Nuotr.:

Šią savaitę Natural Pharmaceuticals-RKL čempionate puikiai rungtyniavo 18-metis Kuršėnų „Grafų baldų-KA Saulės“ žaidėjas Mantvydas Žukauskas. Garsaus krepšininko Mindaugo Žukausko sūnus buvo pripažintas savaitės talentu.

192 cm ūgio gynėjas tik šiemet debiutavo RKL pirmenybėse. Per 8 sužaistas rungtynes 18-metis vidutiniškai rinko po 15 taškų. Geriausią savo asmeninį pasirodymą jis surengė būtent praėjusį savaitgalį. Susitikime su Klaipėdos „Neptūno“ dubleriais jaunasis Žukauskas pelnė 24 taškus, atkovojo 6 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 28 naudingumo balus.

Tą patį savaitgalį vykusiame mače su kita Klaipėdos komanda, LCC tarptautiniu universitetu, jaunasis krepšininkas surinko 24 naudingumo balus ir pasiekė asmeninį rezultatyvių perdavimų rekordą (10 rez. perd.) bei svariai prisidėjo prie pirmos saviškių pergalės čempionate. 

Pats Žukauskas kalbėdamas apie sėkmingai susiklosčiusį savaitgalį pažymėjo, kad jau praėjo startinis jaudulys, kuris trukdė žaisti savąjį žaidimą.

„Su komanda ilgai laukėme pirmos pergalės, žinojome, kad reikia atiduoti visas jėgas. Ir varžovai turbūt palankūs pasitaikė, nebuvo patys stipriausi. Žaidėme jau ne pirmas rungtynes, todėl ir pats laisviau jaučiausi. Labai stengiausi, įkrito pirmi metimai, pajutau, kad galiu žaisti ir viskas susiklostė gerai“, – kalbėjo 18-metis.

Paklaustas, kaip prasidėjo jo kelias krepšinyje, jaunasis talentas pabrėžė tėčio įtaką.

„Mano kelias krepšinyje prasidėjo nuo pat vaikystės, nes tėtis Mindaugas Žukauskas žaidė krepšinį. Buvo didelė motyvacija sekti jo pėdomis. Nuo pat mažens stebėdavau, kaip jis žaidžia. Taigi, manau, kad būtent jo pavyzdys mane atvedė į krepšinį“, – pasakojo Kuršėnų komandos narys.

Kuršėnų ekipai susijungus su Šiaulių „Saulės“ krepšinio akademija, „Grafų baldų-KA Saulės“ ekipoje dabar pagrindą sudaro 17-18 metų sulaukę jaunuoliai, o Žukauskas – vienas iš jų. Jam šis sezonas yra debiutinis RKL čempionate.

„Pradžia sunki mūsų komandai, pradėjome 7 pralaimėjimais. Apskritai, vyrų krepšinis yra kitoks, reikia daugiau fizinės jėgos. Neužtenka, kaip būdavo moksleivių lygoje, kad kai esi kažkiek stipresnis už varžovus, to jau pakanka. Čia visi yra maždaug lygūs.

Vyresni varžovai daugiau mąsto aikštelėje, kitaip suvokia krepšinį, turi daugiau patirties“, – kalbėjo Žukauskas. 

Paprašytas įvardyti savo privalumus, krepšininkas nedvejodamas išskyrė ištvermę, staigumą, galimybę kibiai gintis ir greičiau atlikti veiksmus.

„Manau, kad kova su vyresniais duos daug naudos. Daugelis čia rungtyniaujančių krepšininkų yra žaidę aukštesniame lygyje, todėl galima pasisemti patirties.  Ateityje svajoju žaisti aukštesniame lygyje, todėl RKL gali tapti tramplinu“, – naudą žaidžiant RKL pirmenybėse įvardijo garsaus krepšininko atžala. 

Šio jaunojo talento tėvas Žukauskas – tituluotas Lietuvos krepšininkas, su mūsų šalies rinktine 1996 metais iškovojęs olimpinį bronzos medalį, o 2013 m. – Europos auksą. 1999 m. su Kauno „Žalgiriu“ Mindaugas Žukauskas tapo Eurolygos čempionu. Per savo karjerą be „Žalgirio“ žaidėjas yra rungtyniavęs Liublianos „Olimpia“, Sienos „Montepaschi“ ir kituose pajėgiuose Europos klubuose. Savo karjerą krepšininkas pradėjo ir baigė gimtajame „Šiaulių“ klube.

Komentarai:
Anonimas
Smagu, kad 2013 ėmėm auksą.
2016-11-16
-14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.