Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Atėnų „Panathinaikos“ legenda Dimitris Diamantidis per karjerą sutiktas Lietuvos krepšinio legendas prisimena skirtingai.

Arvydas Macijauskas

Arvydas  Macijauskas
Pozicija: SG, PG
Amžius: 40
Ūgis: 192 cm
Svoris: 93 kg
Gimimo vieta: Klaipėda, Lietuva

Graikijos žvaigždė bendraudama su „Betarades.gr“ įvardijo Šarūną Jasikevičių ir Arvydą Macijauską. Pastarąjį jis mena su kartėliu iš akistatų su Vitorijos „Baskonia“.

„Ši komanda buvo vienintelė, kurios mes negalėjome įveikti, – sakė Diamantidis. – Kalbant apie žaidėjus, išskirčiau Macijauską, nes mes tiesiog negalėjome prieš jį apsiginti. Nenorėdavome pralaimėti jam, bet taip jau nutikdavo, kadangi paprasčiausiai neradome kelių jį sustabdyti.“

2009 m. kartu su Šaru Eurolygos čempionų titulą laimėjęs Diamantidis dabartinį Kauno „Žalgirio“ vyr. trenerį prisimena kitame kontekste – kaip didžiausią „vakarėlių liūtą“.

40-metis graikas Jasikevičių taip pat priskyrė prie geriausių visų laikų komandos draugų. Tarp jų – ir Stephane'as Lasme, Jamesas Gistas, Mike'as Batiste'as, Vassilis Spanoulis, Fragiskos Alvertis. Nemaloniausias bendražygis – Steve'as Bucknallas.

Geriausi Graikijos krepšininkai, Diamantidžio nuomone, neskaitant Giannio Antetokounmpo, yra Spanoulis, Nickas Calathes ir Kostas Sloukas. 

Blogiausiu „Panathinaikos“ vyr. treneriu po Željko Obradovičiaus išėjimo Diamantidis laiko Duško Ivanovičių. 

Juaną Carlosą Navarro jis įvardijo kaip krepšininką, dėl kurio labiausiai gaila, jog nesusikirto keliai toje pačioje komandoje.

Geriausias karjeros momentas rinktinėje – 2005 m. Europos čempionato pusfinalyje pergalę išplėšęs tritaškis, o klubiniame krepšinyje – 2007 m. Graikijos lygos finale blokas Alexui Ackeriui.

Komentarai:
Kaimo bobos
Niekaip nesuprantu kodel kitiems turetu rupeti kiek kas geria. Del manes nors ir kas diena tegul pila. Niekam nieko Saras neskolingas, taip kad nebukit kaip tos kaimo bobos, kurios suseda ir pliotkina, kas kiek geria, kas su kuo miega ir pns.
2020-06-21
-9
Atsakyti
Sigis
tegul laka,visvien nebus toks kaip jusu ministras kuris jau gert negali
2020-06-21
-7
Atsakyti
pijokas
kol alkocholis netrugdo darbui tol viskas ok. O kai pradeda trugdit tai reik keist darbas
2020-06-21
-9
Atsakyti
ka
Kas moka svest tas ir turi liderio savibes. Tam pavizdys Saras,Sabas,Kurtinaitis,Kleiza,Einikis. Va sitie penki nunestu betka jai butu vienmeciai. Ir po varzybu bareli tikrai nusiaubtu.😁
2020-06-21
-8
Atsakyti
Va, kokie atsiliepimai - Macas buvo neįveikiamas. Nes buvo Auksinė rankelė.
2020-06-21
-18
Atsakyti
eef
Jei ne krepsinis baisu kas butu su Saru.
2020-06-21
-8
Atsakyti
Haha
Na is Saro veidelio matosi, kad jis vakareliu liutas 😀 bet kokiu atveju tai geriausias treneris kuri turim vis dar Lietuvoje 👍👌
2020-06-21
Atsakyti
Juventus fanas
savaime suprantama kad Siskausko nenori prisiminti. Juk is Siskos buvo pavogtas Eurolygos Final Four MVP titulas ir Diamantidziui atiduotas.
2020-06-21
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.