Eurolygos klubų reitingas (VI)

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ korespondentas
2014-11-24 11:00

„Barcelona“ – vienintelė komanda, patenkanti į trejetuką tarp geriausiai besiginančių ir puolančių komandų
„Barcelona“ – vienintelė komanda, patenkanti į trejetuką tarp geriausiai besiginančių ir puolančių komandų
Nuotr. AFP – Scanpix
Antrą kartą iš eilės ir trečią apskritai laimėjęs Klaipėdos „Neptūnas“ sutvirtino savo galimybes žengti į Eurolygos „Top 16“ etapą. Kaip tai paveikė komandos poziciją „BasketNews.lt“ sudaromame Eurolygos klubų reitinge?

Klaipėdiečiai po pergalės prieš Vitorijos „Laboral Kutxa“ šoktelėjo į tryliktąją vietą ir už savęs paliko galingą sudėtį turinčią Milano „Emporio Armani“ komandą. Skamba neįtikėtinai? Reitingo autorius prieš sezoną tuo taip pat nebūtų patikėjęs.

Nesėkmingai dvikovą su Madrido „Real“ pabaigęs Kauno „Žalgiris“ suklupo antrą kartą iš eilės ir smuktelėjo per tris pozicijas žemyn, tačiau išsaugojo vietą dešimtuke.

Kaip įprastai primename, kad tai – subjektyvus reitingas, sudarytas atsižvelgiant į bendrą rezultatą, komandų pasirodymus per paskutinius turus ir varžovus, su kuriais teko susitikti.

Eurolygos klubų reitingas po šeštojo turo:

 Vieta  Komanda Praėjusią savaitę  Aprašymas
 1. (1)
Maskvos CSKA (6-0) 95:66 nugalėjo ALBA

CSKA pademonstravo, kad yra rimta jėga net ir be pagrindinio kandidato į MVP titulą. Žaisdami be Milošo Teodosičiaus, rusai neturėjo problemų su ALBA.

 2. (2)
„Barcelona“ (6-0) 99:77 nugalėjo „Bayern“

Galima ginčytis, kad „Barcelona“ šiuo metu yra geriausia komanda Europoje. Ji vienintelė Eurolygoje patenka į trejetuką tarp geriausiai puolančių ir besiginančių komandų.

 3. (3)
Madrido „Real“ (5-1) 68:66 nugalėjo „Žalgirį“ 

Per pastaruosius keturis sezonus „Real“ tik du kartus buvo pelnę mažiau taškų nei Kaune – žaidžiant su „Olympiakos“ (62) ir „Panathinaikos“ (58).

 4. (4)
Pirėjo „Olympiakos“ (6-0) 77:76 nugalėjo „Basket“

Niekas kitas taip gerai nežaidžia rungtynių pabaigų kaip „Olympiakos“. Net penkios šios ekipos pergalės iškovotos 6 ar mažesne taškų persvara.

 5. (5)
Stambulo „Anadolu Efes“ (4-2) 64:67 nusileido UNIKS

Dušanas Ivkovičius Kazanėje nusileido savo mokiniui – kartu su naujuoju UNIKS strategu Jevgenijumi Pašutinu serbas prieš dešimtmetį dirbo CSKA klube.

 6. (6)
Atėnų „Panathinaikos“ (4-2) 79:69 nugalėjo „PGE Turow“ 

Ketvirta „Panathinaikos“ pergalė paženklinta Louko Mavrokefalidžio asmeniniu rekordu (30 naud. balų).

 7. (10)
Stambulo „Fenerbahce Ulker“ (4-2) 80:74 nugalėjo „Emporio Armani“

Praėjus savaitei po to, kai pataikė 10 tritaškių, Andrew Goudelockas mače su „Emporio Armani“ metė vos 2 tolimus metimus. Ką tai sako apie turkų komandą? Mažų mažiausiai tai, kad Željko Obradovičius čia turi tvirtą ranką.

 8. (8)
Malagos „Unicaja“ (4-2) 82:73 nugalėjo „Cedevita“

Pernai per visą sezoną (24 rungtynes) šešis kartus surinkęs dviženklį naudingumo balų skaičių, šiemet Mindaugas Kuzminskas šią ribą pasiekė jau po 6 rungtynių!

 9. (9)
Tel Avivo „Maccabi“ (4-2) 79:73 nugalėjo CSP

„Maccabi“ puolėjas lietuviams puikiai pažįstama pavarde, Sylvenas Landesbergas, per pirmas penkerias Eurolygos rungtynes iš viso buvo surinkęs 25 naudingumo balus. Šeštajame mače jis surinko 28 ir sužaidė geriausias karjeros rungtynes.

 10. (7)
Kauno „Žalgiris“ (3-3) 66:68 nusileido „Real“

21 naudingumo balas, surinktas mače su „Real“, Pauliui Jankūnui yra geriausias rezultatas Eurolygoje nuo 2012 m. spalio mėnesio rungtynių su „Cedevita“.

 11. (12)
Stambulo „Galatasaray“ (3-3) 110:103 nugalėjo „Crvena Zvezda“ Įspūdingiau nei 32 Zorano Ercego taškai, 17 Marcuso Williamso rezultatyvių perdavimų ar 17 Bobano Marjanovičiaus atkovotų kamuolių atrodo Carloso Arroyo tritaškių skaičius – 17. Tiek tolimų metimų per 50 minučių išmetęs puertorikietis pataikė vos 6, tačiau trys iš jų antrajame pratęsime Stambulo arenoje kilnojo stogą.
 12. (11)
Belgrado „Crvena Zvezda“ (3-3) 103:110 nusileido „Galatasaray“

Geriausia priekinė linija Europoje? Aukščiausią lygos žaidėją turinti „Crvena Zvezda“ visas komandas įtikinamai lenkia pagal per rungtynes atkovojamus kamuolius (vid. 42,5)

 13. (15)
Klaipėdos „Neptūnas“ (3-3) 80:79 nugalėjo „Laboral Kutxa“ 

„Neptūnas“ pirmą kartą Eurolygoje metė mažiau nei 20 tritaškių (16), apskritai krepšį atakavo net 18 kartų mažiau nei „Laboral Kutxa“ ir vis tiek laimėjo.

 14. (13)
Milano „Emporio Armani“ (2-4) 74:80 nusileido „Fenerbahce Ulker“ „Emporio Armani“ kol kas įveikė dvi komandas, ir abi jos yra grupės autsaiderės. Kiek dar laiko klibės Luca Banchi kėdė, kol sulūš galutinai?
 15. (14)
Berlyno ALBA (2-4) 66:95 nusileido CSKA

ALBA atspindi milžiniškus skirtumus tarp komandų B grupėje. Ji yra praktiškai tikra dėl ketvirtosios vietos grupėje, tačiau pasikandžioti stipresnėms grupės ekipoms nesugeba.

 16. (16)
Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ (3-3) 89:82 nugalėjo „Dinamo“ 

Dvi iš eilės pergalės išvykose ir palankus būsimas tvarkaraštis (trejos iš paskutinių ketverių rungtynių žaidžiamos namie) turėtų sufleruoti apie gerus „Nižnij Novgorod“ šansus žengti į „Top 16“. Mes sakome neskubėti – Žemutinio Naugardo klubas yra priešpaskutinis pagal praleidžiamus taškus, o dvi pergalės iškovotos prieš blogiausiai besiginančią ekipą – „Dinamo“.

 17. (20)
Kazanės UNIKS (2-4) 67:64 nugalėjo „Anadolu Efes“ 

Praeitos savaitės įrašas išpranašavo pokyčius UNIKS trenerių štabe. Dabar galima drąsiai prognozuoti, kad UNIKS pateks į „Top 16“.

 18. (17)
Vitorijos „Laboral Kutxa“ (2-4) 79:80 nusileido „Neptūnui“

Thomasas Heurtelis būtų nieko prieš su „Neptūnu“ žaisti nors ir 10 kartų. Per dvejas rungtynes su Klaipėdos ekipa jis vidutiniškai rinko po 32 naudingumo balus, per likusias ketverias – vos po 12.

 19. (18)
Valensijos „Basket“ (1-5) 76:77 nusileido „Olympiakos“ 

Trejas iš paskutinių ketverių grupės rungtynių Valensijos klubas žais namie. Ar tai padės patekti į „Top 16“?

 20. (19)
Miuncheno „Bayern“ (1-5) 77:99 nusileido „Barcelona“

„Bayern“ futbolo klubo žvaigždė Arjenas Robbenas buvo tribūnose mače su „Barcelona“, tačiau jis, kaip ir kiti 6700 žiūrovų, neturėjo mėgautis tuo, ką matė aikštėje.

 21. (21)
Zgoželeco „PGE Turow“ (1-5) 69:79 nusileido „Panathinaikos“

Eurolygos atradimu po pirmų ketverių rungtynių tapęs ir tuo metu naudingiausiu lygoje buvęs Damianas Kuligas nuleidžiamas ant žemės. Per paskutines dvejas rungtynes jis iš viso surinko vos 11 naudingumo balų.

 22. (22)
Sasario „Dinamo“ (1-5) 82:89 nusileido „Nižnij Novgorod“ Gynyba – kiaura kaip rėtis. „Dinamo“ dar nė vienose rungtynėse šį sezoną nepraleido mažiau nei 80 taškų.
 23. (23)
Limožo CSP (1-5) 73:79 nusileido „Maccabi“

Geros žinios Limožo komandai – Leo Westermannas sužaidė geriausias karjeros Eurolygoje rungtynes (16 taškų, 8 rezultatyvūs perdavimai, 5 atkovoti kamuoliai) ir taip priminė apie šviesią savo ateitį.

 24. (24)
Zagrebo „Cedevita“ (1-5) 73:82 nusileido „Unicaja“

Trukt už vadžių – vėl nuo pradžių. Išskyrus laimėtą dvikovą Tel Avive, „Cedevita“ šį sezoną daugiau nepasiekė 80 taškų ribos.

Komentarai:
sdf
o kas belieka :D :D :D
2014-11-24
+3
Atsakyti
chipushilambengaSpartacasmbengaLebovskijtai neptunas pergalemis zalgiri aplenks,ot bus geras prikolas:DO kodel gi ne? neptunas turi ne ka blogesne sudeti nei zalgiris. treneri neptunas geresni turi. Vsai butu logiska jeigu neptunas po grupiu etapo turetu daugiau pergaliu uz zalgiriJuokauji??? Sudetis zalgirio puiki, tik izaidejo garsaus enturi, bet jaunimas traukia. Anderson TOP5 tarp visu amerikieciu zaidzianciu europoje. Jankunas vienas geriasiu krastu tarp europieciu, plius mohikanai Songaila ir Javtokas.Nori pasakyt kad neptuno pergales eurolygoje tik sekme, o zalgirio naturalus darbo vaisius?Kaip tik viskas atvirksciai


Kai niekas nekreipia demesio i tavo marazmus tai jau su savimi diskutuoti pradejai?
2014-11-24
+2
Atsakyti
mbengaSpartacasmbengaLebovskijtai neptunas pergalemis zalgiri aplenks,ot bus geras prikolas:DO kodel gi ne? neptunas turi ne ka blogesne sudeti nei zalgiris. treneri neptunas geresni turi. Vsai butu logiska jeigu neptunas po grupiu etapo turetu daugiau pergaliu uz zalgiriJuokauji??? Sudetis zalgirio puiki, tik izaidejo garsaus enturi, bet jaunimas traukia. Anderson TOP5 tarp visu amerikieciu zaidzianciu europoje. Jankunas vienas geriasiu krastu tarp europieciu, plius mohikanai Songaila ir Javtokas.Nori pasakyt kad neptuno pergales eurolygoje tik sekme, o zalgirio naturalus darbo vaisius?


Kaip tik viskas atvirksciai
2014-11-24
-9
Atsakyti
vaidasz69mbengaLebovskijtai neptunas pergalemis zalgiri aplenks,ot bus geras prikolas:DO kodel gi ne? neptunas turi ne ka blogesne sudeti nei zalgiris. treneri neptunas geresni turi. Vsai butu logiska jeigu neptunas po grupiu etapo turetu daugiau pergaliu uz zalgiri:DDDDDDDD Pasakiai ir pats nepatikėjai, jai Maskvytis geresnis už Krapiką tai kodėl tada nelaimėjo LKL, kodėl šį sezoną Kaune gėdingai sutriuškinti buvo ??? Jai Neptūnas pralaimėjo Žalgiriui tai reiškia šiuo metu yra silpnesnė komanda ir tu gali stengtis čia komentuoti kiek nori bet nuo teisybės nepabėgsi :)


O prie ko cia vieninteles rungtynes, kurias bet koks epizodas galejo nulemti? Kur logika? Visiems seniai aisku, kad komandos pajegumas yra lyginamas ne per kelias tarpusavio rungtynes, o ziurint i zaidima ir rezultata su kitais varzovais. Tai kad jeigu Neptunas sugebes iskovot daugiau pergaliu (o klaipedieciu grupeje visi varzovai yra top-16 lygio, tuomet kai zalgerio - 2 eurolygos lygio nesiekiancios komandos), tai parodys, koks yra tikrasis siu komandu pajegumas. Ir tikrai ne vienerios niekam nereikalingos rungtynes , kuriose vieniems krito, o kitiems - ne.

O siaip geriausiai atspindi komandos pajeguma eurolygos oficialus reitingas, o ne sita bnews parodija.
2014-11-24
-7
Atsakyti
ATI
Zalgirio duobe tebesitesia, jei taip ir toliau, Neptunas juos tikrai pralenks..
2014-11-24
+3
Atsakyti
heatbasketNeptunas prie eurolygos elito po biski eina jau :D


Net jaigu Neptunas ir pakils auksciau uz Zalgiri, ir jie pateks I top16 o mes ne, vistiek didziausios sekmes jiems, ir sirgsiu uz juos is visos sirdies, jie ant Zalgirio niekada nevare per laikrasti, neatmusinejo remeju, nekenke visur kur tik imanoma, taip kad didziausios JIEMS sekmes...
2014-11-24
+1
Atsakyti
mane jau kuo tolyn, tuo labiau pradeda neraminti tas musu Zalgiris, jei db isvykoj prasimes nuo Novgorod, tai isvis bus aliarmas! izaidejo mums gero reikejo, kad kamuolys judetu, nes db kai paziuri, tai toks Anderson geriau kamuoli izaidzia nei izaidejai! o juk izaidejai turi progas jam ir kitiems kurt! tai va, jei uzsimes nuo Novgorod, bus labai blogai, kazkaip jauciu antra kart turku ir unics nepaims, liks ta Sasario Dinamo, bet ir ta mums kazkokia neparanki, o be to 4 pergaliu iseit is rato gali ir neuztekt!!!

Na o apie Neptuna kalbant, tai bukim biedni bet teisingi, Neptuno grupe tikrai silpna, be to patys matem, kaip Neptunas su Rytu ir su Zalgiriu sukovojo!
2014-11-24
-23
Atsakyti
Neptunas prie eurolygos elito po biski eina jau :D
2014-11-24
-1
Atsakyti
SpartacasmbengaLebovskijtai neptunas pergalemis zalgiri aplenks,ot bus geras prikolas:DO kodel gi ne? neptunas turi ne ka blogesne sudeti nei zalgiris. treneri neptunas geresni turi. Vsai butu logiska jeigu neptunas po grupiu etapo turetu daugiau pergaliu uz zalgiriJuokauji??? Sudetis zalgirio puiki, tik izaidejo garsaus enturi, bet jaunimas traukia. Anderson TOP5 tarp visu amerikieciu zaidzianciu europoje. Jankunas vienas geriasiu krastu tarp europieciu, plius mohikanai Songaila ir Javtokas.


Nori pasakyt kad neptuno pergales eurolygoje tik sekme, o zalgirio naturalus darbo vaisius?
2014-11-24
Atsakyti
Lasara savo stiliuje uzveme, o visi matai iskart supuole aiskintis lyg butu cia kazka sitam nevykeliui irodineti. Atsipeikekit. Lyg nezinot su kokiu imbicilu turit reikala. Kalbos juk tos pacios kaip kiekviena sezona kaip ir jo nevykelio karma. Zmogus net krepsiniu nesidomi, bet apie Zalgirio galimybes viska jau pries daug metu gerai isaanalizaves.

Siaip tai normaliai reitinge viskas. Net ir po dvieju pralaimejimu Zalgiris ramiai sedi desimtuke, o Neptunas jau senai parode kad uz raudonaja bronzine parodija zymiai vertesnis vietos Eurolygoje.
2014-11-24
-15
Atsakyti
mbengaLebovskijtai neptunas pergalemis zalgiri aplenks,ot bus geras prikolas:DO kodel gi ne? neptunas turi ne ka blogesne sudeti nei zalgiris. treneri neptunas geresni turi. Vsai butu logiska jeigu neptunas po grupiu etapo turetu daugiau pergaliu uz zalgiri


Juokauji??? Sudetis zalgirio puiki, tik izaidejo garsaus enturi, bet jaunimas traukia. Anderson TOP5 tarp visu amerikieciu zaidzianciu europoje. Jankunas vienas geriasiu krastu tarp europieciu, plius mohikanai Songaila ir Javtokas.
2014-11-24
+8
Atsakyti
sdf
jus paziurekit kas sako ;D ogo lashara :D viskas aisku
2014-11-24
-6
Atsakyti
Kazkaip juokingai atrodo kai sako, kad Neptunas geresnis uz Zalgiri gaila , kad tie visi lyginimai be jokiu argumentu.

As pateiksiu viena argumenta Zalgiris vs Neptunas 86:48
2014-11-24
-2
Atsakyti
mbengaLebovskijtai neptunas pergalemis zalgiri aplenks,ot bus geras prikolas:DO kodel gi ne? neptunas turi ne ka blogesne sudeti nei zalgiris. treneri neptunas geresni turi. Vsai butu logiska jeigu neptunas po grupiu etapo turetu daugiau pergaliu uz zalgiri


:DDDDDDDD Pasakiai ir pats nepatikėjai, jai Maskvytis geresnis už Krapiką tai kodėl tada nelaimėjo LKL, kodėl šį sezoną Kaune gėdingai sutriuškinti buvo ??? Jai Neptūnas pralaimėjo Žalgiriui tai reiškia šiuo metu yra silpnesnė komanda ir tu gali stengtis čia komentuoti kiek nori bet nuo teisybės nepabėgsi :)
2014-11-24
+6
Atsakyti
Lebovskijtai neptunas pergalemis zalgiri aplenks,ot bus geras prikolas:D


Nebejokauk, laimėti prieš Cvena Zvezda ir Olympiakos išvykose tikrai neįšeis Neptūnui, jau Neptūno šią savaitę laukia 22 000tūkst. fanų ,,Kombak" arena, o jai ten Galastaray nuklojo Serbai, ir kitiems varžovams be galo sunku tai ką kalbėti apie Neptūną, O visi gerai žinom kad pas Graikus irgi ne prasti fanai taip kad prieš Oly laimėti bus vėl labai sunku...
2014-11-24
-4
Atsakyti
mbengaLebovskijtai neptunas pergalemis zalgiri aplenks,ot bus geras prikolas:DO kodel gi ne? neptunas turi ne ka blogesne sudeti nei zalgiris. treneri neptunas geresni turi. Vsai butu logiska jeigu neptunas po grupiu etapo turetu daugiau pergaliu uz zalgiri


Tai kodėl pernai pasikrovė per finalus ir nuo Ž, ir šiemet gavo ant 30? :oo
2014-11-24
-1
Atsakyti
Lebovskijtai neptunas pergalemis zalgiri aplenks,ot bus geras prikolas:D


O kodel gi ne? neptunas turi ne ka blogesne sudeti nei zalgiris. treneri neptunas geresni turi. Vsai butu logiska jeigu neptunas po grupiu etapo turetu daugiau pergaliu uz zalgiri
2014-11-24
-10
Atsakyti
Taip. Siuo metu Barca geriausia Europoje. Ir atrodo nieko ten tokio jau kazko super duper nera. Neturi tiek zvaigzdziu ir tiek pinigais kaip CSKA ar Real nesitasko. Bet va jaunieji ju zaidejai Eurolygoje zaidzia lyg jau geriausiais karjeros metais. Pagaliau Tomiciu kazkas gali pakeisti. Navarro nors irs senas bet jis yra Navarro.
2014-11-24
-4
Atsakyti
Duško Ivanovičius Kazanėje nusileido savo mokiniui – kartu su naujuoju UNIKS strategu Jevgenijumi Pašutinu serbas prieš dešimtmetį dirbo CSKA klube.

Ivkovičius Efese dirba, o ne Ivanovičius
2014-11-24
-1
Atsakyti
tai neptunas pergalemis zalgiri aplenks,ot bus geras prikolas:D
2014-11-24
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.