Nuotr.: A.Čiža
Nuotr. A.Čiža

Pergalingai „Betsafe-LKL“ reguliarųjį sezoną užbaigęs Utenos „Juventus“ užsitikrino šeštąją vietą turnyro ltentelėje ir jau ruošiasi svarbiausioms sezono kovoms – atkrintamosioms varžyboms.

Šį sezoną pelnomi taškai

47%
82,6
Pelno taškų: 82,6
Taiklumas: 47,5%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 107
Blogiausias pasiekimas: 57
Daugiausia pelno: Martinas Geben

Ketvirtfinalio etape uteniškių laukia puikiai pažįstamas principinis varžovas – Vilniaus „Rytas“, su kuriuo dar šiame sezone teko kautis dėl patekimo į Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalinį ketvertą.

Apie Utenos komandos pasirodymą reguliariajame sezone, laukiančią amžinų varžovų dvikovą pirmajame „Betsafe-LKL“ atkrintamųjų varžybų etape bei atsivėrusią opią teisėjų problemą lygoje pasikalbėjome su „Juventus“ klubo direktoriumi Eimantu Skersiu.

– Baigėsi „Betsafe-LKL“ čempionato reguliarusis sezonas, užimta šeštoji vieta turnyro lentelėje. Kaip vertinate tokį rezultatą?
– Prieš sezoną klubo vadovybė iškėlė tikslą reguliarųjį sezoną baigti tarp šešių stipriausių komandų, tad tikslą pasiekėme. Realiai vertinant, tikrai galėjome pakilti dar viena pozicija aukščiau, tačiau kai kur pritrūko vieno metimo, kai kur – vieno labiau apgalvoto sprendimo, kai kur – sėkmės. Visa tai susidėjo ir lėmė, kad nuo Pasvalio atsilikome viena pergale.

Visumoje reguliariuoju sezonu esu patenkintas. Šiais metais pavyko išvengti sunkių traumų, kurios mus persekiojo pastaruosius trejus metus. Už tai nuopelnai atitenka mūsų kineziterapeutui Zigmui Komarui ir fizinio rengimo treneriui Mindaugui Saulevičiui. Dar kartą pasitvirtino tai, jog investicija į aukšto lygio specialistus tikrai atsiperka. Tikimės, kad su jais pavyks pratęsti darbą ir ateityje.

– „Juventus“ šiame sezone neturėjo ilgesnės nei dviejų pergalių serijos, ne kartą apie banguotą „Juventus“ žaidimą spaudos konferencijose kalbėjo ir pats komandos vyr. treneris, kaip manote, kas lėmė tokį nepastovų žaidimą viso reguliariojo sezono metu?
– Bangavimas iš tiesų buvo mūsų didžiausia problema šiame sezone. Po gerų rungtynių sekdavo blogos, po gero kėlinio – blogas. Po geros pirmos rungtynių pusės – labai bloga antroji ir atvirkščiai. Visą sezoną bandėme sugalvoti to priežastis, bet vienos konkrečios priežasties surasti taip ir nepavyko. Vėl turbūt reiktų pasikartoti, kad kai kur pritrūko vieno metimo, kai kur – vieno labiau apgalvoto sprendimo, kai kur – sėkmės. Kai kur – teisingo teisėjo sprendimo.

– Prakalbote apie teisėjus. Pastaruoju metu kilęs didžiulis ažiotažas šiuo klausimu. Ką jūs apie tai galvojate?
– Nenorėčiau veltis į teisėjų ir trenerių karą, nes, mano nuomone, būtent tai dabar ir vyksta. Manau, kad buvo padaryta klaida, kai prieš sezoną lyga leido treneriams kritikuoti teisėjų darbą. Tai atvėrė „Pandoros skrynią“. Žiūrint iš šalies, jausmas toks, kad treneriai stengiasi už kiekvieną klaidą pakritikuoti teisėjus, o pastarieji tik ir laukia progos skirti techninę pražangą. Tada treneriai vėl kritikuoja. Čia tarsi pasaka be galo.

Aš tik manau, kad diskvalifikacinės pražangos treneriams neturėtų būti kasdienis įvykis, kaip pastaruoju metu yra pas mus. Visgi tai griežčiausia nuobauda treneriui, todėl ji turėtų būti skirta tokiu atveju, kai treneris tikrai peržengia ribas. Nesu tikras, bet manau, kad pagal trenerių išvarymą iš aikštės esame vieni pirmaujančiu, jei ne pirmaujantys, Europoje šį sezoną. Nemanau, kad tai yra normalu.

– Utenos arenos lankomumas reguliariojo sezono pradžioje viršijo pernykštį, tačiau žiemos pabaigoje nukrito, tai ypatingai pasimatė paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse. Kaip manote, kokios to priežastys?
– Tai normalus ir kiekvieną sezoną pasitaikantis reiškinys, su kuriuo susiduriame ne tik mes, tačiau ir visos kitos šalies sporto komandos. Šiais metais pavasaris ir geras oras į Lietuvą atėjo neįprastai anksti, todėl natūralu, kad žmonės susirado daugiau veiklos, ne tik sporto renginių lankymas. Gal šį kartą ir tvarkaraštis susidėliojo taip, kad ketvirtojo rato pabaigoje namuose žaidėme su komandomis, kurios žiūrovams yra mažiau patrauklios.

Visgi aš norėčiau pasidžiaugti, kad šį sezoną mes pagerinome parduotų abonementų rekordą, viršijome parduotų bilietų planą. Tai mums pavyko padaryti net nežaidus jokiame Europos turnyre. Noriu padėkoti mūsų sirgaliams ir pakviesti į atkrintamąsias varžybas, kur jų palaikymo mums itin reiks.

– „Betsafe-LKL“ pirmenybių ketvirtfinalyje laukia dar vienas Vilniaus „Ryto“ iššūkis. Kokiomis nuotaikomis pirmąjį atkrintamųjų varžybų etapą pasitinka „Juventus“ komanda?
– Kaip ir rašiau socialiniame tinkle, po paskutinių rungtynių Alytuje galiu drąsiai pasakyti, kad mes pasirengę atkrintamosioms varžyboms. Esame emociniame pakilime, nes trenerio išvarymas tame mače padėjo komandai susitelkti ir tapti labai vieningai. Nors tos rungtynės mums nieko per daug nelėmė, tiek jų pabaigoje, tiek po jų emocijos buvo itin teigiamos.

Dabar mes turime pakankamai daug laiko pasirengti ketvirtfinalio serijai. Treneriai turi sudarę planą, visi žinome, ką ir kaip reikia daryti, tad aš neabejoju, kad jei nebus traumų ir ligų, į ketvirtfinalio seriją mes žengsime pasirengę maksimaliai gerai.

– Ką „Juventus“ klubui ir jo sirgaliams reiškia „Ryto“ vizitas Utenoje? „Juventus“ ir „Ryto“ tarpusavio rungtynės vis dažniau vadinamos principinių varžovų akistata, kaip manote, ar ši etiketė klijuojama ne be reikalo?
– Žinoma, kad tai – principinės rungtynės. Tiek dėl sirgalių, tiek dėl miesto, tiek dėl paties klubo. Net Utenoje gatvėje sutikti žmonės dažniausiai palinki ne šiaip pergalių, o nugalėti „Rytą“. Visada, kai ši komanda atvyksta į Uteną, jaučiamas papildomas ažiotažas tiek iš sirgalių, tiek iš policijos, tiek iš pačių klubo atstovų.

Nors pastaruosius dvejus metus mūsų pergalių ir pralaimėjimų balansas su „Ryto“ komanda yra stipriai neigiamas, manau, kad buvo nemažai labai gerų rungtynių. Nenoriu vėl grįžti prie teisėjų temos, tačiau pernai mes turėjome žaisti KMT pusfinalyje, šiemet – turėjome labai neblogus šansus. Ir čia nėra kritika, o rungtynių inspektorių ataskaitų turinys. Kaip ir rašiau socialiniame tinkle, tikiuosi, kad šioje serijoje niekas nemaišys ir mes galėsime išsiaiškinti aikštelėje patys, kuri komanda verta būti pusfinalyje.

– Šiame sezone su „Rytu“ jau sužaistos šešios rungtynės, laukia dar mažiausiai dvi akistatos. Kaip galvojate, tiek daug sužaistų tarpusavio rungtynių turi daugiau pliusų ar daugiau minusų ruošiantis ketvirtfinalio mūšiui?
– Faktas, kad nustebinti vieniems kitus bus labai sunku. Mes puikiai žinome jų stipriąsias ir silpnąsias puses, jie puikiai žino mūsiškes. Tikriausiai kažkokių stebuklų nebus ir ketvirtfinalio serijoje, o rungtynes laimės ta komanda, kuri tą dieną bus kovingesnė ir turės daugiau sėkmės.

– Ketvirtfinalio serijoje su „Rytu“ komandai prireiks ir gausaus sirgalių palaikymo, ką norėtumėte pasakyti klubo gerbėjams, kurie vis dar galvoja, ar verta apsilankyti Utenoje vyksiančiose atsakomosiose rungtynėse?
– Aš nemanau, kad reikėtų kažką papildomai sakyti ar motyvuoti. Utenoje sirgaliai puikiai išmano krepšinį ir supranta, kokios svarbos rungtynės laukia. Mačas vyks labai palankiu metu – penktadienio vakare, todėl aš tikiuosi, kad sirgaliai gausiai susirinks į areną, o mes pabandysime padaryti viską, kad jie neliktų nusivylę galutiniu rezultatu.

Komentarai:
Anonimas
isties noreciau Juves pergales. Gal tai pridetu motivacijos Rytui atsispirti nuo dugno...
2019-05-07
-5
Atsakyti
Ou
Siap ryto fanas bet noreciau kad prapiltu serija rytas gal tai priveratu maestro adoma isversti - nors zinant ta valdyma be galvos tai matyt kad net ir tas nepadetu atsikratyti adomo
2019-05-07
+9
Atsakyti
fra
visa Lietuva bus su Utena, jus pajegus istaskyti ta krepsinio parodija
2019-05-07
+16
Atsakyti
djgafferKLP
Sekmes Juvei pries kibiro parodija.
2019-05-07
+15
Atsakyti
nesamone
Rytas su Utena zaide jau 8 kartus... visus 8 kartus laimejo Rytas.. tai jei dar 20 kartu suzaistu siame sezone, aisku Utena bent karta laimetu... pabandyk ta pacia komanda per sezona 10 kartu nugalet, zaidejam nusibosta
2019-05-07
-10
Atsakyti
Karklės km.
Nudžiuginkite mane kaimietį ir visą ŽEMAITIJĄ
2019-05-07
-1
Atsakyti
Valdas
Na bus matyt
2019-05-07
+11
Atsakyti
jonas
Nuojauta, kad Juventus eis toliau. :)
2019-05-07
+16
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.