Nuotr.: D. Lukšta
Nuotr. D. Lukšta

Prie Nemuno kilpų įsikūręs Prienų krepšinio klubas atvertė naujos eros puslapį – ilgametį komandos trenerį bei miesto krepšinio veidą Virginijų Šeškų pakeitė trenerio rolėje pakeitė Mantas Šernius.

Šį sezoną metami tritaškiai

34%
10,1
Pataiko: 10,1
Taiklumas: 34,4%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 17
Blogiausias pasiekimas: 5
Daugiausia pataiko: Martynas Gecevičius

36-erių specialistas pastarąjį sezoną Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) vadovavo „Žalgirio“ dubleriams bei vis dar yra Lietuvos moterų rinktinės treneris.

„Atėjus į naują klubą visada yra iššūkis – ar tai būtų Pasvalys, ar Prienai, ar „Žalgiris“. Klubas man pateikė viziją. Kaip suprantu, tai buvo klubo ir miesto noras, kad aš ateičiau. Stengsiuos pateisinti jų lūkesčius“, – tinklalapiui LKL.LT teigė naujasis Prienų ekipos vairininkas.

Šernius į stipriausią šalies lygą sugrįžta po trejų metų pertraukos. Nors „Betsafe–LKL“ klubų dėmesio per šį laikotarpį specialistui netrūko, tačiau po šeimos pagausėjimo jis norėjo likti Kaune ir skirti daugiau laiko šeimai.

Pastarąjį kartą LKL čempionate specialistas dirbo 2014 – 2015 metų sezone, kuomet dirigavo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipai.

Kaip lyga pasikeitė per šį laikotarpį?

„Manau, kad komandos atsakingiau komplektuoja sudėtis bei tampa konkurencingesnėmis, – mintimis dalijosi Šernius. – Klubai tarp antros ir septintos vietos praktiškai yra išsilyginę, tad sunku iš anksto nuspėti, kas laimės rungtynes.

Lyga tapo įdomesne. Žiūrėkime, kiek yra „Betsafe–LKL“ klubų žaidžiančių Europoje. Šių ekipų rezultatai nėra prasti, pasiekta daug pergalių. Manau, kad „Betsafe–LKL“ tikrai yra stipriausių Europos lygų penketuke.

Kalbuosi su treneriais užsienyje, jie daug mieliau renkasi 3-4 sezonus Lietuvoje žaidusį legionierių ar lietuvį, nei kokį naujoką iš JAV. Lietuvos klubai į komandas pradėjo kviesti ne bet ką, o aukštesnių lygų klubai į tai atsižvelgia.“

Dideli komplektacijos darbai laukia ir paties Šerniaus – Prienų klubas yra vienintelis čempionate savo sudėtyje neturintis dar nė vieno žaidėjo. Strategas taip pat ieškos papildymo trenerių štabe, kuriame dabar be jo nieko nėra.

Klubo vizija – remtis perspektyviu jaunimu, kuris ateityje galėtų rungtyniauti aukščiausiu lygiu. Ekipoje bus ir patyrusių krepšininkų, tačiau švaistytis pinigais prieniškiai neketina.

„Prienai nebus tarp trijų ar keturių pirmųjų klubų pagal finansus, tad turėsime labai gerai pasverti prieš perkant žaidėjus. Negalėsime įpirkti didelę patirtį turinčių vyresnių žaidėjų, reikės suktis iš padėties tarp jaunatvės ir to, ką galime įpirkti.

Nori jaunystės ir patirties mišinio. Jaunimas duoda energijos ir agresyvumo. Dirbti su jaunimu yra kitas tonas – jie rodo dideles akis ir norą. Pusmetis „Žalgiryje“ davė suprasti, kad jaunas krepšininkas gali duoti daug, jei juo pasitiki, duodi tam tikrą informaciją, kurią jis turi išpildyti“, – teigė Šernius.

Naujojo Prienų ekipos stratego teigimu, prieš artėjantį sezoną klubas žvalgosi ne tik į „Žalgirio“ sistemai priklausantį jaunimą, bet akylai stebi ir Vilniaus bei Klaipėdos jaunuosius krepšininkus.

„Tokių idėjų yra. Man svarbu Prienuose turėti konkurencingus ir perspektyvius žaidėjus, kurie ateityje gali žaisti aukštame lygyje. Šiuo metu NKL pirmenybėse matau ne vieną tokį Vilniaus „Ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ sistemos žaidėją.

Labai svarbu kaip mes bendrausime su klubais, kaip jie norės, kad jų žaidėjai žaistų šioje komandoje. Nematau jokio skirtumo kuriai sistemai priklauso krepšininkas. Esmė, kad Prienai turės tokius žaidėjus, kurie ekipai atneš naudos. Nesvarbu ar tai „Žalgirio“, „Ryto“, „Neptūno“ ar „Lietkabelio“ sistemos krepšininkas“, – sakė Šernius.

Prienų klubas veda pokalbius su kai kuriais pernai ekipoje rungtyniavusiais krepšininkais bei įtemptai ieško ekipos viziją atitinkančio jaunimo. Specialistas tiki, kad per artimiausią savaitę klubas paskelbs apie pirmuosius naujokus.

Komentarai:
Kviečiu jus i privatų sеkso klubą http://go-4.net/e1UJ
2019-08-04
-16
Atsakyti
Sveiki, ar jus domina tikros sеkso pažintys jūsų mieste? Taigi išbandykite šį puslapį - http://go-4.net/e1UJ Mano prоfilio vаrdas yra Аnna24, laukiu tavęs, be to, yra mano іntymios nuоtraukos :)
2019-07-31
-9
Atsakyti
Turėtų ateiti į Prienus
Pilauskas, Giga, Normantas, Kvedaravičius.
2019-07-13
-1
Atsakyti
Anonimas
kodel zalgiris treniruot savo ateiti patiki moteru treneriui?
2019-07-12
-12
Atsakyti
Serbentautas
Ispanija, VTB, Turkija, Vokietija, Adrija, Italija, Graikija, Prancūzija, Lietuva, Izraelis.
2019-07-12
+6
Atsakyti
Vanga
Labai bus įdomu stebėti kas ką mokys: Šernius žaidėjus, ar atvirkščiai...
2019-07-12
+16
Atsakyti
Vasia
Mes desimtuke geriausiu atveju,lenku lygis panasus i musu
2019-07-12
-6
Atsakyti
nusimanantis
Juokdarys. Ypač tas LKL lygis pasimato mūsų komandoms žaidžiant Europos taurėse, kur jos gauna nuo visų iš eilės, pradedant belgais ir baigiant čekais.
2019-07-12
Atsakyti
Beveik
Ispanija

Rusija

Turkija

Graikija

Italija

Vokietija/Prancūzija/Lietuva

Serbija/Izraelis
2019-07-12
-10
Atsakyti
Nu tikrai ne
Ispanija,Turkija,VTB,Prancuzija,Italija,Vokietija - jau 6 čia. LKL bendra lygi ypatingai kelia Žalgiris,o daugiau visos komandos butu ne aukščiau mano jau paminetu lygu lenteliu viduryje maždaug
2019-07-12
-6
Atsakyti
Piskenrolas
A tu durns?
2019-07-12
-10
Atsakyti
Kabanas
Nu joooo! O čia tai sulojo šuo.
2019-07-12
+5
Atsakyti
Grybas
.
2019-07-12
-2
Atsakyti
Zalgirinis
koks treneris tokia ir nuomone
2019-07-12
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.