Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta

Kauno „Žalgiris“ 2020-uosius pradėjo pergalingai bei nutraukdami 6 pralaimėjimų iš eilės seriją namuose.

Fotogalerija

Žalgiriečiai namuose 73:68 palaužė Tel Avivo „Maccabi“ bei pasiekė jau antrąją pergalę paeiliui. Tai – pirmoji „Žalgirio“ pergalinga serija šį sezoną Eurolygoje.

Vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius, kaip ir įprasta, dėkojo sirgaliams bei įvertino pirmąją Eurolygos sezono pusę.

„Labai sunku pradėti nuo kažko kitų, nei pasveikinant „Žalgirio“ fanus su Naujausiais metais ir padėkojant už įspūdingą palaikymą. Yra kažkas nuostabaus, kad tie bilietai išperkami likus mėnesiui iki mačo. Malonu, kad galbūt iš užsienio sugrįžusiems lietuviams gavosi šventė.

Kas dėl krepšinio... Labai keistos rungtynės, bet galbūt, gerai, nes, kaip ir matėte aikštelėje, nebuvo labai daug gero krepšinio, bet itin svarbu laimėti tokias Eurolygos rungtynes. Užsikabinome už kažkokio šanso, kurį „Maccabi“ mums davė ir juo pasinaudojome. Kažkiek keista, kad taip išėjome ir pralaimėjome kiekvieną 50/50 kamuolį, visur vėlavome, visur pažeidinėjome komandines taisykles, bet yra kaip yra ir už viską svarbiau tas taškelis. Toliau stengsimės kantriai dirbti“, – po rungtynių sakė Jasikevičius.

– Kiek buvo svarbi Riverso gynyba, kuomet pavyko spurtuoti trečiajame kėlinyje?
– Nemanau, kad buvo labai svarbu. Atradome ramybę, lyderį puolime, kuris pataikė ir pradėjo organizuoti žaidimą. Luko toks kėlinys įžiebė mums viltį. Toliau patys žinote, kaip mums svarbu organizuoti žaidimą, suprasti gynybos sistemas. Mes to nesuprantame.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
23
Naudingumas
20
Tritaškiai
67%
4/6
Perimti kamuoliai
2

Dar tikrai nesuprantame, kad „Maccabi“ žaidėjai pradėjo keistis pačioje pirminėje fazėje ir reikia nutraukti derinius, eiti su mažu žaidėju arčiau krepšio ir pabandyti nubausti ten. Jeigu priimi kamuolį arčiau krepšio, ateina dvigubinimas, kuris pas „Maccabi“ visada yra toks pats. 

Po Luko tritaškio atrodė, kad perlaužėme rungtynes, bet sekė labai grubios gynybinės klaidos, po kurių „Maccabi“ grįžo į rungtynes. Pats svarbiausias dalykas, kad tai buvo niekieno rungtynės ir mes jas pagaliau laimėjome.

– Ar Lekavičius kažką pakeitė po pertraukos?
– Visi (įžaidėjai) žaidė neagresyviai. Įžaidėjai pirmą pusę buvo tikrai prasti. Neįvesdavome kamuolių, o nuo to komandai yra tikrai sunkiau. Antrą rungtynių pusę radome ne tik įžaidėją, bet ir lyderį, kurio mums šiemet trūksta. Man iš trenerio pusės, kad užsikabintume ant kažko, lieka tik šaukti žmogui derinius, nes jauti, kas jis yra karštas, pasiruošęs tempti komandą. Smagu, kad atsirado Lukas.

– Kiek keitė žaidimo planą „Maccabi“ traumos?
– Nekeitė. Daugiau mažiau žinojome.

– Kaip įvertintumėte pirmąją Eurolygos sezono pusę?
– Turbūt suprantate, kad tai buvo absoliučiai neišnaudotų šansų ratas. Atrodo, tiek galimybių užsikabinti ir būti labai aukštai lentelėje, bet iš kitos pusės esame jauna komanda. Momentais esame labai labai vaikiški. Buvo galimybių užsikabinti į pačias aukščiausias vietas lentelėje. Pats krepšinis, galbūt, ir yra toks, kaip ir su daug jaunų žaidėjų – labai jau į viršų, į apačią. Labai sudėtinga tai kontroliuoti. Kažkiek tai yra logiška, bet nuo to nėra lengviau.

Kažkiek pradėjome pataikyti, galų gale. Nežinau, ar 7/21 su tiek laisvų metimų yra gerai, bet šiandienai to užteko. Tai yra neišnaudotų galimybių ratas ir norėčiau, kad visi toliau gerintų žaidimą bei eitume iš rungtynių į rungtynes ir išliktume visose kovose bei suteiktume kuo daugiau šansų į pergales. Daugiau prašyti nelabai ir gali.

– Kur daugiausiai tikitės rezervo?
– Daugiausiai tikiuosi suaugimo, kaip žmonių. Esame labai vaikiški, mums reikia daugiau brandos. Galbūt, nelabai įdomu, bet kai ateini į rūbinę, o Tomas Masiulis pasako (kuris rašo, kiek mes praleidžiame iš kokių situacijų taškų), kad šiandien iš 68 taškų mes praleidome 51 tašką grynai dėl savo klaidų... Čia yra kažkokia nesąmonė.

Nesakau, kad jie įmestų 17, bet tu 51 kažkur nuimi pirminėje stadijoje, ką esi akcentavęs ir taip toliau. Čia yra vienos iš prasčiausių rungtynių, kiek mes rašome tuos dalykus. 51 iš 68 po mūsų klaidų. Ir tų klaidų bus, nes varžovas žaidžia greitai, kartais nespėji reaguoti, bet 51 iš 68. Eurolygoje laimėti su tokiu dalyku... Ačiū Dievui, paimame tašką, einame namo.

– Ar tokios pergalės augina komandos charakterį?
– Manau, kad taip. Kiekvienos rungtynės mus augina, nes mums reikia praeiti šituos dalykus. Esame žiauriai jauni, mums reikia šitą praeiti ir išlipti iš tikrai didelio purvo. Kuo daugiau išlipsime iš to purvo, tuo bus lengviau kitą kartą. Ir tai daug prideda augimo procese. Labai smagu, kad jauna komanda gali paimti pergalę žaidžiant tikrai blogai. Čia tikrai labai pozityvu.

Komentarai:
džiaugiusi žalgiruko pergale ir tik dėlei to esu čia šnd...kasioguru :) o reikšmingas buvau kai tave į darželį mamelė vedė :)... sąmones ar nesąmones rašau ne tau spręsti... linkiu subresti... tadu pakalbėsim... :)
2020-01-03
+7
Atsakyti
kasioguru
Almo, gal uztenka cia nesamones rasyneti? Suprantu, kad cia bandai buti labai reiksmingas ir sau svarbus, bet nevaryk cia demagogijos, kuri cia niekam neidomi ir tuo labiau nesiukslink krepsinio forumo su savo pseudoteorijomis. Aciu.
2020-01-03
-7
Atsakyti
negerai patvarkytas diskusijų skyrius... štai Dilmah klausia apie Bordo vyną ir negaliu tiesiogiai jam atsakyt... :) manau tik kad jis tikro Bordo niekada neparagaus Lietuvoj kol bus tokie už jo sveikatą atsakingi ministrai kaip Veryga... o gers tik šamarliaką... :)
2020-01-03
+6
Atsakyti
kas liečia pliusukus minusiukus... už pliusiukus dėkavoju.... o minusiukus deda tie, kurie patys gyvenime MINUSAI ... bukagalviai... cha, cha... :)
2020-01-03
-5
Atsakyti
vo blia... tik parašiau ir visi komentarai atsirado... nežinau ar puikiai veikia basket sistema... Šaras užpyktų..., :)
2020-01-03
-11
Atsakyti
labai tingiu rašyti protingus komentarus apie krepšinį tiesiogiai... užaugo pagaliau nebloga žurnalistų kompanija... tik jei esu toks svarbus, atrinktas, tai gal geriau netrinti šiektiek filosofinius Almo pamąstymus... ypač kas liečia mitybą... juk tie kurie tai daro dar nebuvo gime, kai Almo rašė... p.s. trintukui... pasiklausk šefo...
2020-01-03
+16
Atsakyti
Antanas
Koks ispurtes chandzia
2020-01-03
+8
Atsakyti
dayfuvan
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-01-03
-9
Atsakyti
tomygun
Saras yra dievas, o kas nesutinka tai yra silpnaprociai su atrofavusiom smegenim.
2020-01-03
+16
Atsakyti
tiobamlast
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-01-03
+2
Atsakyti
čia lygtai ne prie ko... prancūzai daugiausiai išgerentys pasaulyje... mažiausiai sergantys kepenų, inkstų, širdies ligomis... manau tuo pačiu vėžio... o ką propaguoja, draudžia mūsų šlykščiausias žmogelis, sveikatos ministras Veryga?..Anglijoje, Latvijoje skatinami vynuogynai, o pas mus draudžiama... geri gėrimai skatinami visame pasaulyje... Veryga tsknt kovoja skelbdamas melagingas žinias, kad lietuviai vartoja daugiausiai, taip nuteikdamas žmones vartoti daugiau... taip kenkdamas ne tik ekonomikai... poneli Veryga, GERAS naturalus vynas yra MAISTO sudėtyje pas mus brangiausias pasaulyje... ne taip kaip vaistai, kuriuos tu, debile, propaguoji mažindamas kainas, kurios vistiek auga... sveikatos ministras ble... p.s. čia šiaip pagalvojau... gerdamas portugališko vyno taurę, kurio tikrai dėl tokios debiliškos politikos negali išgerti eilinis Lietuvos pilietis... Į SVEIKATĄ visiems, ko nelinkiu ministrui... atsiprašau už nukrypimą, bet ne nuo temos... :)
2020-01-03
-6
Atsakyti
izraelio jaunikliai
Likus 40sec rezultatui bunant 68-65 makabi zaidejas mete is po kasio..leday trenkia per tinkliuka..taskai neiskaitomi ir plius makabiui prazanga..Viskas galejo baigtis kitaip!
2020-01-03
-3
Atsakyti
na ir dar... kas toks tas Almo?.. kodėl Jūs turėtumėt jo įsiklausyti?.. tai jaunystėje buvęs sportininkas, čempionas tuo metu... ir šiaip mąstytojas... šiuo metu šeimos klinikos vadovas... visiems savo pacientams sakantis NEVARTOKIT JOKIŲ VAISTŲ, Į DAKTARUS KREIPKITĖS TIK JEI IŠTIKRO REIKIA... geriau išgerkit 100gr su saiku, juk gera mityba ir yra TIKRI vaistai... o jei Veryga sako ėskit vaistus... netikėkit juo... netikėkit tais, kurie mitybą keičia vaistaIs... to Jums linkiu sulaukusiems NAUJŪJŲ 2020-ŪJŲ... :)
2020-01-03
+8
Atsakyti
tai va... barsiukai pralošė Baskonijai... panašiai kaip mackabiai žalgiriukui... visuomet akcentavau PSICHOLOGIJĄ atrodo daėjo... jau gerus tris mėn. apie tai kalba komentatoriai... dabar iškėliau temą apie MITYBĄ, jos svarbą VISIEMS sportininkams... kas netikit pasiklauskit Savicko... krepšinis labai specifinis sportas kur reikia ir energijos ir specifinio maisto, kuris leidžia būti tiksliam, koordinuotam... tad klausimėlis, ar Žalgiris turi tokį specialistą, kuris galėtų patarti žaidėjams, įvertinant asmenines savybes, ką ir kada jiems valgyti iš viso... ir ką valgyti (užkasti) prieš rungtynes... tai LABAI svarbu... p. P.Motiejūnai... nepagailėk tokiam specialistui pinigėlių... pasirink tik GERĄ ne iš tv programų...
2020-01-03
-1
Atsakyti
Klaipeda
Pagarba Sarui. Po truputi viskas stojasi i savo vietas nes sistema tikrai veikia. Zalgiris jei pralosia tai tik minimaliais skirtumais, o tai parodo kad pergales galejo pasisukti tiek i viena, tiek i kita puse.
2020-01-02
+11
Atsakyti
artiomka
Ka reiskia komanda jauna nesuprantu? Amzius ar Eurolygoje zaidimo patirtis ar kad pirmi metai kartu? Makabi 2 zaidejai pirma karta siais metais zaide eurolygoje..pagal amziu irgi lb jauni..
2020-01-02
+8
Atsakyti
Dilmah
mėlynanosė isterikė Šarūnė vėl vaidina stratega?😂😂
2020-01-02
-10
Atsakyti
žiūriu Barseloną... irgi turbūt persiėdę :)
2020-01-02
-2
Atsakyti
visuomet pamatęs pirmas rungtynių minutes beveik neklysdamas pasakau kas laimės... šnd buvo fifty fifty... žalgiriukas žaidė blogai... matyt nekurie žaidėjai persiėdė per šventes... vienas Lekavičius tikras profesionalas... ačiū Die kad Mackabi buvo dar labiau persiėdę... bet dar labiau nervuoja tokie kaip Haysas... kuris meta kaip nedaėdęs... visiems gerų Naujūjų... pradžia gera...
2020-01-02
-2
Atsakyti
👺
2020-01-02
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Tel Avivo Maccabi
36%
21/58
Metimai iš žaidimo
38%
23/60
39
Atkovoti kamuoliai
42
11
Rezultatyvūs perdavimai
17
6
Perimti kamuoliai
6
84
Naudingumas
60
80%
24/30
Baudų metimai
72%
13/18

Rungtynių žaidėjai

Lukas  Lekavičius
23 PTS
7/11 FG
5/5 FT
Jake  Cohen
20 PTS
8/11 FG
4/6 FT
Thomas  Walkup
7 REB
5 DREB
2 OREB
Tel Avivo Maccabi
Keli žaidėjai
7 REB
Thomas  Walkup
3 AS
6 TO
24 MIN
Angelo  Caloiaro
5 AS
1 TO
32 MIN
Lukas  Lekavičius
20 EFF
60% 2P%
67% 3P%
Jake  Cohen
23 EFF
73% 2P%
- 3P%