„Prienai“ antrą sezoną iš eilės kovos Europos taurės varžybose
„Prienai“ antrą sezoną iš eilės kovos Europos taurės varžybose
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Vienintelė Europos taurės varžybose artėjantį sezoną dalyvausianti komanda iš Lietuvos, „Prienai“, antradienį sužinos savo varžovus. Burtų ceremonijoje 32 komandos bus padalytos į aštuonias grupes po 4 ekipas.

Burtų išvakarėse komandos buvo padalytos į keturis pajėgumo krepšelius. Jie sudaryti pagal ekipų pasirodymą tarptautinėse varžybose per paskutinius trejus metus. „Prienai“ pernai pirmą kartą dalyvavo tarptautinėse varžybose ir neįveikė pirmo varžybų etapo.

Tai lėmė, kad prieniškiai atsidūrė silpniausiame – ketvirtajame krepšelyje.

„Esu šiek tiek nustebęs, kad mus priskyrė į ketvirtą krepšelį, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė „Prienų“ komandos strategas Virginijus Šeškus. – Praėjusį sezoną tarp visų 32 Europos taurės turnyro komandų pasidalijome 17-18 vietas, todėl buvau tikras, kad prieš burtų traukimo ceremoniją pateksime į trečią krepšelį. Turnyre dalyvaus pernai jame nekovojusios Kijevo „Budivelnik“, Liubercų „Triumph“, „Donetsk“ ar Mariupolio „Azovmaš“ komandos, tačiau jos pateko į antrąjį bei trečiąjį krepšelius.“

Visi pajėgumo krepšeliai:

1 krepšelis: Valensijos „Basket“, Kazanės „Uniks“, Nymburko CEZ, Bilbao „Gescrap“, Stambulo „Galatasaray“, Sevilijos „Cajasol“, Le Mano „Sarthe Basket“ ir Sankt Peterburgo „Spartak“.

2 krepšelis: Jeruzalės „Hapoel“, Krasnodaro „Lokomotiv“, Liubercų „Triumf“, Atėnų „Panionios“, Zagrebo „Cibona“, Sasario „Banco du Sardegna“, Bandirmos „Banvit“, Podgoricos „Buducnost“.

3 krepšelis: Rygos VEF, Šolė „Basket“, Šarlerua „Spirou“, Donecko „Donetsk“, Kijevo „Budivelnik“, Ostendės „Telindus“, Mariupolio „Azovmaš“, Belgrado „Crvena Zvezda“.

4 krepšelis: Orleano „Loiret Basket“, Ulmo „Ratiopharm“, „Prienai“, Kvakenbriuko „Artland Dragons“, Sopoto „Trefl“, Viurcburgo „s.Oliver Baskets“, Zielona Goros „Stelmet“, Sofijos „Lukoil Academic“.

Komentarai:
Benas
Cez Nymburk dbr yra nusilpes budivelnyk tai pat matet kad per draugiska turnyra nuo neptuno malku gavo... del Hapoel nzn idomus tai klubas taip kad nemanykit kad KK Prienai visiski grupes alsaideriai.
2012-10-09
-4
Atsakyti
...
GROUP A

CEZ BASKETBALL NYMBURK

HAPOEL MIGDAL JERUSALEM

BC BUDIVELNIK KIEV

BC PRIENAI

čia prienų grupė. sakyčiau, kad pasisekė prienam su burtais...
2012-10-09
+5
Atsakyti
ATIPrienai verti 3 krepselio, VEF vertas antro. Tikiuos sie klubai ant menciu parklubdys ne viena geriau ivertinta komanda.


ant menciu parklubdys :DD
2012-10-09
-1
Atsakyti
ATI
Prienai verti 3 krepselio, VEF vertas antro. Tikiuos sie klubai ant menciu parklubdys ne viena geriau ivertinta komanda.
2012-10-09
-19
Atsakyti
SerbentautasNeptūnasLTUKiekvienas palaiko savo komandą tai ką man sakyti, kad Neptūnas nevertas žaisti VTB ir eurocupe. Dėl prienų bent man atrodo eurocup'e jie silpniausi , bet visi matėm kaip jie pasispardė praitais metais.Kodėl silpniausi? Tu pažvelk į 4 krepšelį.. kas ten gero? Artland Dragons ir Lucoil Akademik kurios drąsiai Prienams būtų įveikiamos? Kituose krepšeliuose taip pat yra įveikiamų, tik reikia gauti gerus burtus ir Prienai galės pasispardyti. Bent jau kaip pernai.serbentautojuiatsivers europos klubu reitinga ir paziurek kokia vieta uzima prienai prieto pacio paziurek neptunaGal šitą? http://www.eurobasket.com/service/basket... Kuris sudarytas pagal ŠIO, NAUJO SEZONO rezultatus? Ką aš noriu pasakyti, tai, kad Prienai verti žaisti EuroCup'e (nes iškovojo šią teisę), bet taip pat jie ir verti būti paskutiniame krepšelyje, nes per paskutinius 3 metus nepasiekė daugiau nei komandos iš pirmų trijų krepšelių. O Neptūnas tegul pirma įrodo savo vertę LKLe, nes pralaimėjimas Utenoje ir vos ištrauktos namie su Panevėžiu nieko gero nežada. Visi tik džiaugiasi pralaimėjimu CSKA mažu skirtumu..


Pilnai su tavim sutinku, kad Prienai išsikovojo Eurocup ir gali ten pakovot, dėl visos šitos nesamonės aš kaltas nes pasakiau, kad Neptūnas vertas žaisti eurocup'e
2012-10-08
-4
Atsakyti
KkPRF
Kai neptunas išsikovos teisė žaisti eurocupe tada visi (tame tarpe ir as) pripažinsi, kad jie verti jame žaisti ir pan.. O kolkas nieko jie neverti. Vtb ir tėn ne sportiniu principu patėko.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-10-08
+15
Atsakyti
NeptūnasLTUKiekvienas palaiko savo komandą tai ką man sakyti, kad Neptūnas nevertas žaisti VTB ir eurocupe. Dėl prienų bent man atrodo eurocup'e jie silpniausi , bet visi matėm kaip jie pasispardė praitais metais.


Kodėl silpniausi? Tu pažvelk į 4 krepšelį.. kas ten gero? Artland Dragons ir Lucoil Akademik kurios drąsiai Prienams būtų įveikiamos? Kituose krepšeliuose taip pat yra įveikiamų, tik reikia gauti gerus burtus ir Prienai galės pasispardyti. Bent jau kaip pernai.

serbentautojuiatsivers europos klubu reitinga ir paziurek kokia vieta uzima prienai prieto pacio paziurek neptuna


Gal šitą? http://www.eurobasket.com/service/basket... Kuris sudarytas pagal ŠIO, NAUJO SEZONO rezultatus? Ką aš noriu pasakyti, tai, kad Prienai verti žaisti EuroCup'e (nes iškovojo šią teisę), bet taip pat jie ir verti būti paskutiniame krepšelyje, nes per paskutinius 3 metus nepasiekė daugiau nei komandos iš pirmų trijų krepšelių. O Neptūnas tegul pirma įrodo savo vertę LKLe, nes pralaimėjimas Utenoje ir vos ištrauktos namie su Panevėžiu nieko gero nežada. Visi tik džiaugiasi pralaimėjimu CSKA mažu skirtumu..
2012-10-08
Atsakyti
vitoli
o blt kiek klaidu pridariau :D ir varda pamirsau parasyt...
2012-10-08
-5
Atsakyti
Anonimas
pagyvensim pamatysim, galbut ir prasimus iki, bet bent jau man kaip neutraliam Neptuno klausimu,kolkas nepanusu kad jie pajegus pateisint i juos dedamas viltis. Pagal zaidejus jie atrodo pajegus kovot del bronzos lkl , bet kaip komanda, neskaitant rungtyniu su CSKA, nieko gero neparode, na tikekimes kad nuo dabar prades zaidimas geret ir neliks VTB dugne, vistik as uz visas LT komandas kurios rungtyniauja uzsienije, taciau kazko daugiau tiketis tiesiog siuo metu nera is ko...
2012-10-08
+7
Atsakyti
jsldh
Galėtų Druskininkai eurocupe lost.. Bet seip palaikau Lkle neptūną.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-10-08
+1
Atsakyti
vitoliNeptunasLTU visada palakyk savo komanda net jei bus paskutinei vietoj, bet nekelk aukciau negu yra, geriausias tokiu nesamoningu pareiskimu pavyzdis dauguma dauguma L.Ryto ir Zalgirifanu, kiekvienais metais nusisneka apie eurolygos Final4 ir bybis gaunas... o tada realybe stipriai nuleidzia ant zemes :D as pats uz Zalgiri visada buvau ir busiu, bet apie tai ko jie verti galiu pasakyt Top16 nedaugiau, jei jie pasieks daugiau nezinau ka padarysiu is laimes, bet kolkas tokia yra realybe ir nera ko keltis ankciau laiko ... vat teip va :D


Sutinku, bet nieko aš neaukštinu, mano manymu Neptūnas vertas žaisti Eurocup kaip ir Prienai, bet tai reikia įrodyti (kalbu apie Neptūną)
2012-10-08
-10
Atsakyti
vitoli
NeptunasLTU visada palakyk savo komanda net jei bus paskutinei vietoj, bet nekelk aukciau negu yra, geriausias tokiu nesamoningu pareiskimu pavyzdis dauguma dauguma L.Ryto ir Zalgirifanu, kiekvienais metais nusisneka apie eurolygos Final4 ir bybis gaunas... o tada realybe stipriai nuleidzia ant zemes :D as pats uz Zalgiri visada buvau ir busiu, bet apie tai ko jie verti galiu pasakyt Top16 nedaugiau, jei jie pasieks daugiau nezinau ka padarysiu is laimes, bet kolkas tokia yra realybe ir nera ko keltis ankciau laiko ... vat teip va :D
2012-10-08
-1
Atsakyti
serbentautojuiatsivers europos klubu reitinga ir paziurek kokia vieta uzima prienai prieto pacio paziurek neptuna


Prienų pasiekimai yra didesni, bet sakydamas "Nusivyliau, kad Neptūnas nežaidžia eurocup" aš nesakau, kad Prienai neturi žaisti eurocup. Aš kuo puikiausiai suprantu kaip patenkama į tarptautinius turnyrus ir man nereikia aiškinti.
2012-10-08
+2
Atsakyti
serbentautojui
atsivers europos klubu reitinga ir paziurek kokia vieta uzima prienai prieto pacio paziurek neptuna
2012-10-08
-6
Atsakyti
NeptūnasLTUvitoliNeptunasLTU sakai verti zaist nes suzaide gerai vienas rungtynes su CSKA ? na jei tu sprendi is vienu rungtyniu tuomet paimkim kai zaide su Utenos Juventus, po ju irgi atrode kad verti zaist Eurocup ? as nesu nei uz Neptuna nei uz Prienus, bet labai jau uzkliuvo tas zodis tavo pasakytas ''verti,, jie bus to verti kai ta vieta issikovos ir galbut jie ta ir padarys, bet siai dienai jie neverti nieko, Neptuno fanai turetu labai dziaugtis del VTB, cia dave avansu. Zodziu nuomone turi kiekviennas bet jei ta nuomone be argumentu ji nieko verta. peace :)Kiekvienas palaiko savo komandą tai ką man sakyti, kad Neptūnas nevertas žaisti VTB ir eurocupe. Dėl prienų bent man atrodo eurocup'e jie silpniausi , bet visi matėm kaip jie pasispardė praitais metais.


Man tuom ir patinka Prienu ekipa, nustebina, kai zaidzia pries stipresnius varzovus. Na taip dazniausiai suklumpa, bet buna tikrai skambiu pergaliu :) mane iki dabar siurpas krato kai 12 tasku iveike Zalgiri... (BBL Rudupis - Zalgiris) ir maloniai nustebino kai Nymburko komanda parklubdino Cekijoj :)
2012-10-08
+3
Atsakyti
Serbentautasserbentautojuibet tu ir kvailas jei skaiciuot pagal lkl tai pernai rytas laimejo 3 vieta eurok pries tai 1 vieta sukurciu tai turi sudaryt pagal valstybes o kokia ukraina gyvenime auksciau 8 nebuvo beto pernai rezultatas geras siemet tai pakartot bus sunku jie atstovauja lietuva gal kiti nenori juk issukio taureje nieks nedalyvauja o neptunas tik vtb kur net jokios intrigos sapnuose nepadarysSudaro ne pagal valstybes, o pagal patį klubą. Pagal valstybes skirsto tik vietų skaičių kažkiek. O į krepšelius skirsto pagal klubų paskutinių 3 metų pasiekimus Europoje (Euroleague, EuroCup, gal ir EuroChallenge), kur Prienai surinko taškų tik už praėjusį sezoną kur ir taip neišėjo į antrą etapą.NeptūnasLTUBeje pastebėjau, kad didžioji dalis fanų bando tik rautis ir viskas aš pasakau savo subjektyvią nuomuonę, o visi sako, kad aš kvailysViskas kilo dėl tavo frazės "Nusivyliau, kad Neptūnas nežais EuroCup", nors visi žino (matyt išskyrus tave), kad jie pernai neiškovojo tokios teisės.


Kad aš nusivyliau ir, kad jie neiškovojo teisės visiškai nėra susije.Jei tu už Žalgirį(čia tik pvz) nusivyltum jei jie nepatektų į top 8
2012-10-08
Atsakyti
vitoliNeptunasLTU sakai verti zaist nes suzaide gerai vienas rungtynes su CSKA ? na jei tu sprendi is vienu rungtyniu tuomet paimkim kai zaide su Utenos Juventus, po ju irgi atrode kad verti zaist Eurocup ? as nesu nei uz Neptuna nei uz Prienus, bet labai jau uzkliuvo tas zodis tavo pasakytas ''verti,, jie bus to verti kai ta vieta issikovos ir galbut jie ta ir padarys, bet siai dienai jie neverti nieko, Neptuno fanai turetu labai dziaugtis del VTB, cia dave avansu. Zodziu nuomone turi kiekviennas bet jei ta nuomone be argumentu ji nieko verta. peace :)


Kiekvienas palaiko savo komandą tai ką man sakyti, kad Neptūnas nevertas žaisti VTB ir eurocupe. Dėl prienų bent man atrodo eurocup'e jie silpniausi , bet visi matėm kaip jie pasispardė praitais metais.
2012-10-08
+3
Atsakyti
serbentautojuibet tu ir kvailas jei skaiciuot pagal lkl tai pernai rytas laimejo 3 vieta eurok pries tai 1 vieta sukurciu tai turi sudaryt pagal valstybes o kokia ukraina gyvenime auksciau 8 nebuvo beto pernai rezultatas geras siemet tai pakartot bus sunku jie atstovauja lietuva gal kiti nenori juk issukio taureje nieks nedalyvauja o neptunas tik vtb kur net jokios intrigos sapnuose nepadarys


Sudaro ne pagal valstybes, o pagal patį klubą. Pagal valstybes skirsto tik vietų skaičių kažkiek. O į krepšelius skirsto pagal klubų paskutinių 3 metų pasiekimus Europoje (Euroleague, EuroCup, gal ir EuroChallenge), kur Prienai surinko taškų tik už praėjusį sezoną kur ir taip neišėjo į antrą etapą.

NeptūnasLTUBeje pastebėjau, kad didžioji dalis fanų bando tik rautis ir viskas aš pasakau savo subjektyvią nuomuonę, o visi sako, kad aš kvailys


Viskas kilo dėl tavo frazės "Nusivyliau, kad Neptūnas nežais EuroCup", nors visi žino (matyt išskyrus tave), kad jie pernai neiškovojo tokios teisės.
2012-10-08
+7
Atsakyti
vitoli
NeptunasLTU sakai verti zaist nes suzaide gerai vienas rungtynes su CSKA ? na jei tu sprendi is vienu rungtyniu tuomet paimkim kai zaide su Utenos Juventus, po ju irgi atrode kad verti zaist Eurocup ? as nesu nei uz Neptuna nei uz Prienus, bet labai jau uzkliuvo tas zodis tavo pasakytas ''verti,, jie bus to verti kai ta vieta issikovos ir galbut jie ta ir padarys, bet siai dienai jie neverti nieko, Neptuno fanai turetu labai dziaugtis del VTB, cia dave avansu. Zodziu nuomone turi kiekviennas bet jei ta nuomone be argumentu ji nieko verta. peace :)
2012-10-08
-1
Atsakyti
MantasUsiciaupikt su tais savo Neptunais Siauliais Prienai laimejo bronza ir pateko Neptunas ar tie patys siauliai nera vertesni va dabar buti...... zdz cia kalbame apie Prienus o Ne apie Neptuna Siaulius ir t.t


Tai ir niekas nesako, kad Prienai nera verti zaisti Eurocupe. Jie uztikrintai iveike Siaulius serijoj, bet si sezona komandos gan smarkokai pasikeite :) nu likau nusivyles Siauliais, mano manymu jie susilpnejo, Prienai isliko tokiam paciam lygyje, o va Neptuno lygis kyla, o tai yra dziugu, nes Neptunas gavo teise zaist VTB, NeptunasLTU teisingai pasake, VTB ir Eurocup lygiai yra panasus, gal net to pacio pajegumo, taigi mes, lietuviai, kaip tik islosem si sezona: Prienai zais Eurocup, Neptunas, kartu su Rytu ir Zalgiriu - VTB, o Eurolygoj vel musu du grandai - Rytas ir Zalgiris. Tikekimes tarptautiniam fronte pasiseks visoms komandoms nueiti kuo toliau :)
2012-10-08
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.