Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Kauno „Žalgiris“ šį vakarą balansavo ties ankstyvos pirmosios nesėkmės Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) riba. Martino Schiilerio auklėtiniai per vargus ir mažytį stebuklą sugebėjo išsigelbėti bei pasiimti sunkią pergalę prieš Alytaus „Dzūkiją“. Prireikė dviejų pratęsimų (105:100).

Po mačo „Žalgirio“ strategas Schilleris lygino alytiškius su Jonavos komanda ir akcentavo mažą klaidų skaičių.

„Esu laimingas dėl pergalės, – pradėjo Schilleris. – Vyko sunki kova abiejose aikštelės pusėse. Prieš rungtynes sakiau, kad priešininkai yra gera metikų komanda, panašiai kaip ir Jonavos „CBet“. Daug metimų, metė daug tritaškių, pataikė daug tritaškių. Kalbant apie skaičius, esminis dalykas, kad suklydome 8 kartus. Dviejų pratęsimų rungtynėse, tai tikriausiai ir padėjo iškovoti pergalę.“

Strategas po rungtynių nebuvo nustebęs tokiu „Dzūkijos“ pasirodymu.

„Kaip ir sakiau prieš rungtynes, jie yra gera komanda, metanti į krepšį. Frye gali pataikyti, lietuviai gali pataikyti, Newkirkas gali prasiveržimais ardyti baudos aikštelę. Manau, jie susikomplektavo gerai, vidurio puolėjai – dideli kūnai“, – tikino Schilleris.

Šiose rungtynėse Kauno komandai negalėjo padėti Edgaras Ulanovas bei Joffrey Lauvergne'as. Trenerio teigimu, Ulanovo situacija paaiškės per artimiausias dienas.

„Pažiūrėsime, tai pėdos trauma. Reikia dviejų ar trijų dienų, kad patikrintumėme. Joffrey nebuvo dėl asmeninių priežasčių“, – sakė strategas.

Kauniečių treneris nemano, kad tokios sunkios rungtynės prieš Alytaus ekipą indikuoja kažką blogo.

„Du pratęsimai man nėra įspėjimo signalas. Geriausias rungtynių dalykas, kad laimėjome“, – teigė strategas.

Strategas taip pat pasidžiaugė Mareku Blaževičiumi, kuris šiandien debiutavo naujame „Betsafe-LKL“ sezone.

„Laimingas. Laimingas abiejose aikštelės pusėse. Manau, jis atliko puikų darbą. Pradžioje gerai atrodė gynyboje ir žaidė su tinkama jėga, tinkamu nusiteikimu“, – kalbėjo austras.

Schilleris teigė, kad apie Eurolygos kovas dar negalvoja. Dabar koncentruojasi tik į artimiausias rungtynes.

„Pirmosios dabar laukiančios rungtynės – tai kitos LKL rungtynės prieš „Lietkabelio“ komandą. Ten yra mūsų pagrindinis dėmesys. Dar nesame Eurolygos režime. Pirmiausia atsigausime po šių rungtynių ir tada koncentruosimės į kitas“, – tikino Schilleris.

Tuo metu „Dzūkijos“ vyr. treneris Ramūnas Cvirka neslėpė apmaudo, jog buvo paleistas neeilinis šansas pirmą kartą klubo istorijoje parklupdyti „Žalgirį“.

„Kai pralaimi – visuomet apmaudu. Ypač, kai yra šansas laimėti prieš „Žalgirį“ ir tas šansas yra geras. Nemanau, kad jie laimėjo po dviejų pratęsimų, labiau mes patys pralaimėjome. Nebuvo išpildymo gynyboje, pirmojo pratęsimo metu praradome kamuolį, kuomet pirmavome 4 taškais. Čia mūsų paprasčiausios klaidos – taktinės. Manau, kad paleidome savo rungtynes“, – po mačo kalbėjo strategas.

Dzūkų treneris taip pat užsiminė, jog trūko ir traumuoto Artūro Jomanto.

„Neturėjome vieno keitimo, o kai žaidi du pratęsimus, jėgų pristinga. Aišku, jeigu Jomantas būtų, mums labai padėtų, kamuolių pasiimtų. Nesakau, kad jis taškų primestų, bet, aišku, jaučiasi vieno žaidėjo trūkumas“, – dėstė specialistas.

Alytiškiai dukart galėjo išplėšti pergalę: tiek ketvirtojo kėlinio, tiek pirmojo pratęsimo pabaigoje kamuolys buvo jų rankose, tačiau Dylano Frye ir Joshua Newkirko tolimi metimai buvo netikslūs.

Apie lemiamas atakas Cvirka turi savo versiją.

„Vieną ataką kamuolys atsirado ne pas tą žaidėją, pas kurį turėjo atsirasti. Ketvirtojo kėlinio pabaigoje metė Dylanas Frye, nors kamuolį turėjo gauti Joshua Newkirkas. Visgi manau, kad atakos nebuvo blogos. Aišku, mums prasiveržti buvo sunkiau. Išsimetėme savo metimus – po driblingo, iš distancijos. Neįmetė. Įmestų, būtume laimėję“, – hipotetiškai svarstė treneris.

Paklaustas, kokio pozityvo įžvelgia iš šių rungtynių, Cvirka bedė pirštus į taisytinus dalykus.

„Nežinau, man sunku pasakyti iš karto. Labiau atsimenu negatyvius dalykus, kuomet 4 klaidomis gynyboje pradėjome pirmąjį kėlinį, kur visiškai žinojome, kaip mes turime dengtis. Tai būtinai reikėjo padaryti 4 klaidas gynyboje, gauti 10 taškų, kad vėliau prisimintume, dėl ko mes dirbame.

Lemiamame pratęsime darėme daug klaidų. Gynyboje turėjome keistis ir ties tuo dirbome per treniruotes, tačiau neišsikeitėme 3 kartus ir dėl to gavome 6 taškus. Tai buvo paprasčiausios situacijos, bet, matyt, užklupo nuovargis, koncentracijos stoka. Aišku, aš nekalbu apie paskutinę minutę arba 30 sekundžių, kur turėjome šansą, bet neatsikovojome kamuolio. Viskas susideda į vieną“, – dėstė dzūkų treneris.

Ar šios rungtynės gali pridėti emocinio stimulo? Cvirka abejoja.

„Aš nežinau, ar gali pridėti – gali nuimti. Šiandien buvome labiau nusipelnę pergalės nei „Žalgiris“, todėl viskas gali įvykti atvirkščiai. Manau, kad žaidėjai rytoj iš ryto viską pamirš, išskyrus, ką blogo padarė, ir dirbsime toliau“, – sakė Cvirka.

„Dzūkijos“ treneris taip pat išskyrė „Žalgirio“ silpnąsias vietas.

„Pasinaudojome silpnybe du prieš du situacijose su jų ketvirtu numeriu. Žiūrėjau „Žalgirio“ rungtynes su Jonavos, tai negaliu pasakyti, ar aukšti žmonės gerai, ar blogai pas juos ginasi. Aš nesu patenkintas savo auklėtinių du prieš du žaidimu, nes nepasinaudodavome perdavimais ir dėl to paaukodavome laisvus metimus. Taip pat gynyba iš atstumo, Furmanavičius gerai apžaidinėjo varžovus. Daugiau sunku pasakyti, prieš mus žaidžiant „Žalgiris“ neturėtų turėti silpnų vietų, žaidėjai gali būti ne geriausios savo formos“, – konferenciją užbaigė strategas.

Komentarai:
Zalgiris prisipirko kruva tritaskininku, per rungtynes su 2 PRATESIMAIS nuo tritaskio atzymos mete i kasi 21 karta. Tai yra blogiau nei praeito sezono vidurkiai, kai tu tritaskininku nebuvo. Dzukija tuo tarpu, vos su keletu galinciu pataikyt is toli, mete 35 kartus... Isvada - Shilleris nesugeba isnaudot savo zaideju.
2021-09-24
-1
Atsakyti
A-ha
Situacija apgailetina. sezonas tik prasidejo, o ugneles zaidime nerasta. Zaidejai be motyvacijos... nera komandines dvasios, vieningumo... Toks vaizdas, kad jiems algu nemoka jau keli menesiai... Gynybos apskritai nerasta. Ir kazkaip traumu jau per daug pacioje sezono pradzioje... Nesinori liudnu prognoziu, bet kolkas Zalgiriukas visiskai issikvepes...
2021-09-24
-7
Atsakyti
Antanas
sitas lavonas su protine negalia man daugybe navaro atnes eurolygoje! tegul tik nesugalvoja jo pramest. kita savaite uz asvel reiks su chebra mestelt bent 14000eur. o iki kaledu per sita bota jau busiu uzkales apie 150-200tukst kavalku.
2021-09-24
Atsakyti
Anonimas
Bet tai kai nera is ko rinktis is lietuviu jeigu eurolygos komanda priversta laikyt pensijas komandoj?Taigi jie jau uzduse laksto po 5 minuciu,viska daro suletintai,ziauru,bet tokia realybe,nera is ko rinktis
2021-09-24
+2
Atsakyti
Graudu
Cvirka praktiskai vienas apzaide zalgirio treneriu staba. Asistentai pas Dzukija tik del skaiciaus sedi, o zalgirio pilnas stabas zmoniu, rungtyniu eigoje nesugebejo nieko pakeisti savo zaidime. Nei gynyba keite nei puolime bande savo ugio ir fiziskumo pranasumus isnaudot.
2021-09-24
+5
Atsakyti
Ai
Siais metais ir nereikia nieko tiketis,sudetis pagal pinigus,be to dar neaisku ar leis ziurovams eiti i arena,vel karantina ruosia tad nebus pinigu is ziurovu,nera pinigu nera geru zaideju
2021-09-24
-2
Atsakyti
Eurolyga
Barca real Efes nepaminejau Cska Armani Bet negali zinot Kaip pries kitas Komandas atrodis ar ilgai Ras Pozityvumo Schilleris
2021-09-24
-1
Atsakyti
Anonimas
Labai panašei sniaka kaip ir rytie Kairis šnekėjo ir neko nemokėjo valdit komanda
2021-09-24
+7
Atsakyti
Eurolyga
Vienas gerai pasake Kas bus Su Real Barca efes Kaip gynyba Nusimato juodi tankus Debesys
2021-09-24
+5
Atsakyti
Zalgiris
cia bus dar visko iki nauju ir po Nauju metu Ir pokyciu sudeti Gali but papildimu Kuris nepateisins vilciu
2021-09-24
+7
Atsakyti
Buksuoja
Dabar apie tai ir visi snekes Kad vis dar stringa Zalgiris Visiems neramina pries Eurolyga zaidimas Na Bet Dzukija mete Fantastiskai tritaskius
2021-09-24
+1
Atsakyti
Atkreipiau dėmesį į Žalgirio suolą. Nu tai tikrai tokie ramūs, apatiški sėdi visi. Kaip taip įmanoma? Kaip galima su tokiu biudžetu (lyginant su LKL komandomis) ir su ką tik susirinkusiomis komandomis (!) žaisti ne tai, kad kaip lygus su lygiais, bet net blogiau. Blemba nu visai nėra kovotojų mentaliteto. Ir pernai nebuvo. į sezono galą kuo toliau, tuo blogiau buvo. Pralaimėjimai triuškinančiu skirtumu pasidarė normaliu dalyku. Jei jau nesigauna kažkas, tai nuleidžia rankas ir pasiduoda. Plius vėl tos taškų darymo duobės kaip pernai, kur po 6-8 minutes nesugeba nieko įmesti, net ir prieš Dzūkiją ar Jonavą. Ir leidžia iš duobės išlipti. Ir taip treneris silpnas gynyboje, tai dar ir žaidėjais ją dar labiau susilpnino šį sezoną. Kol kas neįkvepia. Motiejūnai, ruoškis mažinti bilietų kainos. Nes šiuo metu yra neadekvačios demonstruojamam žaidimui. Dar senais gerais laikais gyveni šiuo klausimu.
2021-09-24
+1
Atsakyti
maciulis sake kad zalgiris dar po dideliu kruviu, galbut dar nera to sviezumo. belieka tiketis kad jis teisus ir po keliu savaiciu pamatysim visai kitoki zalgiri nes priesingu atveju busim patranku mesa
2021-09-24
Atsakyti
Anonimas
Cia jus matot gera sudeti,kokie pinigai tokie zaidejai ir kaip galima tiketis kazko kai zaidejai kurie pernai pagrinde dare taskus isejo.Dabar cia yra pensinininku ir vidutinioku kratinys
2021-09-24
+8
Atsakyti
mod123
Kad Alytuje yra daug geru metiku nepasakyciau jog yra geras pasiteisinimas, neatsizvelgia, kad lygiu skirtumas kosminis, taciau rungtynes kalba pacios uz save... Ziuresim kaip eis toliau, dabar nera net ka detaliai aptarinet bereikalo.
2021-09-24
Atsakyti
Anonimas
Nieko nepadarytu ir tas jusu pargarbintas Saras su tokia sudetim,Saras toks kietas,reiklus ir dvi taures jau prapyle
2021-09-24
+2
Atsakyti
REIKIA CVIRKĄ PASKIRTI ŽALGIRIO VYR. TRENERIU IR IŠVYTI KELIAS LIETUVOS KREPŠINIO LEGENDAS.
2021-09-24
+1
Atsakyti
Acb
Su Saru 12 pralaimejimu buvo ok is eiles, Shillerio nemegsta tik tuo jog jis visada pozityvus, bet nereiskia kad nedirba.
2021-09-24
+3
Atsakyti
djgaffer
Kažkokios tragedijos daryti nereikėtų,bet nerimo ženklų nemažai.O Schilleris kažkaip atrodo dar miegantis ir klaidų darantis.Esminė tai aišku buvo,kad mažiuką Lekavičių laikė gynyboje prieš Newkirką.Tas įmetė vieną tritaškį po kito,bet ir toliau Lukas turėjo jį dengti.Tai treneris juk turi matyti,kad prieš varžovų lyderį reikia aukštesnio bei tvirtesnio kūno,bet ir toliau savo plano laikėsi.Dėl to vos ir nesudegė,dėl to ir kritikos daug gauna.
2021-09-24
Atsakyti
Abejoju
Shileri, nu kazkaip manau jau tavo 5 pralaimejimai pries sezona ir tos 2 silpnos pergales tai pliusu tikrai nepridejo... Manau, jau truputeli kliba tavo kede. Netiki? Tai palauk, Tauta tikrai ta pasakys jei ir toliau taip zais Zalgiriukas. Taip kad laikas rimtai vyrams susesti ir pasitarti, nes BLYN VAIZDELIS NEKOKS...
2021-09-23
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.