Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Lietuvos nacionalinę krepšinio rinktinę į pergales nuo šiol vesti bandys Kauno „Žalgirio“ trenerio asistentas Darius Maskoliūnas.

Antradienį Kaune įvyko Lietuvos krepšinio federacijos Vykdomojo komiteto posėdis, kurio metu buvo išrinktas naujasis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris.

Posėdžio metu buvo pateiktos dvi kandidatūros. Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos prezidentas Vydas Gedvilas į šias pareigas pasiūlė Antaną Sireiką, o LKF prezidentas Arvydas Sabonis – Darių Maskoliūną.

Po pasitarimų ir diskusijų LKF Vykdomojo komiteto nariai už Sireiką atidavė 1 balsą (Vydas Gedvilas), už Maskoliūną – 13.

Arvydo Sabonio komentaras:

Dariaus Maskoliūno komentaras:

Artimiausias iššūkis naujojo stratego lauks jau kitų metų vasario mėnesį, kai Lietuvos rinktinė pradės kovas 2021 metų Europos čempionato atrankoje. Lietuviai vasario 21 dieną išvykoje susitiks su Belgijos rinktine, o vasario 24 namuose priims Čekijos komandą.

Dėl šių kovų Maskoliūnas praleis vieninteles Kauno „Žalgirio“ rungtynes, kai vasario 20 d. kauniečiai išvykoje susitiks su Vitorijos „Baskonia“.

Dar vienas išbandymas įvyks birželio 23-28 dienomis, kai Lietuvos rinktinė dalyvaus olimpinių žaidynių atrankos turnyre.

LKF vykdomojo komiteto nariai:

Arvydas Sabonis – prezidentas Lietuvos krepšinio federacija

Mindaugas Špokas – generalinis sekretorius Lietuvos krepšinio federacija

Algimantas Stasys Anužis – viceprezidentas Lietuvos krepšinio veteranų lyga

Mindaugas Plūkas – viceprezidentas

Remigijus Milašius Lietuvos krepšinio lyga

Remigijus Štaras – Nacionalinė krepšinio lyga

Vaidas Indriliūnas – Regionų krepšinio lyga

Giedrius Gustas – Moterų krepšinio lyga

Rolandas Skaisgirys – 3×3 krepšinio asociacija

Martynas Račkauskas – Lietuvos moksleivių krepšinio lyga

Rimantas Cibauskas Lietuvos studentų krepšinio lyga

Kęstutis Pilipauskas – Lietuvos krepšinio teisėjų asociacija

Vydas Gedvilas – Lietuvos krepšinio trenerių asociacija

Vladas Garastas – Garbės prezidentas, LKF Garbės taryba

Komentarai:
Anonimas
Nu ka, laukia pirma olimpiada nuo 1992 be LT rinktines. Maniau Sabas bus jau pasimokes su Adomaiciu....kur tau...paskyre dar blogesni... Baisu
2019-11-12
-21
Atsakyti
2good
jonavinis ble
2019-11-12
+3
Atsakyti
Jonas
Pratinkitės prie tokių video. Vyrai kovėsi, stengėsi, bet pralaimėjom :)
2019-11-12
+3
Atsakyti
Anonimas
2017 01 24, zalgiris - cska
2019-11-12
+3
Atsakyti
xD
nespejo zmogaus isrinkti, o 3 lemai ekspertu jau vietas skirsto, ziauru blet :D
2019-11-12
+1
Atsakyti
pasaulio pabaiga. maskolis zalb.yb.yje laikomas tik tam kad isterikeviciu nuraminti. Kad sis is karto negautu dvieju texniniu. duoti jam treniruoti rinktine......pzdc . nu sabai nu pavarei tu cia
2019-11-12
-8
Atsakyti
Asa
jau tikrai negalvojau, kad rinktinei vadovaus dar didesnis lopas nei Adomaitis
2019-11-12
-11
Atsakyti
Sirdyje ramu
Pagaliau baigesi rinktines pornografija. Dabar bent jau yra treneris, o ne trenerio iskamsa kaip Ablomaitis.
2019-11-12
+19
Atsakyti
Xsad
Atejo laikas rinktinei atsigauti nes paskutiniai pora metu buvo absoliutus dugnas. Dar kazkada Butautas su kurtinaiciu vare LT fanus i nevilti.
2019-11-12
-8
Atsakyti
ulialia
Juokinga ziureti kaip raudonskiauteriniai gaideliai prasileide eiline pliucha bando dergti kitus. Turejot savo fizruka rinkines poste kuris aplamai nieko nesugeba isskyrus nusikeikti per saudos konferencija. Tikiuosi neteks daugiau matyti dvieju centru zaidzianciu vienu metu aiksteleje ir net nebandanciu atakuoti is vidutinio nuotolio. Na nebent treneriu butu paskirtas Garastas.
2019-11-12
+6
Atsakyti
Add
maskoliunas - blogiausias visu laiku treneris ,guodžia tik tai kad ta rinktine mažai kad idomi šiais laikais
2019-11-12
-23
Atsakyti
fun fact
kas svarbiausia kalbant apie maskoliuna jis visa gyvenima kerpasi bliuduku. kas nezino tai jam ant galvos uzdeda bliuda ir pagal jo konturus nukerpa plaukus.
2019-11-12
-12
Atsakyti
Tomas
Lietuvos rinkinė prie Sabo pasidarė kaip New York Knicks - nieks ten nenori eiti
2019-11-12
-20
Atsakyti
Anonimas
maskolius niekada nieko nera laimejes kaip treneris, pastoviai buvo atleidinejamas uz prastus rezultatus. didziausias jo pasiekimas ir privalumas, kad yra jasikeviciaus draugas. lieka tiketis, kad saras suformavo jam visai kitoki supratima apie krepsini nei maskoliunas turejo iki tampant asistentu. realiai dar viena kate maise kaip adomaitis.
2019-11-12
-2
Atsakyti
djgaffer
Nu,yra kaip yra.Daug aišku nuomonių,daug nepatenkintų,bet tas pats būtų,jei ir kitą trenerį būtų paskyrę.Aš pats už Kairį buvau,bet ir Maskoliūno paskyrimas nenustebino.Nėra tiesiog kam dabar treniruoti.Darius turi bent iš Šaro kažkokių minčių pasisėmęs.Nu,matysim kaip seksis jam.Niekad nereikia nurašyti žmogaus iš karto.
2019-11-12
+18
Atsakyti
Jonas
2019-11-12
+8
Atsakyti
Sabonis baigia kadenciją, todėl pradėjo visai juokus daryti.
2019-11-12
+24
Atsakyti
boom shaka laka
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD na cia blogiau visom prasmem net uz Adomaiti.
2019-11-12
-14
Atsakyti
Spectre
Bent i kadencijos pabaiga lkf pradejo tikrai dirbti tik vargu ar imanoma istaisyti fizruko nuveikta apgailetina darba. Man rodos ilgai prisiminsim sio rudens rinktines fiasko.
2019-11-12
-12
Atsakyti
Rimas
LKF naudoja rusiškus bairius. Paskyrė grupelę žmonių, kad rašytų palankius komentarus ir dėtų laikus, taip bandant sudaryti nuomonę, kad čia visi taip galvoja. Tokio prasto trenerio dar neturėjom, neturi lyderio savybių, amžinas asistentas. Jis net Pieno Žvaigždėms būtų per prastas ir atleistų po sezono, jau nekalbant apie Rinktinę.
2019-11-12
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.