MRU ekipa kausis dėl pirmosios vietos, VDU bandys iškovoti trečiąją
MRU ekipa kausis dėl pirmosios vietos, VDU bandys iškovoti trečiąją
Gegužės 30 dieną (ketvirtadienį) Kauno sporto halėje paaiškės naujasis Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionas.

Viena jau yra aišku, kad aukso medaliais pasipuoš ne pastaruosius keletą metų lygių neturėjusi Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ekipa, o šiemet itin stabiliai rungtyniavęs Mykolo Romerio universitetas (MRU) arba Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentai.

Didysis LSKL finalas prasidės 19 val. Kauno sporto halėje, o prieš šias rungtynes – 17 val. tarpusavyje dėl bronzos medalių varžysis Šiaulių universiteto (ŠU) ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) komandos.

Prieš lemiamas LSKL kovas verda intrigos, prognozuoti šių porų nugalėtojus ryžtasi toli gražu ne kiekvienas. Krepšinio specialistų nuomone, tiek finalas, tiek kova dėl bronzos medalių turėtų būti atkaklios ir prikaustančios žiūrovų dėmesį.

Paruošė siurprizų

MRU ir LSU ekipos šiemet LSKL reguliariajame čempionate tarpusavyje žaidė du kartus ir pasidalijo po pergalę: 2012 metų lapkričio 12 dieną vilniečiai savo aikštėje Edo Nickaus auklėtinius sutriuškino net 25 taškų skirtumu - 91:66, tačiau LSU 2013 metų vasario 25 dieną namie atsirevanšavo 94:83.

Nemaža dalis LSU (LSKL reguliariajame čempionate liko antri, 11 pergalių, 5 pralaimėjimai) žaidėjų patirties sėmėsi LKL pirmenybėse ir sezono pabaigoje jau atrodė tvirčiau.

„Susižaidimas - svarbus dalykas. LSU galėtų būti vieni iš favoritų. Ši komanda visą sezoną nesikeitė, žaidė ta pačia sudėtimi“, – mano „Prienų“ treneris Virginijus Šeškus.

Kovos aukščiausio lygio Lietuvos čempionate jaunus LSU krepšininkus užgrūdino, o pasitikėjimo savo jėgomis dar daugiau pridėjo prieš kelias dienas vykusi išvyka į Kiniją, pergalės prieš JAV studentus ir tai, kad LSKL pusfinalyje rezultatu 82:80 pavyko nugalėti pajėgią Šiaulių universiteto (ŠU) ekipą.

„LSU – neprognozuojama komanda. Jų stiprioji pusė, kurią visi galėtų išskirti – tolimi metimai. Bet kuris LSU žaidėjas gali pataikyti ne tik nuo tritaškio linijos, bet ir dar iš tolimesnio taško“, – kalbėjo ŠU komandos treneris Rolandas Vaičiūnas.

Šių metų LSKL reguliaraus čempionato nugalėtojų (12 pergalių, 4 pralaimėjimai) MRU komandos treneris Vytautas Poteliūnas teigė, kad LSU žaidėjams yra paruošęs siurprizų, tačiau savo ekipos favorite nelaiko.

„Finale šansus vertinčiau lygiai – 50 su 50 procentų. Manau, kad bus karšta kova. Juk LSU ekipos koziris – susižaidimas. Juk jie visą sezoną kasdien kartų treniravosi, žaidė LKL čempionate, o mes visi kartu į treniruotes susirinkdavome gerokai rečiau. Finale gali būti visko, nenustebčiau, jei laimėtų ir LSU. Tačiau galiu pažadėti, kad mes darysime viską, jog taptume čempionais“, – pabrėžė Poteliūnas.

Palaužė Europos čempionus

MRU pusfinalyje laukė itin sudėtinga kova su daugkartiniais LSKL ir Europos čempionais – VDU krepšininkais, tačiau jie, nors ir išeikvojo daug jėgų, bet su šiuo iššūkiu susidorojo – 81:77.

„Jei jau įveikėme VDU, norėtųsi tapti ir čempionais. Ilgai apie tai svajojome ir darysime viską, kad ši svajonė išsipildytų. Šį sezoną išties nuoširdžiai dirbome ir to nusipelnėme“, – kalbėjo Poteliūnas. 

Panašios nuotaikos tvyro ir LSU stovykloje. Jauni žaidėjai žūtbūt trokšta savo trofėjų kolekciją papildyti LSKL nugalėtojų laurais.

„Svarbu, kad jaunimas neperdegtų. Žaistų susikaupę ir nedarytų vaikiškų klaidų. Daug kas priklausys nuo nusiteikimo ir kovingumo. Finale silpnų komandų nebūna“, – pabrėžė LSU treneris Edas Nickus.

LSU komandos šioks toks pranašumas yra ir tai, kad bus žaidžiama jų gimtajame mieste, tad jų komandos sirgalių gali būti kur kas audringesnis. Kaip žinia, sirgaliai – tarsi šeštasis žaidėjas aikštėje. Finale nugalėtoją gali lemti net mažiausios smulkmenos.

VDU sieks reabilituotis

Po pralaimėjimo LSKL pusfinalyje VDU treneris Arūnas Juknevičius neslėpė apmaudo, tačiau iškart mintyse jau dėliojo planus kaip įvykdyti kitą užduotį – iškovoti LSKL bronzos medalius.

Mažajame finale jų laukia ŠU atstovai.

Pastaruosius 12 metų LSKL finale žaidusiems VDU krepšininkams kovoti dėl bronzos medalių – neįprastas reiškinys. Tačiau motyvacijos jiems neturėtų stigti, manoma, kad jie žūtbūt sieks reabilituotis prieš savo ekipos sirgalius.

„Šiauliečių komanda turi pajėgų startinį penketuką. Jie gali pridaryti daug problemų. Reikia nepamiršti, kad mūsų ekipa, palyginti su pernai metais, yra silpnesnė, tad nenuostabu, kad šiemet mums sekasi prasčiau. Nepavyko apginti čempionų titulo, tačiau juk visada viršūnėje nebūsi“, – aiškino VDU treneris Arūnas Juknevičius.

ŠU treneris Rolandas Vaičiūnas prognozuoti nugalėtojo nesiryžo.

„Sunku prognozuoti. VDU šiais metais vos papuolė į geriausiųjų ketvertuką. Pagal pavardes VDU yra stipresnė, bet, vėlgi, šis sezonas parodė, kad ne pavardės žaidžia, o žaidžia komanda“, – teigė jis.

Anot „Prienų“ stratego Virginijaus Šeškaus, kovoje dėl bronzos medalių favoritų nėra.

„Šiais metais VDU nėra tokia dominuojanti jėga, kaip būdavo anksčiau“, – sakė 2012 metų geriausias LKL treneris.

Anot KTU trenerio Vytauto Pliaugos, ŠU – jauna ir perspektyvi komanda, tikrai pasižyminti kovingumu iki paskutinės minutės.

„Jie  turi geresnę priekinę liniją, reguliariojo sezono metu tikrai tai galima buvo matyti. Bet kas buvo, tas buvo, čia jau yra istorija, dabar prasideda naujas etapas, viskas prasidės nuo nulio. Laukia tikrai įdomi kova“, – įsitikinęs KTU komandos atstovas.  

Priminsime, kad ŠU krepšininkai LSKL reguliariajame čempionate užėmė trečiąją (10 pergalių, 6 pralaimėjimai) , VDU (10 pergalių, 6 pralaimėjimai) – ketvirtąją vietą.

LSKL reguliariajame čempione 2012 metų lapkričio 12 dieną VDU Kaune šiauliečiams nusileido rezultatu 88:95, tačiau 2013 metų vasario 24 dieną Šiauliuose revanšavosi – 91:88.

Komentarai:
to pusfinalis
pusfinaliai jau buvo atradieni
2013-05-30
-4
Atsakyti
pusfinalis
O pusfinalio nerodys
2013-05-30
+2
Atsakyti
Andrius
iejimas nemokamas?
2013-05-30
Atsakyti
Vardas: VIDZ
NEIDOMŪS FINALAI

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-30
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.