Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Kai Antanas Kavaliauskas ketvirtojo kėlinio pradžioje buvo išimamas iš žaidimo ir visam likusiam rungtynių laikui sodinamas ant suolo, „Žalgirio“ arenoje pasigirdo švilpimas, bet tai buvo skirta ne jam.

Antanas Kavaliauskas

Antanas  Kavaliauskas
Antanas  Kavaliauskas
MIN: 13.69
PTS: 5.63 (68.28%)
REB: 2.6
AS: 1
ST: 0.3
BS: 0.07
TO: 0.97
GM: 30

Arenos vaizdo kube tuo metu buvo trumpam parodytas Linas Kleiza, Vilniaus „Ryto“ sporto direktorius, ir jam teko tos neigiamos sirgalių reakcijos.

Vos tik Kleizos veidas išnyko iš kamerų akiračio, arenoje pasigirdo plojimai, dalis žiūrovų atsistojo ir audringai dėkojo „Žalgirio“ centrui už jo indėlį šiemet ir du ankstesnius sezonus.

Šalia šoninės linijos Kavaliauskas trumpam paskendo Pauliaus Jankūno glėby ir šis kažką jam sušnabždėjo į ausį, netrukus sveikinimus Kavaliauskas priėmė ir iš Edgaro Ulanovo bei Brandono Davieso.

Gali būti, kad tai buvo paskutinis Kavaliauskas mačas, vilkint „Žalgirio“ marškinėlius. Jo kontraktas su klubu baigiasi ir „Žalgiris“ gali atsigręžti į jaunesnius klubui priklausančius žaidėjus – Martiną Gebeną ir Lauryną Birutį.

Jeigu taip nutiks, tai AK galės išeiti aukštai iškelta galva. Prieš trejus metus būtų buvę sunku įsivaizduoti, kad iš aikštės jį žiūrovai būtų išlydėję plojimais atsistoję, nors pats Kavaliauskas su tuo ir nesutiktų.

„Nuo pirmos dienos jaučiau palaikymą iš kauniečių, – po mačo kalbėdamas tinklalapiui „BasketNews.lt“, sakė Kavaliauskas. – Gal vienetai ne taip suprato, bet iš daugumos kauniečių buvo vien tik meilė ir supratimas.“

Priimti buvusį „Ryto“ kapitoną Kaune visgi nebuvo taip lengva. Reakcija pirmą sezoną į kiekvieną prastesnį Kavaliausko epizodą arenoje būdavo tokia neigiama, kad po vienų rungtynių savo žaidėją spaudos konferencijoje užstoti turėjo Šarūnas Jasikevičius. Po to viskas ėmė keistis.

Antanas Kavaliauskas

Antanas  Kavaliauskas
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: C
Amžius: 34
Ūgis: 208 cm
Svoris: 113 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva

Kavaliauskas visus tris sezonus užėmė atsarginio centro vaidmenį ir buvo solidi parama iš pradžių šalia Augusto Limos, po to – šalia Brandono Davieso.

Visus tris sezonus jo minučių kiekis buvo stabilus (vidutiniškai 12-13 per rungtynes), visada žaidimas puolime – efektyvus (Eurolygoje dvitaškių taiklumas niekada nebuvo žemesnis už 58 proc., LKL – virš 67 proc.).

Jeigu Kavaliausko karjera „Žalgiryje“ baigėsi, tai ji baigėsi triuškinant buvusią komandą. Kai aukštaūgis sėdo ant suolo, kauniečiai trečiajame LKL finalo serijos mače pirmavo 84:42 ir buvo devintojo paeiliui titulo link.

„Tiesiog parodėme čempionišką charakterį ir valdėme situaciją nuo pat pradžių, – sakė Kavaliauskas. – Žinojome, kad reikės tai daryti, stengėmės laimėti ir tuo pačiu pasiųsti žinutę.“

Kokią žinutę?

„Kad mes čempionai“, – atsakė centras.

Noras žaisti čempioniškoje organizacijoje – ne tik komandoje, bet ir organizacijoje – buvo pagrindinis Kavaliausko motyvas, kai jis 2016 metais persikėlė iš Vilniaus į Kauną. Nebuvo praėjęs nė pusmetis nuo to, kai jis su „Rytu“ laimėjo Karaliaus Mindaugo taurę ir pasakė, kad niekada nežais „Žalgiryje“, tačiau ten greitai viskas sugriuvo.

Tuometiniai „Ryto“ vadovai ir treneris Tomas Pačėsas 2016 m. vasarą pradėjo ieškoti būdų, kaip Kavaliausko atsikratyti, ir to jam buvo per daug. Jeigu jis tapo nebereikalingas Vilniuje, tuomet kodėl gi nepersikėlus į Kauną, kurio vadovai ir žaidėjai su Pauliumi Jankūnu priešakyje rodė didžiulį norą jį matyti.

Dėl tokio sprendimo Kavaliauskas niekada nesigailėjo. Trys LKL finalo žiedai, du laimėjimai KMT varžybose, kelionė į Eurolygos finalą ketvertą – tokie ryškiausi jo ir komandos pasiekimai per tuos metus.

„Aišku, nebuvo lengva, bet visi palaikė ir visi suprato, kokios ten (Vilniuje) buvo nesąmonės. Palaikymas Kaune buvo iš visų – nuo prezidento iki valytojų ir apsauginių. Iš karto priėmė į šeimą ir aš labai dėkingas“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Kavaliauskas.

Prabėgus trejiems metams, jis nejaučia jokių sentimentų buvusiai komandai.

„Kiekvienam žalgiriečiui yra malonumas laimėti prieš „Rytą“. Ypač 3-0. Ypač su tokiomis baigtimis kiekvienose rungtynėse“, – dėstė Kavaliauskas.

Situacija paskutiniame finalo serijos mače buvo tokia aiški, kad vos įpusėjus trečiajam kėliniui visam laikui iš rungtynių buvo išimtas Brandonas Daviesas. Treneris Šarūnas Jasikevičius iš karto pradėjo jam ploti ir apsikabino, taip parodydamas, kad daugiau tądien į aikštę nebegrąžins.

Daviesas buvo išlydėtas griausmingomis ovacijomis, o vienas pirmųjų jį pasveikinusių su puikia karjera Kaune buvo Kavaliauskas, keitęs Daviesą.

„Apsikabinau ir pasakiau, kad aš jį myliu ir ačiū jam už viską“, – atskleidė Kavaliauskas.

Jis buvo vienas tų, kuris matė, kaip per tuos dvejus metus Daviesas užaugo. Nuo stringančio ir vietos aikštėje nerandančio centro iki geriausių Eurolygos krepšininkų penketuko – tokia buvo Davieso kelionė Kaune, jeigu ją apibūdintume trumpai. Bet jokia sėkmės istorija nenutinka šiaip sau ir Kavaliauskas tai puikiai žino.

„Kiek pamenu, jis visada ateidavo ryte ir dirbdavo ant judesių, – pasakojo Kavaliauskas. – Visus judesius, kuriuos jūs matėte, ir metimus ir panašiai – tai buvo tiesiog juodas darbas, atlikinėjamas kiekvieną laisvą rytą. Aukojamas šeimos laikas tam, kad padarytumei tai dėl savęs, dėl komandos.

Didžiausia pagarba jam, vienas malonumas būti jo komandos draugu. Nes kiek jis yra geras žaidėjas aikštelėje, tai jis dvigubai geresnis rūbinėje.“

Toje rūbinėje Davieso kitą sezoną nebebus, mažai šansų, kad sparnų nepakels ir Aaronas White’as. Kokia Antano Kavaliausko situacija?

„Mano situacija tokia – išgerti šią taurę nealkoholinio gazuoto rudo vandens ir eiti išsimaudyti. Dabar yra tokia mano situacija“, – atsakė AK.

Komentarai:
as
tokius kaip kavaliauskas anksciau nusaudavo kaip sunis uz izdavyste
2019-06-03
+6
Atsakyti
M.Bronius
Kavaliauskas tikras VILNIETIS,Žalgiris yra Lietuvos komanda,o Rytas Vilniaus Komanda, paklauskyte bent kurio Ryto žaidėjo .kad atsisakytu žaisti už dvigubai didesnie algą žalgyryje, Antanai griš į Rytą.
2019-06-03
+6
Atsakyti
Valdas
Tokiu sudfaniu kaip titas ant kiekvieno kampo metosi :-) siemense i tualeta vienas bijo eit hahahahha
2019-06-02
-9
Atsakyti
Klajoklis
Per visa ta laika jaunas geras centras (Birutis pvz) jau pasiektu Davies lygi ir Zalgiriui tereiketu auginti dar viena (Geben pvz) centra. Gi dabar sh... centre ir "?" kitame sezone. Aciu Antanai uz sugaista laika, sekmes Prienuose!
2019-06-02
Atsakyti
Anonimas
nezinau kas jam plojo,bet naudos is jo tik pavieniuose macuose buvo,per visa sezona turbut ant vienos rankos pirstu galima suskaiciuot padoresnius pasirodymus.o juk jis ne jaunuolis kuriam viskas dar pries akis,is jo tikimasi solidaus zaidimo todel aiskint kad geriau jis ant suolo nei geben ar birutis yra gryna nesamone.ryto kapitonas kuris sake niekada nezais uz zalgiri.uz liezuvio nieks jo netempe,pats pasigyre
2019-06-02
Atsakyti
Uz
Geriau 11-12 zaidejo vietoj (kur gauna iki 10 min, nebent kas trauma gautu) toks kaip Antanas, negu Birutis ar Geben. Tiems 2 reiketu duoti zaisti daug minuciu - CL ar Eurocup pats tas butu.
2019-06-02
-4
Atsakyti
x
juokingiausia , kad jei rytas patenka į eurolygą jiems reikia kavaliausko už tuos pačius 300 k. sutvarkis atmosferą komandoje ir adomaitį. galvokit vilnius, galvokit.
2019-06-02
-1
Atsakyti
15min
Aciu Brandonai sukurta jausminga padeka zalgiri paliekanciam B.Daviesui
2019-06-02
+4
Atsakyti
Kauno tiesa
As tai svilpiau ant jo kai iseidinejo is aikstes.

Nes i kuba net neziurejau tuo metu.

Man Antanas nera savas!
2019-06-02
-26
Atsakyti
Ne kaune
nereikia jau to kavaliausko uzteko dvieju sezonu
2019-06-02
-13
Atsakyti
Zalias kraujas
Niekada jis mums savas nebuvo ir niekada tokiu nebus!

Jo tie zodziai pasakyti nubraukia bet koki jo indelimi zalgirio pergales!

Mums jis visada buvo, yra ir bus raudono projekto veidu!
2019-06-02
-33
Atsakyti
ka
jauniste kvailyste. nieko tokio antanai, kas jaunas nepadaro klaidu. visi klysta ir mokosi is savo klaidu, bet svarbiausia kad pasimokei ir istaisei klaida.
2019-06-02
+28
Atsakyti
Acb lyga
zaragosa 28-9 baskonia
2019-06-02
+8
Atsakyti
Del kavaliausko
kur galetu zaisti kavaliauskas kita sezona
2019-06-02
-4
Atsakyti
Anonimas
kadangi kitas sezonas nusimato dar ilgesnis del dvieju nauju eurolygos komandu, tai manau drasiai liks Kavaliauskas jeigu ne kaip tarp 12 tai tarp 15 zmoniu, nes tikrai laisvai galima leisti tiek vieniems tiek kitiems pailseti ir buti sviezesniems kiekvienose kovose. gal kai LKL pagaliau sumazins ratu skaiciu tada jau ir pasikeis situacija. Siaip ziauriai noreciau kad liktu Kavaliauskas ir tai neturetu reiksmes, kad jo pasilikimas neleistu kitu zaideju isigyti.
2019-06-02
+16
Atsakyti
Ko
toks zodzio neturintis skuduras .
2019-06-02
-26
Atsakyti
ciongas
Geras, patikimas žaidėjas. Savo vietą dar tikrai ras ir kelis sezonus bus naudingas bet kuriam klubui. Sėkmės darbe ir gyvenime. O Biručiui ir Gebenui dar mokytis iš Antano ir mokytis. Kokius dvejus metus arti, kad šio lygį pasiektų.
2019-06-02
+20
Atsakyti
Sušiko rungtynes su turkais
Is esmes del jo ir buvo pralosta. Jau tikuosi kitais metais jo zalgiryje nebus, ryskiai per silpnas.
2019-06-02
+7
Atsakyti
Anonimas
juikingas keveliauskai tu.Ateina i zalgiri dievai zaist,tada susimazina alga,o paskui praspiriami.:D ir niekam nereikalingi.Gris ir tas deivisas jusu,ir pengosai visokai.Jiems tik zalgiri ir tezaist
2019-06-02
-33
Atsakyti
Titas
Didziule pagarba tapo tikras Zalgirietis ir jis geriausiai atsindi kokia praraja skiria Kauno ir vilniaus klubu organizacijas. Internetiniams ekspertams isvis patylet reiktu jei Saras jo nores jis ir liks viskas paprasta jusu patarimu neklaus taip kad nepervarkit varydami ant Antano, Milo, Paulaius ir t.t.
2019-06-02
+22
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metami tritaškiai

38%
8,2
Pataiko: 8,2
Taiklumas: 38,0%
Vieta lygoje: 7
Geriausias pasiekimas: 13
Blogiausias pasiekimas: 2
Daugiausia pataiko: Artūras Milaknis