Nuotr.: R. Lukoševičius
Nuotr.: R. Lukoševičius
Nuotr.: R. Lukoševičius
Nuotr.: R. Lukoševičius
Nuotr.: R. Lukoševičius
Nuotr.: R. Lukoševičius
Nuotr.: R. Lukoševičius
Nuotr.: R. Lukoševičius
Nuotr.: R. Lukoševičius
Nuotr.: R. Lukoševičius

Vilniaus „Ryto“ komanda pasiruošimą sezonui baigė nesėkme atkaklioje kovoje savo jėgas išmėginę su Eurolygos klubu. Gausiai savų sirgalių palaikomi Donaldo Kairio auklėtiniai į mačą „Jeep“ arenoje žengė neįprastomis aplinkybėmis, kurios stipriai sujaukė pasirengimo pabaigą.

Komandos gretose debiutavo visai neseniai prie klubo prisijungė trys užsieniečiai – Andrew Goudelockas, Chrisas McCulloughas ir Kristjanas Kitsingas, trijulė, nespėjusi įsilieti į žaidimą, kurį Kairys ir jo štabas lipdė dar nuo rugpjūčio startavusiame pasirengime.

„Buvo įdomios rungtynės, buvo emocijos, visi esame išsiilgę krepšinio – ir žaidėjai, ir sirgaliai, – po dvikovos kalbėjo Kairys. – Smagu, kad jie gavo šį bei tą pamatyti. Aišku, vaizdas ne visada buvo gražus. Visų pirma, žaidėme su daug žaidėjų, netgi trylika – kai kas gavo labai nedaug minučių, kai kas – daugiau.

Problema ta, jog trys žaidėjai – labai šviežiai pasijungę. Aišku, nesuspėjome išmokti daug derinių. Jautėsi toks nesupratimas, ką mes žaidžiame. Reikėjo žaisti paprasčiausius dalykus, greičiausius ir trumpiausius derinius. Mums šiek tiek pavyko.“

– Kokio pozityvo galima pasiimti iš ketvirto kėlinio?
– Visų pirma, patiko Demetriuso Jacksono lyderystė. Jis per pertraukėlę man ir komandai pasakė, kad „žaidžiame kiečiau, sustabdome porą atakų, pažaidžiame greičiau, nes mums tai geriausiai sekasi. Pasiimame kamuolį, aš užtrauksiu į priekį, būkite pasiruošę metimams." Ir toks chaosas buvo mūsų naudai. Aišku, „Panathinaikos“ norėtų žaisti lėčiau, o mes prie minusinio rezultato – greičiau. Ir tai šiek tiek mus įkvėpė, leido prisivyti varžovus ir paskutinėmis minutėmis turėjome kelių pozicijų rungtynes.

Fotogalerija

– Kas užkliuvo per pirmus kėlinius be visų išvardintų aplinkybių?
– Labai paprastai – visų pirma, turime atsistoti į savas pozicijas, turiu omenyje, kad treti numeriai turi žaisti trečioje pozicijoje, ketvirti – ketvirtoje. Mes labai buvome ne savo pozicijose, ypač su Arnu Butkevičiumi. Ir tas jautėsi, kad nebuvo užtikrintumo, ką mes žaidžiame, kur mes stovime. Šitas dalykas užims laikas, kurio mums jau labai trūksta. Bet kito kelio nėra. 

– Ar Andrew Goudelockas buvo toks, kokį jį norite matyti?
– Jis – ypatingas žaidėjas, tikrai gebantis sau susikurti metimą. Vos po trijų treniruočių įmetė 19 taškų „Panathinaikos“ klubui. Esu patenkintas jo pasirodymu, dabar reikia, kad jis įgautų formą. Taip pat esu patenkintas ir Demetriusu Jacksonu. Jis irgi turėjo įspūdingas rungtynes, ne tik taškais – 7 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai. Aišku, klaidų padarėme, ir daug. Būtų naivu tikėtis laimėti rungtynes su 24 klaidomis prieš tokią komandą, bet paprasčiausiai reikės išmokti statyti geresnes užtvaras. 

– Kiek reikės laiko, jog Goudelockas įgautų formą?
– Mes bandėme į tai atkreipti dėmesį ir daryti greitus keitimus, nežaisti ilgų minučių, keisti žaidėjus kas 3-4 minutes. Jautėsi tas nuovargis, bet nieko nepadarysi, tam reikės laiko. Jis ką tik pasijungė savu noru, jį galima pagirti vien už tai ir jam padėkoti.

– Kokį spėjote pamatyti Chrisą McCulloughą?
– Dar jokio. Net nežinojau, ar leisiu jį žaisti, ar ne, bet dėl aukštaūgių trūkumo žinojau, kad gali atsitikti taip, jog kažkas išsibauduos ir nebeturėsime aukštaūgių. Šiek tiek norėjau duoti jam pačiupinėti kamuolį.

– Kokia yra jo sportinė kondicija?
– Kol kas nekokia ir atrodo, kad jam reikės kelių savaičių, jog įsivažiuotų.

– Kaip, jūsų akimis, „Ryto“ aukštaūgiai atlaikė Eurolygos klubo priekinės linijos testą?
– Jiems nebuvo lengva, bet kažkiek taškų jie įsimetė. Manau, kad jie galėtų užbaigti dar stipriau, galėtų dažniau atsirasti agresyvesnėse situacijose, kur jie aštriau pakirstų ir geriau užbaigtų iš baudos aikštelės arba nuo baudų metimų linijos. Metėme tik 9 baudas. Norėčiau, kad jie sukurtų situacijų ir galėtų uždirbti baudų metimų.

– Ar pavyko išsispręsti situaciją su Sauliumi Kulviečiu?
– Dar sprendžiasi. Tai – tarp medikų, klubo vadovų ir pačio žaidėjo.

– Vis dar matome Deividą Dulkį šitoje kompanijoje. Ar yra šansų, jog jis taptų oficialių „Ryto“ žaidėju?
– Visų pirma, dėkojame Deividui, kadangi tuo metu labai trūko žmonių ir jis mums labai pagelbėjo. Dėl ateities – pagyvensime ir pamatysime. Pažiūrėsime, kaip viskas vystysis.

– Ar nusprendėte, ką skolinsite iš žaidėjų?
– Mes kalbamės ir sprendžiame. Daugiau atskleisti negaliu.

– Ar jaučiatės pasiruošęs sezono startui?
– Reikės dar labai pasiraitoti rankoves ir per likusias dvi treniruotes atlikti labai daug, kad pasiruoštume prieš gerą Utenos komandą.

– Kristjanas Kitsingas – naujas komandos papildymas. Ko tikitės su jo atėjimu?
– Tikiuosi, kad pakels mūsų tritaškių procentą nuo 24 proc. iki 44 proc. Jis išsimetė gerus metimus, bet kol kas nepataikė. Per treniruotę meta gerai, bet vienas dalykas – mesti pailsėjus, kitas – mesti rungtynėse. Vėlgi jo kondicija dar nėra žaidybinė, jam irgi reikės laiko įsivažiuoti. Turime gerus metikus, tik šiandien nepataikėme taip, kaip norėtume, ypač lemiamais momentais, kai buvome beveik pasiviję varžovą.

Komentarai:
Fanas
Labai juokingai atrode Kairys, kai komanda pradejo gavineti i vienus vartus...rimtas, an kaklo cepura auksine:))
2020-09-16
+3
Atsakyti
PULKOVSKIS
Naujiena RYTAS sign Dulkys (in role player). Karolis Giedraitis bus skolinamas Dzūkijai į starto penketa,turės metus laiko įrodyti kad gali žaisti LKL ir būti lyderiu. Visa galutinė VILNIAUS RYTO sudėtis tokia: C- ECHODAS, C- GUSTYS, PF- MCCOULLOGH, PF- KITSING, PF- KULVIETIS, SF- BUTKEVIČIUS, SF- RADZEVIČIUS, SF- ULECKAS, SG- GOUDELOCK, SG- GIRDŽIŪNAS, SG- DULKYS, PG- D JACKSON, PG- BIČKAUSKIS, PG- MARČIULIONIS . Komandoje liks Bičkauskis,nes reikalingi 3 įžaidėjai apsidraudžiant nuo traumų, Marčiulionis kaip įžaidėjas dar jaunas ir jam numatoma trečio įžaidėjo rolė Ryto komandoje.
2020-09-16
+6
Atsakyti
Joe
Jackson 24 pts. Goudelock 19 pts. likes Rytas 24 pts. Tai nenormalu, ir ateity gal taip ziauriai nebus, bet vistiek, taskus rinks jie dviese, kitiems liks trupiniai nuo stalo. Manau bus nepatenkintu tarp zaideju. Mano nuomone siai komandai dar truksta dvieju poziciju zmoniu. Izaidejo ir vyr. trenerio
2020-09-16
-1
Atsakyti
Lietuva
Jei būtų pataikę tritaškius ir neatidavinėję kamuolių panathinaikos tai būtų laimėję. Aš manau pao tik pasisekė. Rytas dar neformoje. Bet gynyba gera gal net geresnė už žalgirio. Kai metikai sezono eigoje pradės pataikyt tada rip visiem
2020-09-16
-22
Atsakyti
mod123
o ko jus cia tikejotes? Pergales pries Pao? Lyginat tanka su zaporozieciu, per dideli jusu lukesciai, sakyciau ir taip neblogai atsilaiket, vien del to pasidziaukit, nes dave kova, o ne svajokit pao ant +20 apzaist.
2020-09-16
-9
Atsakyti
Visiškai silpnas komandinis žaidimas, o kai jo nėra, tai visos komandos efektyvumas nulis, kad ir kiek gelbėjo legionieriai.
2020-09-16
+12
Atsakyti
Nieko gero nebus, cia klausimas tik , kiek temps ilgai...
2020-09-15
+17
Atsakyti
vilnietis
visiskai apgailetinas treneris be minties tik primityviam bek ir mesk, neveltui nusilpus pao nepersistengdama ir prastai zaisdama net trecia sudetim paeme pergale isvykoj
2020-09-15
+29
Atsakyti
Dulkys
na o del dulkio ,tai manau visai neblogai rytui butu toks patyres snaiperis nes ju truksta,bet reiktu tada atsikratyti bickauskiu kuris ir nelabai palosia ir girdziunas Jacksona keistu,o dulkys Goudelocka. visai neblogai atrodytu
2020-09-15
-2
Atsakyti
Anonimas
Pagal bnews komentatorius jau rytas sudas, zalgirio naujas treneris lochas, o jasikeviciu jau barca ruosiasi ismesti.
2020-09-15
-4
Atsakyti
Anonimas
Sporto fanai daro isvadas po vienu rungtyniu. Super. Smagiausia buna rinktiniu cikle kai po vieno pralaimejimo grupeje jau viskas skirstomes namo.
2020-09-15
-5
Atsakyti
Ploju atsistojes
Geriausiai tai atrode kai White,s nesuprates klause teiseju "Ko sitie buduliai baubia"?:D
2020-09-15
-9
Atsakyti
PULKOVSKIS
Rytas šiame sezone visa galva yra aukščiau už Žalgiri, Rytas žaidė pirmas draugiškas rungtynes su eurolygos komanda ir vos nelaimėjo, net ir su 3 naujokais pirmos rungtynės Goudelock, McCoullogh, Kitsing, dar pridėkit padarytas 24 klaidas, nesusižaidima ir ne savo pozicijoje žaidė Butkevičius, tai koks bus Ryto žaidimas po mėnesio kai visi isivažiuos bus nesustabdomas Rytas ir spalio 25d sumindys Kauno Žalgiri.
2020-09-15
-3
Atsakyti
djgaffer
Nieko naujo raudonos parodijos apgailetinoje egzistencijoje. Bande issisokti neva gali zaisti pries Eurolygos lygio komandas, bet ir vel veidu i suda. Taktikos nulis pas apgailetina Kalevo lygio treneri, du juodukai savanaudziai siaucia.. Tegul dziaugiasi kad Pao ketvirtame kelinyje atleido vadzias nes butu buve su sudais sumaisyti, bet graikai pagailejo buduliu kiaulideje, todel numete apgrauzta kaula pabaigoje.
2020-09-15
+8
Atsakyti
jooo
Geras tas treneris. Pasidziauge, kad per minutes pertraukele ne jis vadovauja, o kazkoks Jaksonas. DDDDD.
2020-09-15
-3
Atsakyti
Bet
ko noret, kai treneriuks is Estijos lygos.
2020-09-15
+3
Atsakyti
Kairys
O apie Lietuvius neklause kad ir paskirste laika maziau daugiau O apie Goudolocka forma Jau Parode pries Pao kaip Mato Kairys
2020-09-15
+4
Atsakyti
Klaipeda
ziurint Pao nieko gero jiems nenusimato eurolygoje, aisku turetu aplenkti lenteleje eurolygos parodija, bet apie Top 8 jokiu kalbu buti negali. gelezine 10-14 vieta
2020-09-15
+17
Atsakyti
Labai labai
ribotas treneris tik emocija ir lakstymas pagal galine linija
2020-09-15
-18
Atsakyti
Rito fanas
swarbeuse trenerys sake kuo daugiau laimet pries zalgiri , tik nepasake kad pries zalgiri 2
2020-09-15
-12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Rytas
Atėnų Panathinaikos
42%
28/66
Metimai iš žaidimo
0%
0/0
43
Atkovoti kamuoliai
0
14
Rezultatyvūs perdavimai
0
7
Perimti kamuoliai
0
24%
6/25
Tritaškiai
0%
0/0
54
Naudingumas
0

Rungtynių žaidėjai

Demetrius  Jackson
24 PTS
10/16 FG
1/3 FT
Vilniaus Rytas
Keli žaidėjai
7 REB
Demetrius  Jackson
5 AS
4 TO
27 MIN
Demetrius  Jackson
30 EFF
70% 2P%
50% 3P%