Nuotr.: M.Baranauskas
Nuotr. M.Baranauskas

Gerokai atsinaujinęs Klaipėdos „Neptūnas“ sezono pradžioje negali iškovoti pergalių. Mindaugo Brazio auklėtiniai patyrė jau trečiąją nesėkmę iš eilės, o taip 39-erių specialistas ir toliau turi laukti savo pirmojo laimėjimo vyr. trenerio karjeroje.

Jeigu pirmose dvejose rungtynėse „Neptūnas“ krito prieš elitines LKL komandas – Kauno „Žalgirį“ ir Vilniaus „Rytą“ – tai trečiajame susitikime Klaipėdoje per pratęsimą triumfavo Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (92:91).

„Pieno žvaigždės“ buvo vertos šios pergalės, atvažiavo su geresne energija, – po mačo spaudos konferencijoje kalbėjo Mindaugas Brazys. – Mes nuo pat pradžių turėjome vytis, vėliau įgavome persvarą, bet nesijautė, kad turime užtikrintą rungtynių kontrolę. Tai, kas vyksta gale, tai gale, bet aš esu tos nuomonės, kad ne paskutinis metimas turi nulemti rungtynes. Kažko šiandien nepadarėme.“

Klaipėdiečiai kartu su Prienų „Labas GAS“ ir Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ atsidūrė turnyrinės lentelės dugne – visos trys komandos turi po 3 pralaimėjimus.

– Treneri, buvote susikrovę persvarą ir pagrindinio laiko metu, o pratęsime turėjote 4 taškų pranašumą. Kodėl nepavyksta išlaikyti persvaros?
– Viskas prasideda nuo gynybos – neatliekame savo darbo. Per daug „Pieno žvaigždžių“ žaidėjai individualiai primetė taškų, per daug leidome žaisti į stipriąsias puses. Tai buvo pirmosios rungtynės, kai padarėme tiek daug klaidų gynyboje individualiai. Kai varžovui leidi daryti, kas jam patinka, ką jis daro geriausiai, tai jis tai ir daro – pelno taškus.

O mus pačius kažkiek išmušė aikštės gynyba. Sezono pradžia ir dar ne viską esame atidirbę.

– Mindaugas Girdžiūnas surinko 24 taškus, lemiamu metu pelnė 12 taškų. Kaip vertinate jo pasirodymą?
– Faktas, kad jis yra vienas labiausiai patyrusių komandos žaidėjų, su didele patirtimi, su neblogu talentu žaidžiant vienas prieš vieną ir du prieš du. Jis turi prasiveržimą, metimą, faktas, kad bandėme žaisti per tuos krepšininkus, kuriems sekėsi tai daryti.

– Pagal protokolą, šiandien nepelnėte nė taško greitose atakose. Kodėl taip nutiko?
– Akcentavau tai ir per ilgąją pertrauką, ir po rungtynių – mes negalime žaisti kaip veteranų komanda, mes tikrai esame atjaunėję. Tai yra dalykas, kurio nebuvo prieš tai – anksčiau pelnėme daug taškų greitajame puolime.

– Šiandien Austinas Wiley apšilo prieš rungtynes, bet nežaidė. Kokia jo situacija?
– Jis pajautė kelio skausmus. Šiandien pabandė apšilti, bet negalėjo žaisti, nenorėjome rizikuoti jo sveikata.

– Trečiasis pralaimėjimas iš eilės. Kur komanda labiausiai stringa?
– Pradžioje atrodė, kad stringame puolime, bet antroje mačo pusėje išėjome ir lyg puolimą sutvarkėme, atradome, kur atakuoti. Tada atsirado problemos gynyboje. Negaliu išskirti vieno dalyko, kuris buvo blogai. Bet individualiai nepadarėme to, ką turėtume padaryti.

– Paskutinį metimą atliko Maliekas White'as, kuris prametė iš artimojo nuotolio. Kaip planavote tą ataką?
– Neturėjau minutės pertraukėlės, pasirinkau žaisti per Malieką. Manau, kad jis susikūrė gerą metimą, bet tai yra sėkmės dalykas – įkrenta, arba ne. Kaip aš mačiau, tai jis prametė laisvą metimą iš po krepšio. Kartais sėkmė nulemia rungtynes, o pabaigoje sėkmė buvo ne mūsų pusėje.

Komentarai:
Anonimas
Na tas paskutinis metimas tai tikrai sekmes reikalas buvo, atrodo prasiverze, laisvas mete ir tiesiog neikrito, bet reiketu pirmiausia ziureti zaidima iki to metimo, kad tokiu situaciju butu maziau. Kas kaltas, kad komanda leido daeiti iki tokio rezultato.. Siemet komanda pagaliau atrodo surinkta teisinga, ko nebuvo pastaraisiais metais. Aisku su PF pozicija tai cia liudnas vaizdas, na gal Pleikys issaus. Bet kol kas nebuvo rungtyniu, kad komanda zaistu pilnos sudeties, tas kazkiek neramina, o tai tik sezono pradzia. Kaip bebutu, namie ir be vieno pagrindiniu zaideju neptunas turejo pasiimti pergale. Kol kas komanda be dvasios zaidzia
2022-10-04
-6
Atsakyti
Jam tik 39???
2022-10-04
-5
Atsakyti
Siaip
Brazys geras strategas, bet momentais per svelnus... o svarbiausia tai ne sekmes truksta, o tikros DVASIOS visai komandai, "klubui" ir zinoma miestui, kuriame Neptunas liko savo pacio seselyje, islaikomas 75 proc miesto pinigais ir nesugebantis nieko... kazkada rungtynes budavo tikra svente net jei komanda nelaimi o db tusti pametimai..
2022-10-04
+10
Atsakyti
M. Mažeika
Brazys out!
2022-10-03
-17
Atsakyti
podcastai laikia ko:)
2022-10-04
Atsakyti
Neptunas
Utenoje bus nelengva ieskot pergales poto jau Pasiekiamos pergales Prienai Gargzdai
2022-10-03
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.