Martynas Mažeika atvedė Klaipėdos „Neptūną“ į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalą
Martynas Mažeika atvedė Klaipėdos „Neptūną“ į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalą
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Kaip ir pirmajame, taip ir antrajame pusfinalio serijos mače pergalingą metimą pataikęs ir Klaipėdos „Neptūno“ didvyriu tapęs Martynas Mažeika atvedė savo komandą į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalą. Kazio Maksvyčio auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje 75:74 (19:14, 18:14, 18:24, 20:22) palaužė Prienų „TonyBet“ klubo krepšininkų pasipriešinimą.

Pusfinalio serijoje uostamiesčio komanda nugalėjo „sausu rezultatu“ 2-0 bei pirmą kartą tiek LKL, tiek „Neptūno“ klubo istorijoje kausis šių pirmenybių finale, kuriame iki keturių pergalių kovos prieš Kauno „Žalgirį“. Pirmasis serijos mačas gegužės 20 dieną Klaipėdoje, antrasis gegužės 22 dieną Kaune.

Rungtynių žaidėjas
Martynas  Mažeika
PTS 11 | REB 4 | AS 6 | ST 2
„TonyBet“ komanda mažojo finalo serijoje iki trijų pergalių susikaus su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Kada startuos kovos dėl bronzos medalių nėra aišku, kadangi vilniečiai šiuo metu kovoja VTB Vieningosios lygos atkrintamosiose varžybose.

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus žaisti pustrečios minutės po taiklaus Žygimanto Janavičiaus tritaškio „TonyBet“ klubas turėjo keturių taškų pranašumą (72:68), bet greitai spurtu 5:0 atsakę aikštės šeimininkai persvėrė rezultatą savo naudai (73:72).

Po netaiklių baudų metimų kamuolį puolime atkovojęs Mindaugas Lukauskis antruoju šansu pelnė taškus bei sugrąžino minimalią persvarą prieniškiams (74:73). Perdavimo iš Vytauto Šarakausko sulaukęs Mažeika pataikė iš vidutinio nuotolio ir finalinė rungtynių sirena skelbė Maksvyčio vadovaujamos komandos triumfą.

Pirmajame pusfinalio serijos mače Prienuose „Neptūno“ pergalę taip pat lėmė taiklus klubo kapitono metimas iš po krepšio.

„TonyBet“ gretose puikų solo pasirodymą surengė arti trigubo dublio buvęs Mindaugas Lukauskis, kuris per 37 minutes pelnė 17 taškų (4/6 dvitaškių, 2/6 tritaškių, 3/5 baudų), atkovojo 9 kamuolius ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

„Neptūnas“: Vytautas Šarakauskas 16 (10 atk. kam.), Edgaras Ulanovas 16, Valdas Vasylius 12, Martynas Mažeika 11, Tyrone'as Brazeltonas 8.

„TonyBet“: Mindaugas Lukauskis 17 (9 atk. kam., 9 rez. perd.), Laimonas Kisielius 16, Žygimantas Janavičius 15 (5 kld.), Vaidas Čepukaitis 12, Martynas Linkevičius 10.

Pergalingas Mažeikos metimas:

„Neptūno“ triumfas pusfinalyje:

Komentarai:
tikiu
siemet kaip niekada lkl idomus jauciu kad prienai laimes pries ryta nes bus pavarge o kitos nesvarbios aisku laimes zalgiris .
2014-05-20
-2
Atsakyti
Klaipėda šiemet taps LKL čempionais, o Žalgiris bus nukautas vietoje.
2014-05-19
Atsakyti
111
Cia gal labucko meilužis rašo sita šuda?;-)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-05-19
-4
Atsakyti
oba
to omg

Kodel tu mane nesveiku vadini:)?As nefiksavau kas,bet ,po to kai Labucka ,zaidusi po 30 ir daugiau minuciu Vienos klube ir su 205 cm ugiu(viena sauksciausiu lygos zaideju)pelniusiu 8 vargsiskus taskelius ir atkovodavusi 3(!!!) kamuolius,paeme Siauliai,net springdami reke Basketnews'e.kad tai sekmingiausiais metu pirkinys.Dabar tu mane ,o ne tuos ,kurie ji gyre bent 10-kart stipriau nei as,vadini durnium:).

Tarp kita ko,sio "sekmingiausio metu pirkinio" rezultatai LKL labai labai panasus arba musiskai tariant ,vargingi.Ir matyt ta austru lyga ne tokia slabna,jei ten jis per 30 min. tesugebejo padaryti tiek kiek LKL per 20 min.Tai kame as toks durnas(nesveikas:))???Ten losiantis lietuvis Skurdauskas kazka panasaus daro per 15 min. ir nepaisant to jau eile metu ten losia,nieks jo kaip suns vidury sezono neisspiria.
2014-05-19
+2
Atsakyti
omg
tas oba, tai toks nesveikas komentatorius :D :D

su tuo savo LAbucku :D matei, nei geriausiais europos pf labuckas nepadejo siauliam iseit i pusfinaly :D
2014-05-19
Atsakyti
Vidmantai! tu grizai, provincijos seneli! Ir vis nepatenkintas skiedi savo nenutrukstamas demagogijas..Apgiletinas tevas,senelis esi..
2014-05-19
-17
Atsakyti
oba
Siandien Seskus gali grauzti alkunes.Tiek tereikejo ir istorijoje naujas puslapis.Kas kaltas???

Kas praziopsojo "geriausi metu pirkini" Siauliu!Butu nugriebe Labucka ir su situo vienu geriausiu Europos PF vargsa Neptuna butu kaip buldozeiu pervaziave!
2014-05-19
+19
Atsakyti
to to gb21
Žinoma, kad ne visi klaipėdiečiai domisi krepšiniu, bet Neptūno fanų tikrai yra gerokai daugiau nei tavo paminėti 5000, be to po tokio sezono jų dar padaugės. Šneki su kažkokia nuoskauda ir varai ant krepšinio nors komentuoji šiam sportui skirtoje svetainėje. Keistai atrodo iš šono :-)
2014-05-19
+15
Atsakyti
2 Vidmantas
HAHAHA, viena "neteisingas" sprendimas ir jau pergale Prienams
2014-05-19
-7
Atsakyti
to gb21
Stop. Kur as taeigiau, kad ,,ZMONES EINA I SVYTURIO ARNE TIK KREPSINIO PAZIURET???'' Gal nekurk kas nepasakyta? Buvo pasakyta kad daugeliui zmoniu tai neidomu. Ir kalbeta apie tuos KURIE NEINA IR NEZIURI. Beabejo, tiem kurie ejo tai idomu, bet tai 5k, ne 200k
2014-05-19
+6
Atsakyti
to Vidmantas
Kazkai iskai slieku dykumoje, objektyviai paziurejus teisejai prieniskiams teisejai leido daryti ka nori. Zingsniu beveik visikai nefiksavo. Surinkus visu Pireniskiu zingsnius, tai jie kelis kartus per aiskte su begiojo nesumuse kamuolio, nesu mates kad aiskiai nefiksuotu padarius ne trys zingsnius, o keturis. Taip kad neverkslenk.
2014-05-19
+8
Atsakyti
to xoxoxoO zmogus ne tiesa parase? Kodel sporto fanai megsta sakyt: visas miestas, visa salis? Nei kai rinktine zaidzia, yra pilna zmoniu kuriems neidomu. Juk tai tik neritmas zaidimas, hobis, o daugybei zmoniu dzin. Arena surinkti yra nesunku. :)


Tai, kad tų fanų yra ir vienoj ir kitoje miesto dalyje, todėl neakysi rytinė ar vakarinė Klaipėdos dalis švenčia... tai tiesiog apibendrina nes Neptūnas iš Klaipėdos. Beje jei sakai, kad žmonės eina į areną tik pasižiūrėt krepšinio ir nesvarbu kas laimės, tai spėju nebuvai Švyturio arenoje, kur visi susirinkę palaiko Neptūną :)
2014-05-18
+10
Atsakyti
to xoxoxoO zmogus ne tiesa parase? Kodel sporto fanai megsta sakyt: visas miestas, visa salis? Nei kai rinktine zaidzia, yra pilna zmoniu kuriems neidomu. Juk tai tik neritmas zaidimas, hobis, o daugybei zmoniu dzin. Arena surinkti yra nesunku. :)


Ten šiaip mano labiau bajeris buvo :D

Tas pasakymas "Klaipėda švenčia" savaime aišku labiau toks bendras. Neptūnas Klaipėdos komanda, tai taip ir sako.
2014-05-18
+9
Atsakyti
to xoxoxo
O zmogus ne tiesa parase? Kodel sporto fanai megsta sakyt: visas miestas, visa salis? Nei kai rinktine zaidzia, yra pilna zmoniu kuriems neidomu. Juk tai tik neritmas zaidimas, hobis, o daugybei zmoniu dzin. Arena surinkti yra nesunku. :)
2014-05-18
+3
Atsakyti
Sveikinimai Neptūnui ir jo fanams su gražia pergale. Tikrai šiemet esate verti finalo. Kaip juokinga dabar prisiminus tuos šnekorius, kad Neptūnas net Šiaulių nepraeis :D O va sau sėdi db lkl finale, medalius ir istorinį pasiekimą klubui jau turi. Įtampa finale Neptūno neslėgs, aikštės pranašumą turi, receptą kaip įveikti žalgirį irgi turi (porą kartų jau tai pademontravo), pasitikėjimo savo jėgomis ir kovingumo nestinga... taip kad vieni pliusai, geresnio šanso nei šiemet gali ir nebepasitaikyti ;) Tad pirmyn Neptūnas ;) Varykit iš visos širdies ir iki galo, o mes užpildysim areną mėlynai :))
2014-05-18
-6
Atsakyti
to dzekesasTikrai ne visa Klaipeda svencia. Kodel svaikuoliui, samoninguam zmogui, turi rupet, kazkoki vyrai aplink kamuoli lakstantyts? Ne visi bandos jausmui pasiduoda, nesureiksminkit to krepsinio ;)


Tau kažkas negerai :D
2014-05-18
-15
Atsakyti
to dzekesas
Tikrai ne visa Klaipeda svencia. Kodel svaikuoliui, samoninguam zmogui, turi rupet, kazkoki vyrai aplink kamuoli lakstantyts? Ne visi bandos jausmui pasiduoda, nesureiksminkit to krepsinio ;)
2014-05-18
-4
Atsakyti
zalia
tai gal taip gavos delto kad butu zaide prienai antradieni 20 diena jei but reikeje zaist lemiamas bet kad dar nieko neraso runtyniu dienas
2014-05-18
-1
Atsakyti
zalgiris
tai kad raso ir zalgirio svetainei kad 26 diena
2014-05-18
+13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.