Laisvą dieną – varžovų trūkumų paieškos (2 video, foto)

Jonas Miklovas
specialiai „BasketNews.lt“ iš Karakaso (Venesuela)
2012-07-06 05:05
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.:
Nuotr.:
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis

Net laisvesnę dieną Karakase Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės nariai stengiasi nekelti kojos iš viešbučio. Ketvirtadienį turėję tik vakarinę treniruotę, krepšininkai visą dieną praleido savo kambariuose.

Kai kurie iš jų, pavyzdžiui, Jonas Mačiulis, nuo atvykimo į Karakasą praėjusį šeštadienį taip ir nebuvo išėjęs iš viešbučio teritorijos.

„Aš pavaikštau iki ten, kur stovi apsauga ir nesinori daugiau lįsti. Ypač po vakar, kai Venesuela nepateko į kitą etapą. Nežinai, ko tikėtis iš tokio temperamento žmonių“, – juokėsi Mačiulis.

Milžiniškas „Grand Melia“ viešbutis, kuriame apsistojusios visos rinktinės, saugomas ginkluota apsauga, tačiau greta jo – ne pati skurdžiausia miesto dalis. Vos per šimtą metrų nuo viešbučio yra pėsčiųjų gatvė, kurioje šiandien, Venesuelos nepriklausomybės dieną, buvo gausu žmonių.

Nors važiuojant į areną matomi skurdesni rajonai, Mačiulis sako regėjęs ir baisesnių vaizdų, visų pirma – Kinijoje. Visgi Venesueloje jis klauso rekomendacijų niekur neiti.

„Neverta rizikuoti. Gal ir nieko neatsitiks, bet nieko neprarasi, jeigu neišeisi pasivaikščioti po šiukšlynus“, – sakė Lietuvos rinktinės puolėjas.

Mato varžovų trūkumų

Ketvirtadienio vakare lietuviai treniravosi „Poliedro“ arenoje, kurioje penktadienį paskutiniai žais ketvirtfinalio rungtynes su Puerto Riko komanda. Pastarieji treniruotis atvyko po lietuvių.

Mūsiškiai dieną žiūrėjo varžovų žaidimo analizę ir jau pastebėjo pirmąsias silpnybes.

„Nelabai gerai puola prieš zoninę gynybą, prieš du prieš du nekaip ginasi, nes jų aukštaūgis negali padėti, todėl gynyboje atsiranda tarpų, – Puerto Riko trūkumus dėstė Mačiulis. – Yra silpnybių, tačiau kiekviena komanda turi savus žaidėjus ir galbūt tos silpnybės prieš mus gali nepasikartoti. Mes bandome žaisti savo žaidimą, o kaip bus, taip žiūrėsime.“

Ypatingas uždavinys laukia Lietuvos rinktinės aukštaūgių, kuriems teks stabdyti 222 cm ūgio P.J. Ramosą. Anot Jono Valančiūno, varžovas turės privalumą dėl savo fizinės jėgos.

„Jeigu nepavyks įveikti fizine jėga, galėčiau jį pranokti greičiu“, – manė Valančiūnas.

Anot Mačiulio, lietuviai bandys nuo dvikovos pradžios perimti iniciatyvą į savo rankas, nes tada puertorikiečiai pradeda nervintis.

Trūksta stabilumo

Karakase sužaidę dvejas rungtynes, lietuviai taip ir nepademonstravo, kuris jų tikrasis veidas – tas, kurį matėme mače su Venesuela, ar tas, kurį išvydome dvikovoje su Nigerija.

Ne kartą kalbėję, kiek jiems svarbus nusiteikimas, krepšininkai viliasi, kad ketvirtfinalio dvikovai bus pasiruošta tinkamai.

„Vakar nesusikaupėme ir pamatėme, kad tai mus gali išmušti iš vėžių, – sakė Mačiulis. – Tikiuosi, kad rytoj susikaupsime ir nebus tokių dalykų, kaip vakar.“

Anot Valančiūno, ketvirtfinalio rungtynių svarba neturėtų pakišti kojos.

„Normalu, kad prieš tokias rungtynes yra nervai ir įtampa, bet reikia su tuo susitvarkyti ir kovoti“, – kalbėjo Valančiūnas.

Mačas su Puerto Riku – naktį iš penktadienio į šeštadienį, 3 valandą Lietuvos laiku.

Interviu su Jonu Mačiuliu:

http://www.youtube.com/watch?v=SfStbjjPs9Y

Interviu su Jonu Valančiūnu:

http://www.youtube.com/watch?v=e5dWdhXnW2A

Komentarai:
332
"na ka graikija jau vaziuoja namo. nigerija pateko i pusfinali. ir zais su rusais. nigerija nugales visas europos komandas ir pateks i olimpiada"- nebenusnekek Rusai sutrips niegerija pamatysi.
2012-07-06
-2
Atsakyti
Va kaip musu centras nba pristatomas

http://www.nba.com/2012/news/features/sc...
2012-07-06
-1
Atsakyti
lietuvis
na ka graikija jau vaziuoja namo. nigerija pateko i pusfinali. ir zais su rusais. nigerija nugales visas europos komandas ir pateks i olimpiada
2012-07-06
+5
Atsakyti
linasfanas
jus turbut nesekat naujenu finalo rungtines nebus zaidziamos paskutinis kelialapis i londona atiteks 3vietos laimetojui. sekmes musu komandai.
2012-07-06
-1
Atsakyti
55 obuoliai
na, Kleiza žadėjo prieš Nigerija žaisti su galva, bet pamiršo
2012-07-06
-5
Atsakyti
Sėkmės vyrai! Tikiuosi šią naktį atsikelsiu, kad pažiūrėčiau, kaip mūsų ąžuolai drasko į šipulius Puerto Riko komandą, o ne kapojami malkoms....
2012-07-06
+4
Atsakyti
D
Anonimassiandien puerto rikas parodys lietuviams kaip reikia zaisti krepsini.verks visokie lopai kai ju komanda vaziuos namo pagaidinta


tau max 14 metu.vaikas.
2012-07-06
+5
Atsakyti
Anonimas
siandien puerto rikas parodys lietuviams kaip reikia zaisti krepsini.verks visokie lopai kai ju komanda vaziuos namo pagaidinta
2012-07-06
-5
Atsakyti
D
vaike tu net tos kases neziuri seniai jau lovytei buni
2012-07-06
-10
Atsakyti
D
Saras lavonas ;DD pz asilas Kleiza su Saru dviese tempia komanda
2012-07-06
+7
Atsakyti
D
dar gal ir kleiza nemoka zaist?
2012-07-06
+1
Atsakyti
D
AnonimasTo dnczal, dalbajobe šiemet mačiulis tragiškas, nepataiko visai metimu, apie lavona šara net nerašysiu, gintis nesugeba, gaidy tu jobanas.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


e tu laido riteri myn nx
2012-07-06
-1
Atsakyti
Geri Sabonio kedai :DD
2012-07-06
+3
Atsakyti
Anonimas
To dnczal, dalbajobe šiemet mačiulis tragiškas, nepataiko visai metimu, apie lavona šara net nerašysiu, gintis nesugeba, gaidy tu jobanas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-06
Atsakyti
tonny soprano
maciulis pasimetes akys tik vaiksto i visas puses, kaip koks bailys bijo iseiti toliau nuo sargybos, prie zurnalistu mandras, o iseit bijo...
2012-07-06
-5
Atsakyti
Pranasas
Lietuva pateks i olimpiada ir turnyro finale po labai atkaklios kovos rezultatu 123:59 nugalejo jav svajoniu komanda:-D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-06
+4
Atsakyti
D
kuo tau Saras blogas medi? i statistika paziurek, paziurek kaip maciulis aria gynyboj kamuolius kokius nusiema, pocius paziurek kaip varo
2012-07-06
-2
Atsakyti
D
ir idomu kieno nuopelnas buvo 2010 gynyba ir greitas zaidimas ar tik ne kemzuros?taip kad slysk is cia eksperte
2012-07-06
+4
Atsakyti
D
anonimas tu tai vapse medis patyletum geriau
2012-07-06
-3
Atsakyti
D
geras tas laikas nesvaikint neki norit kad rinktine zaistu 12 dienos venusuelos laiku tada is vis pasikrautu nuo visu nes niekad nezaisdavo taip anksti
2012-07-06
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.