Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Šio sezono Eurolygoje sužaidus beveik trečdalį visų kovų, Kauno „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris sako besidžiaugiantis tuo, kokį rezultatą turi jo komanda. Tuo tarpu kiekvienų rungtynių keliami iššūkiai jam yra maloniausia šių varžybų dalis.

Nors „Žalgiris“ pralaimėjo pastarąsias ketverias Eurolygos rungtynes, jų pergalių pralaimėjimų santykis (5-5) vis dar yra teigiamas. Anot Schillerio, tai – pozityviausias dalykas per darbo laiką Kaune.

„Maloniausia yra žiūrint į didįjį paveikslą, kad mūsų rezultatas yra 5-5, – trečiadienį spaudos konferencijoje prieš būsimą dvikovą su Sankt Peterburgo „Zenit“ sakė Schilleris. – Kažkas man sakė, kad tai (5-1) – geriausias „Žalgirio“ startas per 10 metų ar panašiai. Tai – pozityvus dalykas.

Kalbant apie iššūkius, tai didysis iššūkis yra pats darbas. Oponentai ir iššūkiai, kurie kyla iš žaidimo tokiame lygyje. Čia galėtume filosofuoti visą vakarą, bet to nedarysime. Tiesiog mėgaujuosi aukšto krepšinio kokybe ir jo iššūkiais.“

„Žalgirio“ ketvirtadienį lauks viena didžiausių šio sezono Eurolygos staigmenų, 5 kartus per 7 dvikovas laimėjusi Sankt Peterburgo „Zenit“.

Rusijos klubas dėl COVID-19 sukeltų problemų sužaidė mažiau rungtynių nei kitos komandos, tačiau sezono pradžioje guldė tokias varžoves kaip Stambulo „Anadolu Efes“ ar „Barcelona“. Pastarajai pralaimėjimas „Zenit“ yra kol kas vienintelis šį sezoną.

„Jie labai gerai žaidžia išvykose, man regis, laimėjo visas ketverias rungtynes svečiuose, – apie „Zenit“ sakė Schilleris. – Mes norime sustabdyti šią seriją ir laimėti. „Zenit“, akivaizdu, labai gera komanda, labai gerai besiginanti komanda. 

Puolime juos pikenroluose veda Pangosas, turi daug metikų gynėjų-puolėjų pozicijose: Hollinsas, Riversas, Baronas. Su Thomasu centruoja ketvirtoje pozicijoje, Poythressas sukasi link krepšio po pikenrolų. Visapusiška komanda puolime, bet pagrindinės stiprybės gynyboje. Laukiu iššūkio.“

Anot „Žalgirio“ stratego, jo oponentas „Zenit“ komandoje, Xavi Pascualis, yra išskirtinis treneris.

„Pirmas dalykas – jie yra gerai organizuoti gynyboje. Kitas dalykas – puolime treneris renkasi, ką nori atakuoti. Tai reiškia, kad komanda suburta taip, kad turėtų skirtingų būdų atakuoti, o jis pasirenka, ką nori daryti kiekvienose rungtynėse, – kalbėjo Schilleris. – Jeigu žiūrėsite jų rungtynes, tai jos bus skirtingos, jis pasirenka, ką atakuoti. Dėl to turi spėlioti, ką jis darys, negali nuspėti, kad laukia tai, tai ar tai. Turi galvoti, ką jis galvoja.“

Kokio Pascualio žaidimo ryt tikisi treneris Schilleris?

„Negaliu atsakyti, mes turime būti pasiruošę ir nesuteikti jiems pranašumo“, – nukirto „Žalgirio“ strategas.

Komentarai:
Fanų zona
Žalgiriui trūksta kovinės dvasios ir aiškių lyderių. Moka laimėti, moka atlošti 20 taškų, tačiau iki užtikrinto žaidimo trūksta dar daug. Rungtynės su Madrido Real\'u buvo išimtis, tačiau visos kitos pastarosios varžybos pralaimėtos pelnytai - priešininkai buvo tiesiog stipresni. Taip, varžovai gali primėtyti tritaškių ir laimėti be įdomesnių taktinių sprendimų, bet man atrodo, kad geras priešininkų pataikymas - ne vienintelė Žalgirio pralaimėjimų priežastis. Neneigsiu, išėjus Jasikevičiui, komanda neteko savo dvasios. Norėtųsi, kad treneris bent jau būtų lietuvis. Gal mūsiškiai turėtų daugiau ugnies. Šileris yra protingas ir su potencialu, tačiau jo pozityvumas šiek tiek primena šiuolaikinę pozityvią tėvystę, kai išugdomi per daug atsipalaidavę, tik į savo gerąsias savybes susitelkę vaikai be jokio tvirtesnio stuburo. Žalgirio stuburas šiuo metu irgi yra silpnas.
2020-11-27
-2
Atsakyti
Gfds
Tai ką vyrai?!Pergalės gryžta į kauną!!!eurolygaga...
2020-11-26
-4
Atsakyti
nujo
Kažin ar čia reikia kažkuom džiaugtis treneriui, laimėtos rungtynės prieš nukraujavusias komandas dėl virusų + pakrito labai geri metimai prieš turku efesa (bet nežaidė larkinas..). Kaip bebūtų visi yra išstudijavę žalgirio žaidimą, o jis labai paprastas.. bėgi ir meti.. jeigu nepataikai tai ragas. Minutinių neima šileris, nemėgina net stabdyti rungtynių.. prie jasikevičiaus užtekdavo vieno taiklaus varžovų metimo ir minutinė! 5 pralaimėjimai iš eilės, ta prasme kai pagalvoji nebedaug ir lieka iki 9 iš eilės.. nes su tokiu žaidimų prošvaiščių nėra.. potencialo yra sako, nu yra.. bet kad neleidžia lošti tam potencialui. Ką penkete vienu metu veikia jankūnas, vasturyja + dar koks gebenas? Kodėl reikia pradžioje atiduoti rungtynes visada, o paskui kapanotis ir sakyti kad va galėjom laimėt.. tai ok kad pakrenta, o jeigu nepakrenta tai žinom kas bus, skirtumas tik auga.. vienu žodžiu linkiu sėkmės, nes 6 pralaimėjimai iš eilės tai jau rimta. Ir dar labai juokingai pasakė šileris, geriausias startas 5-1 ? Blyn, atsibusk, mes dabar 5-5 ir 5 pralaimėjimai iš eilės? Jeigu bus 5-10, tai sakysime kad vis tiek geriausias startas ir viskas ok pas mus? Reikia jau tikrai atsimerkti ir riboti žaidimą: jankūnui, vasturyjai griežtai! Jankūnai už tave Filipė reyjasas geriau suloštu, tu gi žinai kad esi lėtas.. tai kodėl trajako neatidirbi tobulai, idealiai, gi metima turi??? ir proga gautum išmesti..
2020-11-26
+2
Atsakyti
šILERIOVIDINĖBALSASDVASIOSPAVIDALE
Martinai, rytoj išleisk kaip esi suplanavęs visam sezonui į priekį į startą savo key five su vasturia, walkup ir jankūnu, kad patenkintum savo mazo ir amerikietiškus principus, bet aš tau sakau..primygttinai sakau, kad sužaidus dvi minutes.. tik dvi minutes tu išleisi į aikštę: Rokelį, Lukutį ir Rubitą su Hayes ir pamatysi kas atsitiks!...net didžiausi Žalgirio skeptikai negalės patikėt tuo, kas vyksta aikštėje, o aš tave užhipnuotizousiu, ir tu galvosi, kad tuo jos keiti jau po 5 min, bet tai tebus tik tavo sapnas ir tavo liliuzija, tavo vaizduotė, o kai aš pažadinsiu tave Martinai, jau skambės pergalinga Žalgirio sirena.
2020-11-25
+5
Atsakyti
In vino veritas
Nu is to, kaip Schilleris apibudino Zenita, tai pagal zaidimo filosofija, Pascualis=Saras ;). Kitaip sakant, Zalgiriui ir Schilleriui cia bus toks kaip ir apsilimas pries rungtynes su Barca. Zinoma, Zenitas jokiu budu Barcai neprilygsta, bet bus galima bent jau kazkoki bendra vaizda susidaryt, ko butu galima tiketis is rungtyniu su Barca ;). Tik gaila, kad optimizmo tai nedaug. Saras tai isvis mus kaip obuolius sudauzys... Bet cia tiesiog tokia realybe - daug geresnes komandos, apie treneriu lygi net nereikia kalbet, todel ir kazko labai reikalaut ir tiketis kaip ir neiseina. Tik gal kad zaidejai iseitu i aikstele ir padarytu max, ka gali, gynyboje tikrai artu is sirdies, o ne varnas gaudytu.
2020-11-25
+12
Atsakyti
...
asilo berete... pradzioj sezono tiesiog sekes. gale sezono jei bus 5-25 vistiek kalbes apie geriausia starta? :)
2020-11-25
Atsakyti
Realus
gynybs tai yra..., jos nera.
2020-11-25
+4
Atsakyti
Gražuolis
Žalgiris europiniame fone neblizga jau,nes komandos atsistatė turi rimtų žaidėjų,biudžetą it gali leist sau daug daugiau nei Žalgiris,šiemet net į 10-12 vietas taps neįmanoma misija neturim mes Šiškų,Macų,Štombų,Karnišovų...
2020-11-25
+2
Atsakyti
Lucyferis
gerai kalba baronas na sušiktiem fanam tik pagirt komanda o kritikuot nesugeba ar bijo lol prakritę į balą,kas domisi tas supranta ir išsako kritika,balvonų lušna.
2020-11-25
-4
Atsakyti
Baronas
apskritai kam imamas jaunimas,Čeponis čia Blaževičius nežaidžia o kam paimti kiti Lukošiūnai t.t nors LKL turi žaist truksta rankos,spėju jam asistento vaidmenį bet ne trenerio,prie gerų priešininkų apklinybių skėsim ir nuskėsim,o tiem kurie to nesupranta skystagalviam apskritai nežiurėt ir neklausyt kreošinio :D
2020-11-25
+2
Atsakyti
Baronas
Ar austras ar koks arktietis nėr skirtumo,komanda lipa į tą pačią upę ir negali perbrįst,tegul jau pradeda vadovybė ieškotis naujo trenerio jei nelaimėsim vėl ir vėl,mūsų tai netenkina
2020-11-25
+4
Atsakyti
Baronas
visi nori gero rezo bei grajaus jei artimiausiu metu tai neįvyks,lauk trenerį amerikoną kuris nieko neįrodė su stipriom ekipom kaip iki šiol
2020-11-25
-1
Atsakyti
Baronas
man nusispjaut ant tokio rezo 5-5 kol nevyks pastovus akiai malonus žaidimas be perstojo tuoj aš galvosiu trenerį šalin,man dzin jo potencialas jis turi tada būti atleistas arba komanda bus kaip supuves kiaušinis
2020-11-25
+5
Atsakyti
Schileri
Rezultatai krenta 5-1 kol neatejo Lapkritis cia kaip dvi medalio puses uztai dabar del gynybos uzbuksavom
2020-11-25
Atsakyti
Alio
man rimtai klausimas kyla...buvau ,kaune vakar..visi vyrai vaiksto issiskete,ant uzpakaliu dzinsuose kraujo demes...wow ant kiek zalgiri ir jos fanus tratina per uzpakali...kad 85% kaune gyvenanciu vyru vaiksto per subine isrurinti wow..negi kaunieciams tai patinka?tai ju hobis buti gejais?
2020-11-25
-6
Atsakyti
x
man tai zenitas toks trijų pastarųjų metų jasikevičiaus žalgiris.
2020-11-25
+2
Atsakyti
Revizor
Jis mat megaujasi aukstu lygiu...?keista tikrai.Jei taip kalbetu saras ...tai prie jo zaidimo kokybe kilo nuolat,beto sakydavo kad reikia luptis,o sitas megaujasi.Nu gris ziurovai,gris babkes ir atia shileri-megaukis nba g taske.
2020-11-25
-7
Atsakyti
djgaffer
Dar Gudaitį pamiršo paminėti.Įsivažiuoja į savo prieštrauminį ritmą mūsiškis,tai stabdyt bus nelengva.Tiesa,jis parankus mūsų centrams,kurie taip pat mėgsta stumdytis po krepšiu,tai gal pristabdys Gudaitį.Bet yra ir kitų žaidėjų,žiūrėk,kad koks Riversas ar Pangosas neprimėtytų.Juk mėgsta žaidėjai gerai pasirodyti prieš savo buvusias komandas.
2020-11-25
+4
Atsakyti
Anonimas
achuienai ypac po 100 tasku ginyboij
2020-11-25
-4
Atsakyti
mod123
pozityvas yra tik tai kad puolimas dar puse velnio, bet kai pralaimima leidus varzovams permest 90+ ir non stop pralaimima del atsokusiu kamuoliu, jokio pozityvo nebesimato ir kazko tiketis nebesinori, su tom ice ar side gynybom...
2020-11-25
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.