Nuotr.: musukrepsinis.lt
Nuotr. musukrepsinis.lt

32 talentingiausi Lietuvos jaunieji krepšininkai antrus metus paeiliui gaus finansinį paskatinimą. Pernai Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) pradėtą iniciatyvą šiemet parėmė „Vičiūnų grupė“.

Po 16 vaikinų ir merginų visus metus kas mėnesį gaus po 240 eurų stipendiją. 120 eurų skiriama tiesiogiai sportininkui, o likę 120 eurų – jo sporto mokyklai.

„Pinigai skiriami ne tam, kad būtų tiesiog pravalgyti, o tam, kad vaikai galėtų pagerinti pasiruošimo planą, – aiškino LKF prezidentas Arvydas Sabonis. – Kartais reikia papildomo trenerio, kartais reikia įsigyti sportbačius, kartais – vitaminų ar papildų.

Likę 120 eurų skiriama mokyklos, kurioje sportuoja krepšininkas, grupei. Tai ir savotiškas paskatinimas treneriui.“

Talentingiausius vaikus atrinko jaunimo rinktinių vyriausieji treneriai ir LKF Meistriškumo komisija. Stipendija galioja vieneriems metams ir po jų premijas gaunančių vaikų sudėtis gali kisti.

„Čia kaip universitete – jeigu gerai mokaisi, gauni stipendiją, o jei atsiranda, kas mokosi geriau, tai nebegausi. Tai – skatinimas būti geriausiems“, – sakė Šarūnas Matijošaitis, „Vičiūnų grupės“ generalinis direktorius.

Tokią praktiką, kai įvertinami talentingiausi vaikai, LKF pradėjo pernai. Tuomet federacija iš savo kišenės finansavo maždaug 100 tūkst. eurų per metus reikalaujantį projektą.

Dabar Sabonis pasidžiaugė, kad ambicingam projektui pavyko rasti rėmėją.

„Kadangi valstybė tam reikalui nieko neskiria, mes kalbėjome, kad be verslininkų pagalbos negalime išsiversti. Šiemet tarp jaunimo esame pirmi Europoje ir antri pasaulyje, todėl verslininkų parama yra labai svarbi“, – sakė LKF prezidentas.

LKF stipendijos skiriamos 14-18 metų vaikinams ir merginoms, su kuriais pasirašomos trišalės sutartys. Savotiški kontraktai galioja vienerius metus ir kol krepšininkai turi sutartį su federacija, jie negali sudaryti kontraktų su klubais.

„Labai smagu, kad yra toks dalykas kaip stipendijos, – sakė viena iš stipendiją gaunančių merginų, Klaudija Serkevičiūtė. – Tai skatina tobulėti. Smagu, kad nepamiršta moterų krepšinio, mes taip pat stengiamės jį palaikyti. Noriu padėkoti, kad turime galimybę gauti stipendijas.“

Komentarai:
>zopinass
Šiknon susikišk ta savo nauja ir linksma puslapi,asile!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-31
+2
Atsakyti
zopinass
Naujas, linksmas puslapis apie krepšinio senienas: https://www.facebook.com/atroucious/
2017-01-31
+1
Atsakyti
lol
Taip, geriau nieko. Čia gi stipendija, ne atlyginimas, durneliai jūs...
2017-01-31
+7
Atsakyti
Eilinis spjuvis lietuvos visuominei!!! 120€? Suma labiau simbolinė svarbiausias dėmesys bet FAKTAS KAD TOKIE PINIGAI mažai ka gelbės.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-31
-12
Atsakyti
Atsimerkyte broliai lietuviai !! Godumas ? Investavimui i jaunima niekada nebus mažai . O kam tie įžeidinėjimai? Tikrai nenoriu girtis bet nežinau kam 120€ yra pinigai jei kažka super nupirksi nei gausi. As budamas jaunimo vietoje tokios stipendijos atsisakyčiau!! Saboni kada pasitrauksi

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-31
+14
Atsakyti
nuk
Klausyk avine, zmones uzdirba kai kurie 300, tai manau stipdenija normali, o ji kaip ir sakoma sportbaciams,papildams ar kokios nors papildomos treniruotes.. juk ne kompiuteriam ar butui nuspirkt ji suteikta.
2017-01-31
+2
Atsakyti
to klaidomis
Viršūnė , mažai , džiaukis kad gauni , kas per žmonių godumas , bjauru
2017-01-31
+4
Atsakyti
kur
sarasas?
2017-01-31
+1
Atsakyti
Jus juokaute?? 120€ stipendija ?? Ir ka su tokiais pinigais veikti ??? Gaidžio ašaros .Suprantu nors 500€ o čia pajuokavo sabas matyt dar kiek pachmelingas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-31
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.