Vienas geriausių visų laikų NBA įžaidėjų Jasonas Kiddas baigia profesionalo karjerą
Vienas geriausių visų laikų NBA įžaidėjų Jasonas Kiddas baigia profesionalo karjerą
Nuotr. Reuters-Scanpix
Įspūdinga Jasono Kiddo karjera NBA arenose baigta. 40 metų 193 cm ūgio įžaidėjas paskelbė, kad baigia profesionalaus krepšininko karjerą ir dvidešimtam sezonui į aikštelę nebegrįš. 

„Manau, kad atėjo tinkamas laikas baigti karjerą, – pareiškė Kiddas. NBA praleidau 19 puikių metų. Dabar turiu atiduoti duoklę savo vaikams ir praleisti su jais daugiau laiko. Galbūt vėliau pradėsiu galvoti apie trenerio arba komentatoriaus darbą.“

Praėjusį sezoną Niujorko „Knicks“ ekipos marškinėlius vilkėjęs įžaidėjas neabejotinai yra vienas geriausių visų laikų NBA gynėjų. 

Jis net 10 kartų buvo rinktas į NBA Visų žvaigždžių rungtynes, penkis kartus pirmavo lygoje pagal per sezoną atliktus rezultatyvius perdavimus, o tarp visų laikų geriausiųjų nusileidžia tik legendiniam Johnui Stocktonui. 

Pastarasis per savo karjerą yra atlikęs 15 806 rezultatyvius perdavimus, o Kiddo sąskaitoje – 12 091 sėkmingi perdavimai. Penkiaženklę ribą per visą NBA istoriją peržengė dar trys krepšininkai – Markas Jacksonas (10 334), Steve'as Nashas (10 249) ir Magicas Johnsonas (10 141). 

Kiddo kontraktas su „Knicks“ turėjo galioti dar du sezonus. Jis per metus uždirbdavo po 3 milijonus JAV dolerių. Per savo karjerą įžaidėjas iškovojo NBA čempiono žiedą bei dukart pelnė olimpinio čempiono titulą.

Šį sezoną veteranas įrodė, kad dar turi parako. Jis aikštelėje vidutiniškai praleisdavo po 25,5 minutės, pelnydavo po 5,3 taško, atlikdavo po 3,1 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo po 4,1 ir perimdavo po 1,6 kamuolio.

Kiddo karjeros epizodai:

Komentarai:
Trololo to olajuwonNu pamastyk, ar jis patenka i penketuka savo pozicijos zaideju overall? Nemanau.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Duncan, Malone, Garnett, Barkley čia, kaip ir pagrindiniai. Nu dar galim pridet Mchale ir Webber, bet vienam trūko talento, kitam sėkmės ir sveikatos. Tad bent jau aš Nowitzki į top 5 tikrai rašyčiau.
2013-06-04
-2
Atsakyti
Trololo to olajuwon
Nu pamastyk, ar jis patenka i penketuka savo pozicijos zaideju overall? Nemanau.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-06-04
-3
Atsakyti
trololo to olajuwonTai kad Garnett, Bryant ir Timmy siaip yra topiniai NBA zaidejai istorijoj, bet ir dabar tokiu gali rasti, o Nowitzki ir Pierce, tai as nematau ju kaip dideliu NBA zvaigzdziu, kurios paliks rysku pedsaka, vokieti prisimins, nes europietis buvo, bet siaip, tai daugybe tokiu zaideju buvo, jei zvelgsim nuo NBA atsiradimo.


Nu, kad Nowitzki paliks ryškų pėdsaką, tai gali būti ramus. MVP, finalų MVP, kai baigs karjera tikriausiai bus top 10 tarp rezultatyviausių žaidėjų, galim sakyti turi savo neuždengiama signature shot. Plius jeigu, net amerikiečiai kuria reklamas apie europietį, tai turėtų reikšti, kad jis tikrai nėra vienas iš daugybės.
2013-06-04
+10
Atsakyti
Anonimas
jiem 3 mln kaip tau 3 litai tai nebesvaik
2013-06-04
+10
Atsakyti
Alanas
matyt Knicks vadyba labai spaudė. Su tokiu kontraktu mažai naudos iš jo buvo ir dar po beveik pusvalandį žaisdavo.
2013-06-04
+8
Atsakyti
Sako
Sportbacius zinoma kabina su kojinem...
2013-06-04
+10
Atsakyti
Net apsiverkiau :(
2013-06-04
-17
Atsakyti
BC_ZalgirietisNOOOOOOOOOOOOOOO!!! Kodėl ? :( Grantas, dabar Kiddas...... Kas toliau ?? KAS TOLIAU? Nebėra jau tų senųjų žaidėjų, kaip man jaustis...


Imk ir nusišauk.. nėra ta nėra gi 30 metu nežais.. iškils naujos žvaigždės..
2013-06-04
+7
Atsakyti
AnonimasPuikus krepsininkas?Arogantiskas jis buvo. Laike save paciu geriausiu, todel niekada jis netaps legenda. Neturi ispudingu laimejimu savo karjeroje. Tik daug asistu uz grazias akis nba. Sako vienas geriausiu visulaiku, nejuokinkite. Jis net i top 30 visu laiku izaideju nepatenka. Net jasikevicius is jo tyciojosi aiksteleje 2000 oly rungtynese.


Straipsnyje aiskiai parasyta, kad jis vienas geriausiu visu laiku GYNEJU, o ne vienas tarp geriausiu tarp visu. Tarp visu krepsininku GAL ir nepatenka tarp Top30, bet tarp gyneju drasiai i TOP10 visu laiku patenka. Vien ka reiskia, jog jis ANTRAS tarp visu krepsininku yra daugiausiai padares trigubu dubliu ir ANTRAS pagal rezultatyvius perdavimus. Nezinau ko daugiau ir bereikia gynejui, kad jis butu tarp visu laiku TOP10 geriausiu gyneju.
2013-06-04
+2
Atsakyti
triedalai - sporto egzpertas
be abejones - geriausias new school NBA izaidejas istorijoje. nahas ir jo fanai ciulpia. gavo 2x mvp tik del to, kad kanadietis. dar patinka isgirst argumentus, kad nasho metimas geresnis :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD krc. ciulpkit.
2013-06-04
-8
Atsakyti
Karolis Malonė
Na, Nashas jau nebepasivys pagal perdavimus Kiddo. ~1800 skirtumas, tad net jei varytų kaip savo geriausiais laikais (~800–900 perdavimų per sezoną), net ir tam prireiktų dar dviejų ar trijų sezonų. Bet jis taip jau nebežaidžia (šiemet per 50 rungtynių 333 r. p.), jam jau irgi 39 metai.

O apie Stocktoną tai nėra ką ir pridurti, varžovų dar ilgai nebus. Per 18 sezonų beveik 16 tūkst. perdavimų, o geriausią savo sezoną varė net po 14,5 rez. p. per rungtynes... Legenda.
2013-06-03
+5
Atsakyti
trololo to olajuwon
Tai kad Garnett, Bryant ir Timmy siaip yra topiniai NBA zaidejai istorijoj, bet ir dabar tokiu gali rasti, o Nowitzki ir Pierce, tai as nematau ju kaip dideliu NBA zvaigzdziu, kurios paliks rysku pedsaka, vokieti prisimins, nes europietis buvo, bet siaip, tai daugybe tokiu zaideju buvo, jei zvelgsim nuo NBA atsiradimo.
2013-06-03
+8
Atsakyti
mad
nauja karta P.George D.Rose K.Durant B.Griffin D.Lillard R.Westbrook K.Irving ir daug kitų ir kuo jie už senajį pulka blogesni žinoma seniau buvo įdomiau bet ir dabar neteks liūdėt plius tokių nesveikų dunkerių yra kai P.George ar B.Griffin tai tik dar idomu p.s norėčiau kad dar atsirastu naujas Kempas nes jo dėjimai monstriški buvo su tokia jėga grūsdavo į krėpši kad baisu pasiilgsiu tokiu žaidėjų kai K.G P.P34 ar Kobės bet kaip ir sakiau liūdėt nereiks

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-06-03
-23
Atsakyti
Anonimas
Blem kaip pasiilgsiu senosios kartos: Kobe, T-Mac, Vince Carter, Kevin Garnett, Paul Pierce, Ray Allen, Kidd, Nash, Iverson, Duncan, Ginobilli, Parker, Nowitzki, Yao, Wallace, Shaq, Jermaine ir t.t. Laikas lekia...
2013-06-03
-22
Atsakyti
elioSenoji karta vienas po vieno palieka NBA.Skaudu matyti žaidėjus išeinančius su kuriais atrodo užaugai, ehh, ką padarysi, kyla naujos žvaigždės.


Mano nuomone tie laikai tikrai buvo pranašesni už šiuos. Gal tai nostalgija, bet tokie žaidėjai, kaip Duncan, Garnett, Pierce, Bryant, Nowitzki savo karjerų saulėlydžiuose vis dar yra vieni geriausių žaidėjų pasaulyje. Tas pats Yao, jei ne trauma, dabar be konkurencijos dar būtų geriausias centras NBA.
2013-06-03
Atsakyti
vandamas
jis neturėjo gal labai įspūdingų stats , bet nereikia pamiršti kad jis komandinis įžaidėjas kas nba reta, ir dabar knightsuose jis nemėtė bereikalo

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-06-03
Atsakyti
Anonimas
ech gaila... superinis įžaidėjas , žaidė komandai , nedaug tokių dabar įžaidėjų , man labai patiko jo perdavimai gaila galėjo dar sezona manau atlošt , už nasha tikrai geresnis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-06-03
Atsakyti
NOOOOOOOOOOOOOOO!!! Kodėl ? :( Grantas, dabar Kiddas...... Kas toliau ?? KAS TOLIAU? Nebėra jau tų senųjų žaidėjų, kaip man jaustis...
2013-06-03
-13
Atsakyti
Senoji karta vienas po vieno palieka NBA.

Skaudu matyti žaidėjus išeinančius su kuriais atrodo užaugai, ehh, ką padarysi, kyla naujos žvaigždės.

http://www.youtube.com/watch?v=lf3K-S9jD...
2013-06-03
+17
Atsakyti
Tiek metu atidave krepsiniui. :) Isliks legenda.
2013-06-03
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.