Nuotr.: Scanpix
Nuotr. Scanpix

Maskvos CSKA suspenduotas Mike‘as Jamesas išsiliejo socialinėje erdvėje.

Mike James

Mike  James
Mike  James
MIN: 31.18
PTS: 19.33 (53.47%)
REB: 3.15
AS: 5.74
ST: 0.96
BS: 0.15
TO: 2.93
GM: 27

Krepšininkas asmeninėje tviterio paskyroje atsakinėjo į kitų vartotojų žinutes ir aptarė tiek klubo sprendimą jį suspenduoti, tiek apie savo atvirą charakterį bei galimybę keltis į Kiniją.

„Žmonės užsideda kaukes, kad galėtų paslėpti tikrąsias savo versijas ir kiti negalėtų jų teisti. Aš visada atvirai rodau tikrąjį savo veidą ir man nerūpi, ką sako kiti. Tai verčia kitus jaustis nepatogiai, nes jie nesijaučia patogiai patys su savimi“, – savo charakterį apibūdino Jamesas.

Tai galėjo būti pastaba CSKA komandos vyriausiajam treneriui Dimitriui Itoudžiui, su kuriuo Jamesas kibirkščiuoja visą sezoną. Po paskutinio konflikto šeštadienio VTB Vieningosios lygos rungtynėse su Kazanės UNIKS Jamesas buvo suspenduotas neribotam laikui.

Socialiniame tinkle „Twitter“ pirmadienio vakarą Jamesas buvo itin aktyvus ir atsakinėjo į sekėjų klausimus bei pastabas.

„Manau, kad tavo galvoje kažko trūksta“, – rašė vienas iš „Twitter“ naudotojų.

„Ne, tiesiog tai per gilu, kad suprastum“, – atšovė Jamesas.

„Žmogau, jie visada stengiasi kažką nutempti žemyn, nors reikalus sukniso kažkas kitas. Gyvename nesveikame pasaulyje“, – po Isaiah Thomaso žinute parašė Jamesas.

CSKA vedlys šią analogiją greitai pritaikė ir krepšinyje.

„Tas pats galioja ir žaidėjams, bet gal šią istoriją vieną dieną papasakosiu dokumentiniame filme“, – pridėjo krepšininkas.

Jamesas taip pat įsitikinęs, kad Eurolygos MVP apdovanojimą turėtų atsiimti būtent jis, tačiau tapti laureatu jis nesitiki.

„Mike‘as Jamesas! – į klausimą, kas turėtų tapti MVP, atsakė Jamesas. – Bet aš tikriausiai nelaimėsiu. MVP gali atitekti Mirotičiui ar Micičiui, ar dar kažkam, bet tikriausiai ne man.“

CSKA vedlys taip pat užtikrintai atsakė, kad Eurolygoje nėra gynėjo, kuris galėtų su juo susitvarkyti.

„30, jeigu tikrai norėčiau“, – atsakė Jamesas, paklaustas ar kiekvienose rungtynėse galėtų pelnyti po 50 taškų.

Paklaustas, ar atėjo laikas persikėlimui į Kiniją, Jamesas pateikė kategorišką atsakymą.

„Geriau jau baigčiau karjerą“, – atšovė Jamesas.

„Negaliu sulaukti, kada baigsiu karjerą ir daugiau nebereikės su jumis kalbėtis, – į „Twitter“ vartotojus kreipėsi Jamesas. – Aš, mano žmonelė ir Zeusas (šuo) rūpinamės savo reikalais.“

Tuo metu CSKA vyriausiasis treneris Itoudis savo sprendimą argumentavo tuo, jog tai padarė vardan visos komandos.

„Pagrindinis dalykas komandai ir ypač CSKA yra stabilus valdymas, lyderis, vertybės ir rėmėjas, – nacionaliniam Graikijos kanalui sakė Itoudis. – Nuo to viskas ir prasideda. Esame čia, jog tai gintume. Kasdienis mūsų gyvenimas yra svarbus, kartu mes parodome, kas yra komanda.“

„Tam nereikia individualių išimčių, visa komanda nusprendžia bendrą tikslą ir atmeta tai, kas nėra teisinga“, – pridėjo strategas.

Itoudis taip pat pabrėžė, kad vienas žaidėjas niekada nieko nelaimi.

„Negali visą laiką išsiskirti iš minios, nes minia tave paprasčiausiai atmes. Tai komandose vyksta nuolat. Kai kariai ar žaidėjai pasakoja istorijas, jie prisimena dienas, kai kažkam padėjo ir kartu laimėjo trofėjus. Būtent už tai mes pasisakome ir tai nėra lengva.

Laimi ne tik talentas. Laimi kultūra, kurią tu sukūrei. Jeigu bent vienas žaidėjas iškeltų save aukščiau komandos, tai būtų utopija. Net ir sėkmės istorijose. Visi kaunasi ir prisideda. Visų pirma reikia turėti vidinę discipliną savo gyvenime. Tam visiškai pasiruošęs nėra niekas, todėl ir neieškome tobulumo“, – mintį užbaigė Itoudis.

Komentarai:
M
Visad kilo klausimas, ko ji is NBA atleido, nors zaide netoli starto penkteto lygio. Dabar viskas aisku....
2021-03-30
+4
Atsakyti
Anonimas
Geras zaidejas ne vienas rungtynes yra istraukes,geriau treneri pakeist nes labai susireiksmines
2021-03-30
Atsakyti
djgaffer
Nu bet grynai muilo opera.Vienas vieną sako,kitas kitą sako ir nieks nenori išsiaiškinti iš jų,kas geriau yra komandai.Čia grynai principai pas abu kalba ir nieks nenori nusileisti.Abu jie teisūs,o kaip spręsti problemą jiems atrodo yra paskutinėj vietoj.Jau CSKA sezonas šiemet tai kažkoks nesusipratimas.
2021-03-30
+7
Atsakyti
Ty
su tokiu nedisciplinuotu zaideju, griaunanciu komandos mikroklimata, titulu ir skambiu pergaliu nelaimesi.
2021-03-30
-4
Atsakyti
Anonimas
Aplink ji vieni priesai,visi jam kenkia.Pirmieji sizofrenijos pozymiai🤣🤣 Ps.Del kinu grazei pasisake,cia vienas teigemas jo dalykas.
2021-03-30
+6
Atsakyti
...
Kai vienam žaidėjui pastoviai kažkas negerai, tai dažniausiai problema būna su tuo žaidėju.
2021-03-30
+1
Atsakyti
O kas jis toks?
2021-03-30
-1
Atsakyti
vilnietis
Zeusas https://www.tiktok.com/@thenatural_05/video/6938531483485359362
2021-03-30
+1
Atsakyti
Kl
susireiksminimas....
2021-03-30
+2
Atsakyti
lol
ciuvas neatsitvere zaidejo ir dabar filosofuoja kazka
2021-03-30
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metami dvitaškiai

51%
18,8
Pataiko: 18,8
Taiklumas: 51,0%
Vieta lygoje: 15
Geriausias pasiekimas: 26
Blogiausias pasiekimas: 12
Daugiausia pataiko: Nikola Milutinov