Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA
  • Klaipėdos „Neptūnas“ namuose 80:86 nusileido Salonikų PAOK

  • Ketvirtajame kėlinyje šeimininkai pirmavo 75:64

  • Deividas Gailius pelnė 16 taškų ir surinko 13 naudingumo balų

  • Statistika

Kai jau atrodė, kad Klaipėdos „Neptūnas“ (4-6) perėmė rungtynių iniciatyvą, uostamiesčio ekipa visą sunkų darbą pavertė niekais.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
13
Naudingumas
20
Dvitaškiai
71%
5/7
Atkovoti kamuoliai
9

Tomo Rinkevičiaus auklėtiniai namuose 80:86 (20:21, 22:26, 22:13, 16:26) nusileido D grupės autsaideriams Salonikų PAOK (4-6) krepšininkams ir patyrė ketvirtąjį pralaimėjimą iš eilės.

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus mažiau nei 2 minutėms, Gytis Masiulis realizavo baudos metimą už techninę pražangą, o Tadas Sedekerskis pataikė iš po krepšio ir „Neptūnas“ pirmavo 80:77.

Vis tik Bobby Brownas sumetė abi baudas, Zane‘as Knowlesas pridėjo metimą iš po krepšio ir prieš prasidedant paskutinei mačo minutei, svečiai pirmavo 81:80.

„Neptūnas“ turėjo idealią progą persverti rezultatą, bet trise prieš vieną Shannoną Shorterį išbėgę klaipėdiečiai taškų nepelnė – amerikietis blokavo Masiulio metimą, o jau kitoje aikštės pusėje, likus 18 sekundžių, Brownas smeigė tritaškį – 84:80.

Rinkevičius paprašė minutės pertraukėlės, bet sumanymas visiškai neišdegė: Simui Galdikui buvo užfiksuoti žingsniai ir „Neptūno“ viltys išplėšti pergalę žlugo.

„Neptūno“ gretose rezultatyviausiai žaidęs Gailius pelnė 16 taškų (5/7 dvit., 2/5 trit., 0/2 baudos), atkovojo 4 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 2 sykius suklydo, išnaudojo leistiną pražangų limitą bei surinko 13 naudingumo balų.

Trečiojo kėlinio pradžioje uostamiesčio ekipa atsiliko 42:52, tačiau Žygimantas Janavičius smeigė tritaškį, Deividas Gailius pridėjo metimą iš po krepšio ir dar vieną tritaškį, o „Neptūnas“ spurtavo 13:2 bei ketvirčio viduryje persvėrė rezultatą – 55:54.

Šį sezoną metamos baudos

79%
18,3
Pataiko: 18,3
Taiklumas: 79,2%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 24
Blogiausias pasiekimas: 12
Daugiausia pataiko: Gytis Masiulis

Lemiamą kėlinį sėkmingiau pradėjo šeimininkai. Gytis Masiulis bei Simas Galdikas realizavo po dvitaškį, Gailius atseikėjo dar vieną tritaškį ir „Neptūno“ persvara pasiekė 11 taškų (75:64).

Vis tik PAOK pasiduoti linkę nebuvo. Aaronas Bestas įvertė taškus iš po krepšio, Bobby Brownas realizavo visas tris baudas, o svečiai laimėjo atkarpą 13:2 bei, likus kiek mažiau nei 3 minutėms, rezultatas ir vėl buvo lygus – 77:77.

Svečių ekipoje naudingiausiai žaidęs Antwaine‘as Wigginsas įmetė 13 taškų (5/7 dvit., 1/1 trit., 0/1 baudos), atkovojo 9 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, blokavo metimą ir surinko 21 naudingumo balą.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 16 (5/7 dvit.), Tomas Delininkaitis 15 (4/6 dvit.), Gytis Masiulis 13 (5/10 dvit., 7 atk. kam.), Žygimantas Janavičius 11 (1/6 dvit., 9 rez. perd.).

PAOK: Adamas Smithas 18 (3/6 trit.), Aaronas Bestas 14 (4/7 dvit.), Antwaine‘as Wigginsas 13 (5/7 dvit., 9 atk. kam.), Bobby Brownas 11 (1/4 dvit., 1/4 trit.).

Komentarai:
Anonimas
nesuprantu tu kur ant slavinsko vaziuoja, jis tik atsarginis jaunas zaidejas kylantis nuo suolo, net 10min nezaidzia. igudziu truksta bet duomenys neblogi, geras gynyboj, po keliu metu gali but visai solidus atsarginis sf/pf
2020-01-08
-3
Atsakyti
klp
Labai blogai, kad sezonas dar neartėja prie pabaigos, nes nebeįmanoma stebėti Neptūno varžybų. Stebiu, nes esu šios komandos fanas, bet į areną jau nebeinu, nes matant kaip komandai visiškai nusišikti ant sirgalių, tai taip pat man nusišikti iš kur gaus pinigus, kad sumokėti jiems algas, kurių net nenusipelnė. Faktas, kad komplektacijoj buvo padaryta klaidų, o dar turistas Dorsey.. Bet komanda atrodė tikrai simpatiškai, tai komanda, kuri atrodė, kad gali pateikti netikėtumų sezono metu ( gerąją prasme ). Kaip bebūtų žaidėjai nežaidžia ties savo galimybiu riba ir reikia kelti klausimą kodėl? Manau žaidėjai netiki Rinkevičiumi kaip treneriu, jis neturi visiškai jokio autoriteto, per timeout net nežino ką sakyti žaidėjams, o jeigu kažką ir išlemena, žaidėjai net nesupratę ko treneris nori, grįžta į aikštę. Kol komandoj bus Galdikas, Slavinskas, Rinkevičius ( vyr. treneriu ) tol Neptūnas nerodys rezultatų, tu klubo vadovai tai suprasti ! Janavičius komandos mikroklimato, Gailius apie gynybą išviso turbūt nėra girdėjęs ir t.t. Visi tokie dalykai susideda ir turim ką turim. Pasiilgstu Maksvyčio, kuris kiekvienoj situacijoj turėdavo sprendimą ir žaidėjai jo klausydavo.. Tada bent malonu būdavo stebėti kovojančią komandą. Dabar jeigu matai, kad rungtynės eina taškas į tašką, vadinasi Neptūnas pralaimės, jeigu Neptūnas pirmauja, negali būti ramus, nes žinai, kad labai greitai gali subyrėti komanda.
2020-01-08
+9
Atsakyti
Sestadieni
gaus nuo Lietkabelio
2020-01-08
+3
Atsakyti
neptunas yra puiki iliustracija dabartines LT krepsinio bukles ir LKL lygio...visiski lavonai, nesugebantys namuose pasiimt visokiu graiku autsaideriu su 40metu bobbiu priesaky...masiulis apie eurolyga galvoja :D greitoj atakoj nuo maziuko stoga toki gaut cia dar reik sugebet, sliekas sitas..tragedija visa komanda, isformuot
2020-01-08
+3
Atsakyti
>N
Viska gerai surasei , tik nepaminejai , kad nx eitu Rinkevicius ir desimt kart eina nx Neptuno vadyba bei valdyba .
2020-01-08
-4
Atsakyti
sdd
prie ko cia treneris...pl ar treneris kaltas,kad Masiulis nuo zemes nepasoka???pl bent koks juodukas aukstauugis isejas pries 190cm gyneja,su mesomis butu kroves i krepsi,o cia pl letuapedis Lietuvis nuo zemes nepasoka,isbego pries 190cm gyneja meta kazkoki is po krepsio,vietoj kad krautu i krepsi ir stoga gauna...gedinga
2020-01-08
+1
Atsakyti
Anonimas
ne trwneris kaltas kad kruva medziu surinkta o pagrindinos pg puse sezono patempta raumeni gydosi. uzuojauta neptuno fanams, bet matyt kad kolkas nieko geriau nebus ir teks atkentet si sezona
2020-01-08
+7
Atsakyti
Neptunas
nera tu isvadu neisisprendzia zaidzia kaip zajde jau zaidejams manau pikta kad taip pabaigas suzaist
2020-01-08
-4
Atsakyti
hustgiske
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-01-08
Atsakyti
alio
ir dar jasikevicius sako kodel nieks negire zalgirio kad LKL laimi tiek macu LMAO.....todel kad LKL apgailetino lygio turnyras...atvaziavo 13 vieta Graikijoje uzimanti komanda ,pagaidino neptuna ir isvaziuoja,#..
2020-01-08
-4
Atsakyti
alio
tas masiulis pl nuo zemes isvis nepasoka.....pl Lietuviai okie neaatletiski....gradu net
2020-01-08
+3
Atsakyti
N
Nu aciu Neptunui uz Xujova sezona!!! Vapse kas tokia xujova sudeti sumaste. Uzseneciai apart medinio Wiliamson nera(joks jis ten pastiprinimas ir nera realiai uzseneciu) . Dorsi vapse nelosia, pasakymas pasitempe raumeni - eikit naxui!!! Parodykit nors viena krepsininka, kuris pasitempe raumeni ir daugiau nei puse sezono nelosia!! Naxui jei nereikalyngas atleiskit. Sumokat kompencacija, jei vadyboi duxai, nemokat vadybos darbo dirbt(isvartyt kad xujovai losi ir eik nx) ir iezkokit kito kad ir is dubleriu paimkit nauja, nes tas Janavicius geriausiu atveju TIK ANTRAS PG!!! Treneris irgi nekazka.. Bet jei mediniai zaidejai, kur uzseneciai dar blogesni tai kuom treneris blogas??? SLAVINSKAS VAPSE BL ATRODO TIKA KREPSINI PRADEJAS LOST.. MEDINIS ROBOKOPAS NAXUI!!! TRENERIUI: KO NAXUI NEI BISKIO NELEIDI Pazeros. Nemanau kad blogiau bus uz Janaviciu!!! O jei ir bus blogiau tai isgirsi is ziurovu kaip sakom von naxui Janaviciau, su tokiais pasais!!! Apibendrinus viskas yra blogai su Neptunu. Nusivaziavo belekaip! Einam i rungtynes vos ne i kiekvienas ir blet atrodo ne neptunas nori laimet o zourovai!!! UZPISA ZIAURIAI!!! IR JEI VADYBAI POXUI. TAI KA MUM TADA DARYT??? IR TIK NINADA, KAD TIKRI FANAI PALAIKO... PALAIKAU BET, BLET JEI NK NESAKYSIM VISI GALVOS KAD YRA ZJBS IR AI PX SEZONA ATKENTIESIM. NEATKENTESIM!!! NEDAROM ISVADU? PATYS ZINOT KUOM BAIGSIS!!! Neverti Neptuno vardo pagal bloguma: 1. WILIAMSON - top 5 blogiausiu krepsininku! Playstredas ir to jauciu geriau buvo.. 2. DORSY - eina jis naxui! 3. SLAVINSKAS - viskas blogai su jom! Normalus: 4. SEDEKERSIKIS - aj ginyboj tik gera polime nulinis.. Baudas ismok metyt!!! 5. JANAVICIUS - (su avansu kad bus antras PG) Pasus ismok dalint o ne tarp 8 koju pasuot... Troicus pas Delna pasimokink!!! 6. GALDIKAS (kaip antras C tinka. Bet kaip turim wiliamson tenka pagrindiniu but). Seip is visu Normaliu geriausias! Atsiminsim Eurolyga kaip variai!!! Kaip koks PG is Valiancijos zaidejo pakarosinai kamoli ir nubegai i greita ataka ir idejai!!! Geriausias Momentas ever!! :) Geri: OLISEVICIUS - mldc ir troica imeta ir apsigina. Ir atsipraso visu kai suda sumala. Gerbiu. JOGELA - padeliuok daugiau i kase!! Aisku kai priverstinai stato i PG tai neparodo viso potiancialo! Bet tikrai geras pirkinys. Pasikartosiu padeliuok dazniau!!! GAILIUS - sezono pradzia buvo xujova bet isivaziavo! Pats zino ir visi zino, kaip individualiai axujenai varo! Mldc. Tik kad i sudryti buvo nuejas nekazka... Bet visi daro klaidas.. :) DELNAS - mesk tik trajakus ir daugiau nk nereikia. Mldc esi!!! Visad kai meti jau tikim kad yra ir kai imeti blet isvietu visus pakeli!!! Respektas!!! Pamokyk Janaviciu metyt... :) PAZERA - ven delto kad neleidzia treneris skaitau ji geriausiu zaideju komandoi! Ir tikiu kad moka lost, tik treneris asilas nesugeba isleist. GEDA!!! GERU ISVADU NEPTUNUI!!!
2020-01-07
+22
Atsakyti
jau
komplimentai treneriukui Rinkeviciui - super ejimas gale varzybu isleisti moli centra is sveicarijos, vietoj galdiko - tie sumete su bonusu ir rezultatas pajudejo taip, kad nebesustabde. O siaip nieko naujo visos lkl komandos europoje zaidzia pridejusios i kelnes - pasimala grupes varzybose ir vis o geo. Bet gal ir gerai kai pagalvoji kai losi 3 pagal lygi turnyre ir neieini is grupes
2020-01-07
+5
Atsakyti
neptunas lkl
Kamuoliu nenusieme Zodziu Maksvycio nera nera stabilaus zaidimo Rinkeviciui sunku tvarkytis
2020-01-07
+2
Atsakyti
neptunas lkl
Dar lkl greiciau Juventus pavis neptuna ismes
2020-01-07
+15
Atsakyti
LukasZAL
Whyy wahaaaaaa!!!
2020-01-07
+5
Atsakyti
Na
žiūriu aš į Masiulio žaidimą ir niekaip jo nematau ateinantį sezoną Žalgiryje. Nematau būtent žaidžiančio, sėdėt ant suolo aišku galėtų, bet žaist eurolygoj dar per silpnas
2020-01-07
-1
Atsakyti
Anonimas
klounai o ne komanda, idomu ar jie supranta kokie yra nevykeliai ? Tegul eina dirbt o ne su kompais losia
2020-01-07
+10
Atsakyti
Klaipeda
Dorsey dabar dar bus be formos Neptunas kaip be Leogionieriu zaistu
2020-01-07
+3
Atsakyti
Klaipediskis
Lavonu gandonu komanda gaidžiai neptunas
2020-01-07
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Klaipėdos Neptūnas
Salonikų PAOK
43%
30/70
Metimai iš žaidimo
46%
31/68
38
Atkovoti kamuoliai
45
21
Rezultatyvūs perdavimai
16
5
Perimti kamuoliai
4
50%
23/46
Dvitaškiai
49%
23/47
24
Pražangos
21

Rungtynių žaidėjai

Deividas  Gailius
16 PTS
7/12 FG
0/2 FT
Adam  Smith
18 PTS
5/10 FG
5/5 FT
Klaipėdos Neptūnas
Keli žaidėjai
7 REB
Zane  Knowles
12 REB
8 DREB
4 OREB
Žygimantas  Janavičius
9 AS
3 TO
27 MIN
Evangelos  Margaritis
4 AS
1 TO
12 MIN
Simas  Galdikas
16 EFF
80% 2P%
- 3P%
Antwaine  Wiggins
20 EFF
71% 2P%
100% 3P%