Nuotr.: FIBA.com
Nuotr. FIBA.com

Vilniaus „Ryto“ komandos gretas papildė dar vienas lietuvis – 29-erių metų puolėjas Saulius Kulvietis. Su sostinės krepšinio piramidėje užaugusiu žaidėju pasirašyta dvejų metų sutartis.

Profesionalo karjerą Kulvietis pradėjo Vilniaus „Perlo“ klube.

Praėjusiame sezone Dižono JDA ekipai atstovavęs 206 cm ūgio krepšininkas iki čempionato nutraukimo su komanda vietiniame fronte rikiavosi 3-oje turnyro lentelės vietoje. FIBA Čempionų lygoje puolėjas su JDA ekipa jau buvo pradėjęs kovas „Top 16“ etape.

„Saulius yra puikus žaidėjas, kuris turėtų greitai įsilieti į komandą bei savo puolimo ir gynybos sugebėjimais puikiai tiks mūsų žaidimo stiliui“, – kalbėjo „Ryto“ vyr. treneris Donaldas Kairys.

Grįžimu į Vilnių džiaugėsi ir pats krepšininkas. 

„Džiugu, kad po dešimties metų pertraukos grįžtu žaisti į Vilnių ir šį kartą ginsiu stipriausios sostinės komandos garbę. „Rytui“ visada keliami dideli tikslai, todėl labai tikiuosi, kad savo žaidimu būsiu naudingas ir drauge pasieksime puikių pergalių“, – kalbėjo Kulvietis.

Čempionų lygoje Kulvietis rinko po 7,3 taško (77 proc. dvitaškių), 2,5 atkovoto kamuolio bei 7,6 naudingumo balo.

2019-2020 m. Prancūzijos čempionate puolėjas fiksavo 6,3 taško, 2,3 atkovoto kamuolio ir 6,3 naudingumo balo statistiką.

2009-2010 m. sezone LKL debiutavęs puolėjas per savo karjerą yra dar rungtyniavęs Badalonos „Joventut“, Panevėžio „Lietkabelio“, Utenos „Juventus“, Prienų bei Pasvalio ekipose.

„Ryto“ sudėtis:

Vilniaus „Rytas“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Dovis Bičkauskis 26 191
PG Augustas Marčiulionis (naujiena) 18 192
SG/PG Mindaugas Girdžiūnas 31 188
SG Karolis Giedraitis 22 194
SG Lukas Uleckas (naujiena) 20 199
SF Arnas Butkevičius (naujiena) 27 197
PF Saulius Kulvietis (naujiena) 29 206
C Rokas Gustys (naujiena) 25 206
C Martynas Echodas (naujiena) 23 206
Treneris Donaldas Kairys (naujiena)
Sutartys
baigėsi:
Deividas Sirvydis (negrįš), Terrellas Holloway (negrįš), Francisco Cruzas (negrįš), Ąžuolas Tubelis (negrįš), Martynas Echodas, Evaldas Kairys, Einaras Tubutis (negrįš), Cameronas Bairstow (negrįš), Marekas Blaževičius (negrįš), Eimantas Bendžius (negrįš)
Domina: Gytis Radzevičius
Komentarai:
alen
Gera komanda Rytas surinko truksta legionieriu.
2020-07-28
Atsakyti
Pacukas
ka tu lygini juk zalgirio visi lietuviai geresni nei ryto.gal gustys uz gebena geresnis? o gal girdziunas uz lekaciciu geresnis? kas uz grigony geresnis,ar uz jankuna? jankunas kiauriai aitu tavo ta kulviety ar buvusi bendziu.net milas uz radzeviciu geresnis .paziurekit rinkos kainas sei dienai kas geresni. o kas bus uz triju metu tai ne aisku. bet aisku tik viena jai jie bus geresni tai ryte ne zais. juokas ima prisima is siauliu ar juventuso zaideju ir jau galvas kele.bet kai ateina kova su zalgiriu kaskodel dingsta jusu zvaigzdes.tad baikit lygyt.jau 10 metu rytas zalgiriuj ne kunkurentas.
2020-07-28
-5
Atsakyti
Aha
nu ir ko cia z fanai soangsta del sudeties ryto? turedamai belekiek kartu didesni biudzeta (realiai 6,5 karto didesni skirta zaideju algoms) palyginkim z ir ryto lietuvius: c blazevic / gebenas - c gustys / echodas (lygu) pf jankunas - pf kulvietis (vienas pensinkas kitas metikas) sf lukosiunas - sf butkevicius / radzevicius (ryto naudai sg grigonis / milkanis - sg uleckas / girdziunas (z naudai) pg lekavicius / jokubaitis - pg bickauskis / marciulionis (siai dienai z naudai) reziume visa esme tik ta kad z jau susipirko rimtus legionierius (o kiek jie duos naudos bus matyti) tuo tarpu rytas dar be 3 startiniu legionieriu. tada tikrai nera kuo cia dziaugtis z kad baisiai stipresne sudetis ypac kai turi toki biudzeta bet tiesiog nera daugiau lietuvaiciu atitinkanciu eurolygos lygi - cia kita problema
2020-07-28
+1
Atsakyti
Pacukas
cempijonai buria cempijoniska komanda.cempijonu prisivalge,zais cempijonu lygoj.
2020-07-27
+12
Atsakyti
Anonimas
Nu y nx susietas vienos zvaigzdes :D
2020-07-27
-1
Atsakyti
djgaffer
To tikėtasi ir Kulvietis galiausiai pasikviestas.Įdomi sudėtis,vien lietuviai kol kas.Pasikviesti žaidėjai pagal klubo galimybes.Sukasi,kaip tik gali,žiūrėsim,kas bus likę naujokai.
2020-07-27
+2
Atsakyti
Kaunas
Man tai juokas ima, surenka visokius lkl vidutiniokus ir jau galvoja apie pergales. Bl masiulio ir to nesugebejo nupirkt Lietkabelis nupirko, o cia... Kas tau ten zais uz sriubos lekste ir grikiu kose. Kariuominei chebra geriau gauna.. Ateina legionieriai baisus is kipru lygos kur su megejais zaidzia 😁😁 Nu treneris kairys, kie zinau turi siurpriza visiems varzovas. Visi mes kaire ranka.. Mega krepsinis laukia. Zodziu visiems geriau net nelost, bussit sutriuskinti kairerankiu
2020-07-27
+2
Atsakyti
Aš to antanas
Bibi tu valgyk mano kaip dar neprasidejo ereliai kaip prasides lkl bus isrurintos kumeles tas rytas ciaupk zabutus debile
2020-07-27
+10
Atsakyti
Antanas
Užuojauta zaliai k..vai. ne tik eurolygoje bus rur.inama,bet ir lkl pries ryto atletu ra.kim bus daroma
2020-07-27
+4
Atsakyti
○●○
Dar vienas irodymas kad rytfaniai daužti. Vienas durnius parašo lad Žalgiriui bus batai nuo ryto 😀 Jam krauna pliusus? Ant kiek reik but idiojatams. Man gailai jusu tevu, kad tokius inkštirus užaugino. Sudetis tikrai geriau atrodo nei pernai (lietuviai) bet net nesvarbu kokie bus legionieriai, sakyt kad rytas LKL favoritai...LOL
2020-07-27
+1
Atsakyti
PULKOVSKIS
Gražu žiūrėti kaip Rytas kompletuoja sudėti, komanda bus žymiai stipresnė nei pernai,dar jei su startiniais legionieriais pasiseks pataikyti tai Žalgiriukui riesta bus, tiesa pasakius Rytas pagrindinis favoritas laimėti LKL nes gerokai sustiprėjo,kai Žalgiris perpus susilpnėjo išvykus žalių mesijui Šarui ir starto Ulanovui. Manau šansai tokie RYTAS/ŽALGIRIS 50%/50%, netgi sakyčiau didesnė Ryto 51% triumfo tikimybė vien dėl Žalgirio trenerio nežinomybės eksperimento???
2020-07-27
+8
Atsakyti
abcdef
Paziurejus i sudeti tai juokas pro asaras. Aisku saibu nekazka parodija turi ir viskas remsis i tai koks legionas bus, bet zinant finansus tai jau isivaizduoju:D kabelio sudetis dabar zymiai geresne, net juves geriau atrodo :D nu bent daug lietuviu bus, tai vienintelis pliusas kol kas
2020-07-27
-15
Atsakyti
Alio
kaip su tokiu biudzetu rytas labai gerai tvarkosi - o cia visiems svaigstanyiems del lyginimo su z - tai besmegeniai pas z biudzetas skirtas zaideju algoms yra 6,5 karto didesnis. tai ka jus cia lyginant?
2020-07-27
+5
Atsakyti
vo tak
Drebat Žalieji, kinkos dreba prieš ateinatį sezoną, matant ryto komplektaciją. O veltui, kokia komanda toks ir papildymas :D :D :D
2020-07-27
+3
Atsakyti
Abdullah
na numete cia bomba pirmadieni😀 ritas rimtai pajegas renka del 4-5v kovoti.
2020-07-27
+8
Atsakyti
Pacukas
Ryto sudetis labai primena juventusa. su visa pagarba utenai tikrai nenoriu ju sumenkyt.visiems gero pirmadienio.
2020-07-27
+25
Atsakyti
Ryklys.
yra ziniu. is triju zalgirio naujoku nei su vienu nera pasirasyta sutartis. laukiama rugpjucio vidurio ,kai zaidejai rinksis i sezono pasiruosimo stovykla ir tada praeis medicinine patikra. tik po jos ses prie stalo ir su des parasus. yra daug sansu del garino,kad gali atkristi,nors agentai patvirtino,kad jis visiskai sveikas.tai tokia apzvalga.
2020-07-27
+13
Atsakyti
Prikolistas
Kas atsitiko audi vairuotojui kai laimėjo lenktynes? pabudo iš sapno :D tai cia tas pats su rytu ir jo fanais, prasides sezonas- pabus is sapno kaip ir kiekvienais metais.
2020-07-27
Atsakyti
Nemoksas
Komanda atrodo visai simpatiška, man bus įdomu žiūrėt varžybos, nes daug lietuvių.
2020-07-27
+22
Atsakyti
gg
Nors nesu ryto fanas bet strategija nuteikia gerai ima lietuvius nu ir ne pacius prasciausius jei ras 3 gerus legionierius manau tikrai zais neblogai,kairys geras treneris,visai gal ir nieko ta komanda atrodys
2020-07-27
-13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.