Nuotr.:

„Basketball Holding Company“ (BHC) atskleidė, kad naujasis krepšinio klubas vadinsis BC „Wolves“ – tokiu pavadinimu komanda varžysis jau šį rudenį startuosiančiame sezone.

BHC prezidentas Rimantas Kaukėnas teigia, kad vilkas puikiai atspindi naujosios komandos vertybes – bendruomeniškumą, atkaklumą ir tikslo siekimą komandiniu darbu bei turi stiprią sąsają su Vilniumi, o angliškas pavadinimas įkūnija tarptautinius klubo siekius.

Jaunajai kartai ir lietuviams, gimusiems ar gyvenantiems užsienyje, verta priminti Lietuvos sostinės įkūrimo legendą: „...Gediminas, išvykęs medžioti, nakvynei apsistojo Šventaragio slėnyje. Ten jis susapnavo, kad ant kalno, tuomet vadinto Kreivuoju, stovi didžiulis geležinis vilkas, o jame staugia tarytum šimtas vilkų. Žynys Lizdeika išaiškino sapną: čia stovės sostinė, o jos garsas sklis po visą pasaulį.“

„Pasirinkome klubo vardą, kuris įkūnija žymiausią lietuvišką legendą ir geriausiai atspindi sostinės dvasią, identitetą bei tarptautinius klubo tikslus. Anksčiau buvome įregistravę daug įvairių pavadinimų, bet „vilkai“ tapo akivaizdžiu pasirinkimu“, – teigia Kaukėnas.

„Kuriame organizaciją su tvariu biudžetu ir pažangia sporto infrastruktūra, o ilgalaikėje perspektyvoje siekiame būti pastebėti 250 milijonų gyventojų rinkoje ir užsiimti krepšinio eksportu, kursiančiu vertę Vilniui ir visai Lietuvai. Dėl šios priežasties pasirinkome anglišką pavadinimą, kuris bus lengviau identifikuojamas tarptautiniu mastu. Tokiu keliu žengia ir visos eksportu užsiimančios Lietuvoje registruotos įmonės“, – priduria BHC prezidentas Kaukėnas.

Naujasis klubas taip pat pristatė komandos spalvas ir logotipą. Jame stambiu planu išreikšti du svarbiausi klubo elementai – komandos simbolis vilkas ir pavadinimas BC „Wolves“.

Nors komandos logotipą įkvėpė Geležinio vilko legenda, siekiant išvengti asociacijų su buvusiais ar esamais klubais bei įvairių kultūrų ir religijų žmonėms sužadinti teigiamas emocijas, klubo simboliu pasirinktas vilkas, o ne Geležinis vilkas.

Pagrindinėmis klubo spalvomis pasirinktos pilka ir turkio. Pilka spalva ir jos atspalviai atspindės vilkus, tuo metu turkio spalva, gavusi savo pavadinimą pagal įvairiose kultūrose talismanu laikomą brangakmenį, neš komandai sėkmę ir įkūnys šio kovingo gyvūno dvasią.

Intelektinės nuosavybės specialistų ir teisininkų patikrintas prekės ženklas sėkmingai įregistruotas Lietuvos Valstybiniame patentų biure. Negana to, atsižvelgiant į tarptautinius klubo tikslus, šiuo metu vyksta ir prekės ženklo registracijos procesas Europos Sąjungos Intelektinės nuosavybės biure.

„Wolves“ namų aikšte tapsiančioje Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje rudenį planuojama rekonstrukcijos darbų pradžia, todėl 2022-23 metų LKL sezone savo namų rungtynes komanda planuoja žaisti 5,5 tūkst. žiūrovų talpinančioje Alytaus arenoje.

Komentarai:
Wolves geriausi visada nepasiduos niekada !!! au au au au auuuuuu
2022-07-01
+16
Atsakyti
wow BC "Cringe". Net ne lietuviskas pavadinimas, net ne kazkokios firmos pavadinimas. Tiesiog spjuvis visiems lietuviams i veida.
2022-06-30
+14
Atsakyti
su W, labai lietuviškai
2022-06-30
-2
Atsakyti
bandau isivaizduoti asg arena skanduojancia sita pavadinima. kazkaip viskas atrodo dirbtina, nematau as kaip turetu atrodyti sito klubo fanai ir koks turetu buti motyvas sirgti uz situs kai gali sirgti uz kabeli, neptuna, zalgiri, ryta ar dar bet kuria kita jkl komanda.
2022-06-30
+5
Atsakyti
Nieko neskanduos. Rinksis tie fanai kur tiesiog ateina pažiūrėt krepšinio ir kartais nebent parėkaus gynyba gynyba arba Vilnius Vilnius. Arba keli užsieniečiai Italai ar Britai galės ten patyliukais skanduot let's go Wolves.
2022-06-30
-1
Atsakyti
Maladietc zemelis! Super idimus klubas. Labai tikiuosi , kad ispildys pazada zaist Londej, tai butu fantastika. Reikia iskart pavadint "Londes Vilks" ir px tas Vln su fanais emigrantai (ne tik is Lt) drasiai uzpildys ta salyte. Geneali ideja tik , kad virstu realybe.
2022-06-30
-11
Atsakyti
Ir iš viso kam jam tas krepšinio klubas. Matosi aiškiai kad jis nesigaudo sporte. Miljardierių yra nemažai pasaulyje ir bet kuris gali imt ir susigalvot turėt sporto komandą, bet turi gi ta investicija atsipirkt. Dar neprasidėjus sezonui jau matome kad šitai komandai Lietuvos rinka yra tik kaip donoras pririnkt žiūrovų, kad bandytų per juos sudominti Anglus. Ką Alytaus ir po to Vilniaus žiūrovai turės skanduoti? Let's go Wolves? Bet kuris į sportą lendantis verslininkas supranta kad be lojalios fanų bazės, komanda tiesiog neegzistuos ilgai. Gal jis turistus vilios į rungtynes? Ateikit pažiūrėt vienintelės Europoje dviejų valstybių komandos rungtynes.
2022-06-30
-2
Atsakyti
Tipiškas ruskio mentalitetas. Pavadinimą grynai nukopijavo nuo egzistuojančios komandos, logotipą paėmė šabloninį, kur gali savo tekstą įrašyt ir bus tavo logo. Ir jis čia galvoja kad viskas bus OK. Čia vadinasi komanda kuri kelia sau tikslus žaisti Eurolygoje. Toks neprofesionalumas buna pusiau aferistinėse kompanijose. Tarkim JAV buvo tokie karibų kruizų aferistai, kur pasamdydavo ale pusiau žinomų garsenybių populiarint jų paslaugas, o patys realiai įbraukdavo patikliems klientams prastą kelionę kruizu, sakydami kad ji nemokama, už belekiek paslėptų mokęsčių. Tai ir čia panaši schema bus, pasamdys žurnalistų ir buvusių krepšininkų paatstovaut jo klubą. Algos žaidėjam vėluos, investuotojai sėdės tuščiom kišenėm laukdami kada jiems atsipirks investicijos, kai šitoje Wolves padielkoje lankysis mažiau tūkstančio žiūrovų. Arba tegul varo tiesiai į tą Angliją kur galės rungtis Wolves prieš London Lions (irgi pavadinimas kurį naudoja NFL komanda Detroite jau belekiek metų). Tarp kitko tas London Lions klubas seniau vadinosi Lakers. Tai spėju Anglijos rinkoje yra normalu krepšinio komandoms naudoti žinomų komandų pavadinimus.
2022-06-30
-5
Atsakyti
va t ir bcWolves vyresnysis brolis atsirado )))
2022-06-30
+10
Atsakyti
Nelabai suprantu kaip sita logo patvirtino jis Angry wolf geimeriu logotipas :D ta prasme copy paste padaryta :D
2022-06-30
+15
Atsakyti
Ne vilkai,o klounai jie kažkokie.Kokia turi būti nemąstanti valdyba,kad pavadintų klubą jau tarp sirgalių išsakytu pavadinimu.Čia yra ne klubo valdžios sugalvotas pavadinimas,o eilinių sirgalių,kurie apie vilkus jau turbūt prieš pusę metų šnekėjo.Įdomiausia dabar,kas per pirkiniai laukia,čia didžiausia intriga.
2022-06-30
+1
Atsakyti
Bet gi moka, tas Žemelis daryti verslą, kiek intrigos, pykčių, komentarų, abiejingų nėra.
2022-06-30
+14
Atsakyti
Šlykštus plagiatas!!! Jie visai neturi fantazijos? Visus kvailiais laiko? Tai yra oficialus angry wolf kompanijos logotipas
2022-06-30
+3
Atsakyti
Baisus ir pavadinimas ir logotipas... Negalejo buti Vilkas, ar Vilkai? Ar taip mums geda savo kalba naudoti? Logotipas kurtas dizainerio nesuprantancio kas yra logo, atrodo kaip e-sport logotipas, i google irasius wolf logo gausite daug grazesniu variantu.
2022-06-30
+22
Atsakyti
Kodel ne Vilnaius Chicago Bulls?
2022-06-30
+27
Atsakyti
Vilnesota wolves
2022-06-30
+34
Atsakyti
Čia pavadinimas skamba kaip 10-čio sukurtas, o logotipas tai turbūt su Microsoft Paint sukurtas per 10 min buvo, žodžiu - bandė nepastebimai nukopijuoti Rytą 😁
2022-06-30
+23
Atsakyti
🐺 Timbervolwes 🐺🔥
2022-06-30
+14
Atsakyti
Emm
Logo pagal stilistiką labiau asocijuojasi su NHL nei su krepšiniu.
2022-06-30
+21
Atsakyti
🐺🐺 Timbervolwes 🔥👍💯 ju nuomone ju ideja Matau ir daug kritikos galejo taip galejo vadintis Jau patys nusikalbat
2022-06-30
+13
Atsakyti
RYTAS-PADARYTAS :DDDDD
APGAILETINA. isivaizduok kaune gimtu dar kelios komandos su pavadinimais Zalgiriukas, Zalgirinis, ir t.t
2022-06-30
+12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.