Nuotr.: AP-SCANPIX
Nuotr. AP-SCANPIX

Už Atlanto pasismagino G lygoje rungtyniaujantis Deividas Sirvydis.

Deividas Sirvydis

Deividas  Sirvydis
Pozicija: SG
Amžius: 21
Ūgis: 204 cm
Svoris: 92 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva

Lietuvio atstovaujama Detroito „Motor City Cruise“ (8-4) 138:106 (34:25, 34:29, 42:20, 28:32) nupūtė Klivlando „Charge“ (6-6).

Sirvydis per 26 minutes įmetė 17 taškų (1/4 dvit., 5/6 trit.), atkovojo 10 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, bet trissyk prasižengė ir dukart suklydo.

Lietuvis pagerino šio sezono pataikytų tritaškių rekordą. Iki tol snaiperis buvo keturis kartus pataikęs po 4 tolimus metimus.

Iki rezultatyviausio sezono pasirodymo Sirvydžiui pritrūko 2 taškų.

Nugalėtojams Luca Garza pelnė 28 taškus, o Jamorko Pickettas pridėjo 24. Buvęs žalgirietis Derrickas Waltonas sumetė 13 taškų.

Klivlando ekipos gretose dominavo 229 cm slibinas Tacko Fallas – 26 taškai (11/16 dvit., 2/5 baudų) ir 10 atkovotų kamuolių.

Kodėl baudų metimai neatitinka taškų skaičiaus?

G lygoje galioja taisyklė, jog krepšininkas visada meta tik vieną baudos metimą, o jo vertė, priklausomai nuo situacijos, yra nuo vieno iki trijų taškų. Jeigu žaidėjas pataikė metimą su pražanga arba atlieka metimą už techninę pražangą, tuomet metimo vertė yra vienas taškas.

Jeigu jis išprovokuoja pražangą metant dvitaškį, tuomet atlieka vieną baudos metimą, kurio vertė yra du taškai. Jeigu išprovokuoja pražangą metant tritaškį, tuomet krepšininkas atlieka vieną baudos metimą – už taiklų šūvį gauna tris taškus, o prametus metimą taškų neįsirašo.

Komentarai:
Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
Atsakyti
ka jis ten toj g lygoj veikia as nesuprantu; galetu Rytas antram sansui ar net tas pats Zalgiris ji paimt geriau, gal ir abejotina darbo etika, bet dabartine musu realybe tokia kad nesimeto lietuviai su bent kokia perspektyva, neturim prabangos nurasyt taip greit ir imt sekanti, bent jau ne Rytas tai tikrai
2021-12-18
+4
Atsakyti
Anonimas
geeeeras. siaip tokia baudu taisykle visur turetu buti
2021-12-18
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.