Kazys Maksvytis džiaugėsi, jog prieš išvyką į Europos čempionatą komandoje nebeliko sveikatos problemų turinčių krepšininkų.

Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS

Antradienio ryte Lietuvos rinktinė išsiruošė į ilgai lauktą kelionę – iš Karmėlavos oro uosto išvyko į Kiolną, kuriame jau ketvirtadienį pradės Europos krepšinio čempionatą.

Lietuvos rinktinė prieš čempionatą laimėjo visas devynerias žaistas rungtynes, tačiau jau ketvirtadienį laukia neeilinis iššūkis – Europos čempionų slovėnų barjeras.

Būtent prieš pat čempionatą Slovėnija patyrė skaudų pralaimėjimą Vokietijai. Prieš skrydį į Kiolną mūsų rinktinės treneris Kazys Maksvytis tokį būsimų varžovų pralaimėjimą įvertino dvejopai.

„Tokios rungtynės parodė, kad juos galima nugalėti, bet, iš kitos pusės, tai gal padarė ir meškos paslaugą, – Karmėlavos oro uoste BasketNews sakė Maksvytis. – Slovėnai turbūt sureaguos po pralaimėjimo kaip ir kiekviena komanda po nesėkmių.“

Treneris prieš išvyką turėjo gerų žinių iš mūsų stovyklos – visi rinktinės krepšininkai čempionatą pasitinka sveiki.

„Iš tų, kas buvo pakviesti, kas buvo stovyklose, visi sveiki. Ir tie, kurie turėjo mikrotraumas, (Mindaugas) Kuzminskas ir (Eigirdas) Žukauskas, išsigydė ir važiuoja sveiki į čempionatą“, – džiaugėsi Maksvytis.

– Kokiomis nuotaikomis išvykstate į pirmenybes? – žurnalistai oro uoste paklausė Maksvyčio.
– Nuotaikos – dvejopos. Visi sveiki, pasiruošę, neblogai žaidėme pasiruošime, bet iš kitos pusės tai buvo draugiškos rungtynės, prasidės rimtas čempionatas.

– Koks numatytas rinktinės grafikas iki ketvirtadienio rungtynių?
– Numatytas palengvintas grafikas. Kiekvieną dieną turėsime po vieną treniruotę, nuimsime krūvius, nes laukia kas dvi dienas rungtynės ir panašiai. Reikia, kad būtų ir kojos, ir galvos šviežios.

– Kokių priešnuodžių reikia, stabdant Luką Dončičių?
– Jis yra vienas geriausių pasaulio žaidėjų, net ir NBA komandos turi problemų jį stabdydamos. Jeigu netikėtume, kad galime jį, nesakysiu sustabdyti, bet pristabdyti, nevažiuotume. Prisiimsime rizikas ir stengsimės sumažinti jo indėlį į komandos žaidimą.

– Visi puikiai atsimename praėjusios vasaros rungtynes Kaune su Slovėnija. Kokią pamoką galima pasiimti iš tų rungtynių?
– Kažkiek tos rungtynės mums išėjo irgi į naudą. Kažką darysime panašiai, ką darė praėjusių metų komanda, kai ko nedarysime, nes nepasiteisino. Manau, kad tas mačas mums išeis į naudą.

– Šiemet prie slovėnų vėl prisijungė Goranas Dragičius. Ką jis pridėjo komandai?
– Stabilumo, užtikrintumo, galiausiai, svorio. Kaip ir kiekvienai rinktinei prideda tokio lygio žaidėjai.

– Sakėte, jog čempionate modeliuosite starto penketais. Ar gali prieš slovėnus ilgai kartu aikštėje būti mūsų NBA bokštai?
– Gali. Kažkurį laiką tikrai gali, čia vyksta žaidimas šachmatais. Jie turi savo kozirius, o mes – savo. Jeigu turi rankoje kozirinį tūzą, negi tu jo neleisi? Mes bandysime išnaudoti savo privalumus, jie – savo.

– Kokiomis psichologinėmis nuotaikomis pasitinkate čempionatą? Pradedate pirmenybes su dviem favoritais, kiek psichologija čia yra svarbi?
– Turėjome nemažai rungtynių, gerų treniruočių, tai davė užtikrintumo. Be abejo, čia yra aukšto kalibro varžovai, kaip ir mes. Manau, esame pasiruošę gerai.

– Jums, kaip treneriui, su vyrų rinktine – pirmas toks išbandymas. Ar yra jaudulio?
– Mažesnėmis apimtimis esu patikrinęs tokį modelį jaunimo čempionatuose. Čia – kažkas panašaus. Žinoma, daugiau dėmesio, daugiau spaudimo, bet tą jau esu praėjęs. Dabar naujas etapas, laukiame čempionato, ilgai ruošėmės ir liko vyšnaitė ant torto.

– Grupė – mirtininkų. Bet galbūt, kaip treneriui, tai net geriau, teoriškai tikintis lengvesnių varžovų atkrintamosiose, o toks startas grupėse bus geras pasiruošimas lemiamoms kovoms?
– Norėtųsi lengvai įeiti, apšilti ir pasiekti geriausią sportinę formą atkrintamosiose, bet šįkart formatas bus kitoks. Kaip ir minėjote, pradžia nebus labai lengva, bet, galbūt, išvengsime atkrintamosiose stiprių varžovų ir tai išeis į naudą.

Komentarai:
Español
+25 Lietuva :)
2022-08-30
+5
Atsakyti
Šiais metais yra labai didelis tikėjimas rinktine,kad galime pagaliau laimėti medalius.Gal tas tikėjimas kitiems keistai atrodo,kai žaisime mirtininkų grupėje,tačiau aš tikiu.Dėl Maksvyčio,kuris galų gale yra tas treneris,kuris leidžia žaisti laisvą,improvizacinį,greitą krepšinį,stengdamasis kuo mažiau žaidėjų galvas apkrauti deriniais.Ir dar dėl Iggy,kuris yra ta sudedamoji dalis,kurios ilgą laiką trūko.Individualiai labai stiprus žaidėjas,galintis ir nulemti rungtynes.Todėl šiemet tikrai yra jausmas,jog galime imti tuos medalius.
2022-08-30
+5
Atsakyti
Mindaugas  ⭐ 
O... troliai ir/arba futbolo gerbejai susirinko. Didelis dziaugsmas butu jiems rinktines pralaimnejimas panasu.
2022-08-30
+13
Atsakyti
Koziris
Padarys isvadas po zaistu Kaune su Donciucium bet ir kiti primetis
2022-08-30
-2
Atsakyti
Koziris
😄✌👌 Istrauks Maksvytis koziri tuza
2022-08-30
+5
Atsakyti
Mantukas Tomukas opapa gaidziukas
Martyną Echodą!
2022-08-30
+6
Atsakyti
T
Reiktu labiau orentuotis ir uzdengti ju metikus, Cancara, Prepeliciu ir pns, nes ten lempinukus gali laidyti. Donciciu neimanoma nusodinti visiskai, jis vis tiek sumes savo 20 ar daugiau tasku. Uzdarant metikus manau sansas didesnis del pergales, nes per olimpine atranka tritaskiais uzmete mineti zaidejai.
2022-08-30
+2
Atsakyti
Antanas
atsers tiem tuzam kas netinges
2022-08-30
+1
Atsakyti
Lietuva
Kokiu priesnuodziu 😂🤣 reikia Donciciui Kaune nieko nepadare nepadarys ir Kiolne
2022-08-30
+1
Atsakyti
Anonimas
sedekerskis
2022-08-30
-2
Atsakyti
Juok
gerai kad is kitu komandu alstarai prieš euro cempa nebegavo traumu.O po to butume galeje ziureti tik i savo tūzus.
2022-08-30
-1
Atsakyti
Ty
gal geriau tas tūzas tegul sedi ant suolo.Jei sabas zais 30 min, o tūzas 10 min tai tada gal ir laimes pries slovenus.
2022-08-30
+4
Atsakyti
As
As tikiuosi Maksvytis paziurejo praeitu metu rungtynes su Slovenija. Nes kai Slovenai pradejo gintis is priekio pries musu 2 tuzus, rungtynes buvo palaidotos. Vienintelis sansas imti Slovenus yra losti su Sabu centro pozicijoje, o JV minutes limituoti. Tada bus ir ginyba ir laisve puolime.
2022-08-30
+1
Atsakyti
GULDOM
Norisi palinkėti fiasko kad pagaliau išsiblaivytų visi krepšinio fanatikai teigiantis neva krepšinis II religija
2022-08-30
-4
Atsakyti
Dzo
laukiu nesulaukiu kada tuos KOZERINIUS TUUUUUZUS ( PLUUUUGUS) valgys Doncicius su Goranu!!!
2022-08-30
-2
Atsakyti
Vydas Godzvilas
Sėkmės rinktinei - auksas bus lietuvių.
2022-08-30
+14
Atsakyti
Ty
vysnaite ant torto bus ,kai po grupes varzybu uodegas pabruke turesit grizt namo
2022-08-30
-18
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.