Nuotr.: Lietkabelis/K. Kavolėlis
Nuotr. Lietkabelis/K. Kavolėlis

Panevėžio „Lietkabelio“ komandoje šiame sezone sirgaliai matys gerai pažįstamą, bet kiek primirštą veidą – Jokūbą Gintvainį.

Jokūbas Gintvainis

Jokūbas  Gintvainis
Pozicija: PG, SG
Amžius: 26
Ūgis: 191 cm
Svoris: 80 kg
Gimimo vieta: Plungė, Lietuva

26 metų 191 cm ūgio gynėjas Aukštaitijos sostinės ekipos garbę jau yra gynęs 2013-2014 m. sezone. Vėliau jis rungtyniavo Vokietijoje, Pasvalio „Pieno žvaigždėse“, Ispanijos antroje ir aukščiausioje lygose, o praėjusį sezoną praleido Stargardo „Spojnia“ sudėtyje.

Plungiškis interviu oficialiai „Lietkabelio“ svetainei pasakojo apie komandos žaidimo gaires, savo pasikeitimus, asmeninius tikslus ir sugrįžimą į Panevėžį.

– Sutartį pasirašėte gana vėlai. Ar nebuvo minčių, kad sezoną pradėsite be klubo?
– Minčių buvo įvairiausių, bet kadangi buvo rugpjūčio pradžia, stengiausi reaguoti ramiai, kadangi visur ta situacija buvo neaiški. Pernai irgi sudariau kontraktą tik rugpjūčio pabaigoje. Norėjau anksčiau, bet nebuvo tokio gero pasiūlymo, kurį galėčiau iškart priimti. Kai gavau „Lietkabelio“ pasiūlymą, ilgai nedvejojau ir pasirašiau.

– „Lietkabelyje“ žaidėte 2013-2014 m. sezone. Jaučiate, kad grįžtate į pažįstamą vietą, ar tai traktuojate kaip visiškai kitą organizaciją?
– Sakyčiau, kad tai yra naujas etapas. Visa organizacija ir visi žmonės pasikeitė nuo tada. Dabar „Lietkabelis“ yra aukštumoje, visi labai giria ir mini tik geru žodžiu. Malonu čia vėl būti.

– Turbūt sprendimas pasirašyti sutartį buvo lengvas ir greitas?
– Taip, sutarėme per kelias dienas. Pasikalbėjau su Tomu Dimša ir kitais žaidėjais, kurie labai gerai atsiliepė tiek apie klubą, tiek apie trenerį Nenadą Čanaką. Tikrai buvo lengva apsispręsti.

– Kalbėjotės jau su treneriu apie jūsų vaidmenį komandoje?
– Konkrečiai apie tai nekalbėjome. Tiesiog turiu žaisti savo žaidimą ir padėti, kiek galiu daugiausiai. Viskas priklausys nuo situacijos ir nuo to, kaip seksis ekipai. Turbūt konkrečias užduotis gausiu jau prasidėjus rungtynėms.

– Kokie jūsų prisiminimai iš pastarojo apsilankymo Panevėžyje?
– Dvejopi: buvau jaunas, bet labai kankino nugaros problemos, todėl nežaidžiau pusę sezono. Norėjosi pamiršti tą sezoną. Klubas tada pradėjo kilti ir tikrai viskas tvarkėsi. Iš organizacinės pusės viskas buvo gerai, tik su žaidimu nelabai pasisekė.

– Grįžtate į LKL kovas po ketverių metų pertraukos. Kaip per tą laiką pasikeitėte?
– Subrendau kaip žaidėjas, sutvirtėjau psichologiškai. Ketveri metai užsienyje tikrai užgrūdino, nes buvo ir šilto, ir šalto. Pamačiau kitokio krepšinio, nes dirbau su daug skirtingų trenerių. Čia lygis tikrai aukštas, todėl bus įdomu palyginti.

– Kiek jaučiatės tvirčiau mesdamas tritaškius?
– Ties tuo dirbau tikrai daug. Kai būdavau jaunesnis, turėdavau nemažai dvejonių, ar atakuoti. Treneriai leisdavo mesti, pasitikėjau savimi ir tai leido pataikyti.

– Ar jau lipdosi komanda?
– Taip, tikrai lipdosi. Matosi kontūrai – komanda jauna ir darbinga. Viskas bus gerai.

– Kokį žaidimą rodys „Lietkabelis“?
– Būsime aktyvūs gynyboje ir žaisime greitą krepšinį. Esame jauna ir ambicinga komanda, kuri žais akiai patrauklų krepšinį.

– Europos taurės grupėje laukia tokios ekipos kaip „Virtus“ ar „Lokomotiv“. Ar tokie vardai negąsdina?
– Tikrai negąsdina, o tik prideda motyvacijos. Tas lygis tikrai aukštas ir norisi pasirodyti prieš tokius varžovus. Eisime kautis su dviguba energija ir tada žiūrėsime, kaip seksis.

– Kokius asmeninius tikslus keliate?
– Noriu parodyti, kad galiu žaisti tame lygyje. Niekada nežaidžiau Europos taurės klube, trečioje LKL ekipoje ir tas lygis tikrai aukštas. Noriu sau įrodyti, kad galiu žaisti šiame lygyje.

– Kaip manote, koks LKL lygis?
– Atrodo, kad tikrai yra stiprių ekipų. Su visais reikės kovoti ir nebus lengvų rungtynių. Yra tikrai daug įdomių komandų.

– Ką galėtumėte pažadėti sirgaliams?
– Kovą. Tikrai nebūsime tie, kur ateisime ir lengvai laimėsime – turėsime kiekviename mače įrodinėti savo vertę. Manau, kad sezono metu tobulėsime kaip komanda, kadangi esame jauni.

– Koks esate žmogus aikštelėje ir už jos ribų?
– Aikštelėje esu daug kalbantis, kadangi reikia vadovauti ir perduoti trenerio informaciją. Už aikštės ribų esu ramesnis ir nelabai mėgstu būti dėmesio centre.

Komentarai:
Slepkis
ne Jokibai- tikrai negali ir laikas parodis...
2020-08-27
+25
Atsakyti
Savas
tai slaptas kabelio ginklas-gali labai visus nustebinti puikiu žaidimu, bet gali ir visiskai nuvilti. Aš tik už pirmą variantą. Sėkmės bičui
2020-08-27
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.