LKF pokyčių rinktinės vyr. trenerio pozicijoje neplanuoja, o juos iki 2024 metų olimpinių matytų tik tokiu atveju, jeigu komandoje įvyktų didžiulis susiskaldymas.

Nuotr.: Irmantas Gelūnas/BNS
Nuotr. Irmantas Gelūnas/BNS

Lietuvos rinktinė užfiksavo prasčiausią rezultatą Europos čempionatų istorijoje, tačiau tai Lietuvos krepšinio federacijos tikėjimo iki 2024 metų sudėliota vizija nepakeitė.

LKF buvo iškėlusi tikslą Europos čempionate patekti į stipriausių komandų ketvertuką, bet galutinis rezultatas – 15-oji vieta.

Prieš metus LKF generalinio sekretoriaus postą užėmęs Mindaugas Balčiūnas teigė, jog pokyčių vyriausiojo trenerio pozicijoje nebus.

„Reikia suprasti, kad rinktinė su Kaziu žaidė pirmąjį kartą, mes matome, kaip jis dirba, kokio lygio yra treneris, kaip su juo jaučiasi visa rinktinė, – tinklalapiui BasketNews sakė Mindaugas Balčiūnas. – Juolab, kad neturime tiek daug trenerių. Per visą čempionatą nuolat kalbėjomės su Kaziu, sakėme, kad pasitikime. 

Kalbėjomės ir po aštuntfinalio, sakėme, kad net neturėtų minčių apie pasitraukimą. Negali būti jokių tokių minčių iš abiejų pusių. Mes juo pasitikime, mūsų rinktinė yra ganėtinai jauna, o praktika rodo, kad geriausią rezultatą komandą pasiekia per trejus metus.“

LKF ir Maksvyčio susitarimas dėl rinktinės trenerio posto galioja iki 2024 metų olimpinių žaidynių pabaigos. Ar apskritai įmanomas toks scenarijus, kad iki olimpinių žaidynių pasikeistų vyr. treneris?

„Nebent įvyktų kažkoks didžiulis susiskaldymas pačioje rinktinėje. Bet žaidėjai ir visa komanda su juo gerai jaučiasi, jis sugeba suburti kolektyvą, o dėl rezultatų – mes demonstravome gerą krepšinį, pralaimėjome tik geriausiųjų penketuko komandoms, didžiąją rungtynių dalį pirmaudavome. Pritrūko ir sėkmės, turėjome galimybę lemiamais metimais laimėti du mačus ir viskas būtų kitaip“, – pažymėjo Balčiūnas.

Nuotr. REUTERS – Scanpix

Balčiūnas teigė, jog rinktinė nesvarsto varianto pasisamdyti užsienietį trenerį.

„Tai būtų kapituliacija prieš visą Lietuvos krepšinio istoriją“, – apie tai pasisakė LKF generalinis sekretorius.

Lietuvos rinktinė aštuntfinalyje per pratęsimą 94:102 nusileido Ispanijos komandai. Rokas Jokubaitis ketvirtojo kėlinio pabaigoje tritaškiu turėjo galimybę išplėšti pergalę, bet galiausiai buvo išplėštas pratęsimas, kuris baigėsi nesėkmingai.

„Faktas, galutinis rezultatas netenkina, tai yra ne ta vieta, kurios tikėjomės tiek mes, tiek ir sirgaliai, – sakė Balčiūnas. – Bet ir kiti treneriai, ir sirgaliai, ir žurnalistai sutinka, kad mūsų rinktinė žaidė gerai, tiesiog nepasisekdavo rungtynių pabaigose. Manau, kad treneriai padarys išvadas, bus peržiūrėtos gynybos sistemos, žaidėjai bus dar vienais metais labiau patyrę ir kitais metais bus kitokia situacija. Daugelis žaidėjų arba artėja prie savo geriausio amžiaus krepšinyje, arba jį pasiekė, bet dar ilgai jame bus, tad turime daug optimizmo dėl ateities.“

Lietuvos rinktinė artimiausias rungtynes žais lapkričio 11 dieną, kai pasaulio čempionato atrankoje namuose priims Prancūzijos iššūkį.

Kaziui Maksvyčiui tai kirsis su Kauno „Žalgirio“ tvarkaraščiu, tad jį turės pavaduoti vienas iš asistentų. Anot Balčiūno, LKF yra numačiusi, kuris asistentas treniruos rinktinę, tačiau dabar laukia trenerių štabo apsitarimo. Viešai apie pavaduojantį vyriausiąjį trenerį LKF paskelbs vėliau.

Rinktinės štabe be Maksvyčio dirba treneriai Kęstutis Kemzūra, Giedrius Žibėnas, Tomas Rinkevičius ir Evaldas Beržininkaitis.

Komentarai:
Specas
uz dvieju bokstu penkete testinuma :) kuris nepaejo nei pries slovenus, nei prancuzus, nei vokiecius, nei ispanus. Bet uztat paejo pries vengrus. Uz sitos strategijos testinuma! Bravo 😄
2022-09-13
+9
Atsakyti
Keitimas dėl keitimo - nėra sprendimas.
2022-09-13
+1
Atsakyti
Sultonas
Manau Kaziui tai ir pakišo koja. Žalgiryje jam pasakė kad nesvarbu koks rezultatas dirbsi ir kitais metais. Federacijoje tas pat. Nepaslaptis kad Balčiunas kursiokas Kazio ar kas ten. Federacija irgi pasakė prieš čiampa nesvarbu koks rezas dirbsi toliau. Manau treneris turi jausti atsakomybe, kad išspaustu iš saves viska, kitaip tokiame lygyje bus šakes. Kas ir nutiko. Sekantys sezonai bus geresni, nes trečių šansų nieks nebeduos.
2022-09-13
-4
Atsakyti
paceso jiems reikia kad visus su... zviozdom isvadintu ir gerai subines paspardytu kitaip neprades zaisti jie dar daug metu jei nieks neapreks kai pozzeccoo italas
2022-09-13
-5
Atsakyti
linksma
Didieji komentatoriai :D Po bet kokios nesekmes visus ir viska reikia keisti.. :D Kad nebera ka keisti, jau eina n - asis ratas tu pakeistuju :D Tuoj vel ateis Sabo eile, Adomaicio :D Duokit zmonems dirbti, viskas nauja, pirmi metai, o cia visi verkia kaip blogai, per tiek laiko aisku niekas nepasikeis, o jeigu viska keisti, vel bus metai perniek, nes po metu vel ta pati situacija ir taip pasaka be galo. Atidirbs Maksvytis olimpini cikla ir tada bus matyt ar augo kaip treneris, ar komandos rezultai gerejo ir panasiai.. Vienintelis dalykas kas nepatiko pas Kazi, kad bande sugrusti JV ir Saba kartu aiksteleje, tie laikai jau senai praeje, paziurekit i Markkanen koks centras turi buti. Mes is bedos su vienu tikros centru galim zaisti, o ne su dviejais vienu metu :D
2022-09-13
+8
Atsakyti
MATAI,
jei viena s... pakeisi kitu, kvapas gali niekada neisnykti, o tu siulai tyleti ir laukti? laukti ko? Kol busim ne 15-ti, o dvidesimt paskutiniai Europoje is tiek pat galimu?
2022-09-13
Atsakyti
Tomas
Pateisino savo neveiklumą. Kam stengtis, rizikuot, ieškot trenerio. Paliko Kaziuką likimo valiai. Po to bus ką apkaltint. O mes visi kentėsim žiūrėdami pralaimėjimus.
2022-09-13
+8
Atsakyti
aha
kroatijos krep.feder.prezidentas tai atsistatydino .nękeciat lietuvos vr trenerio ,atsistatydinkit patys .
2022-09-13
+4
Atsakyti
XD
nebus lkf jokiu pokyciu sedi svogeriai i senas vietas isisiurbe ko mum trauktis? rinktine suda male ne mes ech galetu stt pakratyt gal tada prasides permainos nuo isivalymo
2022-09-13
+2
Atsakyti
LTU fanas
Ačiū rinktinei už pastangas. O čia ir keli pastebėjimai. Visgi turime gerą sudėtį, talento turime, auga ir jaunoji karta, kurią reiks integruoti į vyrų rinktinę. tuo pačiu kiek nuvilia tai, kad mūsų esamas taliantas yra praėjusios kartos - stiliaus filosfijos, t. y. turime du puikius centrus, tačiau šiais laikais tiek naudos neduoda tokie centrai, prieš 7-10 metų, su tokiais centrais visus būtų suvalgę. Treneriui reikia laiko, bet kažkas kaltas pirmiausia ir dėl pasirengimo prieš pajėgius varžuvus (tik dvi rungtynės su ispanais), o to tikrai trūko, pamatėme, kad nemokame žaisti pabaigų prieš elitą. Man dar didelis apmaudas yra dėl rinktinės sudėties, kalbu apie 9-12 žaidėjus (Echodas, Eigirdas, Žemaitis, na Žemaitis ant klaustuko). Šie žaidėjai paimti kaip trash minutes žaidėjai ir kitame čempionate greičiausiai bus kiti trash minutes žaidėjai, tai ar negeriau imti žaidėjus su perspektyva į tas vietas, rezultatas garantuoju bus tas pats kalbant apie dabartį, tikrai blogiau nebus, bet bent jaunimas gaus naudingų minučių ateityje ir taps galbūt rotacijos dalimi. Pabaigai, labai apmaudu, jog kritome prieš tokią Ispaniją, o tai tik parodė, jog 50 proc ir daugiau, komandoje yra rimtas treneris, kuris jau ilgą laiką dirba sistemoje. Tai gal tikrai reikia laiko Kaziui.
2022-09-13
-4
Atsakyti
Atsakau.
GAL buvo, jeigu čia ne noras ar tikėjimasis. Retorinė mintis ką nors sako? (ir čia klausimas, su mintimi, kad nereikia ats.) sėsk du.
2022-09-13
-17
Atsakyti
Wang
Nu galim kokiu 20 metų su vienu treneriu pabandyt kaip tai daro Prancūzai, nesvarbu ką tas V.Colet treneruoja, turėsim geru rezultatų po 10 metų tai tikrai :D
2022-09-13
+7
Atsakyti
??????????
Reiktu dar su grandais pasikalbėti, gal sutiktu J. Kazlauskas, o gal R. Kurtinaitis ??? Jie tai tikrai išspaustu visas sultis iš šių vyrukų 😁
2022-09-13
+5
Atsakyti
Lavonu ekipa. Ten niekas nepades, jokie keitimai ar isejimai.
2022-09-13
+8
Atsakyti
leo
pacesas teisingai sako ,gad cia turi priimti sprendima pats treneris , turi jausti ar patems ta lygi ar ne ? mokytis cempionatuose , gali asistentai , o ne pagrindinis treneris ! gedvilui su balciunu , patogiau kad liktu kaip yra , nes iskur jie gaus dabar treneri ( siaip turejo buti pagrindinis treneris kurtis ,asistentas maskvytis, kemzura...) kai jau ismoktu fintu tada lai bando treniruoti pagrindine vyru rinktyne.o gal ir neismoks ?!
2022-09-13
Atsakyti
Pačėsas būtų teisus, bet... O kur galimybė išsibandyti? Apsišaudyti? Rinktinė nėra, kad tyreniruotųsi metus, gludintų ginklus - ji veikia tik kokį mėnesį per metus.
2022-09-13
Atsakyti
Anonimas
teisingai daro. is tu treneriu kaitaliojimo niekada nebuvo jokios naudos
2022-09-13
-8
Atsakyti
Esu už tęstinumą, tik man atrodo Kazys padarė klaidą, kad dar ir su Žalgiriu susitarė, o didėlę klaidą ir Motiejūno čia. Nežinau gal tikėjosi, kad rinktinėje ilgai nedirbs, persigalvos ar panašiai. Šiek tiek gaila Kazio, bet man atrodo per daug bando aprėpti, kai jam pilnai užtektų arba Žalgirio arba rinktinės. Tikiuosi klystu, bet manau anksti jam tokias rimtas dvi pozicijas užimti.
2022-09-13
+10
Atsakyti
...
ok tarkim palikt, bet kas cia per kalbos tiek is Gedvilo, tiek is Balciuno apie gan jauna rinktine, cia kurie tokie jaunuoliai? Jokubaitis ir viskas. Kas dar? Echodas?Brazdeikis?Nu nu...
2022-09-13
+4
Atsakyti
Tas pats jokubaitis
visiskas inkaras,be perspektyvos kazka gerai daryt.
2022-09-13
-13
Atsakyti
ai nu tai kitamet nerenkit ir tos pasiruosimo stovyklos pries pasaulio cempionata kam jos reikia? juk rezultatai geri ir taip, o 15 vieta uzimsim ir be pasiruosimo stovyklu jokiu ir pinigu sutaupys federacija gales sau nama nusipirkti tenerifej dar viena
2022-09-13
-4
Atsakyti
paf
Jau vien kai pradejo zalgiri treniruoti sitas krepsinio guru,zalgiris vos laimejo bronza,neptuna vargais negalais vos iveike,kai tuo tarpu prie Zdovco buvo iveikta barsa,real.Surado treneri kurio pasiekimai LKL vidutiniokai neptunas su kuriuo sugebejo pralosti LKL bronza Adomaicio Juventus nors neptunas su rekordiniu biudzetu zaide eurolygoj ir paskui jis gavo truputi pelningesni darba Rusijos vidutinioku Permes komandoj ir visi jo pasiekimai,neskaitant vaiku pasiekto aukso Valanciuno deka pasaulio cempionate.Geras treneris buvo Kazlaukas del to ir du is eiles Europos cempionato finalai buvo,bet ir treniravo jis tokius klubus kaip cska,olimpiacos,Kinijos rinktine,ten bile ko nekviecia.
2022-09-13
+10
Atsakyti
To LKF
Maksvycio karjera stipriai itakojo Balciunas, dar nuo tada kai ji i Neptuna prakiso. (tas mazai kam zinoma) viskas ok Kazys visad budavo ale sekmes talismanas, ir jis pats labai nesinervuodavo nes zinodavo jam pasiseks, jis po laiminga Zvaigzde (kuri likimo jam duota) tik esme kad sekme treniruojant silpnesnes komandas, yra visai ka kita kad atsirastu sekme treniruojant elitinius zaidejus! kad pas elitine komanda ateitu sekme, turi buti aiski mintis, izvalgos, reakcija, filosofija ir pan. geras zmogus ne profesija, o be to komanda turi kovoti ne tik uz Sali, bet ir uz savo Treneri, jausti, kad jis tikras Generolas, o kad jis toks butu jis turi tureti charizmos, neitiketinu strateginiu sugebejimu ir nestandartiniu sprendimu. gal Kazys irgi daug ko ismoks po tokiu pralaimejimu su Zalgiriu ir rinktine, gal ji tai pakels i kita lygi, kas ten zino.. niekas taip neuzgrudina tikru Generolu kaip tokios nesekmes ir ju teisingos analizes bei isvados. tik noriu paklausti ka veikia visi tie asistentai? o dar prasau LKF paviesinti visos rinktines treneriu stabo atlyginimus, aciu. tik nebijokit:)
2022-09-13
+10
Atsakyti
Anonimas
Žiūrėjau visas rinktinės rungtynes. Maksvytis visą čempionatą taikė dvi taktikas. Ir viskas. Centras vaikšto prie trajako, daro užtvaras ir dengia oponetų žvaigždes. Tada oponentų centrai po tuščia kaše mažiukus žagina ir dvidešimt taškų meta, kol Valančiūnas prie trajako Kazio nesąmones įgyvendina: Hernangomezas 21 taškas, Nurkičius 15,Tobey 24. O kiek dar tašku įmetė kraštai ir mažiukai, kol kašė nesaugoma. Antra. Pakalba per pertraukėles, kažką pamakaluoja tik jis pats supranta. Žaidėjai nieko nesupranta, paklauso ir daro visada tą patį - metą kamuolį po kaše centrui, jei uždengtas meta iš toliau. Viskas. Du deriniai. Ką galima laimėt su dviem deriniais. Maskoliūnas Kazį nugalėtų.
2022-09-12
+16
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.