„Nevėžis“ debiutuos VTB Vieningoje lygoje
„Nevėžis“ debiutuos VTB Vieningoje lygoje
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuo kito sezono VTB Vieningoje lygoje kausis net penkios Lietuvos komandos. Oficialiame lygos susirinkime Maskvoje buvo paskelbta, kad prie rusų lygos prisijungs Alytaus „Dzūkija“, Panevėžio „Lietkabelis“ ir Kėdainių „Nevėžis“.

VTB Vieningoje lygoje lieka ir praėjusį sezoną rungtyniavusios Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ komandos.

Rusų lygoje taip pat debiutuos Loimos „Nilan Bisons“ bei Saratovo „Avtodor“ ekipos.

Lygoje varžysis ir į Sankt Peterburgą iš Liubercų persikėlusi bei „Zenit“ pasivadinusi buvusi „Triumf“ komanda.

VTB Vieningoji lyga vardiniu kvietimu pakvies dar vieną ekipą.

Iš lygos traukiasi Sankt Peterburgo „Spartak“, Zgoželeco „Turow“, Donecko „Donetsk“ bei Mariupolio „Azovmaš“ klubai.

22 komandos bus paskirstytos į dvi grupes ir bus žaidžiami du ratai. Dvi grupių nugalėtojos tiesiausiu keliu pateks į ketvirtfinalį, o prie jų po aštuntfinalio kovų prisijungs dar 6 komandos.

Grupės:

A grupė B grupė
Maskvos CSKA Maskvos srities „Chimki“
Krasnodaro „Lokomotiv“ Kazanės UNIKS
Klaipėdos „Neptūnas“ Vilniaus „Lietuvos rytas“
Alytaus „Dzūkija“ Panevėžio „Lietkabelis“
Krasnojarsko „Enisey“ Kėdainių „Nevėžis“
Žemutinio Naugardo „Nizhny Novgorod“ Astanos „Astana“
Volgogrado „Krasny Oktyabr“ Minsko „Cmoki“
Sankt Peterburgo „Zenit“ Rygos VEF
Nymburko ČEZ Loimos „Nilan Bisons“
Talino „Kalev/Cramo“ Samaros „Krasnye Krylja“ 
Vardinis kvietimas Saratovo „Avtodor“ 

Vaizdo reportažas iš burtų traukimo ceremonijos:

Komentarai:
VEIDAS
Šiandien visi kažkaip pikti ir suirzę, kad tautiniai basketbolo klubai (išskyrus "Žalgirį") prašosi žaisti Rusijos vidaus čempionate. Tarsi tai būti kaži kokia naujiena. Lietuvos resovietizavimo basketbolo pagalba programą Rusija pradėjo dar 2006 metais. Daugiau nei prieš dvejus metus perspėjau, kad krepšinis virsta Rusijos Trojos arkliu Lietuvoje, tad valstybė turi nutraukti bet kokią paramą klubams, kurie žaidžia Rusijos čempionate:

"Kai 2006-siais buvęs sovietų olimpietis Aleksandras Volkovas pasiūlė sukurti krepšinio lygą, vienijančią „stipriausias buvusios Sovietų Sąjungos šalių komandas“, jis irgi kalbėjo apie pinigus: „Lietuva, Latvija ir Estija verda savose sultyse, ne gana to, anksčiau ar vėliau šiose šalyse baigsis finansiniai resursai <…> Iš nacionalinių čempionatų komandos turės išeiti. Prie Rusijos, Ukrainos ir Baltijos šalių turėtų prisijungti Baltarusija, Gruzija, Kazachstanas. Potencialūs naujojo turnyro rėmėjai gaus unikalią rinką – beveik 300 milijonų žmonių, gyvenančių posovietinėje erdvėje”. Jam antrino tuometis „Žalgirio“, o dabar Rusijos profesionalų lygos direktorius Ginas Rutkauskas: „Idėja įdomi. Jeigu ją suvyniotume į kitokį popieriuką, o ne vadintume Sovietų Sąjungos lyga“.

Štai taip – jeigu rusai duos pinigų ir suvynios į grąžų popieriuką, tai lietuviai patys grąžins savo ir kitų posovietinių respublikų krepšinio komandas į vieningą čempionatą. O kad jis (bent pradžioje) vadinsis ne Sovietų sąjungos ar Rusijos atviruoju, o kokia VTB – tai koks skirtumas?

Svarbu esmė – kad Lietuvos „antrąja religija“ vadinamo krepšinio sirgaliai priprastų, jog jų dievukai žaidžia ne Sietle, Los Andžele, Barselonoje ar Madride, o Maskvoje, Tiumenėje, Kubanėje, kalba ne angliškai ar ispaniškai, bet rusiškai (spėkit, kokia tos VTB darbinė kalba?), kad į „Siemens areną“ suvažiuoja pažaisti Sovietinė krepšinio rinktinė, o Lietuvos krepšinio simboliais tapę Arvydas Sabonis ir Šarūnas Marčiulionis kaulija iš prezidento Valdo Adamkaus Lietuvos pilietybę sovietų rinktinės treneriui Aleksandrui Gomelskiui. Kas pamiršo – okupacinės sovietinės kariuomenės generolui. O prezidentas duoda, nes – krepšinis.

Saviapgaulė būtų manyti, esą po pastarojo skandaliuko, kuomet VTB, perdėm grubiai bandžiusi perimti tiesę skirstyti kelialapius į Eurolygą ir panaikinti nacionalinius čempionatus, turėjo atsitraukti, kažkas iš esmės pasikeis. Rusija posovietinio krepšinio atžvilgiu jau priėmė savo strategiją ir ją nuosekliai vykdys iki galo. Tam ji turi ir laiko, ir pinigų.

Žinoma, laisvoje Lietuvoje privačių krepšinio klubų savininkai turi teisę patys spręsti, kur jei nori žaisti – atgaivintame Sovietų sąjungos čempionate ar kur kitur. Bet ir Lietuvos Vyriausybės turi teisę spręsti: ar jos remia mokesčių mokėtojų pinigais Rusijos revanšistinius planus, ar tas sporto šakas, kurios skina Lietuvai šlovę Olimpiadose ir integruoja ją ne į posovietinę erdvę, o į Europą. „Nors daugelis šalių vis dar didžiavosi savo sporto šakomis ir sporto renginiais – Čekija ledo rituliu, Lietuva ir Kroatija (kad ir kaip būtų keista) krepšiniu, žemyno mastu tai buvo tik atskiri įvykiai, – rašo britų istorikas Tony Judt neseniai ir lietuviškai išleistoje knygoje „Pokaris“. – Iš tikrųjų Europą vienijo futbolas“. Jis žinojo, ką rašo.

http://www.veidas.lt/krepsinis-%E2%80%93...
2014-07-21
-3
Atsakyti
sarkozyTotali geda, taip pigiai parsiduoti, vaikai nera toj saly sporto be politikos. Olandai irgi reke kad nieko baisaus tegu saudo zmones ukrainoj , o mes darysime bizni is duju bazes NL, bet kai dabar guli 160lavonu tai jau pasikeite nuomuone, jau patys organizuoja bojkota futbolo cempionato. Negalima zaisti su gyvyliai ir zudikais, ka gausite 500 t LT , juokas, kaip ubagui centa numesti, jei LT meta dabar 130 limonu berods granatom pirkti, tai proto turint numetei limon1 tiem krepsinio ubagam ir visi sotus ? Ukraina pakeite Lietuviai parsidaveliai, kas jums daros akis prasikrapstykite , kol paciu su kalaso po pievas nepavaike tol zaidziat ? o poto verkia oj europa silna, patys losia KHL, ir kur tik nori bele piigu duotu, na nera ju ir nereikai , nereikai zemintis, TAIP mes ubagai jei norit, bet ir tai buvo stipresni ir uz CZ, SK, SLO, A, DE skandinavus su kuo jus norit lygintis ? Gal Lietkabelis nori Eurolygoj losti ? NE JUO KIN KIT - GEDA TOTALI ,


o man tai gėda, kad mūsų lyga LKL'as vadinamas kaip boba neturi savo nuomonės, vieną dieną sako taip, kitą jau kitaip, nieks negerbia mūsų lygos, net EL atima jau licencijas. Kada pagaliau turės jau savo nuomonę?
2014-07-21
+1
Atsakyti
15min
Jei „Lietuvos ryto“, „Neptūno“ „Dzūkijos“, „Lietkabelio“ ir „Nevėžio“ klubai net ir po Malaizijos lėktuvo numušimo trokšta žaisti KGB generolo S.Ivanovo lygoje, jei Vilniaus, Klaipėdos, Alytaus, Panevėžio ir Kėdainių savivaldybės tą ofenzyvą dar paremia ir mokesčių mokėtojų pinigais, o Seimas ir Vyriausybė apsimes to nematantys, tai Lietuvos valstybės kaip ir nebėra.

Skaitykite daugiau:

http://www.15min.lt/naujiena/ziniosgyvai...
2014-07-21
+10
Atsakyti
Romas
Visiškas pasityčiojimas iš Lietuvos krepšinio. Manau kad savo žodį tars sirgaliai, kad parodytų tiems nesusipratėliams ką reiškia LIetuvai krepšinis. Tegul žaidžia tos lygos rungtynes tuščiose salėse, o mes dar gausiau lankysimės europos turnyruose ir aišku LKL varžybose.
2014-07-21
+2
Atsakyti
sarkozy
Totali geda, taip pigiai parsiduoti, vaikai nera toj saly sporto be politikos. Olandai irgi reke kad nieko baisaus tegu saudo zmones ukrainoj , o mes darysime bizni is duju bazes NL, bet kai dabar guli 160lavonu tai jau pasikeite nuomuone, jau patys organizuoja bojkota futbolo cempionato. Negalima zaisti su gyvyliai ir zudikais, ka gausite 500 t LT , juokas, kaip ubagui centa numesti, jei LT meta dabar 130 limonu berods granatom pirkti, tai proto turint numetei limon1 tiem krepsinio ubagam ir visi sotus ? Ukraina pakeite Lietuviai parsidaveliai, kas jums daros akis prasikrapstykite , kol paciu su kalaso po pievas nepavaike tol zaidziat ? o poto verkia oj europa silna, patys losia KHL, ir kur tik nori bele piigu duotu, na nera ju ir nereikai , nereikai zemintis, TAIP mes ubagai jei norit, bet ir tai buvo stipresni ir uz CZ, SK, SLO, A, DE skandinavus su kuo jus norit lygintis ? Gal Lietkabelis nori Eurolygoj losti ? NE JUO KIN KIT - GEDA TOTALI ,
2014-07-21
+1
Atsakyti
Anonimas
alio
2014-07-21
-2
Atsakyti
Labai puiku! Finansiškai labai apsimoka! Tik visiški kvailiai gali atsisakyt dalyvavimo VTB lygoj. VTB lyga vieintelė lyga Europoje iš kurios klubai uždirba, apmokomos kelionių išlaidos, po to gauni po sezono tam tikrą pyrago dalį. Finansiškai apsimoka dalyvauti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-07-21
+7
Atsakyti
idomucha
Man tik idomu kokie bus Lietuvisku klubu remejai.... ir koks biudzetas.... tos salygos ir garantijos irgi buvo prie salygu pvz Neptuno apie 3,5 mil............... :)))
2014-07-20
-5
Atsakyti
*laukiam dienos kai Europa pis Putlerio ruskynui trecia sankciju paketa, uzsilenks ruskyno bankine sistema su visokiais vtb projektais tame tarpe.


Tai kad durniu laivas ta europa, deda ir deda sankcijas kažkokias, o Putinui ir kitiem rusams px ant tu sankciju, nieko nepadare jos ...
2014-07-20
Atsakyti
klausimas to ticarexas
Kada buvai paskutini karta galva persisviest?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-07-20
-11
Atsakyti
*
laukiam dienos kai Europa pis Putlerio ruskynui trecia sankciju paketa, uzsilenks ruskyno bankine sistema su visokiais vtb projektais tame tarpe.
2014-07-20
-1
Atsakyti
Visas komandas iš Lietuvos kurios davė paraiškas jie priėmė... Nesvarbu kad jie LKL dugno komandos.Ir tai 100% politinis sprendimas... Dėl to šūdo klapas sklinda iš tos lygos....
2014-07-20
-9
Atsakyti
CHelo zalgiris kur?


Ne tavo reikalas.
2014-07-20
+6
Atsakyti
Anonimas
paskui rusai visa gerkle rekauja, kad NEPAINIOKITE SPORTO SU POLITIKA, bet is esmes jiem sportas nuo pat raudonojo maro pradzios yra tik politika ir nieko daugiau, svarbu kuo skambesnes pavardes, kuo didesni pinigai, ir pasauliniai rezultatai, o ne tai, kad sportas skatintu uzimtuma, mazintu alkoholizma ir pan.
2014-07-20
+9
Atsakyti
E.B.
Tai štai koks tas Lietuvos krepšinio tikrasis veidas... Yra daug neatsakytų klausimų... Ar tikrai tie 5 klubai dalyvaus Rusijos lygoje? Ką į tai pasakys LKL vadovai, kurie dar prieš mėnesį garantavo, kad kitam sezone tokių dalykų jau nebus? Ką apie tai galvoja LKF prezidentas Arvydas Sabonis, kuriam vadovaujant Lietuvos krepšinio lyga tapo antraeile organizacija (po Rusijos lygos). Ką į tai pasakys Lietuvos politinė vadovybė, kai Lietuvos krepšinis atvirai ir nedviprasmiškai dalyvauja posovietinėse organizacijoje?
2014-07-20
+4
Atsakyti
nekazka
krepšinyje įsiveisė kolorado vabalai šitie atsieit krepšininkai už rublį tai ir motiną bei brolį į sibirą išveš
2014-07-20
+4
Atsakyti
Jūs tik neverkit ir mažiau politikuokit. Taip, lyga politine prasme ir atsižvelgiant į dabartinę padėtį tikrai nepavydėtina, bet ką daryt klubam, kurie nori žaist? Tuo labiau, kad pasipinigaus. Tegul tik varo mūsų klubai, daužo subines ruskiam. Sėkmės tik linkėkim, o ne šikim į batą.
2014-07-20
Atsakyti
jonasSveikinimai Lietuvos komandoms prisijungus prie teroristu lygos ir patapus bendrininkais kare pries civilinius lektuvus. GEDA!--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
Dar vienas juokdarys rašo nekišk savo suknistos politikos taip aš taipogi labai nemėgstu rusu bet nemaišyk politikos su krepšiniu ....
2014-07-20
Atsakyti
žemai puolė
zjbs dalyvaus fašistinės valstybės KGB pulkininko vadovaujamoj lygoj.
2014-07-20
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.