Nuotr.: BNS
Nuotr.: fiba.basketball
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: fiba.basketball
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Lietuvos rinktinė pasaulio čempionatą pradėjo labai lengva pergale – mūsiškiai net 101:47 sutrypė Senegalo krepšininkus.

Startas buvo toks, kad Lietuvos rinktinė ketvirtojo kėlinio pradžioje pirmavo 50 taškų persvara (83:33) ir galėjo mėgautis bėgančiu rungtynių laiku.

„Ketvirtojo kėlinio viduryje, dar jam neįpusėjus, ant suolo jau prasidėjo pergalingos nuotaikos. Jau žinojome, kad geros rungtynės, todėl pradėjome mėgautis“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Ulanovas.

Lietuvos rinktinei pergalė 54 taškų persvara – didžiausia pasaulio čempionatų istorijoje. Didesne persvara oficialiose rungtynėse lietuviai buvo laimėję tik kartą, 1996 metų olimpinėse žaidynėse, kai Kinijos krepšininkus nugalėjo 61 tašku (116:55).

Lietuviai taip pat pakartojo mažiausiai praleistų taškų rekordą šalies krepšinio istorijoje. Šis pasiekimas pirmąkart buvo užfiksuotas 2001 m. vykusiose Europos čempionato atrankos rungtynėse su Šveicarija, kurios buvo laimėtos 93:47.

Nors rezultatas rodo lengvą mačą, tačiau Ulė kelis kartus pabrėžė, jog taip nutiko tik dėl puikaus pasiruošimo.

„Nelengvos rungtynės, reikėjo joms ruoštis (šypsosi). Labai atsakingai ruošėmės nuo to laiko, kai čia atvažiavome. Pavadinti, kad viskas buvo lengva… Vis tiek negalima taip sakyti. Dabar, po finalinės sirenos, labai smagu. Turėjome maksimaliai dideles pastangas. Buvo kelios atkarpos, kai Senegalas padarė spurtus, bet bendrame kontekste viskas gerai ir manau, kad viskas dar tik prieš akis“, – pasakojo puolėjas.

– Pratęsėte pasiruošimą rimtesnėms kovoms?
– Tikriausiai, kad taip. Laukia dar du labai sunkūs susitikimai. Reikės rodyti kažką panašaus, ką rodėme šiandien.

– Rinktinė per ilgąją pertrauką iš rūbinės grįžo po kelių minučių. Nebuvo apie ką kalbėti?
– Buvo. Buvo pasakyta, kad svarbiausia nedėti žingsnio atgal. Realiai daugiau nieko ir nereikėjo. Kai taip pradėjome, tai svarbu buvo nedėti žingsnio atgal.

– Ši pergalė 54 taškų persvara buvo pati didžiausia Lietuvos istorijoje pasaulio čempionate. Ar smagu įsirašyti istoriją?
– Smagu dėl kiekvieno. Smagu, kad kažkas debiutavo, kažkas sužaidė eilines rungtynes. Svarbiausia, kad gerai pradėjome rungtynes.

– Buvo nemažai kalbėta apie varžovų ūgį, bet atrodo, jog tai problemų nesudarė. Visgi koks įspūdis buvo žaisti prieš kur kas aukštesnius?
– Manau, kad gerai pasiruošėme. Buvo sudėta labai daug akcentų. Nuo pat pradžių žinojome jų puolimą iš visų pusių, patys žinojome, kur atakuoti. Tikrai buvo labai daug momentų, kai mes su kantrybe, neforsuodami išnaudodavome iki paskutinių sekundžių atakas ir mums tai gerai veikė.

Komentarai:
Kviečiu jus į Lietuvos seКso Кlubą - http://srt.lt/Bn0X8
2019-09-01
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.