Nuotr.: Karolis Kavolėlis
Nuotr. Karolis Kavolėlis

Praėjusių metų vasarą iš Panevėžio „Lietkabelio“ klubo buvo pašalinti dalininkai Mantas Ignatavičius, Rokas Mickevičius ir Irmantas Aukštikalnis.

Iš „Lietkabelio“ pašalinti dalininkai nusprendė savo teises ginti teismo keliu ir teismui pateikė ieškinius, kuriais teismo prašė panaikinti dalininkų sprendimą pašalinti pastaruosius iš klubo dalininkų. Pašalintas dalininkas Mickevičius papildomai teismo prašė priteisti per 12 tūkst. eurų žalą.

Vis tik, pašalintieji dalininkai teisme savo teisybės neįrodė. Bylą nagrinėjęs Panevėžio miesto apylinkės teismas visiškai atmetė pašalintųjų dalininkų ieškinius bei konstatavo, kad Ignatavičius, Mickevičius ir Aukštikalnis iš klubo buvo pašalinti teisėtai. Teismo priimtas sprendimas gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Kaip skelbia „Lietkabelis“, sprendimas pašalinti buvusį klubo direktorių ir dalininką Ignatavičių buvo motyvuotas tuo, kad jis po atšaukimo iš klubo direktoriaus pareigų, nuosekliai ir sistemingai ėmė įvairiais būdais kenkti „Lietkabeliui“, sąmoningai nevykdė savo prievolės perduoti naujam direktoriui klubo dokumentus ir turtą, klubo atžvilgiu teismui pateikė nepagrįstus ieškinius, taikė laikinąsias apsaugos priemones, kas paralyžiavo „Lietkabelio“ veiklą, taip pat viešai, per visuomenės informavimo priemones, kritikavo klubą, įžeidinėjo jo administracijos darbuotojus, rėmėjus ar su jais susijusius asmenis.

Be to, klubo turima informacija sudarė pagrindą manyti, kad dalininkas Ignatavičius, būdamas „Lietkabelio“ direktoriumi, sudarė itin nenaudingus sandorius, ko pasekoje klubas neteko, o Ignatavičius ir/ar jo artima aplinka įgijo didelės vertės pinigines lėšas. Taip pat Ignatavičius aplaidžiai ar apgaulingai organizavo klubo buhalterinę apskaitą. Tokiuose Ignatavičiaus veiksmuose, klubo įsitikinimu, buvo nusikalstamos veikos požymių, dėl ko šių metų pradžioje Ignatavičiui buvo pareikšti įtarimai padarius nusikalstamas veikas.

Kenkėjiška Ignatavičiaus veikla darė tiek turtinę, tiek neturtinę žalą klubui, todėl, vadovaujantis klubo įstatais, buvo priimtas sprendimas Ignatavičių pašalinti iš dalininkų.

Kiti du dalininkai, Aukštikalnis ir Mickevičius, aktyviai palaikė bei rėmė Ignatavičiaus kenkėjišką veiklą, tą viešai deklaravo, savo buvimu klube kėlė įtampą ir destrukciją, su Ignatavičiumi derino savo sprendimus, kurie priešiški klubui ir kenkė jo veiklai bei reputacijai, prie „Lietkabelio“ veiklos neprisidėjo jokiu indėliu, todėl buvo priimtas sprendimas iš klubo pašalinti iš šiuos dalininkus.

Komentarai:
Jp
Na ka perkam sudetis i lizinga jau trecias sezonas, naturalu kad sikna skauda, reikia is savivaldybes isspausti max, apeliuojant i tai kad kitos savivaldybes daugiau duoda. Bieliauskai kas toliau? O kas jei savivalda krepsiniui neduos daugiau o skirs futbolui, kaip su lizingu bus. Ignataviciu purvais apipylei, kas sekantis Purlis ar savivaldybe?
2020-03-09
-1
Atsakyti
Šiek tiek žinant situaciją aplink Lietkabelį - šis teismo sprendimas labai artimas realiai situacijai, aišku, šitie veikėjai nenurims, toliau drums vandenį, apeliacijas teiks...Dar yra daugiau kenkėjų -pavyduolių, kurie per mero -Bieliausko liniją kapstosi, čia jau politika...o kenčia klubas, savivaldybės parama kaipo tokiam miestui tikrai ne per didžiausia, Utena, Pasvalys ne mažiau skiria..
2020-03-09
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metami tritaškiai

34%
8,8
Pataiko: 8,8
Taiklumas: 34,0%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 12
Blogiausias pasiekimas: 5
Daugiausia pataiko: Tomas Dimša