Nuotr.: Alius Koroliovas
Nuotr. Alius Koroliovas

Kėdainių „Nevėžio“ klubas toliau komplektuoja komandos sudėtį ateinančiam sezonui. Prie komandos prisijungė 20-metis Domantas Vilys, su kuriuo pasirašyta dvejų metų sutartis.

Šį sezoną metami tritaškiai

30%
7,6
Pataiko: 7,6
Taiklumas: 30,1%
Vieta lygoje: 7
Geriausias pasiekimas: 12
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Laurynas Beliauskas

Praėjusį sezoną 188 cm ūgio gynėjas rungtyniavo Šakių „Vyčio“ komandoje ir Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) turnyre per kiek daugiau nei 21 minutę žaidimo laiko rinkdavo po 8,9 taško bei atlikdavo po 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

„Domantas savo žaidimu įrodė, kad neabejotinai yra nusipelnęs šanso išbandyti save aukštesniame lygyje ir mes norime jam tą šansą suteikti. Tai yra darbštus, talentingas jaunuolis ir mes tikime juo“, – sakė komandos sporto direktorius Virginijus Bulotas.

Efektingais dėjimais žiūrovus džiuginantis krepšininkas augo Vilniaus „Ryto“ sistemoje ir 3 sezonus gynė sostinės dublerių komandos garbę. Praeitą sezoną jis buvo paskolintas Šakių „Vyčio“ komandai.

2018-2019 metų sezone kupiškietis buvo pripažintas efektingiausiu NKL krepšininku. To paties sezono metu per rungtynes jis rinkdavo po 14,5 taško ir buvo vienas Vilniaus „Perlo“ komandos lyderių.

„Labai malonu sulaukti kvietimo žaisti „Nevėžio“ ekipoje. Man tai yra didelis įvertinimas ir žingsnis į priekį. Esu motyvuotas ir pasirengęs iššūkiams LKL kovose“, – pirmaisiais įspūdžiais pasidalino komandos naujokas Vilys.


Kėdainių „Nevėžis“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
SG/PG Domantas Vilys (naujiena) 20 188
SG Panagiotis Kalaitzakis (naujiena) 21 200
SG Justas Tamulis (naujiena) 25 194
SG Abramo Canka (naujiena) 18 200
SF Ignas Labutis 26 199
SF Julius Kazakauskas (naujiena) 29 198
PF/C Arielis Hukporti (naujiena) 18 213
C Vaidas Čepukaitis (naujiena) 31 207
Treneris Marius Kiltinavičius (naujiena)
Sutartys
baigėsi:
Viny Okouo (negrįš) Michaelas Gibinje, Kevinas Chamas, Arminas Urbutis, Kristupas Žemaitis, Georgios Kalaitzakis (negrįš), Grantas Vasiliauskas, Matas Jucikas
Domina: Grantas Vasiliauskas, Matas Jucikas, Kristupas Žemaitis
Komentarai:
Evaldas
Na jam dar Nkl lygis stipriai per aukštas, tai čia jau labai keistas sprendimas Nevėžio imti į komandą net Nkl lygio neatitinkančio žaidėjo. Na bet turbūt pinigų neturi, tenka imti kuriems centus galės mokėti :)
2020-07-15
+2
Atsakyti
djgaffer
Atėjo laikas ir jam žaisti LKL.Savo laiku buvo laikomas vienu talentingiausių,bet kaip ir dažnu atveju,traumos kišo koją.Bet žaidimą vistiek gerino ir kyla aukštyn.Šaunuolis,tik pirmyn.
2020-07-15
+2
Atsakyti
Lb33
Puiku. Jau praitais metais buvo nusipelnęs. Mano subjektyvia nuomone Vilys, Tubutis ir Tubelis buvo patys talentingiausi Perlo žaidėjai. Didžiausios sėkmės Vyliui
2020-07-15
+3
Atsakyti
Anonimas
smagu, kad antrosios lentelės pusės komandos samdosi NKL marškinėlius išaugusius perspektyvius žaidėjus. Sėkmės Domantui!
2020-07-15
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Domantas Vilys

Domantas  Vilys
Komanda: Šakių Vytis
Pozicija: PG, SG
Amžius: 20
Ūgis: 188 cm
Svoris: 83 kg
Gimimo vieta: Kupiškis, Lietuva