄ.

KOMANDA NR 1:

Palacios, Jelovac, Cook, Vasylius, Mažeika, Runkauskas, Pakamanis, Dillard, Barinov, Viskontas, Griškėnas ir Olander.

KOMANDA NR 2:

Valeika, Lukauskis, Kadžiulis, Jankūnas, Dentmon, Lavrinovič, Jomantas, Dimša, Leonavičius, Dabkus, Staniulis ir Paliukėnas.
2014-01-30
+1
Atsakyti
Mano siūlymas būtų toks: LKL žvaigždžių dienoje žaistų 1-10 vietas 2015 01 01 lkl reg sezone uzimancios komandos. Viena komanda sudarytu 1,10,3,8 ir 6 vietas uzėmusiu komandu zaidejai, o kita komanda sudarytu 2,9,4,7 ir 5 vietas uzemusiu komandu zaidejai. 1,2,3 ir 4 komandu zaideju zvaigzdziu rungtynese butu po 3, o likusiu komandu po 2. Balsuoti butu galima uz visus komandu zaidejus, taciau rungtynese zaistu 3 arba 2 daugiausiai balsu surinke zaidejai nepriklausomai nuo zaideju poziciju. Galetu visi balsuoti tik uz zalgirio ar ryto zaidejus, taciau siu komandu zaideju galetu dalyvauti ne daugiau kaip po 3.
2014-01-30
-12
Atsakyti
lkjasna
Nemokami kazino pinigai, adresu: http://goo.gl/MLoN2g

Tik išbandytos svetaines, kurios išmoka laimejimus iš nemokamai gautu pinigu.
2014-01-30
+5
Atsakyti
Kai ir nba bus ydomu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-01-30
+29
Atsakyti
arba
galima rengt dar siaure ir pietus :-D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-01-30
+16
Atsakyti
Anonimas
JV pateko I Rookies vs Sophomores varzybas :)
2014-01-30
+6
Atsakyti
Na, o kodėl nepadarius varžybų prieš braliukų latvių rinktinę. Manau būtų įdomu ir intriga atsirastų. Dar įdomiau būtų LKL lietuvių rinktinė prieš legionierių lietuvių rinktinę (kurie žaidžia kitose europos komandose). Bet čia jau manau būtų labai sunku susitarti su klubais, kad šiuos išleistų... Bet faina būtų pamatyti Kalnietį, Dariušą ir kitus žaidžiančius Emigrantų komandoje. Tikrai pilną salę surinktų...
2014-01-29
-1
Atsakyti
Vusų pirmą tai jau KD ūgio, greičio, metimo, jėgos kombinacija fenomenali. Tai jau net skillų nelabai reikia, bet jam jų netrūksta.
2014-01-29
+12
Atsakyti
turbut paprasciausia ideja butu kaip ir dbr, zmones internete isrenka reikiamu zaideju pozicijas ir ju kieki, o kompas atsitiktinai, runktyniu diena paskirsto i reikiamas pozicijas, taip sudarydamas 2 komandas. Taip isliktu intriga iki pat rungtyniu. Taipogi pagal zaideju statistika isrinktu startinius penketus.

O jeigu norit prikolo, galima padaryti lkl zvaigzdziu dienos 3x3 turnyra :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-01-29
-6
Atsakyti
wssvienas greitas patarimas is mano puses butu lkl all star daryti pries NBa all stara kazkiek pasidarytu idomesnis IMO


Nu ir ka tokiam pasakyt... :D
2014-01-29
+6
Atsakyti
Blogiausia yra tai, kad LKL nera dar tokio stipraus lygio kaip kokios kitos salies lyga, bet manau ateiti viskas turetu tik i geraja puse klostytis, nes jau si sezona daug kas irodineja, kad ir Zalgiris nera nenugalimas.
2014-01-29
+37
Atsakyti
lkl
as tai i lkl rinktine centru starto penkete noreciau matyti k.petrukoni,o sarakauska atsarginiu,vietoj urbono
2014-01-29
+12
Atsakyti
tas pats
LKL vyksta tokia pati zvaigzdziu diena, kokios yra ir kitose europos salyse. O tokios sventes tik sirgaliam atsidekot uz palaikyma ir parodyt jiems tai ko is situ krepsininku nesitiketume rimtose varzybose(dejimu, klaidinanciu judesiu ir t.t). Tai daznai leidzia sukurt grazu sou, bet cia LKL daug neprikursi, nes zaidejai eile metu mazai ka parodo. Teko matyt ne viena zvaigzdziu diena, tai vaizdas nelabai kuo ir skiriasi nuo Lietuvos, kitur ir blogiau buna. Tik prancuzai grazu rengini buvo sukure, bet turejo stipru remeja Nike, ispanijoj jau nerengia isvis tokiu rungtyniu. Tai bent dziaukites tuo ka turim, gal galimybes ribotos, o del ideju jau pakeitimai irodo, kad juda truputi, nors pasidomet pasiulymais rengejams tikrai vertetu :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-01-29
+1
Atsakyti
paprasciausia butu, jeigu zaidejai issirikiuotu pagal ugi ir issiskaiciuotu pirmais antrais. O jei rimtai tai galetu buti burtai, kuriuos laimejas treneris rinktusi pirmas zaideja, tada imtu kitas ir t.t.
2014-01-29
+1
Atsakyti
wss
vienas greitas patarimas is mano puses butu lkl all star daryti pries NBa all stara kazkiek pasidarytu idomesnis IMO
2014-01-29
+5
Atsakyti
I.
Beje, yra buvę seniai seniai Žvaigždių diena "Žalgiris" VS LKL rinktinę (laimėjo LKL rinktinė)
2014-01-29
-2
Atsakyti
http://basketball.eurobasket.com/Lithuan...

Prasau, skaitykit, kas ten praset info detalesnes :)
2014-01-29
+2
Atsakyti
AZH
Sitas sou yra reikalingas tiek ziurovam tiek patiems krepsininkams. TIK TAM ATSIBODE YRA MATYTI RUNGTYNES BE GINYBOS, VIEN TIK DEJIMAI, KAMUOLIU ATIDAVINEJIMAI. REIKIA IDOMIU RUNGTYNIU TRUPUTI KAD BENT INTRIGELE BUTU. KAD RIMTAI ZAIZTU TADA IR ZIURES DAUGIAU!
2014-01-29
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.