Vilniaus „Rytas“ puoselėja didesnius tikslus nei tik įkrintamųjų etapas ir patekimas tarp šešiolikos stipriausių FIBA Čempionų lygos komandų. Giedrius Žibėnas džiaugėsi auklėtiniais, kurie laimėjo žūtbūtinį mūšį ir grupėje užėmė antrąją vietą.

Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA

Vilniaus „Ryto“ stovykloje – palengvėjimas. Komanda permainingai besiklosčiusioje FIBA Čempionų lygos H grupėje išsikovojo antrąją vietą ir dėl „Top 16“ etapo žais papildomoje serijoje.

Fotogalerija

Vilniečiai neketina apsiriboti tik tuo, kas pasiekta – spaudos konferencijoje pabrėžė Giedrius Žibėnas.

„Grupės kovos – baigtos, rezultatas yra, – po pergalės 85:78 prieš Tenerifės „Lenovo“ kalbėjo „Ryto“ vairininkas. – Mūsų netenkina tik įkrintamosios. Norime eiti toliau ir manau, kad turime tuos šansus. Turime būti protingi šventiniu periodu.

Turime toliau gerinti žaidimą ir turime viską savo rankose – namų pranašumą prieš Salonikų PAOK. Nieko naujo – privalėsime išnaudoti turimą pranašumą.“

Lietuvos sostinės klubas sausio mėnesį serijoje iki dviejų pergalių kovos su PAOK, vilniečiai dėl aukštesnės vietos grupėje turės namų aikštelės pranašumą. Pirmieji įkrintamųjų susitikimai įvyks sausio 3-4 dienomis, atsakomieji – sausio 10-11 d., prireikus trečiųjų serijos rungtynių jos vyktų sausio 17-18 d.

Laimėjus prieš „Lenovo“, Vilniaus komandai antrąją vietą H pogrupyje garantavo Vassilio Spanoulio treniruojamos Atėnų „Peristeri“ pergalė 90:87 prieš Herclijos „Bnei“.

„Paprašysiu asistento Georgio Dedo, kad nusiųstų Vassiliui sveikinimo žinutę“, – šypsojosi Žibėnas.

– Treneri, kaip pakomentuotumėte pasiektą pergalę? 
– Neabejotinai komandinė pergalė. Visi iš mūsų nuo savęs pridėjo kažką papildomai, ypatingai gynyboje. Be jokių išlygų visi įnešė savo indėlį. Sveikinimai komandai, sveikinimai pašėlusiems sirgaliams. Dar kartą jie užkūrė palaikymą ir muziką, o mes laikėmės paskui juos. Šiose rungtynėse išvengėme kalnelių, kurių pas mus pasitaikė viso sezono metu. Supratome, kokios svarbos tai buvo rungtynės. Esu labai laimingas dėl vyrų, dėl rezultato grupėje – užėmėme antrą vietą, turint omeny, kad turnyro čempionai buvo kartu su mumis. Daugiau viskas priešakyje, o sausio mėnuo bus esminis.

Rungtynių žaidėjas
Marcus  Foster
EFF
17
Marcus Foster
Taškai 21
Taiklumas 7-17
Atkovoti kamuoliai 2
Rezultatyvūs perdavimai 5

– Kas nesisekė iki antrojo kėlinio vidurio, kai dar pirmavo „Lenovo“?
– Manau, kad viskas veikė. „Lenovo“ – labai aukšto lygio komanda, turinti labai daug pasirinkimų, labai išreikštą žaidimą į vidų ir ant metikų, daug triukų metikams, labai išreikštus kūrėjus. Labai sunku yra kontroliuoti visas rungtynes prieš tokią komandą. Prieš ją šiemet per abi lygas (ACB ir Čempionų lygą) laimėjo tik keturios komandos. Džiaugiamės, kad tapome ta penktąja. Manau, kad žaidėjai nusipelnė šitos pergalės. Čia buvo tikrai per kraujus, per negaliu. Žinojome rungtynių kainą ir tikrai džiaugiuosi žaidėjais.

– Antrąjį kėlinį uždarėte spurtu 17:7 ir su galinga energija išėjote į trečiąjį ketvirtį. Kas tuomet suveikė?
– Pasiruošimas rungtynėms pastarąsias 2-3 dienas buvo su labai gera energija ir mes atsinešėme tai į rungtynes. Labai dažnai kalbame, kaip tu treniruojiesi, taip ir žaidi. Neegzistuoja jokie stebuklai. Nėra stebuklingų mygtukų, jog ateisiu į rungtynes ir dabar įsijungsiu. Skirtingai nei prieš rungtynes su Herclijos „Bnei“, kai buvome apsirgę, kai labai mums trūko energijos, buvome labai sudžiuvę, šį kartą buvo priešingai – visi sveiki, pasiruošę ir motyvuoti, ir žinojome rungtynių kainą. Žinojome, kad su mūsų fanais, jų energija tikrai bus tokių atkarpų mūsų aikštelėje. Žiauriai smagu, kad be jokių išimčių kiekvienas žaidėjas pasijungė tiek puolime, tiek gynyboje.

– Rezultatyviausiai žaidė gynėjai, bet dėl kamuolių kovojo visi, puolime atkovota 18 kamuolių. Kaip jūs įvertintumėte visų bendrą nusiteikimą?
– Prieš rungtynes akcentavome, kad kiekvienas iš mūsų nuo savęs turi duoti kažką papildomai. Labai džiaugiuosi, kaip sėkmingai kertiniais momentais sustovėjome gynyboje. Paskutinėse keliose rungtynėse tikrai nebuvome geri gynyboje. Matėsi tai plika akimi. Žaidėjai tikrai sustovėjo vyras prieš vyrą, kūnas prieš kūną. Nebuvo jokių pigių taškų. Taip, tai – aukšto lygio komanda, jie įmes, bet ne kiekviena Eurolygos komanda ACB lygoje gali Tenerifės komandą išlaikyti su pelnytais 78 taškais.

– Sakote, jog netenkina tik įkrintamosios. Galbūt yra minčių apie komandos stiprinimą?
– Kol kas dabar mintys yra apie kitas rungtynes. Tikrai nieko nepasakysiu. Esame patenkinti žaidėjais. Dar ir dar kartą pasikartosiu, jog šiuo metu nematome pokyčių.

Marcuso Fosterio komentaras po rungtynių:

Komentarai:
Labai geras palaikymas buvo arenoje vakar.
2022-12-22
+8
Atsakyti
Tadas Vidmantas
Jau yra medziagos filmui "Kita Kita Kita svajoniu komanda"
2022-12-22
+4
Atsakyti
Vėl parako kvapas pas šitą veikėją. Tik išbezda vieną pergalę ir draskosi lyg čempionatą laimėjęs.
2022-12-22
-5
Atsakyti
supet
wow super euforija vilniuje. palaikom palaikom
2022-12-22
+5
Atsakyti
jhtjhgj
Teks pasitenkinti. Šiaip, tarp kitko pagal budistų mokymą troškimai ir verčia mus jaustis nelaimingais. Tik atsisakius viskų norų, įvyks nušvitimas.
2022-12-22
+1
Atsakyti
Nu
su pergale Ryto vyrai !!!
2022-12-22
+3
Atsakyti
Really
gal jau uztenka but naiviems , juk zaidziat trecerusiam turnyre , kureme net iki finalo ne daeinat ,ne matau kuo dziaugtis. vos is grupes isjo ir jau vakarelius daro patekus i top 16
2022-12-22
-2
Atsakyti
Veronika
Nu naciort Zibenai. Buvot per 8 taskus nuo to, kad rytoj po treniruotes rengtumet atsisveikinimo vakareli Fosteriui ir ko gero linketumet sekmes Neveziui KMT pusfinalyje. Gal tiesiog padekok Tenerifei uz proga sudalyvauti tose ikrintamosiose. Laimes kudikis. O dar sekantis varzovas koks Nymburko CEZ?
2022-12-22
+3
Atsakyti
lisk budon
ka tu cia svaigsti su tais 8 taskais, butu pateke, net pralaimeje, nes peristeri laimejo,o cia plius laimejo ir uzeme 2 vieta
2022-12-22
+3
Atsakyti
Didvyriai😂😂😂😂
2022-12-22
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Rytas
Tenerifės Lenovo
48%
33/69
Metimai iš žaidimo
43%
26/60
41
Atkovoti kamuoliai
29
18
Rezultatyvūs perdavimai
20
5
Perimti kamuoliai
6
4
Blokuoti metimai
1
15
Prarasti kamuoliai
13

Rungtynių žaidėjai

Marcus  Foster
21 PTS
7/17 FG
4/6 FT
Jaime  Fernandez
18 PTS
7/13 FG
2/3 FT
Gytis  Radzevičius
10 REB
5 DREB
5 OREB
Moussa  Diagne
5 REB
3 DREB
2 OREB
Marcus  Foster
5 AS
3 TO
38 MIN
Marcelinho  Huertas
6 AS
0 TO
18 MIN
Marcus  Foster
17 EFF
50% 2P%
33% 3P%
Jaime  Fernandez
11 EFF
63% 2P%
40% 3P%