Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Lietuvos krepšinis didžiulės intrigos fone išsirinko naują generolą, keičiantį legendinį krepšininką Arvydą Sabonį.

Visus 136 asociacijos narius Kaune subūrusiuose LKF prezidento rinkimuose nugalėjo Vydas Gedvilas.

Daugumos – bent 69 asmenų – balsai garantavo užtikrintą pergalę per pirmąjį turą dar net nebaigus skaičiuoti visų biuletenių. 62-ejų buvęs treneris iš viso surinko 77 balsus.

Ramūnas Butautas su 31 balsu liko antras, tuo metu Robertas Javtokas, gavęs 28 balsus, užėmė trečiąją vietą.

„Laimėti dar nieko nereiškia. Reikės dirbti ir įdėti pakankamai pastangų, vargo, kad išpildytume programas, – nugalėtojo kalbą pradėjo Gedvilas. – Ačiū jums visiems, mielieji. Esame viena bendruomenė, visi esame už krepšinį. Nežiūrint į tai, kad kiti balsavo už kitus, gerbiu jų nuomonę. Tiek Ramūnas, tiek Robertas, net neabejoju, ras vietos krepšinyje. Reikia tik noro.“

„Sveikiname su laimėjimu ir tikime, kad skaidriai atstovausite ir dirbsite Lietuvos krepšinio labui“, – žodį tarė antrąją kadenciją sulig balsavimo pabaiga užbaigęs Arvydas Sabonis.

Gedvilo komandos atstovo Mindaugo Balčiūno siūlymu, kuriam niekas neprieštaravo, balsavimas vyko slapta procedūra. 

Gedvilo komandą sudaro: 2007-2013 m. LKF generalinio sekretoriaus pareigas užėmęs Mindaugas Balčiūnas (numatoma pareigybė – generalinis sekretorius), treneris Rūtenis Paulauskas (Trenerių programų inovacijos), Petras Tutlys (Komercijos globalizavimas), Valdemaras Chomičius (Pokarjerinė integracija), Ilja Laurs (Investavimo programų konsultantas), Gintarė Petronytė (Moterų krepšinio plėtra) ir Albertas Skurvydas (Sporto mokslo sklaida).

Naujasis prezidentas federacijoje dirbs iki olimpinio ciklo pabaigos – 2024 m. Paryžiaus olimpinių žaidynių.

Sabonis LKF vadovavo nuo 2011 metų – išrinktas ir 2016 metais perrinktas buvo vienbalsiai.

Gedvilo spaudos konferencija:

Komentarai:
Nesvarbu
Darba parcija klapčiukas LKF prezidentas....Nu jo, tokiais tempais iki LFF lygio jau netoli.
2021-09-08
+1
Atsakyti
Bennasy23
ir kuom LKF skiriasi nuo LFF
2021-09-08
+1
Atsakyti
K
Balciunas ir buvo beda del ko kazlauskas paliko rinktine...si komanda nesirupins krepsiniu-bus seimo kopija,postai uzimti, ambicijos patenkintos, kapeikos kapsi, o rupintis krepsinio ateitimi yra ilgas darbas, o daugeliis sianien ir kuo daugiau nori, ....liudna, bet teks pamirst krepsinio aukstumas.
2021-09-08
-10
Atsakyti
Anonimas
o tai Jei visi tokie blogi tai kodel kitokiu variantu nebuvo? negi Lietuvoj taip niekas apie krepsini nesupranta? Ar cia kaip Rusijoj nieko prie rinkimu neprileidzia..
2021-09-08
+8
Atsakyti
baisu jei nauja komanda prades kist pinigus i moteru krepsini...
2021-09-07
+18
Atsakyti
Ltusoldier
Nereikia Lietuvos krepsiniui jaunu zmoniu kurie pasiruose dirbti, reikia tu kurie kedute sildo ir nesugeba atviroj diskusijoj normaliai minciu isdestyt. Jau galvojau ateis permainu vejas, bet papute vejas is kambario pritvinkusio nuo duju isejusiu per uzpakaline skyle kur sedejo maisai is preities pilni arogancijos ir "ekspertai" sporte kuriame patys nelabai ka pasieke kaip krepsininkai.
2021-09-07
-1
Atsakyti
Zee
skaitant ir žiūrint Gedvilo pasiruošimą ko gero geriausiai atrodė ir rimčiausiai ruošėsi. vien uztenka Balčiūno paskaityti monologus, kur gedvila iki dievybės beveik iškėlė.aisku tarybinis veikėjas tas Gedvilas, bet per 5 metus kažko nepridarys. o tam 2n2kui is basketnews kur per debatus stūmė ant Gedvilo ko gero nejauku dabar... :D bet debilas ten irgi rinktinis... javtokas buvo ne į temą. jokios patirties vadovaujančio darbo ir siaip tik lozungais šnekėjo, o vizijos buvo nulis. kad grazus ir aukštas ne visada užtenka. reikia ir rimčiau ruoštis ir daugiau idėjų turėti. o butauto kandidatura manau sena chebros sasajos atgrase. sabas 10 metu atsedejo, tai 5 metus is tos pačios chebros tikriausia atsibodo žmonėms. be to jo pasiruošimas irgi skystokas buvo. PR'as ir tiek, jis jau vaikščiojo kaip nugalėtojas, su nauseda tribunose sėdedavo, fiba atstovus priimdavo, bet kai reikia pasneketi šikt mikt ir nieko nepasako.
2021-09-07
+12
Atsakyti
doh
Nepopuliari nuomonė, bet geriausias variantas. Javtokas neturi svorio, patirties, tas labai jautėsi. + Jakilaičių prileisti prie krepšinio nevalia. Butautas yra Sabonis - niekas neiskeistų, stagnacija tęstųsi. Gedvilas yra Balčiūnas. Prie jo buvo progresas, vien prisiminus 2010 rinktinė kaip lošė ir puikiai surengtas 2011 čempas. Prilyginčiau jį Motiejūnui, t.y. ne seno kirpimo pirdyla. Po to užkliuvo Kazlauskui ir patraukė. Su Kazlausku ir Sabonio (pirdylomis) krepšinis pradėjo regresuoti. Kazlas ištempė baisiu žaidimu, bet tas mums kainavo. Tai čia jei kalbant apie rinktinę. Visa kita - bus matyt. Sėkmės.
2021-09-07
-12
Atsakyti
Boo
gedvilas cia tik pieska,balciunas pagrindinis,siurbs eurus y savo kisene,tampys uz vadeliu gedviliuka rusu pajalikeli uspaskiho pasubiny
2021-09-07
-2
Atsakyti
S
Atrodo, išaušo laikas kito hobi ieškoti. Tikrai matysim skaudruma, ir krepsinio puoselejima.
2021-09-07
+5
Atsakyti
Ak 47
Tiškevičius ir kompanija juokesi,trauke visaip per danti Gedvila,o šis bam ir tapo prezidentu ir ka jus i tai.
2021-09-07
-1
Atsakyti
qwqw
is kur zinot kad bus blogai lopai?
2021-09-07
+25
Atsakyti
Juozas
Issirinko komisija drauga,sugerova. Visi nariai balsavo uz savo interesus bet ne uz Lietuvos krepsini. Geda!!!
2021-09-07
+12
Atsakyti
x
laimėjo krepšinio trenerių klano atstovas. juk dar prieš mėnesį kažkas minėjo kad taip ir bus. gera žinia , kad Balčiūnas grįžta į areną, kad ir pilkuoju kardinolu. Žalias kraujas matyt dar nėra tiek įtakingas , kad perimtų vadeles. o senoji gvardija regionuose matyt labai nuvilė.
2021-09-07
+4
Atsakyti
basketnews
liberalai verkia:D
2021-09-07
Atsakyti
olimpinis tikslas
patekti i olimpines :D
2021-09-07
+10
Atsakyti
A
tai ką tą tas jūsų robertas per viena viesa pokalbi pakalbėjo internetui, o bendruomenė špygą į akis sukišo.
2021-09-07
+8
Atsakyti
siaubas
kiek daug zmoniu gedi alkoholiko nesugebancio reiksti minciu be lapelio.gedvilas ne saldainis bet sabonio sutve nuvare krepsini i visiska dugna
2021-09-07
-2
Atsakyti
Jdjdj
kas per valkatos toki prezidenta gali išrinki?Uz bonke pigios degtines prabalsavo matyt provinciju treneriai.Ir tik tokia mintis kyla,normalus krepsinio specialistai is didžiiuju miestų argi galejo pasmerkti Lietuvos krepsini?Abejoju
2021-09-07
-16
Atsakyti
Lietuvos krepsinio mirties data
2021 - 09 - 07
2021-09-07
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.