Juanas Palaciosas rungtyniavo užtikrintai bei vedė Vilniaus „Lietuvos rytą“ sėkmės link
Juanas Palaciosas rungtyniavo užtikrintai bei vedė Vilniaus „Lietuvos rytą“ sėkmės link
Nuotr. Fotodiena.lt/T.Lukšys
Puikiai rungtyniavę Vilniaus „Lietuvos ryto“ (3-2) komandos krepšininkai Europos taurės turnyro „Last 32“ etape pasiekė svarbią pergalę. Aleksandro Petrovičiaus auklėtiniai Turkijoje 84:63 (22:16, 16:17, 20:9, 26:21) sutriuškino Stambulo „Bešiktaš“ (3-2) klubo žaidėjus bei žengė didelį žingsnį kito etapo link.

Sostinės krepšininkai dabar tapo savo likimo kalviais. Kitą savaitę jiems tereikia namie įveikti Zagrebo „Cedevita“ komandą ir tai garantuotų pirmą vietą grupėje.

Vilniečiai gali patekti į kitą etapą ir pralaimėję, tačiau tokiu atvejų reikėtų tikėtis ir „Bešiktaš“ komandos nesėkmės mače su Saragosos CAI.

Rungtynių žaidėjas
Juan  Palacios
PTS 22 | REB 7 | AS 4 | ST 1
Rungtynėse Turkijoje „Lietuvos rytas“ didesnę persvarą įgijo po ilgosios pertraukos. Zabianas Dowdellas trečiąjį kėlinį pradėjo šešiais, Tautvydas Lydeka keturiais taškais paeiliui, o 14:2 spurtavęs Vilniaus klubas įgijo triuškinamą – 17 taškų pranašumą (52:35).

Ketvirtajame ketvirtyje rankų nenuleidę Petrovičiaus auklėtiniai toliau dominavo aikštėje, pelnė 11 taškų iš eilės bei kėlinio viduryje svečių persvarą siekė 26 taškus (73:47). Per likusias kelias minutes vilniečiai aikštės šeimininkams įsibėgėti neleido bei revanšavosi už nesėkmę pirmajame tarpusavio susitikime.

Namie žaidę „Bešiktaš“ krepšininkai buvo nepanašūs į save. Turkai pelnė 44 proc. dvitaškių bei iš toli pataikė vos 5 metimus iš 29 (17 proc. taiklumas). Dvigubai daugiau kartų prie baudų metimų linijos stoję aikštės šeimininkai tuo nepasinaudojo – jie pataikė tik 8 baudas iš 18 (44 proc. taiklumas). „Lietuvos ryto“ krepšininkai nuo šios atžymos pelnė 7 iš 9 metimų (77 proc. taiklumas). 

Sėkmingai po varžovų krepšiu žaidę „Bešiktaš“ žaidėjai atkovojo net 18 kamuolių puolime, tuo tarpu Vilniaus komanda Stambulo klubo aikštės pusėje sugriebė vos 7. Tačiau komandiškai rungtyniavę sostinės klubo žaidėjai atliko beveik dvigubai daugiau rezultatyvių perdavimų (23 prieš 13).

„Bešiktaš“: Doronas Perkinsas 17 (2/8 trit., 3/8 baudų, 11 atk. kam.), Coltonas Iversonas 13 (8 atk. kam.), Chrisas Loftonas 8 (1/6 trit.), Tomislavas Ružičius 8, Osmanas Sirinas 8.

„Lietuvos rytas“: Juanas Palaciosas 22 (10/14 dvit.), Zabianas Dowdellas 13, Darius Songaila 8, Renaldas Seibutis 7, Martynas Gecevičius 7.

P grupė:

Pos Komanda GM W L HW HL Diff
1 Vilniaus Lietuvos rytas 5 3 2 1 1 -2
2 Stambulo Besiktas 5 3 2 1 2 -13
3 Zagrebo Cedevita 5 2 3 0 3 5
4 Saragosos CAI 5 2 3 1 1 10
Komentarai:
PORTUGALŲ DŽIAUGSMAS
2014-02-13
+3
Atsakyti
Kokia kito sezono situacija bus, pamatysim. Jis dar toli ir reik nepaleist šito sezono.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-02-13
+12
Atsakyti
LG
NerosasAntasKokias čia nesąmones rašote: "Vilniečiai gali patekti į kitą etapą ir pralaimėję, tačiau tokiu atvejų reikėtų tikėtis ir „Bešiktaš“ komandos nesėkmės mače su Saragosos CAI."Rytui reikalinga tik pergalė, nes jei pralaimim Cedevitai, liksim su tais pačiais 3 taškais, Jei aimės ir Saragosa, po tris pergales turės visos keturios komandos. O mūsų skirtumas prastas, patekti į kitą etapa nebūtų jokių šansų.Taigi, su cedevita būtina tik pergalė.Viska gerai parase, nes pirmiausia skaiciuotusi tarpusavio pergales, o tik tada bendras tasku santykis.


Taip,skaiciuojasi pirmiausia pergales, bet jos pas visas 4 komandas butu lygios visos butu laimeje tarpusavyje po 3 rungtynes.O tada tarpusavio imestu/praleistu tasku santykis, kuris siai dienai yra toks Rytas -2; Besiktas -13; Cedevita +5; Saragosa +10; taigi Rytas patekti i sekanti etapa gali TIK LAIMEJES rungtynes,pralosimo atveju nera jokio varianto,kad patektu.Taigi pritariu,kad nesamones rasot...
2014-02-13
+3
Atsakyti
AntasKokias čia nesąmones rašote: "Vilniečiai gali patekti į kitą etapą ir pralaimėję, tačiau tokiu atvejų reikėtų tikėtis ir „Bešiktaš“ komandos nesėkmės mače su Saragosos CAI."Rytui reikalinga tik pergalė, nes jei pralaimim Cedevitai, liksim su tais pačiais 3 taškais, Jei aimės ir Saragosa, po tris pergales turės visos keturios komandos. O mūsų skirtumas prastas, patekti į kitą etapa nebūtų jokių šansų.Taigi, su cedevita būtina tik pergalė.


Viska gerai parase, nes pirmiausia skaiciuotusi tarpusavio pergales, o tik tada bendras tasku santykis.
2014-02-13
-13
Atsakyti
StebėtojasBet Palaciosui taip lošiant tai mažai šansų išlaikyt jį kitam sezonui...


Mano supratimu viltys ji islaikyti jau senai prarastos - tiek ziurint I zaidima, tiek ir zinant, kad gavo Ispanijos pilietybe. Na nebent visi pvz Songailai skiriami pinigeliai butu atiduoti Palacios, tada gal dar yra kazkokiu sansu ji islaikyti. Ir jei panasia komandos sudeti su keliais pakeitimais islaikyti bent pora sezonu manyciau, kad tikrai pakankamai galinga komanda susiklijuotu.
2014-02-13
+1
Atsakyti
Kokias čia nesąmones rašote: "Vilniečiai gali patekti į kitą etapą ir pralaimėję, tačiau tokiu atvejų reikėtų tikėtis ir „Bešiktaš“ komandos nesėkmės mače su Saragosos CAI."

Rytui reikalinga tik pergalė, nes jei pralaimim Cedevitai, liksim su tais pačiais 3 taškais, Jei aimės ir Saragosa, po tris pergales turės visos keturios komandos. O mūsų skirtumas prastas, patekti į kitą etapa nebūtų jokių šansų.

Taigi, su cedevita būtina tik pergalė.
2014-02-13
+14
Atsakyti
Grazi pergale, bet nereikia pamirsti, kad darbas dar nebaigtas ir nereikia uzmigti ant lauru, nes viska lems paskutinis turas, bet aisku dziugu ir netiketa matyti tokia solidzia pergale.

Sekmes ir pergales kita savaite.
2014-02-13
+1
Atsakyti
šaunuoliai vyrai,iškovojot labai svarbų tašką, džiugu,kad jau iškovota antra pergalė išvykoje,bet darbai dar nebaigti ir galutinį tašką reikės padėti namuose rungtynėse su Cedevita,kuri ,kaip žinome, namuose pralaimėjo ispanams.Aišku,pergalės mes tikėjomės,bet kad laimėsim tokiu rezultatu ,tai tikrai nesitikėjau. Pradžioje ne viskas lengvai klostėsi ,klydome pasuodami,prastokai kovojom dėl atšokusių kamuolių,neapsigynėm nuo turkų centro Iversono,tad vien pirmoje rungtynių pusėje praradom,berods, 7 kamuolius. Bet palaipsniui Rytas apsiramino , pradėjo žaisti komandinį žaidimą ,apie ką byloja ir 23 rezultatyvūs perdavimai ,pagerėjo gynyba ,o atkovoję kamuolius greitai pereidavom į puolimą ir rezultatas kas kart didėjo mūsų naudai.Antroje rungtynių pusėje Rytas visiškai perėmė iniciatyvą ,turkai sutriko ,net baudų nepataikydavo ir rungtynių baigtis tapo aiški.Rungtynių rezultatas galėjo būti dar didesnis,bet įžaidėjas Dowdelas rungtynių pabaigoje neatsakingai ėmė piktnaudžiauti individualiais veiksmais ,nedavė pasų draugams ,matomai ,panoro gerinti savo asmeninę statistiką,užmiršo ,kad reikia gintis , tad turkų amerikietis Perkinsas, būdamas visiškai laisvas, įsūdė mums pora tritaškių. O juk gali būti tokia situacija,kad gali prireikti komandų taškų skirtumą skaičiuoti.Tad man, toks Dowdelo požiūris į žaidimą rungtynių pabaigoje,nepatiko.Tikėsim,kad viskas baigsis sėkmingai ir rungtynėse su kroatais lauksim tik pergalės.
2014-02-13
-7
Atsakyti
Topas.bimberiax, bet jau ketvirtoji komanda lkl.lt lenteleje turbut nelaimetu su savo mediniais zaidejais? ir apie kokia anta komanda kalbi.lrytas yra numeris 1 komanda, Lietuvoje neturinti lygiu ir nepralaiminti, o tu parodai savo bukuma ir neismanyma krepsinio. antra yra tonybet, trecia neptunas. taigi su neptunu tu tik sugebeai kazka protingo parasyti..


nu snekorius! Zalgiris Nr1 ir cempionas yra ir bus iki tol, kol neteks sio titulo! taip kad jei liks siemet ketvirti, galesi kita sezona ir juoktis, o dabar juokiesi is cempionu, keistuoli!
2014-02-13
+9
Atsakyti
RenoSveikinu su pergale , nutildeme Zalgrybius daug plepejo Rytas buksuoja Lietuvos cempionate vos pries Nvezi laimi ir taip toliau , lauksme Zalgirio pergales , Siaulius iveike ant bangos , beto Jasikevicius grizo didelis pastiprinimas sekmes eurolygoje ir maziau burbuliuokit zaliukai .


Toks turi buti tikro fano komentarus,kuris serga uz LIETUVOS komandas.Saunuolis ;)
2014-02-13
-4
Atsakyti
Bet Palaciosui taip lošiant tai mažai šansų išlaikyt jį kitam sezonui...
2014-02-13
+4
Atsakyti
BPBesiktas +20


Sakei kažką? :D
2014-02-12
+8
Atsakyti
bn viena koja grabe greiciau :D praloses ritas niekur deja nebepapuola :D
2014-02-12
+3
Atsakyti
Sveikinu su pergale , nutildeme Zalgrybius daug plepejo Rytas buksuoja Lietuvos cempionate vos pries Nvezi laimi ir taip toliau , lauksme Zalgirio pergales , Siaulius iveike ant bangos , beto Jasikevicius grizo didelis pastiprinimas sekmes eurolygoje ir maziau burbuliuokit zaliukai .
2014-02-12
-6
Atsakyti
O jūs rytfaniai, žiūriu, greitai viską pamirštate....

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-02-12
+2
Atsakyti
Puiki pergalė. Puikiai žaidė Rytas šįvakar. Su pergale, vyrai ir moterys, bet ne homoseksualai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-02-12
-8
Atsakyti
KinderiaXxXNa jei bronzine LT komanda Neptunas patvarke turkus isvykoje tai tuo labiau antra Lt komanda turejo laimet...


bimberiax, bet jau ketvirtoji komanda lkl.lt lenteleje turbut nelaimetu su savo mediniais zaidejais? ir apie kokia anta komanda kalbi.lrytas yra numeris 1 komanda, Lietuvoje neturinti lygiu ir nepralaiminti, o tu parodai savo bukuma ir neismanyma krepsinio. antra yra tonybet, trecia neptunas. taigi su neptunu tu tik sugebeai kazka protingo parasyti..
2014-02-12
+4
Atsakyti
Na po tokiu issityciojimu Eurolygoje bent sitoje antraruseje taureje sugebam laimeti. Aplamai nesuprantu kam mums ta Eurolyga, kiekvienais metais ardomes, stengiames, bet vistiek sugryztam i savo gimtaja taure kur ir yra musu reali vieta. Bent cia galim irodyti visiems kas esame. Aisku iki tol kol i mus vel neprades valytis kojas visokie Uniks ar Zvezdos.
2014-02-12
+6
Atsakyti
Na jei bronzine LT komanda Neptunas patvarke turkus isvykoje tai tuo labiau antra Lt komanda turejo laimet...
2014-02-12
+7
Atsakyti
Puiki pergalė :)
2014-02-12
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.