Kaukėnas: „Per pastaruosius 17 mėnesių turėjau vienintelę laisvą savaitę“ (video)

2013-05-28 21:17
Vytautas Mikaitis, specialiai „BasketNews.lt“ iš Krasnodaro (Rusija)

Rimantas Kaukėnas pripažino, kad serijoje su Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipa žalgiriečiams trūko jėgų
Rimantas Kaukėnas pripažino, kad serijoje su Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipa žalgiriečiams trūko jėgų
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis
Kauno „Žalgirio“ ekipos veteranas Rimantas Kaukėnas prieš ketvirtąsias pusfinalio serijos rungtynes su Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipa tikėjo savo komandos pergale. 

Tačiau 36 metų 192 cm ūgio gynėjo kūnas jau nebeklausė. Visą sezoną pavyzdinę gynybą demonstravę žalgiriečiai palūžo atėjus lemiamų kovų metui. 

„Galbūt kažką netinkamai suplanavome – baigiantis sezonui pradėjome justi fizinį nuovargį, nors kaip tik turėtume demonstruoti geriausią sportinę formą, – po skaudaus pralaimėjimo 62:84 tinklalapio „BasketNews.lt“ korespondentui Krasnodare tvirtino Kaukėnas. – Visą sezoną pergales iškovodavome dėl geros gynybos ir lengvų taškų greitame puolime, o šioje serijoje to neatlikome.“

Jo atstovaujami žalgiriečiai VTB Vieningosios lygos pusfinalio serijoje 1-3 nusileido „Lokomotiv“ ekipai ir baigė itin dramatišką sezoną. 

Kaukėnas su tinklalapio „BasketNews.lt“ žurnalistu pasidalijo mintis apie „Žalgirį“ užklupusias negandas, atskleidė, ką po paskutinių sezono rungtynių drabužinėje kalbėjo komandos strategas Joanas Plaza bei papasakojo apie kūno siunčiamus signalus. 

– Rimai, kodėl šiandien beveik visur nusileidote varžovams? – „BasketNews.lt“ žurnalistas Krasnodare pasiteiravo Kaukėno.
– Buvome pavargę, tačiau visas rungtynes stengėmės vytis varžovus. Bet gindamiesi vis pargriūdavome. Kalbant apie šią seriją, mūsų gynyba nebuvo tokia efektyvi, kaip visą sezoną. 

Visą sezoną pergales iškovodavome dėl geros gynybos ir lengvų taškų greitame puolime, tačiau šįkart to neatlikome. Antrose rungtynėse prasižengėme vos 7 kartus ir leidome varžovams pelnyti daug lengvų taškų. Šiandien irgi buvo panašiai – dažnai leisdavome jiems lengvai dėti į krepšį. 

– Galbūt pralaimėjote šias rungtynes dar prieš išeidami į aikštę?
– Negaliu kalbėti už visus, tačiau man atrodė, kad emociškai buvome pasiruošę. Maniau, kad laimėsime šias rungtynes. 

– Sezoną pradėjote pasakiškai. Vėliau jis nebuvo prastas, bet dabar atrodo, kad viskas sugriuvo.
– Žinote, viskas buvo gerai iki Naujųjų metų, o jiems atėjus tapo sunkiau. Baigiantis sezonui ėmėme jausti ir fizinį nuovargį. Žinoma, dabar prisidėjo ir kelionės – žaidėme ketverias rungtynes per penkias dienas. Keliaudavome po 16 valandų. Sunku... Galbūt kažką netinkamai suplanavome – baigiantis sezonui jaučiamės pavargę fiziškai, nors dabar kaip tik turėtume demonstruoti geriausią krepšinį. 

Aišku įtakos turėjo traumos, keli žaidėjai išėjo, kai kurie norėjo išvykti, bet jų neišleido (šypsosi, – Red.). Viskas susideda. Turėjome labai daug visokių problemų: ir finansinių, ir sveikatos, ir kitokių. Atrodė, kad sezonas turėjo būti labai labai geras, tačiau kažko pritrūko. Praktiškai kiekvieną mėnesį kas nors nutikdavo.

– Komandos drabužinėje treneris tarė atsisveikinimo kalbą?
– Žinoma, jis padėkojo už tokį darbą. Anot jo, turėjome tikrai gerą sezoną. Visi dirbo, stengėsi kiek galėjo. Net ir po viso to, kas įvyko, treneris vertina sezoną teigiamai. 

– Jis galutinai neatsisveikino su komanda?
– Tai man neįstrigo.

– Beveik nėra abejonių, kad pusė šios komandos nebeliks. Jūs savęs „Žalgiryje“ tikriausiai irgi nematote?
– Dabar nieko nežinau. Noriu pailsėti, nes per pastaruosius 17 mėnesių turėjau vienintelę laisvą savaitę. Suprantu, kad nebegaliu žaisti ir rinktinėje, ir klube. Turiu kažką aukoti. Neįmanoma „ištempti“ fiziškai. Be to, esu tokio amžiaus... Keliai ir nugara vis primena apie save. Sezonams tenka rengtis visiškai kitaip. Reikia atlikti reabilitacinius pratimus, o tai užtrunka žymiai ilgiau nei anksčiau.

Rungtynių vaizdo reportažas. Marko Popovičiaus, Joano Plazos ir Rimanto Kaukėno komentarai:

Komentarai:
Rimantuk, nereikėjo toje gėdingoje rinkiminėje kampanijoje dalyvauti, būtum labiau pailsėjęs.

Oi, žemai smuko Kaukėnas, o žemai. Dėl pinigėlių pasiruošęs ir velniui sielą atiduoti. Gėda, Rimantai.
2013-05-29
-3
Atsakyti
didziausia pagarba kaukei. tokiu krepsininku kaip jis reta.
2013-05-29
+4
Atsakyti
Tomazas08Kaukenui butina gryzti i zalgiri kita sezona,didesnio inkaro uz Kaukena ir Javtoka butu sunku surasti,jie daug naudos atnesa varzovams


didesni inkarai yra kiekvienas ryto zaidejas isskyrus seibuti.....turbut viska paaiskina del ko ryta net besiktas nukale
2013-05-29
+20
Atsakyti
Šaunuolis Rimas. Gal šis sezonas buvo silpnesnis, bet pagarba už atsidavimą, pastangas. Tikiu, kad kitas sezonas Rimui bus daug geresnis. Matėsi jog stengėsi kiek galėjo. Ačiū tau už viską, Rimantai. Sėkmės!
2013-05-28
-5
Atsakyti
esu
Rimka tai tu vyra ar boba?
2013-05-28
+8
Atsakyti
paprasciausiai neatlaike senimas . lavrinoviciai . kaukenas. javtokas popovicius kruvio.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-28
-6
Atsakyti
Koks skirtumas, kad ir tas klaidas dare, bet jis atsidave Lietuvai, ir uz Lietuvos rinktine atzaide savo labai gerai, ir Zalgiryje turejo banguota sezona, bet labai Tau aciu Rimai ir sekmes Tau :)
2013-05-28
+8
Atsakyti
kad ir koks zaidejas jis butu, pats laikas kabint sportbacius ant vinies.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-28
-1
Atsakyti
Tai jam sis sezonas yra nekoks,taip mes stumem ant jo kad suda male,taip vadinom negraziai ir t.t,Nu bet jop tavaju mat!! Tiek metu zmogus atidave lietuvai,ble nu ir zalgirije stengesi is paskutiniuju.!Ka ir kaip bebutu respect RIMUI!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-28
+6
Atsakyti
Puikus, tai yra nuostabus žaidėjas, isirases į krepšinio istoriją, tad dabar tegul daro ką nori, jis vis tiek liks vienu geriausių Lietuvos krepšininkų. Sėkmės jam ateityje, kad ir karjerą nuspręstų baigti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-28
-2
Atsakyti
Viskas suprantama. šią vasarą pailsėjęs kitą sezoną žymiai geriau žaistų.
2013-05-28
-1
Atsakyti
Gaila, kad finasiniai rupesciai prasidejo ir pan. Butu jei jaaber neisvaziaves ir t.t, tai jauciu sezonas butu buves tikrai daug geresnis. Eurolygos gal ir nebutume eme, bet lokomatyva manau butume isnese
2013-05-28
+24
Atsakyti
Kaukenui butina gryzti i zalgiri kita sezona,didesnio inkaro uz Kaukena ir Javtoka butu sunku surasti,jie daug naudos atnesa varzovams
2013-05-28
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.