Nuotr.: Reuters-Scanpix
Nuotr.: Reuters-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: Reuters-Scanpix
Nuotr.: Reuters-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix

Abiem komandoms teko nervingai prakaituoti iki paskutinės sekundės, bet Eurolygos gerbėjai galiausiai gaus finalą, apie kurį svajojo paskutinius kelis mėnesius. Geriausias puolimas prieš geriausią gynybą. Vasilije Micičius prieš Nikola Mirotičių. Erginas Atamanas prieš Šarūną Jasikevičių. Stambulo „Anadolu Efes“ prieš „Barceloną“.

Fotogalerija

Šaro treniruojama „Barcelona“ penktadienį Vokietijos mieste Kelne 84:82 palaužė Milano „AX Armani Exchange“ ir sekmadienį sieks pirmojo titulo nuo 2010 metų.

„Truputį keistos rungtynės, ne tokios, kokių tikėjomės, – po nervingo pusfinalio sakė Jasikevičius. – Maniau, kad dėl rungtynių svarbos bus sunku pelnyti taškus, be to, prieš tai su Milanu žaidėme su gana solidžia gynyba ir maniau, kad finalo ketverte stabdysime juos dar geriau. Vis kalbame apie detales, man tas svarbu, bet mes gerai neišpildėme detalių. Nesupratome, kur jų stiprioji ranka, kokias vietas metimui jie renkasi.

Negalime per kėlinį praleisti 24 ar 29 taškus. „Barcos“ gynybos šiandien nebuvo iki ketvirto kėlinio, dėl to ir strigome. Dabar turime pasiruošti prieš turbūt geriausią puolimą Eurolygoje ir, jeigu nepadarysime to, bus sunku.“

Būsimi Šaro varžovai, „Anadolu Efes“, pirmajame pusfinalyje išbarstė 21 taško persvarą ir tik dvikovos pabaigoje 89:86 pranoko Maskvos CSKA.

Anot Jasikevičiaus, potencialiam varžovui jis su komanda ruošėsi jau kurį laiką.

„Bandysime nustebinti mažais dalykais, – sakė „Barcelonos“ strategas. – Tris savaitės iki finalo ketverto galvojome apie visus tris oponentus, nes ryt per dieną nelabai ką nuveiksi. „Efes“ yra labai talentingi, jeigu duosi jiems šansus, bus labai sunku. Reikia priversti juos dirbti kiek įmanoma daugiau, išimti iš komforto zonos ir priversti juos žaisti „Barcos“ krepšinį.“

Rungtynių žaidėjas
Nikola  Mirotic
EFF
28
Nikola Mirotic
Taškai 21
Taiklumas 5-10
Atkovoti kamuoliai 6
Rezultatyvūs perdavimai 0

„Barcelonai“ pusfinalyje šyptelėjo sėkmė, kai Kevinas Punteris mačo pabaigoje nepataikė tritaškio būdamas visiškai laisvas, o po to Cory Higinsas realizavo kur kas sunkesnį metimą, likus žaisti 0,8 sek.

„Punteris turėjo gerą metimą, aišku, jis yra vienas geriausių metikų Europoje. Pataikytų, būtų sunku, bet judame pirmyn ir turime pasimokyti“, – sakė Jasikevičius.

„Barcelona“ dvikovos pabaigoje prarado Nicką Calathesą, kuris susižeidė čiurną, ir dėl jo galimybių dalyvauti sekmadienio mače yra didelių abejonių.

Jasikevičius pabrėžė, kad Calathes komandai svarbus ne tik dėl puolimo, bet ir dėl gynybos.

„Niekas nekalba apie Nicko gynybą, visi kalba apie jo puolimą, koks jis nuostabus. Tai gražu instagramui ar feisbukui, o aš noriu daugiau pakalbėti apie jo gynybą, kaip jis spaudžia oponentus, koks jo didelis kūnas, ir kaip jo gynyba sustabdo oponentus“, – sakė Jasikevičius.

Ką Šaras mano apie Ergino Atamano žodžius, kad Shane’as Larkinas „Anadolu Efes“ komandai atneš titulą?

„Norite, kad komentuočiau, ką Erginas pasakė apie savo komandą? – perklausė Jasikevičius. – Gyvename demokratijoje, visi gali sakyti, ką nori.“

Komentarai:
Karteris
Speju kad Higgins bus MVP Calathes nelabai scorins bet surinks bent 10 assistu o Gasolis suzais puolime dar geriau nei pries Milana
2021-05-29
+3
Atsakyti
ozeexx
Cia galima rasinet ka naori bet su tuo ispanisku krepsiniu Barca 11 metu taip ir nemate finalo ketverto. Visada buvo sakoma puolimas laimi rungtynes , ginyba titulus. Pascualis i Itudis irgi nepropaguoja laisvo krepsinio. Nors man irgi atrodo kad puolime barsos krepsinui reiketu truputi daugiau inprovizacijos. Bet nugaletoju niekas neteisia. Bet kokiu atveju programa min Saras ivygde. Realiai cempionus turetu isaiskinti serija. O vienos rungtynes yra loterija, cia kaip zvaigzdes sukris. Gali nutikti visokiu netiketumu. koks Gasolis prisimins jaunyste ir sukratys belekiek ar koks Moerman suzais karjeros rungtynes. Begalybe zmogisku faktoriu. Ir kiek cia bevarytu ant Saro jis jau Eurolygos elite patinka kai kam ar ne.
2021-05-29
+1
Atsakyti
Pofka
Anadolu abejas rungtynes laimejo reguliariam sezone pries Barsa, 86-79 ir 86-88.
2021-05-29
+2
Atsakyti
Antanas
dejau ant to chroniavo isteriko
2021-05-29
-5
Atsakyti
o as tikiuosi kad turkiskas kebabas irodys kad antikrepsiniui ne vieta 21 amziaus Eurolygoje.su tokia sudetim Barca turetu valgyt visus,o dabar vos isstenejo serija pries nukraujavusi Zenit,su Milanu per viena metima zaide. jei tik turkiskas kebabas susiprotes labiau integruoti Larkin,staugunui bus misios,gales strikinet palei linija paraudonaves is pykcio.
2021-05-29
-2
Atsakyti
Cercas
Šaras didžiausią įtaką krepšiniui darantis treneris dabartinėje eurolygoj. Duok dieve jam sėkmės kelt taurę! Jis turi logiką ir discipliną, kuri 100 pasiteisina. Efes bus - 10 sekmadienį.
2021-05-29
-2
Atsakyti
mod123
Kaukiat visa sezona, kad antikrepsinis neimanoma ziuret ir t.t., bet nepastebit vieno esminio dalyko, kad tas antikrepsinis atsidure finale, ko nepadare jusu visi laisvo stiliuko klubai.
2021-05-29
+1
Atsakyti
MVai
palinkekim antikrepsiniui nesekmes. kas galejo pagalvot, kad krepsini zaides kaip zaidejas, bus antikrepsinio fanas kaip treneris...
2021-05-29
-2
Atsakyti
...
teisybe delei, "Barcos krepsini" reikia prisiversti ir ziureti. zaidimas negrazus, ilgos atakos, nuolatinis kisimas kamuolio tik ten kur leidziama, daugybe prazangu ir stabdymo rungtynese, nuolatinis tasku gimdymas. tai yra "Barcos krepsinis". visiska priesingybe negu ispaniskas. vien del to, neutralus ziurovas negali sirgti uz toki per vargus ir jega zaidziancius. nieko keisto, kad Barcos zaidejai nenusiteikia, nes zaist toki "Barcos krepsini" kiekviena kart, jokio malonumo neteikia
2021-05-29
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Barselonos FC Barcelona
Milano Armani Exchange
48%
27/56
Metimai iš žaidimo
43%
27/63
30
Atkovoti kamuoliai
36
14
Rezultatyvūs perdavimai
11
8
Perimti kamuoliai
8
40%
8/20
Tritaškiai
48%
11/23
13
Prarasti kamuoliai
17

Rungtynių žaidėjai

Nikola  Mirotic
21 PTS
5/10 FG
10/13 FT
Kevin  Punter
23 PTS
7/12 FG
6/7 FT
Nikola  Mirotic
6 REB
2 DREB
4 OREB
Malcolm  Delaney
7 REB
7 DREB
0 OREB
Nick  Calathes
6 AS
3 TO
26 MIN
Malcolm  Delaney
4 AS
4 TO
28 MIN
Nikola  Mirotic
28 EFF
50% 2P%
50% 3P%
Kevin  Punter
21 EFF
67% 2P%
50% 3P%