Ulanovas: „Šiandien griebėme jautį už ragų“

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“ iš Miuncheno (Vokietija)
2019-12-28 00:50
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis

Devynių pralaimėjimų seriją nutraukusio Kauno „Žalgirio“ rūbinėje vėl skambėjo juokai ir buvo matyti šypsenos. Šalies čempionai penktadienį Miunchene 98:73 įveikė vietos „Bayern“ ir pirmą kartą nuo lapkričio 1-osios iškovojo pergalę.

Fotogalerija

Po dvikovos Edgaras Ulanovas džiaugėsi svarbia pergale ir akcentavo žaidybinio plano laikymąsi bei gerą kamuolio judėjimą, kuris žalgiriečiams leido laisviau kvėpuoti puolime, surasti gerus metimus bei susikurti progas prasiveržimams.

„Pagaliau“ – taip, turbūt, galima sakyti po tokių rungtynių?
– Pagaliau, na, matote, nuotaika kita rūbinėje, turbūt ir žiūrovai, kurie žiūrėjo, labai džiaugiasi. Labai reikėjo pergalės, įtampa tvyrojo didelė ir manau, kad gerai, jog iš anksto pradėjome žaisti, ir dėjome patys žingsnį į priekį, nelaukdami varžovų, kaip kartais buvo iki šiol. Laukdavome, ką varžovai pasiūlys, o šiandien patys griebėme jautį už ragų ir tas buvo gerai. Tokioje situacijoje žaisti rungtynes taškas į tašką, galbūt, nebūtų mums labai naudinga, nes vis tiek, ta atsakomybė yra didelė.

Šiandien tikrai gerai veikė gynyba, gerai pasiruošėme, treneriai paruošė gerą rungtynių planą, kurį vykdėme didžiąją rungtynių dalį. Paskui buvo momentas, kai treneriai labai pyko, kad nepadarėme pražangų trečiojo kėlinio pabaigoje ir ketvirtojo pradžioje, kai jie metė kelis laisvus metimus, bet šiaip, smagu. Kai pataikome kelis metimus, geriau vaikščioja kamuolys, prasiveržimų daugiau, tritaškių atsiranda ir apskritai visko atsiranda. Toks ir turi būti kelias toliau.

Dviejų mėnesių laikotarpis su 9 pralaimėjimų serija. Kas visgi buvo sunkiausia per šį laikotarpį?
– Tikrai sunkus buvo pralaimėjimas „Valencia“ komandai, taip pat „Zenit“ buvo sunkus pralaimėjimas. Kaip atrodė pradžioje sezono, mes kaip ir savo vietoje, kažkur lentelės viduryje, nugalėjome „Real“ ir „Fenerbahče“... Tada pralaimėjome „Zenit“, tuomet sekė kiti pralaimėjimai, kurie buvo patirti 2-3 taškų skirtumais, o juos nulemdavo kokia nors viena klaida.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
13
Naudingumas
26
Rezultatyvūs perdavimai
11
Perimti kamuoliai
3

Kaip šiandien pavyko sustabdyti varžovų aukštaūgius?
– Didelis darbas atliktas tų, kurie gynėsi prieš Monroe, bandydami apsunkinti jam žaidimą. Žinoma, mes visuomet stengiamės padėti, nes šis žaidėjas turi milžinišką pranašumą ir didelį patirties bagažą bei yra labai geras. Komandinės gynybos dėka privertėme jį nemažai suklysti. Kas liečia Barthelį, tai taip, jis įmetė kelis tritaškius, bet mes sustabdėme viską iš po krepšio, ką jie galėjo pasiūlyti, tad tas buvo tikrai gerai. Ir tas gynybinis planas veikė tikrai neblogai, pristabdėme jų kamuolio judėjimą, „Bayern“ tada turėdavo improvizuoti ir tai pasiteisino.

 Thomasas Walkupas su 11 rezultatyvių perdavimų pagerino savo karjeros rekordą. Kiek yra lengviau, kai jis taip žaidžia?
– Patikėkite, tikrai lengviau žaisti. Atsiranda ir metimų, ir prasiveržimų, viskas atsiriša. Kai kamuolys gražiai juda, tai smagiau ir žiūrovams žiūrėti, ir, patikėkite, mums žaisti.

Komentarai:
Ule
Medinis tas ulanovas, tik gauna kamuoli iskart atema arba zingsnius padaro, pastoviai ilipa i medi ir nebezino ka daryt tai ismeta belekokia lempa kur lanka vos liecia, tikiosi sie metai paskutiniai jam zalgirio komandoje
2019-12-28
+1
Atsakyti
dwarpinnprot
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2019-12-28
-5
Atsakyti
Norite susirasti merginą vienai nakčiai? Sveiki atvykę - http://getmeets.com
2019-12-28
+3
Atsakyti
.:.
kad ir bayern toks siaip sau jautis... greiciau versiukas
2019-12-28
+10
Atsakyti
Anonimas
visi griebe tik ne tu Ule.
2019-12-28
Atsakyti
kunigas
Neveltui brangiausias zalgirio ZAIDEJAS
2019-12-28
+16
Atsakyti
Anonimas
3 taskai, 1/8 metimai, -2 naudingumas. kaip penkta koja jis zalgiriui, net kai komandai sekasi ir metimai krenta, visiskai nieko nenuveikia
2019-12-28
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Miuncheno Bayern
Kauno Žalgiris
45%
23/51
Metimai iš žaidimo
54%
35/65
28
Atkovoti kamuoliai
27
16
Rezultatyvūs perdavimai
29
1
Perimti kamuoliai
9
20
Pražangos
19
3
Blokuoti metimai
4

Rungtynių žaidėjai

Danilo  Barthel
20 PTS
6/10 FG
4/4 FT
Artūras  Milaknis
19 PTS
7/10 FG
0/0 FT
Greg  Monroe
7 REB
3 DREB
4 OREB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
5 REB
Maodo  Lo
7 AS
3 TO
28 MIN
Thomas  Walkup
11 AS
1 TO
22 MIN
Danilo  Barthel
23 EFF
67% 2P%
57% 3P%
Thomas  Walkup
26 EFF
80% 2P%
50% 3P%