Pasibaigusiose Kauno krepšinio mėgėjų lygos (KKML) pirmenybėse teisėjavo 50 krepšinio arbitrų. Didelė jų dalis – net 28, taip pat dirbo ir stipriausiųjų Lietuvos krepšinio lygų čempionatuose.

LKL pirmenybėse teisėjavo 6 KKML teisėjai: Jurgis Laurinavičius (tarptautinė kategorija), Saulius Paškevičius, Antanas Gelažius, Andrius Maleckas, Virgilijus Urbšys, Artūras Šukys (visi nacionalinė kategorija). Pirmieji trys pateko į geriausiųjų LKL teisėjų penkioliktuką.

NKL pirmenybėse teisėjavo net 11 KKML teisėjų: Rimas Navickas, Šarūnas Gabrilavičius, Danielius Bandzevičius, Arūnas Lazdauskas, Karolis Barčas, Arūnas Asevičius (visi nacionalinė kategorija), Gytis Vilius, Arūnas Kazakevičius, Kostas Mackevičius, Juozas Barkauskas, Laurynas Gailius (visi pirma kategorija). Net 6 iš jų pateko į geriausiųjų NKL teisėjų dešimtuką.

RKL pirmenybėse teisėjavo vienuolika KKML teisėjų: Mantas Butvilas, Povilas Čižauskas, Nerijus Rimkus, Audrius Aniulis, Tomas Banys, Linas Radykas, Vytautas Paškevičius, Mindaugas Pieškys, Gabrielius Simonavičius, Tomas Vaivilavičius, Kęstutis Kasauskas. Keturi iš jų pateko į pirmąjį RKL teisėjų dešimtuką ir pretenduoja artimiausiu metu patekti į NKL.

Kasmet KKML teisėjų gretas papildo perspektyviausieji R.Barausko krepšinio teisėjų mokyklos auklėtiniai. Pernai į KKML įsiliejo Justinas Balandis, Jonas Lazauskas, Paulius Klimavičius, Audrius Kmita. Po šio sezono ir ką tik pasibaigusių jaunųjų teisėjų kursų, ateinančiose KKML pirmenybėse į arbitrų tarpą bus priimti geriausieji mokiniai, tokie kaip Lauras Vitkauskas, Tomas Konovalovas, Martynas Masaitis ir kai kurie kiti. KKML naujiems arbitrams taiko tam tikrus kvalifikacinius reikalavimus, todėl ne visi norintys po kursų iš karto patenka į pagrindinį KKML teisėjų ratą.

KKML teisėjai sezono metu turi didelį krūvį, nes be KKML pirmenybių dar aptarnauja daugelį Lietuvos suaugusiųjų ir moksleivių krepšinio čempionatų, įvairius studentų, firmų bei organizacijų turnyrus, todėl per rmetus suteisėjautų rungtynių skaičius viršija 4000 rungtynių. Tokį krūvį atlaiko tik gerai pasiruošę arbitrai.

Vasarą krepšinio teisėjai ne tik atostogauja po sunkaus sezono, bet ir fiziškai ruošiasi ateinančioms krepšinio pirmenybėms. KKML teisėjai du kartus savaitėje renkasi į bendras treniruotes, o kitomis dienomis pagal galimybes sportuoja savarankiškai
Komentarai:
Anonimas
Navickas lipsnus, bijo prarasti teisejus kad i kkla nepereitu todel tokius straipsnius ir rasineja, akivaizdus lindimas i tam tikra vieta tik be muilo :)
2009-06-13
-3
Atsakyti
uz teiseejus
2009-06-13
+6
Atsakyti
apuokas
navicko agonija. is baimes, kad nepradetu begiot teisejai nuo kito sezono is jo globos, parase straipsni paminedamas visus ir taip lisdamas i sikna be vazelino. mazas klounas galvoja kad to uztenka.
2009-06-13
-1
Atsakyti
Anonimas
nebesvaikit, pievos surasytos.. kavenskas ryskiai rase straipsni..
2009-06-13
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.