Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

Netradicinė gynyba prieš Stepheną Curry, „Suns“ dominavimas pratęsime, nesenstantis Chrisas Paulas, Timo Hardaway tritaškių lietus – tai ir dar daugiau – gegužės 5-osios NBA pulse.

Gegužės 5-osios NBA pulsas

UŽDOMINAVO. Finikso „Suns“ šiąnakt 134:118 pranoko Klivlando „Cavaliers“. Iš pirmo žvilgsnio, atrodo, jog skirtumas yra įprastų rungtynių. Vis dėlto „Suns“ ir „Cavs“ šiąnakt sužaidė pratęsimą, kurį Finikso ekipa laimėjo 20:4.

„Suns“ ekipai pritrūko vos 1 taško iki didžiausios pergalės per pratęsimą pakartojimo NBA istorijoje.

NESENSTANTIS. Rytoj 36-ąjį gimtadienį minėsiantis Chrisas Paulas šiąnakt pelnė 23 taškus (6/13 dvit., 2/3 trit., 5/5 baud.), atliko 16 rezultatyvių perdavimų bei nė karto nesuklydo. 

Tai buvo trečiosios Paulo karjeros rungtynės, kuriose jis pelno bent 20 taškų, išdalija 15 rezultatyvių perdavimų ir nepadaro nė vienos klaidos.

UŽDARĖ. Trečiąsias rungtynes po traumos sužaidęs LaMelo Ballas įtvirtino Šarlotės „Hornets“ pergalę. 19-metis likus 5,8 sekundės realizavo abi baudas, padidino „Hornets“ persvarą iki 3 taškų ir to pakako, kad Šarlotės klubas 102:99 pranoktų Detroito „Pistons“.

NEIŠGELBĖJO. „Pistons“ gynėjas Hamidou Diallo šiąnakt sužaidė karjeros rungtynes ir surinko 35 taškus (10/16 dvit., 4/6 trit., 3/6 baud.), 7 atkovotus kamuolius ir 1 bloką.

MVP? Giannis Antetokounmpo pergalingose rungtynėse su Bruklino „Nets“ pelnė 36 taškus (7/18 dvit., 4/12 trit., 10/12 baud.), atkovojo 12 kamuolių ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Graikas šį sezoną fiksuoja didesnius rezultatyvių perdavimų, perimtų kamuolių, blokuotų metimų rodiklius bei taikliau meta tritaškius, baudas ir apskritai iš žaidimo nei praėjusiame sezone, kai jis nuskynė antrąjį MVP apdovanojimą paeiliui.

BUKSUOJA. Kyrie Irvingas surinko 38 taškus, Kevinas Durantas pridėjo 32, tačiau tai pergalės negarantavo. Su Jamesu Hardenu „Nets“ iškovojo 27 pergales ir patyrė 7 pralaimėjimus, tačiau be jo Bruklino klubas pasiekė 9 laimėjimus bei suklupo 10 sykių.

PRAPLIUPO. Dalaso „Mavericks“ 127:113 pranoko Majamio „Heat“, o Timas Hardaway pagerino karjeros rekordą ir pataikė 10 tritaškių bei iš viso pelnė 36 taškus.

PAŽADAS. Majamio „Heat“ veteranas Udonis Haslemas šį sezoną dar nepasirodė ant parketo, tačiau vyriausiasis treneris Erikas Spoelstra pažadėjo, kad puolėjas be krepšinio šiemet neliks.

„Mes tai padarysime“, – apie Haslemo pasirodymą aikštėje sakė Spoelstra.

VĖL NESULAIKOMAS. Stephenas Curry ir vėl buvo nesustabdomas. Akistatoje su Naujojo Orleano „Pelicans“ snaiperis surinko 37 taškus (5/11 dvit., 8/20 trit., 3/3 baud.) ir 9 atkovotus kamuolius, tačiau „Warriors“ pralaimėjo 103:108.

NEMATYTA GYNYBA. Vis dėlto šios nakties rungtynėse Curry trumpam buvo pristabdžiusios... šviesos.

Trečiojo kėlinio viduryje Curry atliko eilinį tritaškį, tačiau vos tik „Warriors“ žvaigždė paleido kamuolį, „The Smoothie King Center“ arenoje dingo šviesa, kuri vėl įsižiebė po kelių akimirksnių.

Panašu, kad Curry metimas pasiekė tikslą, tačiau jis įskaitytas nebuvo.

SAVAME PASAULYJE. Curry jau ketvirtą kartą karjeroje pasiekė 300 per sezoną pataikytų tritaškių ribą. Išskyrus Curry, Jamesas Hardenas yra vienintelis NBA krepšininkas istorijoje, kuriam taip pat pavyko pasiekti tokią žymą. „Nets“ žvaigždė vienintelį kartą tai padarė 2019 m.

ĮSILIEJA. Iš Madrido „Real“ persikėlęs Gabrielis Deckas toliau demonstruoja sėkmingą žaidimą NBA.

Dar kartą asmeninį rezultatyvumo rekordą pagerinęs argentinietis šiąnakt surinko 16 taškų (4/6 dvit., 1/1 trit., 5/6 baud.), atkovojo 3 ir perėmė 1 kamuolį bei atliko 3 rezultatyvius perdavimus, tačiau Oklahomos „Thunder“ 99:103 nusileido Sakramento „Kings“.

STRINGA. Tuo metu vienas „Thunder“ lyderių Luguentzas Dortas šiąnakt pelnė 10 taškų ir pataikė 1 dvitaškį iš 8, 2 tritaškius iš 8 bei 2 baudas iš 4.

Apskritai, per paskutines dvejas rungtynes Dortas iš žaidimo pataikė viso labo 7 metimus iš 35, įskaitant 4 tritaškius iš 17.

GERIAUSI IŠ BLOGIAUSIŲ. „Mes esame geriausia blogiausia visų laikų komandų“, – po nesėkmės sakė Toronto „Raptors“ gynėjas Fredas VanVleetas.

VanVleetas pelnė 27 taškus ir atliko 13 rezultatyvių perdavimų, bet Kanados ekipa išvykoje 100:105 nusileido Los Andželo „Clippers“.

„Tai tebuvo pokštas, taigi neįsijauskite, – iš karto užtvirtino VanVleetas. – Esu tikras, kad iš šios citatos bus padarytas memas arba atsiras įrašai instagrame.“

Gražiausi nakties epizodai

Dienos rekordai

Naudingumas
Chris  Paul
Chris Paul

Chrisas Paulas (39)

Taškai
Kyrie  Irving
Kyrie Irving

Kyrie Irvingas (38)

Atkovoti 
kamuoliai
Moses  Brown
Moses Brown

Mosesas Brownas (17)

Rezultatyvūs 
perdavimai
Chris  Paul
Chris Paul
Chrisas Paulas (16)
Perimti 
kamuoliai
Zion  Williamson
Zion Williamson

Chrisas Paulas
Zionas Williamsonas
Delonas Wrightas (po 4)

Blokai
 
Deandre  Ayton
Deandre Ayton
Deandre Aytonas (5)
Pataikyti tritaškiai
Tim  Hardaway
Tim Hardaway
Timas Hardaway (10)

Visi šios nakties rezultatai:

118-134 stat »
99-102 stat »
124-118 stat »
113-127 stat »
108-103 stat »
99-103 stat »
105-100 stat »
Komentarai:
kasioguru
nu ir debiliska antraste.
2021-05-05
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.