Darjušas Lavrinovičius gali persikelti į „Maccabi“ ekipą
Darjušas Lavrinovičius gali persikelti į „Maccabi“ ekipą
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis
Puikiai šį sezoną rungtyniaujantis Darjušas Lavrinovičius gali sustiprinti Tel Avivo „Maccabi“ klubą. Izraelio žiniasklaida skelbia, kad šalies vicečempionai veda derybas su Kijevo „Budivelnik“ klubu dėl Lavrinovičiaus kontrakto išpirkimo.

Jeigu abi pusės pasieks susitarimą, Lavrinovičius iki sezono pabaigos vilkės „Maccabi“ marškinėlius ir padės šiai tęsti kovą Eurolygos „Top 16“ etape. Pastiprinimo žydų komandai prireikė tuomet, kai traumą patyrė vienas „Maccabi“ lyderių Shawnas Jamesas. 

208 cm ūgio amerikietis Eurolygoje vidutiniškai rinkdavo po 9,8 taško, atkovodavo po 3,3 kamuolio, blokuodavo po 1,5 metimo ir atlikdavo po 1,3 rezultatyvaus perdavimo per susitikimą.

Bene geriausią krepšinį per karjerą demonstruojantis Lavrinovičius Eurolygos reguliariajame sezone vidutiniškai pelnydavo po 15,1 taško, atkovodavo po 5,4 ir perimdavo po 1 kamuolį, atlikdavo po 1,8 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 19,5 naudingumo balo. Pagal pastarąjį rodiklį jis pirmavo tarp visų Eurolygos krepšininkų, tačiau jo vedami Eurolygos debiutantai į „Top 16“ etapą neprasibrovė.

Rudenį su Lietuvos rinktine Europos čempionato sidabrą iškovojęs Lavrinovičius praėjusią savaitę su „Budivelnik“ klubu iškovojo Ukrainos taurę ir buvo pripažintas naudingiausiu turnyro krepšininku.

Skelbiama, kad „Maccabi“ šį sezoną nėra tokia turtinga, kaip ankstesniais metais, todėl ukrainiečiams veikiausiai negalės pasiūlyti jų pageidaujamos išpirkos.

Jeigu susitarti su „Budivelnik“ klubu nepavyks, „Maccabi“ taikysis į Kazachstano „Astana“ klubo veteraną iš Kroatijos Andriją Žižičių, kuris palaiko itin draugiškus santykius su „Maccabi“ klubo vadybininku, buvusiu krepšininku Nikola Vujčičiumi.

Jis šį sezoną pradėjo Zagrebo „Cibona“ ekipoje ir Europos taurės turnyre vidutiniškai rinkdavo po 14,5 taško per rungtynes, tačiau gruodį persikėlė į Kazachstaną. VTB Vieningoje lygoje kroatas vidutiniškai pelno po 5,3 taško bei atkovoja po 3,3 kamuolio per susitikimą.

„Maccabi“ ekipa Eurolygos „Top 16“ etapo F grupėje yra iškovojusi 4 pergales per 5 mačus ir dalijasi 1-3 vietas. Šeštojo turo rungtynes Izraelio klubas ketvirtadienį žais namie su Miuncheno „Bayern“ ekipa.

Komentarai:
VIGGENGagarin_on_the_moonŽalgiris sezono pradžioje rinkosi kurį iš brolių siųsti į Budivelniką, ir nusprendė visi kartu, kad važiuos Darjušas, kaip dabar matome tai buvo žiauri klaida, net pasilikęs Kšyštofas netempia net NKL lygio ir kolkas visą sezoną tik tempia komandą žemyn..Na nereik nereik pasaku. Darjusa ukrainieciai patys pasirinko tik kad Zalgiris norejo dar ir Ksystfa kartu parduoti.Kaip dabar matom gaila kad nepavyko


Na ne, susirask Brolių interviu ir pamatysi, jog iš esmės sprendė jie kartu, t.y vienas brolis su kitu. Budivelnikas būtų ėmęs betkurį, tiesiog visi susėdo pasišnekėjo ir nusprendė, jog Darjušas važiuoja. Tiesiog loterija kurią Žalgiris pralošė.
2014-02-11
Atsakyti
Noretusi Broli matyt stipresniam klube, nes Budivelnikas ne jam buvo, todel Maccabis butu pats tas, nereiktu vienam viso laivo tempt, bet vistiek irgi manau butu vienas is lyderiu.
2014-02-11
-3
Atsakyti
Sofoklis kazkaip suspeja

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-02-11
+1
Atsakyti
Gytis
Kazkaip nelabai man paisosi Dariusas i tokia komanda. Greita atletiska komana, nelabai suspetu jis ten :D
2014-02-11
-7
Atsakyti
Gagarin_on_the_moonŽalgiris sezono pradžioje rinkosi kurį iš brolių siųsti į Budivelniką, ir nusprendė visi kartu, kad važiuos Darjušas, kaip dabar matome tai buvo žiauri klaida, net pasilikęs Kšyštofas netempia net NKL lygio ir kolkas visą sezoną tik tempia komandą žemyn..


Na nereik nereik pasaku. Darjusa ukrainieciai patys pasirinko tik kad Zalgiris norejo dar ir Ksystfa kartu parduoti.Kaip dabar matom gaila kad nepavyko
2014-02-11
+10
Atsakyti
Žalgiris sezono pradžioje rinkosi kurį iš brolių siųsti į Budivelniką, ir nusprendė visi kartu, kad važiuos Darjušas, kaip dabar matome tai buvo žiauri klaida, net pasilikęs Kšyštofas netempia net NKL lygio ir kolkas visą sezoną tik tempia komandą žemyn..
2014-02-11
+1
Atsakyti
šaunu žydam tiks ir patisks:Dtik lei nupiešia kaip brolis žydam naciu svastika:DDDDDD

O šiaip jei rimtai forma pasakiška, keriera eina į gala, nuostabu būtų jei dar tokiame klube pažaistu eurolygoje ir eitu tikrai toli minimum iki top 8 :)
2014-02-11
-1
Atsakyti
Trojus
Imkit ir Kristupą, už dabartinį atlyginimą. Kiek jis gali kankinti ir kankintis?
2014-02-11
+4
Atsakyti
superinis zaidejas ir bajeristas,vienas megstamiausiu krepsininku,sekmes tau darjusai visame kame
2014-02-11
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.