„Prienų“ kapitonas Gintaras Kadžiulis ir direktorius Aurimas Bartuška šį sezoną džiaugėsi pirmuoju LKF taurės turnyro pirmosios vietos trofėjumi
„Prienų“ kapitonas Gintaras Kadžiulis ir direktorius Aurimas Bartuška šį sezoną džiaugėsi pirmuoju LKF taurės turnyro pirmosios vietos trofėjumi
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis
Prienų“ klubas net ir išsaugojęs vietą Europos taurės turnyre, kitą sezoną veikiausiai būtų atsisakęs garsinti Lietuvos vardą antrame pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyre.

Šešerios reguliariojo sezono rungtynės iš „Prienų“ pareikalavo beveik 300 tūkst. litų, todėl sezoną ekipa baigė paskui save vilkdama skolų šleifą.

A grupėje prieniškiai iškovojo dvi pergales, patyrė keturis pralaimėjimus ir antrus metus paeiliui tik per plauką nepateko į „Top 16“ etapą.

Savo vietą Europos taurės turnyre jie užleido Klaipėdos „Neptūnui“, kuris 3–2 įveikė „Prienus“ LKL mažojo finalo serijoje.

Klubo direktorius Aurimas Bartuška tinklalapiui „BasketNews.lt“ teigė, kad „Prienai“ kitą sezoną norėtų žaisti VTB Vieningosios lygos varžybose, įvardijo komandos skolas ir atskleidė, kad kitą sezoną biudžetas gali sumažėti beveik 1 mln. litų.

– Koks buvo jūsų biudžetas šį sezoną? – tinklalapis „BasketNews.lt“ paklausė Bartuškos.
– Toks pat, kaip ir praėjusį. Savivaldybė mums leidžia nemokamai treniruotis ir rungtyniauti Prienų salėje. Vienas viešbutis padeda apgyvendinimo klausimais. Žaidėme Europos taurės turnyre, todėl mūsų biudžetas siekė apie 1 mln. 700 tūkst. litų. Šios varžybos iš mūsų atėmė net 300 tūkst. litų ir todėl dabar turime skolų. Be to, startinis mokestis, žaidžiant Europos taurės turnyre, siekė 140 tūkst. litų. Krepšinio federacija reikalauja, kad rungtyniautume minėtoje lygoje, tačiau niekas mums nepadėjo nė litu. Žaidėme svetimoje salėje, o tai labai neigiamas reiškinys. Įsiskolinome netgi tam tikroms Kauno įmonėms.

„Prienai“ 2012-2013 m.
Žygimantas Janavičius PG 192 cm 24 m.
Ernestas Ežerskis PG 192 cm 26 m.
Darius Pakamanis SG, PG 192 cm 31 m.
Domantas Šeškus SG 182 cm 20 m.
Arnas Labuckas SF 203 cm 25 m.
Karolis Aldakauskas SG 191 cm 21 m.
Paulius Ivanauskas PG, SG 193 cm 26 m.
Artūras Valeika PF 207 cm 27 m.
Gediminas Orelikas SF, PF 200 cm 23 m.
Gintaras Kadžiulis SG, PG 192 cm 33 m.
Arminas Urbutis SF, PF 206 cm 27 m.
Siim Sander Vene SF 203 cm 22 m.
Artūras Milaknis SG 195 cm 26 m.
Virginijus Šeškus HC 46 m.
– Jūsų skolas lėmė tik dalyvavimas Europos taurėje?
– Brangiai kainuodavo išvykos, nes net ir žaisdami namie turėjome vykti į Kauną, kur reikėjo mokėti už halės nuomą, reklamą, viešbutį. Kai rungtyniaujame Prienuose, išleidžiame nedaug, nes randame mus vežantį transporto rėmėją, galime apgyvendinti varžovus „Karališkoje rezidencijoje“. Mums tai praktiškai nekainuoja. Kaune reikėjo mokėti už viską, tad susidarė nemažai skolų.

– Ar galite įvardyti klubo skolas?
– Dabar tiksliai nepamenu. Esami skolingi už Kauno sporto halės nuomą,  „Santakos“ viešbučiui. Turime ir kitų skolų.

– Bet iškristi iš Europos taurės turnyro apmaudu?
– Pasakysiu kaip klubo vadovas. Tikrai daugiau nebūtume dalyvavę Europos taurės varžybose. Galbūt mus būtų galėjęs įkalbėti tik LKF prezidentas (Arvydas Sabonis. – Red.), naujas LKL prezidentas. Jeigu būtų pažadėję paramos. Anksčiau buvo kalbama, kad klubus, atstovaujančius Lietuvai, rems Vyriausybė. Tai normalu ir taip turėtų būti. 100 tūkst. litų mums būtų labai didelė parama. „Prienams“ nėra taip paprasta kaip Pasvalio ar Šiaulių klubams. Kažkada buvo lengva, kai ekipą rėmė „Rūdupis“. Ši bendrovė mus ir dabar remia, bet sumažėjo skiriama pinigų suma. Atsidūrėme sudėtingoje situacijoje.

– Kokia yra klubo finansine padėtis?
– Negalima Kauno „Žalgirio“ lyginti su „Prienais“. Tačiau pinigų išdėliojimas iš savivaldybės, arenos ir rėmėjų skiriamos sumos yra panašios. Keliolika kartų skiriasi tik skaičiai. Bendrai viskas tas pats.

– Kokią paramą jums skiria Prienų savivaldybė?
– Nemokamai skiria areną. Jos nuomai reikalingų išlaidų į biudžetą neįtraukiame, nors per sezoną išleistume apie 300–500 tūkst. litų. Per praėjusį ir šį sezonus iš bilietų surinkome po 100 tūkst. litų. Į šią sumą įskaičiuoti ir abonementai. Šį sezoną savivaldybė klubui skyrė 200 tūkst. litų. Tokia maža savivaldybė kaip Prienų daugiau padėti komandai neturi jokių galimybių. Prie klubo rėmimo turėtų prisidėti federacija. Juk ji dotuoja moterų krepšinį. Rajono valdžiai vilkti komandą – didelė našta. Prasidėjo pykčiai, kad vieniems duoda, o kitiems ne.

– Ar norite kitą sezoną žaisti VTB Vieningoje lygoje?
– Anksčiau daug apie tai galvojau. Daug kas giria Prienų salę. Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas sakė, kad ji nuostabi. Čia atvažiuodavo ir buvę Vyriausybės vadovai, Premjeras, krepšinio federacijos vadovai. Jie turėtų padėti. Būtų labai gerai žaisti namie. VTB Vieningoje lygoje žymiai daugiau rungtynių, išlaidos panašios. Jei nelieki paskutinis, VTB Vieningoji lyga dar grąžina pinigus. Joje rungtyniauti verta labiau nei Europos taurės turnyre. Galėtume žaisti savo salėje, taip sumažintume išlaidas. Dar galėtume surinkti papildomų pinigų už bilietus. Europos taurės turnyrui išleisdavome apie 300 tūkst. litų, tad už tokią sumą VTB Vieningoje lygoje toli nukeliautume. Žaistume kur kas daugiau rungtynių.

– Vadinasi kitą sezoną planuojate debiutuoti VTB Vieningoje lygoje?
– Jeigu komanda išliks, atsiras labai reikalingų rėmėjų, tuomet tokių planų turime. Jeigu nerasime generalinio rėmėjo, galimas variantas, kad komanda iširs.

– Nejaugi „Prienų“ gali visai nebelikti?
– Turime nemažą mūsų rėmėjų armiją ir tikiu, kad jie nepaliks ekipos. Dauguma jų mažins paramą, nes nežaisime Europos taurės turnyre. Todėl klubo rėmimas juos domina ne be taip stipriai. Minimalus mūsų uždavinys būtų surinkti 700–800 tūkst. litų biudžetą, kad galėtume atitikti LKL reikalavimus. Žaistume subūrę ambicingą ir lietuvišką komandą. Man imponuoja Vilniaus „Sakalų“ tipas. Vyrai ten be pinigų kovėsi. Ekipa turėjo 2–3 patyrusius krepšininkus. Tai tikrai įdomus variantas. Jis „Prienams“ tiktų. Norime neišleisti daug pinigų ir suburti kovingą komandą.

– Kurie krepšininkai turi kontraktus kitam sezonui?
– Galiu pasakyti, kad niekas neturi. Buvome numatę pratęsti sutartį kitam sezonui su Tautvydu Šležu, bet jis paliko ekipą anksčiau laiko. Galėjome pratęsti kontraktą su Gediminu Oreliku, bet jis jau rado kitą klubą.

Komentarai:
t
Tai jei finansavimas remeju bus mazesnis nei eurocupe dalyvauti ,tai kazin ka pasieks toje vtb lygoje ir taip trys komandos laukia pakvietimu deja viena tik gaus.eurocupe prienai uzpraitais metais gerai pasirode bet.remeju pinigu pritruko gaila.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-18
+2
Atsakyti
.,.
nu va ir pasibaigs prienu pasaka. tokiam miesteliui tikrai nera imanoma islaikyti stiprios komandos daug metu is eiles. komanda be jokios ateities, negali zaisti namie europos rungtyniu, biudzeto solidaus taip pat nesurinks. man nesuprantamas tas pasakymas, kad jiems neapsimoka zaisti eurocup, isvis tada kyla klausimas ko si komanda siekia? visi normalus klubai nori zaisti eurocup ir per ten patekti i eurolyga, o prienai atvirksciai siekia tik egzistuoti, kaip supratau is sito intervi jiems nerupi laimeti ir pasiekti kuo daugiau prestiziniam turnyre, jie siekia tik pinigines naudos sau. ka jie veiktu tam vtb ir dar susimazine biudzeta? manau liktu paskutiniai ir vel verktu, kad brangiai kainavo. palikim vtb rimtiems klubams kaip zalgiris, rytas, neptunas ir uzteks triju lietuvisku klubu, o prienai tegul kapojasi bbl ir lkl
2013-05-18
+3
Atsakyti
RibokasPrienai - kažkoks dirbtinis projektas be jokios ateities. sakalai mat jam imponuoja. Labai blogai, jeigu imponuoja komanda, kurios žaidėjai žaidžia už dyką, kuri skendi skolose.


Projektas? tavo šikpopieriaus komandelė nuo to projekto gauna treti metai iš eilės ir dar gaus tiek pat
2013-05-18
-5
Atsakyti
.Čia vienas kalbėjo, kad kiekvienam regionui po stiprią komandą. Gal ir yra tiesos, bet Baltais su Žalgiriu turi likti atskirai, nes Baltai yra Universiteto komanda, o Žalgiris yra teoriškai miesto komanda.


Teoriskai tai yra privatus klubas.

O universitetu komandos ir turi zaisti studentu lygose, o ne lkl'e prisisamde prof zaideju. Todel siuo atveju jokios universitetines komandos as neizvelgiu.
2013-05-18
+2
Atsakyti
zmogus
Nu del tu 10 komandu,tai manau finansavimas arba nepasikeistu,arba tik nezymiai padidetu,nes pvz savivaldybes ne savo miesto komandu tai tikrai neremtu..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-18
-1
Atsakyti
.
LKL'as iš 10 komandų yra geriausias variantas. Taps stipresnė, bet mažesnė lyga. Taip atkris nereikalingos rungtynės didžiausiems klubams leis pasiruošti likusioms VTB arba EL rungtynėms. Kiti visi NKL'e.
2013-05-18
-1
Atsakyti
del
del apskryciu 10 komandu taip nebus nes koks tolkas tarkim jai laimi kauno apskryties klubas? ka jis keis zalgiri?
2013-05-18
+2
Atsakyti
.
Čia vienas kalbėjo, kad kiekvienam regionui po stiprią komandą. Gal ir yra tiesos, bet Baltais su Žalgiriu turi likti atskirai, nes Baltai yra Universiteto komanda, o Žalgiris yra teoriškai miesto komanda.
2013-05-18
-3
Atsakyti
Anonimas
Aš iš prienu aš iš kaimo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-18
Atsakyti
Anonimas
Kaimas valdo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-18
-5
Atsakyti
Juk nesenai buvo kalbeta apie Neptuno situacija ir remima norint zaisti VTB, nu sezono pradzioje... tai jei jie planuoja biudzeta iki 1mln litu tai tikrai ner net ko galvoti apie dalyvavima sioje lygoje. Idomu man kaip Neptunui dabar seksis, kaip suprantu dalyvaus Europos taureje, ir dar yra galimybiu zaisti VTB, iveikus kvalifikacija... manau jei dalyvaus abejose turnyruose, tai remimas tikrai padidetu ir turesim dar viena tikrai stipria komanda kita sezona :D
2013-05-18
+9
Atsakyti
Prienai - kažkoks dirbtinis projektas be jokios ateities. sakalai mat jam imponuoja. Labai blogai, jeigu imponuoja komanda, kurios žaidėjai žaidžia už dyką, kuri skendi skolose.
2013-05-18
+2
Atsakyti
Neverkit, kad prienai nezais vtb. Kad ir biudzetas bus, apverktinas, kaip alum prekiaujancio kioskelio, vistiek rusai mielai priglaus sesku ir CO. Rusai patys paskelbe, kad rusijos cempionatas panaikinamas ir VTB tampa atviruoju rusijos cempionatu, t.y. rusijos cempionatas kuriame kovoja ir uzsienio komandos, o rusai - manipuliuotojai, todel daug negalvodami priglaus dar viena lt projekteli, kad ir zlunganti, bet visgi. Rusas nebedurnas, geriau zvirblis rankoj nei briedis lankoj, todel griebia tai kam turi galimybe.

Tiesa, esu isitikines, kad jeigu, kaip teigiama siame straipsnyje, Rudupio situacija tokia sudetinga, kitamet atsiras rusiskas remejas (galbut prorusiskas lt remejas), kaip tai nutiko tiek ryto atveju praradus snoro parama, tiek zk praradus savo bukaproti gelbetoja-globeja "didvyri" buratina (taip pat galima prijungti sena sena diskusija, prisimenant ankstenes zk fin problemas, is kur atsirado tas buratinas? ar tik ne jau anksciau minetas prorusiskas lt remejas? ir t.t.)
2013-05-18
+4
Atsakyti
aaMan imponuoja Vilniaus „Sakalų“ tipas. Vyrai ten be pinigų kovėsi. Ekipa turėjo 2–3 patyrusius krepšininkus. Tai tikrai įdomus variantas. Jis „Prienams“ tiktų.tai ir prienai dabar bus sakalu lygio?:D
tai zinoma, kaskada sakalai ir yra laimeja 3 vieta, tas pats ir su prienais bus
2013-05-18
-21
Atsakyti
Siaip nematau prasmes, kodel cia kai kurie dziaugiasi, kad viena stipresniu lkl komandu galimai silpnes. Tuo paciu silpnes ir lkl krepsinio lygis ir nuo tik mes, lkl ziurovai nukentesim.

Isreiskite savo nuomone ir uzpildykite anketa "LKL ivaizdzio analize". Dekui is anksto.

http://www.manoapklausa.lt/apklausa/4561...
2013-05-18
Atsakyti
Anonimas
jai surinks normalu biudzeta kaip siemet ir issaugos zaidejus,aisku vtb geriausia zaist ten viska apmoka svarbu linkt ne paskutiniams ,prienai tikrai butu nelike paskutiniai siemet tikrai kelis kartus kazka but usmete tritaskiais 6~7 kovotu plius daugiau kovu idomesni macai ir tv rodo o kas is to eurocup
2013-05-18
+1
Atsakyti
Kiekvienais metais visi komentuoja tą patį ir kiekvienais metais "Prienai" demonstruoja puikius rezultatus. Argi jums, vaikai, nenusibodo žeminti kitų? Nu suprantu, kad jums nusibodo, kad kiekvienais metais jūsų miesto komandos atsirauna prieš mažo miestelio komandą.

haters gonna hate
2013-05-18
+4
Atsakyti
djgaffer
Kai paminėjo Bartuška Sakalus,viskas tapo aišku-dar vienas projektas prisiperka žaidėjų į ateitį,o paskui 3 metus skolas gražina.Aš už Žalgirį,bet tas žaidėjų pirkimas į skolą yra visiška nesąmonė.Gaila,bet tai tampa mūsų krepšinio liga-priperkam žaidėjų ne pagal kišenę,kad bent vieną sezoną būtų linksma,o paskui kaip verkiam,kad babkių nėra.Tik Lietuvoj taip būna.Naxui.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-18
+3
Atsakyti
ZzZz
"Man imponuoja Vilniaus „Sakalų“ tipas. Vyrai ten be pinigų kovėsi...Tai tikrai įdomus variantas. Jis „Prienams“ tiktų" Nu kur jau netiktu, pinigu moket nereikia ir zaidzia :D
2013-05-18
+2
Atsakyti
Storpirstis
Verkia ir verkia tie Prienai, tai jiems tas negerai tai jiems anas, bet pagaliau suzinojom tikraja priezasti - paprasciausiai nera litu, vadinas kaimo dominavimas tarp mazuju lietuvos klubu baigtas!

Neisvysim kitamet pajegios sudeties Prienuose nes tiesiog nebus pajegus ipirkti tu paciu zaideju.

Orelik jau pasirase su Lietuvos Rytu, Milaknis,Kadziulis ir Labuckas ras irgi savo komandas, Vene irgi savais keliais pasuks, nelabai kas daugiau ten ir lieka.

Va nebent Janaviciu islaikys, prizades 35min po traumos atsigaut ir sutiks jis, nors kita vertus ir jis uz 5k gi nezais

Sunki zodziu padetis Prienams, bet gi Seskua visagalis ur is sudo auksa padarys
2013-05-18
+27
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.