Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr. AFP-Scanpix

Dalaso „Mavericks“ atkakliose rungtynėse pralaimėjo Milvokio „Bucks“, o dar rungtynių metu nepasitenkinimą rodęs Luka Dončičius neatlyžo ir pasibaigus susitikimui.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
25
Naudingumas
24
Tritaškiai
44%
4/9
Rezultatyvūs perdavimai
6

Likus 36,5 sekundėms Dončičius atkovojo kamuolį po savuoju krepšiu ir pradėjo „Mavericks“ ataką, kuomet Dalaso ekipa atsiliko 107:109.

Slovėnas sukūrė metimą Trey Burke‘ui, tačiau šio tritaškis skriejo pro šalį. Vis dėlto likus 17,7 sekundės Willie Cauley-Steinas atkovojo kamuolį puolime ir „Mavericks“ iš karto pradėjo regzti naują ataką.

Pakartotinėje „Mavs“ atakoje kamuolys iki Dončičiaus taip ir neatėjo. Cauley-Steinas perdavė kamuolį Burke‘ui, šis – Kristapui Porzingiui, o latvio tritaškis per Giannio Antetokounmpo rankas likus 10,4 sekundės net nelietė lanko.

Po šio epizodo „Mavericks“ iškart prasižengė, o Dončičius demonstratyviai pasisuko Dalaso ekipos suolo link ir skėsčiodamas rankomis pradėjo rodyti minutės pertraukėlės gestą, turėdamas omenyje, jog po atkovoto kamuolio puolime reikėjo šaukti komandos pasitarimą.

Khrisas Middletonas realizavo baudas, o Rickas Carlisle‘as galų gale išnaudojo paskutinę minutės pertraukėlę. Link suolelio ėjęs Dončičius toliau rodė savo nepasitenkinimą, o dvejopai apie trenerio sprendimą atsiliepė ir po rungtynių.

„Tai trenerio sprendimas ir jeigu būtume pataikę, viskas būtų gerai, – po nesėkmės sakė „Mavs“ lyderis. – Nežinau. Imti minutės pertraukėlę ar ne, yra trenerio sprendimas, taigi manau, kad viskas gerai.“

Dončičius taip pat nepasakė ar su Carlisle‘u jau kalbėjo apie šią situaciją ir neatskleidė ar apskritai turės tokią diskusiją.

„Jeigu kalbėsime, vadinasi apie tai ir kalbėsime, – pratęsė Dončičius. – Tai nebus žiniasklaidoje ir liks tarp mūsų.“

Tuo metu Carlisle‘as taip pat teigė, jog viešai situacijos su savo auklėtiniu neaptarinės, tačiau pripažino, jog savo sprendimo nesigaili.

„Mes atlikome du gerus metimus ir išsaugojome minutės pertraukėlę, – sakė Carlisle‘as. – Kaip treneris, tai yra viskas, ko gali tikėtis tokioje situacijoje.“

Atsakomybę dėl nepataikyto metimo prisiėmė ir puolėjas Kristaps Porzingis.

„Buvo dalykų, kuriuos galėjau atlikti kur kas geriau. Manau, kad su paskutiniu tritaškiu paskubėjau ir už tai noriu prisiimti atsakomybę“, – teigė latvis.

„Visur turi būti balansas, – pratęsė Porzingis. – Noriu būti agresyvus, tačiau tai reikia daryti situacijose, kuriose jautiesi pakankamai komfortabiliai. Tai neprivalo būti visada.“

Komentarai:
kasioguru
seniai sakiau, kad NBA skirtingai nuo eurolygos yra zaideju lyga, ne treneriu, ir ne pirmas kartas, kai kokia zvaigzde nepatenkinta trenerio sprendimu. zvaigzdes del to ir yra zvaigzdes, kad jaucia zaidima geriausiai. siuo atveju sutikciau su Doncicium, atsikovojus kamuoli reikejo paruosti paskutine ataka, o ne zaist "kaip gausis - taip" stilium.
2021-01-16
-6
Atsakyti
DEJUAN COLLINS
Čia NBA visad keista mada tokia pasirodo -neprasiženginėti, neimti minutinių lemiamom sekundėm. Jie kažkaip labai vertina ta flow žaidimo. O treneris gal tiesiog užmigo ir nenorėjo prisipažint pražioplinęs progą. :D
2021-01-16
-16
Atsakyti
Hfd
ai nebesvaik. vienas emociju plustelejimas ir jau Irving? pamatytum kas kartsis komandose dedasi, kai apsipyksta, koliojasi, kas tiesa sakant yra normalu ksi tiek skurtingu zminiu komandose, sakytum bus kai Zamolskis?
2021-01-16
-5
Atsakyti
Kaka
Išmoko jau viščiukas aiškinti visiems... bus kai Irving :)
2021-01-16
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Milwaukee Bucks
Dallas Mavericks
45%
43/96
Metimai iš žaidimo
46%
45/97
65
Atkovoti kamuoliai
60
22
Rezultatyvūs perdavimai
22
5
Perimti kamuoliai
5
38%
14/37
Tritaškiai
36%
13/36
48%
12/25
Baudų metimai
46%
6/13

Rungtynių žaidėjai

Giannis  Antetokounmpo
31 PTS
14/21 FG
1/10 FT
Luka  Doncic
28 PTS
12/24 FG
3/7 FT
Bobby  Portis
13 REB
8 DREB
5 OREB
Willie  Cauley-Stein
11 REB
8 DREB
3 OREB
Khris  Middleton
6 AS
1 TO
37 MIN
Luka  Doncic
13 AS
3 TO
36 MIN
Khris  Middleton
24 EFF
36% 2P%
44% 3P%
Luka  Doncic
27 EFF
65% 2P%
14% 3P%