Stumdytis su Robertu Javtoku ir Simu Galdiku – sunki užduotis
Stumdytis su Robertu Javtoku ir Simu Galdiku – sunki užduotis
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Kauno „Žalgirio“ ir Klaipėdos „Neptūno“ komandos savo gretose turi lietuviškuosius dwightus howardus – Robertą Javtoką ir Simą Galdiką, kurie buvo pripažinti fiziškai stipriausiausiais LKL žaidėjais.

Taip tinklalapio „BasketNews.lt“ surengtoje apklausoje nusprendė LKL krepšininkai. Tiek Javtoką, tiek Galdiką fiziškai stipriausiais įvardijo po 14 krepšininkų – tai iš viso 38,9 proc. apklaustųjų.

Fiziškai stipriausi žaidėjai
Vieta Žaidėjas Komanda Balsai (%)
1-2 Simas Galdikas „Neptūnas“ 19,4
1-2 Robertas Javtokas „Žalgiris“ 19,4
3 Yancy Gatesas „Pieno žvaigždės“ 15,3
4 Rolandas Matulis „Sakalai“ 12,5
5 Evaldas Dainys „Neptūnas“ 9,7
6 Paulius Jankūnas „Žalgiris“ 5,6
Iš viso savo nuomonę šiuo klausimu pateikė 72 respondentai – po šešis iš kiekvienos komandos. Tai – vieninteliai rinkimai Lietuvoje, kuriuose patys žaidėjai išrenka labiausiai pasižymėjusius kolegas.

„Mes su Galdiku gal daugiau gamtos apdovanoti jėga, daugiau dirbame treniruoklių salėje. Būna žaidėjai techniški, būna, kurie gerai pataiko, o mes tiesiog stipresni“, – tinklalapio „BasketNews.lt“ apklausos rezultatus vertino Javtokas.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Joanas Plaza teigė, jog, likęs dar ir kitam sezonui, padėtų dar labiau patobulėti 33 metų aukštaūgiui.

„Jam aš daug kartų esu sakęs, kad puikiai pamenu paskutinius penkis jo trenerius. Jo kūnas yra vienas stipriausių visoje Europoje, tačiau jo ankstesni treneriai netobulino jo kitų žaidimo savybių. Jis gali būti monstras, tačiau ankstesni treneriai Robertu tiesiog naudojosi, o ne tobulino, – tvirtino Plaza. – Tikiu, kad jis dar gali tobulėti ir per keletą mėnesių, kiek teko su juo dirbti, tai truputį pavyko. Jei kitą sezoną abu liktume vienoje komandoje, neabejoju, kad jis dar labiau patobulėtų.“

Tuo tarpu 26 metų 203 cm ūgio Galdikas prieš dvejus metus vykusiuose analogiškuose rinkimuose surinkęs 7 proc. balsų užėmė ketvirtą vietą.

„Kodėl išrinko? Todėl, kad daug sportuoju ir daug laiko praleidžiu treniruoklių salėje. Taip pat dėl mano charakterio, nes su dideliu noru gali padaryti daugiau. VTB Vieningoje lygoje labiau leidžia stumdytis po krepšiu, skirtingai nei LKL. Žaidžiant su „Žalgiriu“ smagiai pasistumdėme su Robertu Javtoku (šypsosi – red.), o šiaip dažnai gaunu pražangų puolime, nes kartais per stipriai pastumiu varžovus. Dėl fizinės jėgos norėčiau išskirti ir Yancy Gatesą“, – kalbėjo Galdikas.

Kietai rungtyniauti mėgstančiam Galdikui sezonas baigėsi anksčiau laiko. Per pirmąją LKL mažojo finalo dvikovą Galdikui buvo sulaužytas viršutinis žandikaulis ir skruostikaulis, tačiau teisėjai net neužfiksavo pražangos.

„Jis neabejotinai turi fizinės jėgos ir nelabai turi sau lygių lygoje. Tik kitas klausimas – ar jam teisėjai leidžia stumdytis po krepšiu? Simas yra ypatingai naudingas gynyboje, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ teigė „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis. – Jeigu varžovas mėgsta fizinę kovą, tai jis neturės jokių problemų.“

Trečią vietą užtikrintai užėmė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipos legionierius Yancy Gatesas. Aukštaūgis surinko 15,3 proc. balsų.

Ketvirtoje ir penktoje pozicijoje atitinkamai liko Vilniaus „Sakalų“ veteranas Rolandas Matulis (12,5 proc.) ir „Neptūno“ gynėjas Evaldas Dainys (9,7 proc.).

Bent po du kartus apklausoje paminėti buvo: Paulius Jankūnas ir Kšištofas Lavrinovičius (abu Kauno „Žalgiris“), Gediminas Maceina (Pasvalio „Pieno žvaigždės“), Vytautas Šarakauskas (Klaipėdos „Neptūnas“) ir Karolis Petrukonis (Utenos „Juventus“).

Ketvirtadienį paskelbsime krepšininką, kurį LKL žaidėjai išrinko didžiausiu verksniu.

Komentarai:
HI
TDI93„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Joanas Plaza teigė, jog, likęs dar ir kitam sezonui, padėtų dar labiau patobulėti 33 metų aukštaūgiui.Gal tai mintis jog liks kita sezona? :D


„Sudie“ Kaunui J. Plaza nesako: „Čia norėčiau dirbti ir kitą sezoną“

http://tv.lrytas.lt/?id=1368555284136789...
2013-05-15
+21
Atsakyti
ggg
Dainys yra Ceko Noriso pusbrolis
2013-05-15
+7
Atsakyti
stalius
Manau Lydekas turi nemazai jegos.
2013-05-15
-10
Atsakyti
putiton.lt
Nauja drabuziu parduotuve www.putiton.lt

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-15
-6
Atsakyti
1.Lavrinovic

2.Lavrinovic

3.Babrauskas

4.Dainys

5.Seibutis-Orelik
2013-05-15
-8
Atsakyti
„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Joanas Plaza teigė, jog, likęs dar ir kitam sezonui, padėtų dar labiau patobulėti 33 metų aukštaūgiui.

Gal tai mintis jog liks kita sezona? :D
2013-05-15
+1
Atsakyti
renku
didziausias verksnys be konkurencijos Seskus, gerai dar, kad ne aikstelej laksto. O is zaideju - broliai saunuoliai :)
2013-05-15
-2
Atsakyti
ATSAKYMAS
DIDZIAUSI VERKSINIAI: ZALGIRIO FANAI AKA GRYBAI.
2013-05-15
+1
Atsakyti
Bebras verksnys

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-15
+3
Atsakyti
Be kalbų stipriausias Rolandas Matulis! :)
2013-05-15
+3
Atsakyti
Low
Didziausi verksniai rytfaniai
2013-05-15
+3
Atsakyti
DZHIT
Didžiausias verksniai bus: Popas,Broliai, Vytenis Jasikevičius,
2013-05-15
-1
Atsakyti
kirvis
noretusi kad Yancy Gates kitamet papildytu Zalgiri,tikrai ispudingu duomenu zaidejas,ir talento turi nemazai.isvykus Jankunui butu rimta paspirtis po kasiu,o ir kaina jo nedidele
2013-05-15
+2
Atsakyti
-
Babrauskas rytoj bus pirmam puslapi :)
2013-05-15
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.