Nuotr.: V. Kuralavičius
Nuotr. V. Kuralavičius

„Bzz! Pokalbiai“ rubrikoje, kurioje įprastai „CityBee“ automobiliu įvairias Lietuvos krepšinio asmenybės vėžina ir kalbina Paulius Vaitiekūnas, apsilankė broliai Lavrinovičiai. Tiesa, šįkart už vairo sėdo ne P. Vaitiekūnas, o vienas iš brolių – Kšištofas.

Darjuš Lavrinovič

Darjuš  Lavrinovič
Darjuš  Lavrinovič
MIN: 15.98
PTS: 12 (68.18%)
REB: 5
AS: 1
ST: 1
BS: 0
TO: 2
GM: 2

Pokalbio pradžioje broliai buvo paklausti, kiek malonumo jiems, 41-erių sulaukusiems žaidėjams, dar suteikia krepšinis.

„Dar kaifuojame. Kada reikalingi esame ir dar ant šnicelio duoda, tai super – veža tas krepšinis. Turim dar meilės. Kuo toliau, tuo ji labiau atsiranda, kadangi žinai, kad jau paskutinis kvėpavimas, tai dar motyvuoji save“, – atsakė Šakių „Vyčiui“ praėjusiame sezone atstovavę pašnekovai.

Kiek vėliau buvo kalbama apie krepšinio komandų vidaus atmosferą ir kiek svarbus tai yra faktorius, siekiant aukščiausių tikslų.

„Visokių komandų būdavo – ir rimtesnių, ir linksmesnių, neatsakingesnių, bet visą laiką komandose, kuriose, mes būdavome, tikslas buvo vienas – laimėti čempionatą, – mintimis dalijosi Kšištofas. –  Dideli klubai buria komandą atsižvelgdami ne tik į statistiką. Jie domisi žmogaus savybėmis, todėl kad kartais būna labai talentingas krepšininkas, bet jį bijo pakviesti dėl charakterio.“

Galiausiai kalba pasisuko apie apmaudžiausius karjeros pralaimėjimus. Kšištofas išskyrė 2004-ųjų Atėnų olimpinių žaidynių pusfinalį prieš Italiją, tuo tarpu Darjušas užsiminė apie 2012-ųjų Eurolygos finalą tarp Maskvos CSKA ir Pirėjo „Olympiakos“ ekipų, tačiau pasak jo, tai nebūtinai yra karčiausia karjeros nesėkmė.

„Man apmaudžiausios tokios rungtynės, kai aš jaučiuosi ne pačiu savimi, ne tiek duodu naudos komandai, kiek galėčiau duoti. Baigiasi rungtynės, jautiesi nepavargęs ir žinai, kad tu kažko nedavei“, – kalbėjo Darjušas.

Pilnas pokalbis su geros nuotaikos nestokojusiais broliais Lavrinovičiais – LKL TV rubrikoje „Bzz! Pokalbiai“.

Komentarai:
Anonimas
Davai, į Alytų, pabaigt kur ir pradėjo. Darjušas dar LKL\'e 15min atloštų, Kšištofas gal labiau nuo suolo palaikytų, bet komandai juos vien marketingo tikslais apsimoka turėt, didina susidomėjimą.
2021-05-18
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.